canım özür dilerim. ne desen haklısın. gözümden kaçmış. benim oğlum ilk 6 ay benim yanımdan ayrılmazdı. 7,5 aylıktan beri başkalarından bana gelmiyor. başka insanlara gitmeyip dizinin dibinde aşırı durunca, birinin kucağındayken seni görüp gitmek isteyip ağlamaya başlayıncada kötü oluyor. bence.Onlada alakası yok jelibon.oğlum 3 aydır emekliyo hemde
Kosarcasina.aşırı hareketli.bu yüzden günde 3 kere şiddetli bi şekilde düşer..mesala herkesin verdigi en sevdigi seyde olsa almaz.çok secici.kanmiyo herseye.bence karakterle alakali.ama belki ilerde yine değişebilir.valla sosyal ne olur olmaz onu bilmem ama ben memnunum şimdilik bu durumdan.heleki bide kendine çekmek isteyen kaynana varsa hayli hayli memnunum. ilk 7 ay üzülüyordum.yaw insan anne olduğunu farklı olduğunu hissetmek istiyodu.hiç beni aramıyo du olmasam bile.aaa seni hiç aramıyo dediklerinde içten içe çok üzülüyordum.ama noldu birden degisti kolay kolay kimseye gitmiyo.opturmuyo.
hayırlı olsun. maşallah canım. desteksiz mi yürüyor, destekli mi? koltuktan tutunması şeklinde değilde biri kolunun altından tutarda arkasından gelir. öyle mi yoksa koltuktan tutunarak falan mı?kızlar biz artık yürüyoruz ama hala dişimiz yok
Bende bilinçli yaptın sanmıştım jeliboncanım özür dilerim. ne desen haklısın. gözümden kaçmış. benim oğlum ilk 6 ay benim yanımdan ayrılmazdı. 7,5 aylıktan beri başkalarından bana gelmiyor. başka insanlara gitmeyip dizinin dibinde aşırı durunca, birinin kucağındayken seni görüp gitmek isteyip ağlamaya başlayıncada kötü oluyor. bence.
bende merak ediyorumm.Hakseverim bişey yaz kıs sadece begenmezeynep mi yazdirmiyo
lipcm benm oğlumuzun zamandır yuruyo ama öyle koşarca değil tabi düşe kalka 5-6 adım atıyo bazen de hiç yürümek istemiyo. bazan da bi bakıyorm salonu baştan başa yürüyo ama rahat yürümesi bence bir ayı alırbu arada bebeği yürüyenlere bir sorum var, birdenbire patır patır yürümeye mi başladı yoksa örneğin yardımsız 6-7 adım atıp sonra oturuyor / düşüyor mu?
cevap için sağol canm .evet normalmiş yengem yeğenimin de öyle olduğunu zamanla şişler inince dişin yerine oturduğunu söylediÜst dis bizim de öyle oldu ben o yüzden biraz gec anlayabildim ama ust disler sanki daha büyük geliyorlar
hayırlı olsun. maşallah canım. desteksiz mi yürüyor, destekli mi? koltuktan tutunması şeklinde değilde biri kolunun altından tutarda arkasından gelir. öyle mi yoksa koltuktan tutunarak falan mı?
Amin.hakseverim bence bu sonuç daha hayırlı.zeynep en azından bi buçuk yaşında ne olsunaz sonraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
anca z'll'den firsat buldum yaptim yok bisi kizlar rahat olun
ya olmasi icin bisi yapmiyoruz ama olmamasi icin kesin bisi kullanmiyoruz ya korkuyorum kendi kendimize korunuyoruz iste bide yillarin rahatligi var ugrasirken olmadida bu kadar korunma yeter diyoruz hayirlisi olsun 10 aylik cokta uzulmezdim vah tuh dmezdim ama kizim icin uzulurdum kucuk emiyo ne bilim zaten cok zor bi cocuk guclu olmama lazim hamile kalip ah vah dicek yatip dinlencek karnim kocaman olupta is goremicek hale gelcek luksum yok yani rabbim kizimiza omur huzur versin
Bence annenin blenderdan gecirmesiyle alakali degil ben hic blender kullanmadim hep ezerek veriyordum yiyeceklerini ama bu son bir aydir puturlu gidalari hep tukuruyor galiba damak tadlari olusuyor corba sevmeyen oglum corba icmeye basladi merak etme bir anlari bir anlarina uymuyor sürekli degisiyorlarkızlar selamlar, iyi haftalar,
benim tayin çıktı 2 hafta oluyor yeni görevime başladım çok şükür. tabii çok yoğun olunca giremedim buraya.maşallah yürüyenler, diş patlatanlar olmuş, daha regl olmayanlar varmış ne güzel. ben 40 ı çıkar çıkmaz olmuştum yaa...neyse benim derdim, bizim ufaklık önüne koyduğum, ekmek, pirinç pilavı, bulgur pilavı, minik et ve tavuk parçalarını eliyle alıp alıp ağzına götürüyor iştahla, ama diliyle ittirip dışarı çıkartıyor hepsini. çorba, muhallebi ve püre kıvamındakileri yiyor.hafif pütürlü dövülmüş ceviz ve fındık koyduğum gıdaları da yiyor.
haftasonu kayınvalidemler vardı, sanki biraz eleştirel bir yaklaşım oldu pütürlüye hiç alıştıramamışım gibi.devamlı herkese bizim çocuğun ne kadar iştahsız ve isteksiz olduğundan, önüne konulan yiyecekleri diliyle dışarı ittirdiğinden yutmadığından bahsedildi.
aslında bizim ufaklık tam 9 aylıkken ben işe başladım, ve o sıralar pütürlü gıdaları vermeye başlamıştım, ama annem gündüzleri bakmaya başlayınca çocuk yemek yemek istemedikçe gidip blenderdan çekmiş ve püre kıvamında vermiş. dolayısıyla çocuk 1.5 aydır bize kök söktürüyor. bazen de ağzına kaşıkla verdiğimizi fırt diye fırtlatıyor dışarıya.ben sabırla yedirmeye çalışıyorum, kararlığımı görünce yemeye başlıyor.
yani ağzını açarak severek yediği şeyler de var, oyunla çabayla uğraşarak yedikleri de var. ben ne olursa olsun yemesi gereken miktarı bir şekilde yediriyorum. ama etraftan böyle eleştirel sözler gelince de sinirler bozuluyor tabii. annemi kaç defa uyardım hala blenderdan geçiriyor. ne yapmalıyım tavsiyesi olan var mı?
örneğin çorba verdiğimde içinde ufak tavuk ya da şehriye parçaları varsa onu direkt tükürüyor. bu saatten sonra nasıl alıştırabilirim?
canimsin kiiiiz, niye sinirlendin sen oyle. ben gecmisi bi okuyayimJelibon25 bundan sonra mesaj yazarken dip not düşkü senin kaderini paylaşan kızlar yazsın.bi benden başka herkes cevap yazdın.çokta önemli değil umrumdada degil ama bebegi kimseye gitmeyen anneler yazmasin diye uyarmak icin yazdim.cunku karsilik alamayacaklar senden.bundan sonra bizde bari bizle aynı kaderi paylaşmayan kızlara cevap ne yazmayalim.mesala oğlum dan daha çok iştahlı bebegi olan kızlara cevap vermim.
yada oğlum dan önce yürüyen arkadaşımızın oğluna maşallah ne demeyelim.
Ama hata bendeki yeni topiğe geldiğin halde ilk cevap ben olduğum için.
ogluma söylum de herkese gitsin bende buraya öyle yazım belki ozaman cevap verirsin belki.çünkü aksi olan bebeklerin annesine cevap verme tahammülün yok belli yani
Halloldu Sosyolojimcanimsin kiiiiz, niye sinirlendin sen oyle. ben gecmisi bi okuyayim
Aaaa oglumda yapıyo bazen mantıklı Pink söylediklerin.halbuki bende hep puturlu vermistimBence annenin blenderdan gecirmesiyle alakali degil ben hic blender kullanmadim hep ezerek veriyordum yiyeceklerini ama bu son bir aydir puturlu gidalari hep tukuruyor galiba damak tadlari olusuyor corba sevmeyen oglum corba icmeye basladi merak etme bir anlari bir anlarina uymuyor sürekli degisiyorlar
Diş olmasın sosyolojimayyyyyy sinir oldum yaa. bir suru alinti yapip cevap yazdim hepsi silindiiiiiii. gicik telefon.
biz kizimla anneanne dedeye geldik. aslinda dinleniyor olmam lazim ama sagolsun sipacik resmen cildirdi. geceleri 40 dk 1 saat te bir uyaniyor. dun gece 12 defa kalkti. sabah ta 7 de ayaktaydi. resmen kafamin ici uyusuk gibi.
cevaplari sonra yazicam. kuzucuk uyurken azicik uzanayim..
canim hayirlisi bence bebislerimiz kucuktur.az sonraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
anca z'll'den firsat buldum yaptim yok bisi kizlar rahat olun
ya olmasi icin bisi yapmiyoruz ama olmamasi icin kesin bisi kullanmiyoruz ya korkuyorum kendi kendimize korunuyoruz iste bide yillarin rahatligi var ugrasirken olmadida bu kadar korunma yeter diyoruz hayirlisi olsun 10 aylik cokta uzulmezdim vah tuh dmezdim ama kizim icin uzulurdum kucuk emiyo ne bilim zaten cok zor bi cocuk guclu olmama lazim hamile kalip ah vah dicek yatip dinlencek karnim kocaman olupta is goremicek hale gelcek luksum yok yani rabbim kizimiza omur huzur versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?