2014 Şubat Anneleri

Haklısın canım süt fazla çünkü ek gıdayla arası hiç iyi değil,sadece iki öğün ek gıda alıyor gerisi süt...
Yeterli beslenmiyor gibi,bana hiç yardımcı da olmuyor yeme konusunda mahvolmuş durumdayım

Kızlar erken doğmuştu 2930 gr çoğunuzun doğum tartısından düşüktür benim bebeğim zor geldik bu günlere...
Ben öneride bulunamam fakat kendi yaptığım şeylerden bahsediyim biraz..ben ekmek makarna pilav yedirmem mesela yayla çorbası bol yoğurtlu ve tavuk parçalıdır zaten...Neyse benim yumurta yedirememe hikayem vardı onu da çözdüm peynirli yumurta yapıyorum ona minik kahvaltı bu birde yanına süt yeterli.. yine ekmek yok acıkırsa başka birşey veririm...Ne bulursam ucundan kıyısından veririm nasıl yararlı olabilirim bilemiyorum
Yukarıdaki menü biraz fazla süt içeriyor gibi geldi bana ama başka bişey yemiyorsa yavru onu bilemem

Canim sana zahmet yaptigin yayla corbasinin tarifini verirmisin...

Derhal kısaca tarif vereyim :)
Bir ya da iki parçalı but kullanıyorum ama bizde içiyoruz içine bir soğan atıp haşlarım..Tavukları didmem minik kesip ayırırım soğanı kullanmam atarım..Süzdüğüm kemik parçaları olabilir tavuk suyunda süzer tencereye yeniden koyarım..
Ben arpa şehriye koyuyorum pirinçten daha güzel oluyor neyse pişirip tavuklarını eklerim yani tavuk parçaları,şehriye ve tavuk suyu... 1,5 kilo yoğurdun içine bir tatlı kaşığı un ve bir yumurta sarısını mikserle çırptıktan sonra sıcak çorbadan yavaş yavaş alıp yoğurdu ılıtırım sonra direk tencerede buluştururum... Üzerine nane yakardım ama biraz doğranmış soğanı iyice pembeleştirip nane katarsan lezzet de katlanarak artıyor(bu soğan kısmını k.valdem kayınvaldesinden öğrenmiş bana da lezzet sırrı oldu ama sen daha küçük porsiyon hazırlayabilirin... Buna oğlum dayanamaz ağzını iki kere açar canımın içi...

Canim ek gida olarak sut cok geldi iki bardak yeterli emmiyo diye hadi 3 bardak olsun dazla bisey yok eksik kahvalti yumurta kesinlikle yedirmelisin canim peynir kasar ver eline gevelesin salata domatez patatez veriyorum ben yumurtasi ni mutlaka yer rafadan icine ekmek dogruyorum

mi
Haksever seni çoook uzun zamandır takip ediyorum,(eskiden çok takılırdım buraya şimdi fazla Zaman'ım olmuyor)
bunda yazdığın samimi yazıların etkisi büyük...
sana sadece şunu Söyleyeyim sen harika bir anne ve ev hanımısın...hepimiz bazen aynı yada benzer sorunlar yaşıyoruz,buraya yazmıyor olabiliriz o ayrı...ama unutma hergünümüz çok mutlu ve kusursuz Geçmiyor...
Her sıkıntının üstesinden geldin bunun da gelirsin...
yalnız eşine iyi bir ders vermen Şart,yok öyle işe gittim yoruldum demek,bizim 24 saatimiz iş ne gecemiz var ne gündüzümüz...valla Dünyaya erkek olarak gelmek varmış...

Canim cok tskler ellerine saglik insallah kizimda severek icer.

Ben de bu tarifi hemen yarın deneyeceğim,Kızımın seveceğini düşünüyorum içinde yoğurt var nede olsa...
Başka severek Yediği neler var canım

Maşallah hem küçük Doğdu hem de bir yaşına 12 kiloyla girdi tu tu tuu nazar değmesin
Yemeklerin de tuz var mı,başka neler yediriyorsun?

Abisine göre küçük doğdu canım ya... 12 kilo hayaldi..Gerçek kaya tuzu var daha sonra yazarım canlarım

iyi akşamlar arkadaşlar çok uzun zamandır giremedim biraz zor günler geçiriyoruz oglumla 2-3 hafta önce gece ateşlendi acile gittik çünkü çıplak tutup ilaç vermeme ragmen 39 dan düşüremedim neyse doktor bogaz intihabı dedi antibiyotik verdi 4 gün ateş düşmedi igneler yapıldı banyolar yaptırdım ilaçlar verdim yok bu arada çoçuk doktoruna hergun gittim geldim enson kandada intihap yüksek 4. günde düşmesse igneye başlicaz dedi neyse düştü tabi bu arada benim zaten muthiş iştahsız olan oglum yemeyide emmeyide bıraktı gece gündüz uyku yok hep hastane doktor git gel kızımın okulu dersi oglum biraz toparladı ama ben kendimi toparlayamadan kızımın okulunda parti ertesi gün karne töreni sonra oglum biraz iyi olunca babanneye gittik sonra anneanneye eve geleli 3-4 gün oldu ama ben hala bitkinim tam yürumeye 1-2 adım atmaya başlayan oglum hastalıkla bitkinlikle bırakmıştı eve geldigimizden beri yürüyor hastalıkla bir huy deyişti birazda gezmelerde uyku yeme düzeni huy deyişti ne kucagımdan iniyor ne susuyor sürekli huysuz sürekli mızmız gerçi eskidende vardıda arttı salı günü konrol yapıldı herşeye bakıldı normal 3 aydır demir eksikligi vardı o yine var demir ilacına devam bu arada benim oglum çok iştahsız ve kilo almıyordu 4 kg dogdu 3 aylıkken 7 kiloydu şubat 18 de 1 yaşına giricek ve sadece 8.500 kilo yani 9 ayda 1.5 kilo doktorda az buldu emmeyide bırakınca özel vitaminli raporlu bir mama kullanmaya başladık uyku hala uyumuyor şu anda ayagımda sallıyorumda öyle yazabiliyorum

evriş maaşallah ogluna iştahlı demekki yeni yaşınızda hayırlı olsun

[QUOTE ="jelibon 25: 39266306, member: 560128"]canım emir 6 ayda bıraktı. üzülüyorum ama tombikleşti birden. iştahı açıldı çocuğun ne versen yiyiyor. mutfaktan çkmıyo bazen. bende onla teselli ediyorum. artık muhallebisinide sevmiyo. neymiş? bizim yediklerimizden yicekmiş. sofrada bi bana gelir, bi babasına gider, bi ablasına her kesi dolaşıyo. herkesten yer bir şeyler.[/QUOTE]
Aynen jelibon bizimki de 6 aylikken emmeyi birakti ama en aZindan yemek yiyor, tek tesellim.

Canim cok gecmos olsun bidaha hasta olmasin kuzucun kiyamam ya sen yoruldun bunaldin oda korkmustuk cani acimistir ins kisa zamanda toparlarsiniz yemeyince ne mutlu oluyolar nede uyuyolar o yuzdrn hersey mideden geciyo diyolarya dogru. Ins istahi acilirda doyuramiyorum ben bu cocugu diye yazarsin en kisa zamanda

Gecmis olsun canim hepimizinki bogazdan yakaliyo ates bu kadarda koruyoruz sakiniyoruz allah beterinden korusun yavrularimizi

ah kıyamam ben sana kuzum. benim eşimde ilk 4,5 ay öyleydi. sonra ne oldu bilmem ama şimdi çok ilgileniyor. sende haklısın. yav ne olucak biraz ilgilensen ocukla. sizlerde akşam işten geliyorsunuz. yoruldunuz ama biz ne yapalım. bütün gün iş güç çocuk bakmak falan.

eçmiş olsun anım. şuan kaç kilo canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…