- 21 Haziran 2013
- 573
- 603
- 108
maşallah canim. Allah bebislerine uzun omur versin.Kızlar oğlum olacakmış bugün öğrendim. :) 12 haftalık daha...
canim sen bilirsin ama cilekli sut verme bence. cunku icinde hangi marka olursa olsun zararli bir madde varmis.Canım bizde hertürlü kendimize yaptığımızdan yemekten yediriyorum yemezse eziyorum yoğurtla falan süt konusu küçük meyveli sütler den veriyorum muzlu Çilekli bayiliyo emiyoda hala market sütüne pekmez bak ekleyipte veriyorum
Ben sarar sana yollarım canım.süt konusu konusulmus benimki hergun kucuk bir sut iciyor. yaklasik iki aydir boyle. pinardan baskasini icmiyor ama. birde kucuk ve pipetli olacak☺ama iste sadece sutle olmuyor. yemek yemesi lazim ama yemiyor. kepingin soyledigi pek cok seyi yaptim ama nafile. sofraya oturuyor tamam yiyecek diyorum bir bakiyorum cümlem daha bitmeden kalkip gidiyorama Allah var sarma tarzi seyleri ve kofteyi seviyor. ama ben calisan biriyim nasil surekli sarma sarayim ki
canım çok sevindim allah hayırlı uzun ömür versin inşallahKızlar oğlum olacakmış bugün öğrendim. :) 12 haftalık daha...
aramıza hoşgeldin canımMerhaba ben yeni katıldım aranıza kızım Liya 10.02.2014 doğumluüsküdar bağlarbaşında yaşıyoruz. başlığı görünce sohbete dahil olmak istedim yemesinde zaman zaman sıkıntı yaşasakta genel olarak fena değil diyebilirim henüz konuşması tam açılmadı anne gel baba babanne annane dede hala amca diyor tanıdıklarının isimlerini öğrenip söylüyor bebek ayı fkn diyor ver hayır su diyor ve istediği şeyi işaret edip bu diyor ama daha fazlası yok herşeyi anladığından eminiz ailecek sadece kelimelere dökemiyor hayırlısıyla konuştuğu günleri de görürüz inşallah hepinize sevgiler :))
Merhaba ben yeni katıldım aranıza kızım Liya 10.02.2014 doğumluüsküdar bağlarbaşında yaşıyoruz. başlığı görünce sohbete dahil olmak istedim yemesinde zaman zaman sıkıntı yaşasakta genel olarak fena değil diyebilirim henüz konuşması tam açılmadı anne gel baba babanne annane dede hala amca diyor tanıdıklarının isimlerini öğrenip söylüyor bebek ayı fkn diyor ver hayır su diyor ve istediği şeyi işaret edip bu diyor ama daha fazlası yok herşeyi anladığından eminiz ailecek sadece kelimelere dökemiyor hayırlısıyla konuştuğu günleri de görürüz inşallah hepinize sevgiler :))
Meraba kislar
Uzun bi aradan sonra geldim aranizakabul ederseniz
Hasta olan kuzulara geçmiş olsun.
İkinci kuzularını bekleyenlere hayırlı sağlıklı dogumlar diliyorum
Sayenizde topik hep aktif kalmis
Ellerinize parmaklariniza saglik
Sağlık bakımından ıy keping im şükür şimdilik..iki hafta önce sunnette oldu şükür atlattik.kolay geçti iyileşme dönemi ne.hoşgeldin canım..maşallah kuzuna..
hoşgeldin canım..bebiş napıyor,inşallah iyidir..konuşuyor mu?
kızlar birkaç şey paylaşayım yemek konusunda aklıma gelmişken..belki fikir olur
sabah kahvaltıda bazen patatesleri küçük küçük küp küp olacak şekilde doğarayıp kızartıyorum..elife çatal veriyorum tek tek yiyor
geçen 2 sap pırasayı yemeklik soğan şeklinde doğradım..(diğer şekilde yiyemeyeceği için)kıymayla kavurup üstüne yarım çay
bardağı pirinç koydum..birazda baharat(tatlı toz kırmızıbiber,karabiber,nane),domates salçası ekleyip hafif kavurmaya devam ettim 1 dakika boyunca..sonra sıcak su koyup yemeğini yaptım..elif bayıldı valla..
yaz boyunca kıymalı yada köfteli türlü yemeği yedik haftada 2 kere..(patlıcan,kabak,fasulye 3lüsünden birini seçip patatesle türlü yaptım küçük küçük küçük küp küp doğrayıp yaptım hepsini ama..(mesala patlıcanla patates,kabakla patates,fasulyeyle patates gibi)minik minik olunca yiyor benimki
haslanmış tavuğu çivi başı büyüklüğünde doğrayıp tel şehriye çorbası yapıyorum..haşlanmış tavuğun suyundanda yarım kepçe koyuyorum.
bugünde kavrulmuş kıymaya mercimek,pirinç,bulgur koyup hafif 1 dakika kavurdum salçayla ..yine baharat koydum..sıcak su ekleyip ezogelin çorbası yaptım,limon ve bir diş sarımsak eşliğinde..
tereyağlı pirinç pilavı yapıyorum üstüne kavrulmuş baharatlı kıyma koyuyorum 2 tatlı kaşığı kadar..
makarna yaptığımda kendi yiyor..patates kızartması gibi..
aklıma geldikçe yazarım..
baharatı,limonu,sarımsağı çok seviyor..zaten yemeği yemek yapan bence bunlar..hiç tatsız tutsuz şeyler yedirmedim ek gıdaya başladığımızdan beri..
bu arada bebişi konuşan var mı?birde inek sütüne geçen varsa nasıl başardı bunu benimki memeci olduğundan reddediyor
Aramiza hos geldiiin. Daha ne kadar konussun annesi. Benim kizim 7-8 farkli sekilde anne diyor, hepsi buMerhaba ben yeni katıldım aranıza kızım Liya 10.02.2014 doğumluüsküdar bağlarbaşında yaşıyoruz. başlığı görünce sohbete dahil olmak istedim yemesinde zaman zaman sıkıntı yaşasakta genel olarak fena değil diyebilirim henüz konuşması tam açılmadı anne gel baba babanne annane dede hala amca diyor tanıdıklarının isimlerini öğrenip söylüyor bebek ayı fkn diyor ver hayır su diyor ve istediği şeyi işaret edip bu diyor ama daha fazlası yok herşeyi anladığından eminiz ailecek sadece kelimelere dökemiyor hayırlısıyla konuştuğu günleri de görürüz inşallah hepinize sevgiler :))
Oooo aman efendim cistak cistak, siz buralarin yolunu bilirmiydinizMeraba kislar
Uzun bi aradan sonra geldim aranizakabul ederseniz
Hasta olan kuzulara geçmiş olsun.
İkinci kuzularını bekleyenlere hayırlı sağlıklı dogumlar diliyorum
Sayenizde topik hep aktif kalmis
Ellerinize parmaklariniza saglik
Afet Sosyolojim haberini aldimCanim ben de hep kendi yediklerimizden verdim ezgiye. Ama bizim soyle bir sorunumuz var ki, 13-14 ayliktan beri bizim elimizden yemek yemiyor. Bu cok sikintili bir durum. Kasik catal tutmayi iyi beceriyordu ama sonucta 14 aylik bir bebegin kendini beslemesi coook zor. Simdi epey beceriyor, ama hickimseden yemez. Corba falan yemesi epey sikintili bizde. Her ogunde 1 takim kiyafet kesin degisiyoree bosuna hergun camasir yikanmiyor bizim evde
Aramiza hos geldiiin. Daha ne kadar konussun annesi. Benim kizim 7-8 farkli sekilde anne diyor, hepsi bu
Onunla da her isini hallettiriyor sipa
Oooo aman efendim cistak cistak, siz buralarin yolunu bilirmiydinizkirmizi halilar mi sersek
Yaaa takipteyim seni kuzum, nerelerdeysen arar bulurumAfet Sosyolojim haberini aldim
Yaaa takipteyim seni kuzum, nerelerdeysen arar bulurum
Amannn sunnet mi oldu oglusun. Hayirli olsun..
Amaniiin kuz nerelerdesin, hosgeldin. Ben artik iyice umidi kesmistim sizdenheyoooo ben geldim sosyolocikim kepingcan nabersiniz...ve diger herkes selamlar efenim
heyoooo ben geldim sosyolocikim kepingcan nabersiniz...ve diger herkes selamlar efenim
Sağlık bakımından ıy keping im şükür şimdilik..iki hafta önce sunnette oldu şükür atlattik.kolay geçti iyileşme dönemi ne.
Konuşma basit şeyler.al aç anne baba allah alla alla.yiğenim in adı.anneanne. alo allah bir maya,mama Pepe bebe cogunu hiç anlamıyorum..
Yeme uyku sorunu hiç çözülmedi.20 kere uyanir..çok huzursuz uyuyo hep bağırarak kalkar..yemesini çözemedim.dünyada sudan başka şey sevmiyo yemiyo.herseyi red ediyor atiyo yada bi lokma yi bi saat ağzında tutuyo..çok aşırı hareketli.zıplayan hoplayan evin icin de kosarak giden Bi bebek.komsularla çok sorun yaşıyoruz.polislik olacaktıkyeme konusunda dr ikna olmadı.kilosu boyu listede emsallerine gore fazla çıktı.yemese bole olmaz dedi.saçı saglikli gorunuyo belli cabuk uzuyo dedi.çocukta vitamin eksikligide yok dedi.ek olarak vitamin bile vermedi.benim mücademle 4 kaşık yoğurt.bi kaşık krem.peynir ve tahin yiyen bi bebek.başka yok. PEDİATRİYE GİDİN DEDİ. yemesinde size göre sorun varsa dedi
Bide enerjisi çok fazla evde atamiyo kreşe verecektim hepsi dolu gelecek yil agustosta basliycak ins..belki yemesi düzelir ve enerjisini atar orda herkes tavsiye etti kreşe ver diye.dr da..
Durum bole kisaca
sağol canım düşünmen bile yeter.Ben sarar sana yollarım canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?