O numarayı oglumda yutmuyor gerçi tam anlamıyla sevdiği bişey yokki.evet canım diş çıkarma döneminde iyicene anneye düşkün oluyorlar, rahat atlatırsınız umarım.
ne güzel iştahlı bir bebeğin varmış, en azından o sorunun yok.maşallah diyelim...bizimkine sevdiği bir sıvıyla katıyı karıştırınca ağzına giren her şeyi çıkartıyor.yani bu numarayı yutmuyor:) aslında son 2 haftadır bu ağzındaki fırtlatmayı huy edindi, çok canım sıkılıyor, çocuk doktoru arkadaşım var onu arayıp bir fikir alıcam bakalım,
Aaaa şimdide mi görmüyosun reyyan
Kahvaltida ekmek ici veriyor musunuz. Minik ekmek icini tahin pekmez labne zeytin le veriyorum.aceba dogru mudur. Ekmeksiz yemez gibi geliyor. Az yiyor ama olsun. Bulamac degil ayri ayri veriyorum. Belki bulamac olsa mama gibi ekmeksiz verilir
Ayy bu arada oglenki olayi anlatayim. Kahvalti yapiyoduk esim yemege geldi. Bi kiza bi kendim yiyodum. Yerken midem bulandi.lavaboya kostum nese gerisi malum. Hamileyim sandim. Cok korktum istemiyorum şuan. Olursa da Allah en güzelini bilir. Esimde tedirgin oldu eczaneden test aldi geldi. Cok şükür negatif çıktı. Midem bulaninca kizimi dusundum emmek icin kucagima gelecek nasil vermem diye..bide gerçekten küçükler. Mide bulantim da sanırım tereyagdan oldu.esimin calisani köyden tereyag getirmis fazla kacirdik galiba.
Zerenim ben veriyorum.yanlış değil bence.şimdi nerdeyse 11 aylik olacaklar.bal hariç bence hersey verilebilir küçük değiller..ben herseyi veriyorum yerse.çorba yap değişik hergün.mesala bugün balkabağı corbasi yapacam.karnıbahar kızartıp veriyom.yumurtalı.Kahvaltida ekmek ici veriyor musunuz. Minik ekmek icini tahin pekmez labne zeytin le veriyorum.aceba dogru mudur. Ekmeksiz yemez gibi geliyor. Az yiyor ama olsun. Bulamac degil ayri ayri veriyorum. Belki bulamac olsa mama gibi ekmeksiz verilir
Ayy bu arada oglenki olayi anlatayim. Kahvalti yapiyoduk esim yemege geldi. Bi kiza bi kendim yiyodum. Yerken midem bulandi.lavaboya kostum nese gerisi malum. Hamileyim sandim. Cok korktum istemiyorum şuan. Olursa da Allah en güzelini bilir. Esimde tedirgin oldu eczaneden test aldi geldi. Cok şükür negatif çıktı. Midem bulaninca kizimi dusundum emmek icin kucagima gelecek nasil vermem diye..bide gerçekten küçükler. Mide bulantim da sanırım tereyagdan oldu.esimin calisani köyden tereyag getirmis fazla kacirdik galiba.
Ins reyyan im istiyosan inş hamile kalirsingörünüyor canım şimdi.
canım ben ayrı ayrı veriyorum ekmegide veriyorum yani bulamaç sevmiyor muhammed elime ne gecerse veriyorum ben.bu arada ben keşke hamile kalsam herkes istemiyor ama ben çok istiyorum bana dua edin de olsun...
inşallah çok istiyoruzz...Ins reyyan im istiyosan inş hamile kalirsin
Hayırlısı olsun güzel haberlerini en kisa zamanda İns bekliyorum.inşallah çok istiyoruzz...
reyyan o seyi nasi yaptin adi ne bilmiorum ama hani oglum 9 ay 3 haftalik e yazan sey varyainşallah çok istiyoruzz...
canım bana da 2. bebek çok uzak geliyor, emzirmeyi çok sevmeme rağmen bazen ondan bile fenalık geldiği oluyordu. ama valla ne yalan söyleyeyim 4-5 sene sonra düşünüyorum tekrar. Allah ondan önce nasip ederse de kesinlikle kıyamam tabii.
kahvaltıya koyduğum 3 ölçek toz mama, tabii 90 ml. de kaynamış ılımış su koyuyorum üzerine.
yalnız bizimki herhalde hiç kilo almadı bu ay, kıyafetleriyle tartınca 9 kilo geliyor. zaten artık yürümeye de başladı bu saatten sonra hiç kilo alamaz. annem galiba benim gibi yediremiyor çocuğa. dün akşam ilk defa yeşil mercimek çorbası verdim, mercimekleri kaşıkla ezdim, suyunu güzel içti, mercimeklerini diliyle itekledi yine dışarıya. hatta arada ezilenleri de yutmaya çalışırken öksürdü durdu. ya bu çocuk ne zaman yutmaya başlayacak merak ediyorum, ben ısrarla vermeye devam edecem alışlacak elbet. çünkü doktor demişti ki "katı gıdaları yutmak doğuştan öğrenilen bir şey değildir, alışmakla ilgilidir, ne kadar çok verirsen o kadar çabuk alışır"
ama biz ilk ek gıdaya başladığımızda ağzına bir pütür geldiğinde öğürüyor hatta tüm yediğini kusuyordu bu yüzden 8.-9. ayına kadar ne kadar istesem de pütürlü veremedim. işte 2 aydır filan çabalıyorum.
Kahvaltida ekmek ici veriyor musunuz. Minik ekmek icini tahin pekmez labne zeytin le veriyorum.aceba dogru mudur. Ekmeksiz yemez gibi geliyor. Az yiyor ama olsun. Bulamac degil ayri ayri veriyorum. Belki bulamac olsa mama gibi ekmeksiz verilir
Zerenim ben veriyorum.yanlış değil bence.şimdi nerdeyse 11 aylik olacaklar.bal hariç bence hersey verilebilir küçük değiller..ben herseyi veriyorum yerse.çorba yap değişik hergün.mesala bugün balkabağı corbasi yapacam.karnıbahar kızartıp veriyom.yumurtalı.
Brokoli haşlayıp beyaz peynirli ezip veriyorum.kahvaltıyi hiç bulamac vermedim.akşam tane 8 bamya yedi.suyunu ekmekle verdim.valla kısıtlama yok bende.alışsın zaten zor açtım istahini
Ah beyazinncim neler çektim.aslında halada çekiyom.şükür eskiye göre iyi.aslında kendi yediklerimizden vermeye başlayınca yemeye başladı.bizim 6 diş bi ayda çıktı.uyku ne kalmadı.geçmiş olsun usutmus kuzucuk.Maşallah yasakhayal nasıl açtın iştahını oğlunun benim kız sadece reklamla yerdi şimdi onunla da yemiyor agzinda bekletiyo yemek yedirmem 2 saati buluyor nasıl akşam oluyor anlamıyorum evin işini bile yapamaz oldum hastalanmisti geçen gün sanırım üsuttu bütün gün kustu simdi iyi ama istah sifir sanırım azi Dişleri de çıkmak üzere kabarmis dis yerleri ona bagliyorum artık bu iştahsızlıgini 8 disimiz var bu dişler bizi mahvetti
Zeytini bende veremedim.ezecekmiyizcanım korkma onalr cok numaracı benim kızım 6. ayından beri mandalina yiyo gören ay cocuk boguldu ay valla bayılcam al cocun elinden sunu diyodu hepkıızımın bogazına kaçınca hiç müdale etmiyodum cünkü elini bogazına bile soksan asla veren bi cocuk değil kendi kendine ögrendi ög bökk yapa yapa şimdi mandalinanın suyunu patlatıyo emip posasını tükürüyo meyve sıkıcam diyorum ona :)) bizimki cok ymeesine ragmen 9 kilo cnaım üzülme kiloya degil boya bakar gelişim boyu iyiyse sorun değil bizimki coktan ek gıdaya geçti ama dediğin gb bazen tükürme diliyle iktirme huyu bizdede başladı bamya veriyorum elimle ezip mesela onu durup bi cevirip geri iktiriyo bende agzına geri iktiriyorum daha neler gelcek başımıza bunlar en iyi günlerimiz 1 yaşına kadar daha iştahlı oluyolarmış sonra daha oyuncu oluyolarmış öyle diyolar allah bol bol sabır versin hepimize aynen canım bende bi 2-3 yaşına girsin en az diyorum ama eminim 2 yaş sendromu bizi bizden alıcak o yüzden ideal yaş aralıgı ne gerçekten bilmiyorum ben anaokulu öğretmeniyim genelde anneler anaokluna başlarken hamile kalıp okuldayken dogurmayı tercih ediyolar hatta yarım gün olanı tam güne ceviriyolar felan her yaşta kardeş evde kaos yaratıyo ideali 2 yaş deniyo görümcem öyle yaptı ilk cocugu psikoloji yerle bir oldu zaten baştan kabule tmedi bu bebek bizim degil biz bakıcısıyız annesi işten gelince alcak diyodu ki etrafında calısan anne kimse yok bakıcı kelimesini felan nerden uydurdu şaşıp kalmıştık :) sonrasında cocuk maf oldu 15 gü tuvaletini yapmıyodu tamamamen psikolojik o yüzden 1 cocuk hiç cocuk diyolar 2. olunca tam tımaranelik olcaz anlaşılan :))
kahvaltıda sahanda yumurta yaparsam veriyorum ben zeytin vermedim hiç sen yazınca farkettim :) ayrı ayrı ver canım zaten yaza yaglı ekmek sürüp balkonda salıcazaz kaldı
bu arada herkezi korkuttum herkez hamile miyim diye sorgulamaya başladıbu arada ben hala olmadım adet
Zeytini bende veremedim.ezecekmiyiz
Yaw bide iyi zeytin bulamiyom.lastik gibiler.bebek nası yesin.ezilmiyoda.benimki onu tükürür :) bende kırk yemesem aramam zeytinli poğaca severim bide yeşil zeytin severim siyah zeytin çok güzel olması lazım yemk için :)
Yaw bide iyi zeytin bulamiyom.lastik gibiler.bebek nası yesin.ezilmiyoda.
Aslında çokta önemlimiki.yemeseler olmazmi
Yani bende duymadım illaki verilmeli diyehiç duymadım verilsin diye herelde laızm değil :)))) haha zaten bizimki zeytin yagıyla büyüdü bir ömür yemese eksikliğini anlamaz
Bende aile arasında yapıcam.kızlar dogum günü yaklaştı iyice nabıaz yahuu :)) ben herşeyi kendim yapmak istiyorum bakalım becerebilcek miyim bu cadıyla :)) gündüz cocuklu arkadaşalrımı görümcem ablam annemleri carıcam akşamada babamlar eniştemler gelir ailecek yemek yer bide onalrla pasta keseriz bigünde hallederim diyorum bakalım nasıl olcak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?