masallah oglunu ama onun icin cok zor olmus kiyamam ben ona.benim kizimin disleri patladiktan sonra misil misil uyuyor..canim kizimda cok cekti..Bi ayda 6 diş çıkardı oğlum
4 yukarda iki altta
Eeee bizim uyku duzenimiz bozulmasında nolsungece saat başı bazen 40 dk bir ağlayarak uyaniyo
Çok zor oldu Taubem uyku ne kalmadı.biri patlıyor biri çıkiyo bi dinlenemedi kuzum.daha varmi ki çıkacak olan bu aylardamasallah oglunu ama onun icin cok zor olmus kiyamam ben ona.benim kizimin disleri patladiktan sonra misil misil uyuyor..canim kizimda cok cekti..
sağol tatlım, ısrarla veriyorum ben, eliyle alıp yemeyi çok seviyor ama sorunumuz diliyle dışarı iteklmesi, o elin aldıklarını bir yutsa çok kolay olacak, hiç yedirmeye falan uğraşmayacam belki de...Hoşgeldin lip hayırlı olsun yeni görev yerin.merak etmiştik seni.canım bu yeme konusu hepimiz de sorun halen.bazı bebekler dışında.oğlum puturlu yiyo ama sevmediği olursa yada doygun olursa diliyle çıkarıyo itekleyip.valla eleştirilere kulak tikiycan.hiç bitmez eleştiriler.nisa sağlıklı ve yeterince yiyo sa bence sorun yok.sen yinede ısrarla ver puturlu
Yaşına geliyorlar alissinlar
bizimki de arkasını koltuğa yasladığımızda 6-7 adım atıyor kendi başına, sonra gelip kucağımıza düşüyor ya da poposunun üstüne, bazen de öne doğru ellerinin üstüne düşüyor. ben özellikle tutmuyorum kendi öğrensin diye.ama eşim ve annem çok korumacı kucaklarından bırakmıyorlar çocuğu:)Iki arkadaşımızın ki yuruyogaliba önce bi kaç adım atmislardi
canim saglik ocana gittim ebeizinliymis eczaneden aldim test daha yapamadim zeyneb'n uyumasini cisimin gelemsini bekliyorum
ben 40 basi oldum sonrada her ay adet oldum d]zenli ama 2 aydir olmuyorum gecen ayda leke geldi bu ay hic gelmedi yani korkum ondan yoksa kizimdan once zaten duzensizdi adetim senede biraksam 4 =5 olurdum ilacsiz ama dogumdan sonra her ay olunca simdi olmayinca korkuyorum hayirlisi olsun rabbim en guzelini bilir
yerini sevdinmi canim allah kolaylik versin canim baskalarina ne bakiyosun sen bozma moralini yicek kadarini yediriyomussun zaten her cocuk farkli annenden yardim al ilerde daha zorlanacagini soye yada gunduz menulerini sivilardan olustur benim kiizmda sabah meyveli cici bebe kahvalti yapiyo yumurta labne yada tel peynir domatez salatalik gb seyler yiy
o corba yiyo yogurt yiyo benim corbalarimda sivi icine parcalar koymuyorum sehriyeli felan oluyo tavugu firinda yapinca veriyorum balik yiyi aksam menulerine puturluleri koy bildigin gb yedir annen yesinde nasil olsa yesin diyodur belki annen aksamlari kendin kendi istedigin gb yedir alisir ins uzulme yesinlerde yemiyenler nabsin sivi da olsa yiyo ins alisir yada onu oyun yapmistir cok akillilar cunku
O dile itekleme oglumda da var.bazen yapıyo..bide agzinda dakikalarca tutuyor.tekrar vermim diye.ah bizlerde bi zahmetsiz yedirebilsek ne güzel olursağol tatlım, ısrarla veriyorum ben, eliyle alıp yemeyi çok seviyor ama sorunumuz diliyle dışarı iteklmesi, o elin aldıklarını bir yutsa çok kolay olacak, hiç yedirmeye falan uğraşmayacam belki de...
Ins yakinda yürür.ama işte kucaklama olmasa daha iyi olurbizimki de arkasını koltuğa yasladığımızda 6-7 adım atıyor kendi başına, sonra gelip kucağımıza düşüyor ya da poposunun üstüne, bazen de öne doğru ellerinin üstüne düşüyor. ben özellikle tutmuyorum kendi öğrensin diye.ama eşim ve annem çok korumacı kucaklarından bırakmıyorlar çocuğu:)
biz ayakkabı da aldık, onun üzerinde çok güzel duruyor desteksiz, belki de ayakkabının faydası oldu bilemiyorum.
Aaaa şimdide mi görmüyosun reyyanyazıların hiçbiri görümüyorrr
evet tatlım, ama konserve olduğu için çok az veriyorum.
bu arada bebeği yürüyenlere bir sorum var, birdenbire patır patır yürümeye mi başladı yoksa örneğin yardımsız 6-7 adım atıp sonra oturuyor / düşüyor mu?
Masallahhbenim oğlum yaklaşık bir aydır yürüyor önce ayakta durmaya başladı.sonra bir iki adım derken adımları çoğalttı şuan uçuyor saolsun:)ablasının peşine koşuyor. tabi düşmuyor değil ama evin içinde dört dönüyor
canım adım adım oluyor bu işler. gene gene maşallah. erken yürümüş. cinsiyeti ne?sağol canım.yok tek başına alıp başını gidiyor,10 adım atıo sonra poposunun üstüne oturuyor..ilk başta kanepeye tutanarak kalktı,sonra kanepenin bir ucundan diğer ucuna yürüdü,sonra tek başına ayakta durmaya başladı,sonra bir kanepeden diğer kanepeye yürüdü..şimdide istediği yere gidiyor..yarı emekleyip yarı bir yerlerden tutunup kalkıp yürüyerek..aklı neye eserse artık..
canım haklısın. her bebek farklı olur. tabi çevreyi tanımasıda güzel ama uzak olması çok güzel değil. yalız şu 2 güdür biraz daha az. dün teyzeleri vardı. eskisi gibi değil. umarım böyle gider. tam ideal.Bende bilinçli yaptın sanmıştım jelibon
Neyse anlaşıldı önemli degilbbence değişir daha merak etme dönemlik bence bunlar bizdede tam tersiydi
ilk 7 ay beni hiç aramazdi çok laf yedim aa seni aramıyo ne diye sonra birden degisti kimseye gitmiyo simdi
inş senin Yawrun da böyle olur bence iyice aklı ersin anneyi ister
aslına bakarsanız kızlar ben ikinciyi ardından da üçüncüyü düşünüyorum.hayalim hep üç çocuktu. amaaaaaaaaaaa oğlum bizi pert ettiği için cesaret edemiyorum .oysa ne güzel üçü bir arada büyürdü
sağolasın hakseverim, çok şükür yeni yerim eve daha uzak ama kafam daha rahat, her öğlen eve gidiyorum 20-25 dk yol, tekrar dönüyorum trafikte, akşam yine trafik, biraz zor oluyor ama değer valla ne yapayım zaten şubat a kadar süt iznim sonra eve gidemeyecem öğlenleri, mecbur ya süt sağacam ya da sabah akşam emzirebilecem o zman da süt azalır diyorlar.
yeme konusuna gelince, sen ne güzel kahvaltıyı normal kahvaltı olarak veriyormuşsun, biz karışım yapıyoruz toz mama+tahıl+peynir+tereyağı+yumurta+pekmez+ceviz+fındık, doktor "normal kahvaltıya 1 yaşında geçin, şimdilik karışım daha rahat olur sizin için" dedi. öğlen de annem sebze çorbası ya da pirinç, bulgur haşlayıp içine et ya da tavuk karıştırıyor. ikindi ya muhallebi ya da meyve, akşam da duruma göre ya muhallebi ya da sebze püresi veriyoruz. ama akşam yemeğinde o da bizimle mama sandalyesine oturuyor, önüne menüde ne varsa koyuyorum ezerek, onları eliyle alıp yemeye çalışıyor, ama genellikle emip emip dışarı itekliyor diliyle. kaşar peyniri, balık ya da ton balığı gibi daha yumuşak şeyleri yutuyor.
önerdiğiniz tel şehriyeyi bir deneyecem, öğlen eve giderken alayım, çünkü arpa şehriye biraz büyük geliyor yutarken.
masallahhh oglusuna darisi bizim ve diger bebislerin basina..benim oğlum yaklaşık bir aydır yürüyor önce ayakta durmaya başladı.sonra bir iki adım derken adımları çoğalttı şuan uçuyor saolsun:)ablasının peşine koşuyor. tabi düşmuyor değil ama evin içinde dört dönüyor
aynen bende 10 tane yapıcaktım bende 3 isterdim ama bilmiyorum zenep beni maf ediyo cesaretim kaladı bide bakalım rabbim nasip etcekmi 2. için o kadar savaşmam diyorum ama yıllar gecerse yine ugrasırım kızıma kardeş olsun anne baba göç ediyo kardeş candır insana hatta ilerde insanlar dahada tuhaflaştıgında kanın canın biri olmalı bu hayatta :)
canım ben corbasını bazen kuskus makarnalı yapıyorum onu cok seviyo zeynep hop hop gidiyo cıakrtamaz onuda akıp gider içine :) senin kahvaltında baya zenginmiş tahıl dediğin ne kouyosun nasıl koyuyosun mama demişsin bide sulu bişey yok mama nasıl oluyo içinde anlayamadım :/ sebze püresi demişsin ya püreyi bırak artık canım bence sen daha iyi bilirsin ama ezerek ver elinle ezerek ver püreden biran önce kurtulmaları lazım bence oglun balık felan yiyosa begenmedigini cıkartıyodur yaramass :)
Arkadaşlar benim soruma (yeni bebek-hediye sorunsalı) cevap veren arkadaşlara çok çok teşekkür ederim bir türlü vakit bulup da yazamadım teker teker. Benim ufaklık bi anneye düştü ki sormayın sanırım ön dişler geliyo pek huzursuz huzursuz oldukça da beni istiyo sürekli.
Biraz okuyabildim neler oldu neler bitti anlayayım diye. Pütürlü yedirmek için belki sevdiği sıvı bişeyle daha katı bi şeyi karıştırsanız nasıl olur ki? Benim tosun her şeyi yiyo öyle doğdu işte iştahlı o yüzden denediğim bir şey değil ama doktorum yemiyosa öyle yap demişti zamanında diye yazıyorum. Umarım işe yarar.
Bu arada benim minnak ufaktan konuşuyo yahu :) anne baba, teyze diyo bi de pek taklitçi oldu :) ama yürümeye teşebbüs dahi etmiyo koca popolu. Neyse onu da halleder elbet :)
Hepinize kolay gelsin, ikinci üçüncü beşinci çocuk düşünenlere gelecek muhtemel günleriniz için sabır bugünleriniz için de keyif diliyorum. Ben de çok isterim üç beş çocuğum daha olsun da en kolayı doğurmakmış ya la :) sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?