2014 Şubat Anneleri

Geçmiş olsun

Geçmiş olsun reyyanim.ins çabuk atlatır.oksuruk Bizde de vardı bi haftada geçti .Ateş şükür 3 gündür yok.muhammed alide bogaz kizarik ligi varmı o çok istahsiz yapiyo yutamiyo ki kuzular.serum bizde verceklerdi istemedik çünkü ben bu oğlan yatiramamki bi saat hastaneyi ayağa kaldırırdi

Serumu ne çeker atardi.tahlilleti yaptırıp dönmüştük eve üzülme bi yıl emdi az değil

ysakhayal canım denk gelemiyoruz sen nasılsın bu süreçte kendini ihmal etme.bide yarın doğum gününüz var sizin hayırlı yaşları olsun muhammed emirin.
Bu oğlanın halen istahsiz ligi beni üzüyo reyyanim.

Şükür bugün ede geldik darısı size ins..evet yarın muhammed emirim 1 yaşında olacak nasipse

Ama doğum gününü nasipse pazar yapacam
Tabi rabbim den bi mani cikmazsa

canim cok gecmis olsun. asi yaptirmak konusunda ben de tereddut etnistim ama iyi ki yaptirmisiz. en azindan daha hafif atlatiliyormus. ishal cok kotu yaa. bizim de ishalden sonra pisik olmustu. yavrum cisini yapinca bile cani aciyordu.... umarim cabuk iyilesir arda'cik

Canim minada oyleydi sadece anne sutu iciyordu ben cok uzuluyordum ama cok sukur simdi yemek iyiyior sende uzulme gecici bi donemdir oglusun iylesip yemek yiyicektir..insallah en kisa zaman iylesir.

Masallah kizina...Minada ali babanin cifligini bide alfabe adli sarki cok seviyor bu sarklar sayesinde yemek yiyor aciyor kizim dinliyor alkis yapiyor kendini salliyor...cocuk sarkilarini telf yuklemisim ama vidolu degil.kizima diyorum burnun nerde kulagini gosteriyor..

Kızlar size bir sorum var:şimdi biz 1 ay öncesine kadar sallayarak uyuyup yanımda duran yatağına koyuyodum ceylini gece uyanıp agliyodu meme veriyodum susmuyodu aramıza aliyodum öyle uyuyodu Eşim ben ise gidiyorum uyumam lazım hem ezeriz diye korkuyorum dedi ve salona tasindi.Sonra ben kizimla yol katetip yanyana ninnisiz turkusuz uyumaya başladım besigine olduğunu anlayınca basiyo du çığlığı bende yanıma aliyodum çift kişilik yatakta yayiliyoduk ceylosla Gel gelelim okuduğum yazılarda ve kendi rahatım (hemde eşimin )için odasını ayırmak istiyorum yanımda uyuyan çocuğu kendi yatağına hemde kendi odasına birden gecirmek nasıl olur dün yatağına koydum uyudu mir mir etti pis pis dedim sustu eşim de yatağında yatmış oldu.1yasini geçti odayı ayırmak lazım değil mi siz neler yapiyorsunuz nasıl bana akıl verin taktik verin

Sevgili anneler bebeginde b12eksikligi olan varmi?Ilac disinda neler yapiyorsunuz?D vitamini degerlerimiz de dusuk kuzum cok istahli degil sadece memeyi seviyor .Herkes memeden kes yemek yesin diyor ne yapicagimi sasirdim

Canim bizim besikte yatak odamizda bende yatagimizda onu emzirip uyutuyorum sonra besigina koyuyorum...geceleri uyandiginda tekrar yatagimizda emziriyorum ve tekrar yatagina koyuyorum bide dusun benim kizim geceleri cok uyaniyor bende cok yoruluyorum...bazi arkadaslarimiz odalarini ayirmis hatirladigim kadariyla lip ve haksever ayirmis odalari...darisi bizim basimiza...cunku cok zor oluyor oyle.

Canim cok gecmis olsun..

canum ben kizimun odasini 7-8 aylikken ayirdim. ama benim kizim hic bizim yatagimizda yatmadi. onceleri alismasin diye biz almiyorduk sonra da kendisi yatmadi. bizimki yatagindan baska yerde uyumuyor azicik cins :))
odasini ilk ayirdigimda ben de birkac gece onun odasindaki kanepede yattim.sonra odasina alisti. benu gormese de aglamadi. istersen sen de boyle yap.hemen tek basina kalmasin. bir de gunduz uykusunu da kendi yataginda uyut. artik orada uyuyacagini anlasin.

tlfonun ekrani kucuk, benim parmaklar dolma gibi buyuk.. :)))) abuk sabuk yaziyorum :))))
ahhhh ahhhh kurtulamayacak miyim bu kilolardan (

sen de benim gibi gestasyonel gebeydin ve ben diyet yaparkene sen diyet yapmamıştın galiba deil mi kuzucuğum:)
neyse ben gebeyken diyet yaptım da noldu, toplam 9 kilo aldım hamileliğimde ama doğum sonrası süt olsun diye yediklerim löp löp et oldu:))
70-72 arasında geziom, baharda diyete başlıycam, ufaklığı da yavas yavaş memeden ayırma vakti gelmiş olur

evet canım taubenin de dediği gibi biz 6 aylıkken ayırdık odasını, çok da rahat ettik, şimdi bizim yatakta filan asla uyumaz. bazen annemlerde kalırsam birlikte yatıyoruz da ben hiç rahat edemiyorum, uyanacak korkusuyla. bana da kuzenim önermişti, ayıracaksan 6 ay-1 yas arası ayır, ondan sonra ayırması zor olur, demişti.
bir de bizim kızın odası bizim yatak odasına çok uzak ama kapılar açık ve sesini duyabiliyoruz, telsiz filan kurmaya gerek yok yani, ses de duyuluyor

Sevgili anneler bebeginde b12eksikligi olan varmi?Ilac disinda neler yapiyorsunuz?D vitamini degerlerimiz de dusuk kuzum cok istahli degil sadece memeyi seviyor .Herkes memeden kes yemek yesin diyor ne yapicagimi sasirdim

hayır hayır sakın sen o memeden ayır diyenlere kulak asma, bırak emsin çocuk, demek ondan mutlu oluyor.
b12 eksikliği ve d vitamini eksikliği için doktora başvurmalısın vitamin takviyesi verir. ama illa ki doğal yol diyorsan öncelikle etini, peynirini, yumurtasını yani proteini güzelce yedirmen lazım. Allah korusun eksikliği büyüme geriliği yapar dikkatli ol. (eti yediremiyorsan güzelce haşla, suyuyla birlikte blenderdan geçir, çorbalarına kat, ya da kıymayı bebek için özel yaptır, 2 defa çektir makineden, köfte yap, patatesle yedir, sulu köfte yap ince bulgurla onu da sever çocuklar)
d vitamini de en çok güneşte var ama buradakilerin neredeyse % 90'ı devit d vitamin idamlası kullanıyor doğumdan beri. günde 3 damla.biz de kullanıyoruz, güneşe de hava güzelse 15 dk-30 dk çıkar.

kuzum hamileligim boyunca 12 kilo aldim. dogumdan 2 ay sonra hamilelik oncesinden sadece 2 kilo fazlam vardi. ben asilkiloyi son 6 ayda aldim :)) ustelik kuzusum emmeyi de birakti (
neredeyse tum gun tek ogun yemek yiyorum amaaaaaaaa aksam kuzucuk yattiktan sonra 9 dan itibaren yatana kadar surekli biseyler yiyoruz. esimin tuzu kuru tabii. o yese de kilo almiyor.umarim kizim da babasina ceker :)))

Canım zaten gündüz uykular hep yatağında geçiyo salonda salliyorum ayagimda uyuyo hemen yatağına klimayi da açıyorum kapıyı kapatıyorum yemek ev işi yapiyirum telsiz i açıyorum içim rahat oluyo elim ayağım valla telsiz ama geceleri yatağında ayriyeten odasında yatsin sessizce donmekten içimden geldiği gibi oksurememekten bıktım valla

Canim minada oyleydi sadece anne sutu iciyordu ben cok uzuluyordum ama cok sukur simdi yemek iyiyior sende uzulme gecici bi donemdir oglusun iylesip yemek yiyicektir..insallah en kisa zaman iylesir.

taubem maşallah senin sütün bende olsa 1.5 yaşına kadar ek gıdaya geçmezdim inan ki...benim öyle tanıdıklarım var 1.5 yaşına kadar sadece emziren ve sütü yeten,

valla doğa aslında bu şekilde, örneğin bebeklerin dişlerinin tamamlanma yaşı genel de 2 yaş. ama biz çevresel şartlar, stres, çalışan anneler vs sebebiyle gerektiği süre kadar emziremiyoruz, ya da erkenden ek gıdaya geçiyoruz. ben çok pişmanın 6 aylıkken ek gıdaya geçtiğime...bundan sonra çocuğum olursa daha geç başlıycam ve "baby led weaning" diye bir sistem var o şekilde ek gıdaya geçeceğim. baby led weaning, bebeklere hiç bir şekilde püre haline getirmeden yiyeceklere alıştırma sistemi. bebek kendi kendine yemek yiyor, mesela 6 aylık bebek tavuk yiyebiliyor:) sen onun damağında ezebileceği şekilde pişiriyorsun sebzeleri, çorbalara ekmek batırıp önüne koyuyorsun, meyveleri de ince uzun kesip veriyorsun o kendisi yiyor.

bununla ilgili yutub da videolar filan var, ben bu sistemden geç haberdar oldum, 9 aylıkken filan önüne yemek koymaya başlamıştım. şimdi kendisi eliyle alarak yemek yiyebiliyor çok şükür ama pütürlüye geçişimiz biraz zor olmuştu. püreyle ve sıvı çorbalarla başlamak hata olmuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…