arkadaşlar bende bu testlerden korkuyorum 2li 3lü testler sadece zeka geriliğini ve özürlü olmasını belirliyo allah korusun ...
yani bunlarsa bebek karnımızdayken müdale edilip kurtarılcak durumlar değilse... şunu sormalı insan kendine allah korusun böyle bi durum oldugunda nabarım.. ben inancıma göre aldırılmaması gerektigini biliyorum o yüzden bu testleri yapmam ne saglıcakki daha kötü olmamı buna insan kendini hazırlayabilir mi hazırlayamaz asla.. kötü sonu bilsen nolucak hem allah koruduktan sonra..
ben anaokulu ögretmeniyim ve çok sayıda öğrencim oldu ... bi öğrencim vardı çok başarılı ve aktif değişik algılaması çok gelişmişti okumayı söktü sırf çalışma kitaplarından ve bu çocuk 5 yaşında ..veli toplantısında annesine çocugundan bahsettim ve başka alanlardada onu keşfedilmesi gerektigini söyledim kadın ağlamaya başladı.. hamileyken cocuguna yüzde 90 özürlü demişler fiziksel bitmiş kadın ağla ağla aldır demişler aldırmamış inandıgı için günahtan korkusuna.. sonra aylar geçtikçe utrasyonda eli aya heşeyi tamam gözükünce demişler yok zihinsel özürlü kadın yıkılmış 9 ayı serumlerla aglayarak geçmiş... ee sonuç çocuk okuldaki en zeki çocuk ve hiçbi özürü yok ve böyle duydugumuz çok yaşanmışlık var... e bu inanca sahip olmayan insanalrın aldırdıgı çocukların vebalini kim vericek... şimdi çok iyi çok güzel allah bize evlat yollamış diye seviniyoruz onun bi kusuru oldugunda sevmicekmiyiz vazmı geçicez ondan...
allah hepimizin yavrularını korusun çok korkuyorum ama çokta üzülüyorum böyle daha karnımızdayken cocuklara bi etiet vurulmasına ve annelerin üzülmes,ine çok üzülüyorum umarım hepimizin sonuçları güzel çıkar saglıklı evlatlarımız olur
bu gun ne gordum bilinnn . allahim inanamiyorum resmen mucizeeee. dr teyzemize kontrole gittik. ultrasonda bide ne goriyimmm. benim 11+3 luk minik sipam bi oynuyo teyzeleri bi hopluyo zipliyo gorseniz. :) saskinliktan dilim tutuldu. o daha minicinik seyy icerde oynuyo. biz duymasakta. :)
boyyle ayaklarini tepistiriyo. elini salliyo bisey yakaliycak gibi. popisinin ustunde hoplatiyo kendini ( totosunu yerim onun). dr teyzemiz bile sasirdi :)
ben bukadar erken bu denli hareket etmesini beklemiyodum :)
harika bi duyguuuu muthisssss. ( masallah deyin teyzeleriiii )
:)))))
allah hepimize nasip etsin . rabbim tamamina erdirsin. ins bu bebisime bisi olmaz. bu kadar gordukten sonra dayanamam
Amin canım.. Ben de inançlı bir insanım.. İnsanların keyfi bebek aldırmalarına karşıyım ama farklı bir problem varsa gerçekten bu kararı almak kolay değil.. 2 li test için haklısın kesin sonuç vermiyor.. Hatta dr 1/1000 çıkan birinin bile down sendromlu çocuğu olma ihtimali var dedi ama cvs amniyo sentez % 100 sonuç veriyor yani eğer Allah korusun eğer pozitif çıkarsa bebek mongol doğuyor.. Allah bana ve hiçbirimize bu seçimi yaptırmasın ama hiç kolay bir kar değil.. Çünkü ben belki bu çocuğu dünyaya getirmeye karar veriyorum, Doğruyorum ama diyelim ki doğumda hayatımı kaybettim yada Rabbim bana ona bakacak ömür vermedi, hayatı boyu bakıma muhtaç olacak bu çocuğa kim ilgi gösterir kim benim gibi bakar ki..bir yakınımı başınageldi, bebeği mongol doğdu, neler yaşadılar, hiçkolay değil..
Bu keyfi bir karar olmaz o yüzden inançla sınırlamamak lazım..Allahın tıp vasıtasıyla verdiği imkanlardan faydalanmaktan yanayım ben.. Önlem alınacak bir durum da olabilir.. Anne karnında açık kalp ameliyatı bile yapılıyor artık..
Ayrıcs aldırmak zorunda kalan insanları da yargılamamak lazım bence..Sen aldırmanın günah olduğunu düşünürsün başkası hayatı boyunca bakıma muhtaç olacak bir çocuğu doğurmak istemez.. Herkesin günahını vebalini Rabbim bilir..
Ayrıca herkesin fikrine saygılıyım.. İstemeyen yaptırmaz ama benim gibi yaptıranları yargılayan arkadaşlar her ay usg ye de girmeyip köydeki gibi takipsiz gebelik geçirip doğum yapsınlar o zaman.. Bugün zor bir gün geçirdim arkadaşlar.. Umarım hepimiz güzel haberler alırız iyi geceler..
Merhaba kızlar,
bugün 2 li test yaptırdık sonucum 1/410 çıktı.. Dr değer için ne iyi ne kötü diyebiliriz ve detaylı ultrason yaptı tekrar, burun kemiği, burun çene açısı, kalp vs gibi birkaç değere baktı, sadece açı çok az yüksek dedi ve kesin sonuç için cvs yapalım dedi.. Ense kalınlığında problem yok ama hem yaş faktörü hem de serbest hcg nin çok yüksek olması değeri yükseltmiş..tüp bebek tedavisi bazen bu serbest hcg değerinde yalancı yükseklik yapıyormuş.. Umarım öyledir çok korkuyorum( Çarşamba cvs yapılacak.. Bana dua edin arkadaşlar.. İnşallah iyi sonuç alırız.. 2 li test yaptıran varmı aranızda değeriniz kaç çıkmıştı..
Daha önce bu işlemi yaptıran var mı..
arkadaşlar bende bu testlerden korkuyorum 2li 3lü testler sadece zeka geriliğini ve özürlü olmasını belirliyo allah korusun ...
yani bunlarsa bebek karnımızdayken müdale edilip kurtarılcak durumlar değilse... şunu sormalı insan kendine allah korusun böyle bi durum oldugunda nabarım.. ben inancıma göre aldırılmaması gerektigini biliyorum o yüzden bu testleri yapmam ne saglıcakki daha kötü olmamı buna insan kendini hazırlayabilir mi hazırlayamaz asla.. kötü sonu bilsen nolucak hem allah koruduktan sonra..
ben anaokulu ögretmeniyim ve çok sayıda öğrencim oldu ... bi öğrencim vardı çok başarılı ve aktif değişik algılaması çok gelişmişti okumayı söktü sırf çalışma kitaplarından ve bu çocuk 5 yaşında ..veli toplantısında annesine çocugundan bahsettim ve başka alanlardada onu keşfedilmesi gerektigini söyledim kadın ağlamaya başladı.. hamileyken cocuguna yüzde 90 özürlü demişler fiziksel bitmiş kadın ağla ağla aldır demişler aldırmamış inandıgı için günahtan korkusuna.. sonra aylar geçtikçe utrasyonda eli aya heşeyi tamam gözükünce demişler yok zihinsel özürlü kadın yıkılmış 9 ayı serumlerla aglayarak geçmiş... ee sonuç çocuk okuldaki en zeki çocuk ve hiçbi özürü yok ve böyle duydugumuz çok yaşanmışlık var... e bu inanca sahip olmayan insanalrın aldırdıgı çocukların vebalini kim vericek... şimdi çok iyi çok güzel allah bize evlat yollamış diye seviniyoruz onun bi kusuru oldugunda sevmicekmiyiz vazmı geçicez ondan...
allah hepimizin yavrularını korusun çok korkuyorum ama çokta üzülüyorum böyle daha karnımızdayken cocuklara bi etiet vurulmasına ve annelerin üzülmes,ine çok üzülüyorum umarım hepimizin sonuçları güzel çıkar saglıklı evlatlarımız olur
ağzına sağlık sana birebir katılıyorum..ben kesinlikle tarama testlerini yaptırmayı düşünmüyorum..hem güvenilir olmayan bir test sonucunda hamileliğimi kendime zehir edemem düşünsenize o psikolojiyle bebeğin ve annenin halini..hemde ne saçma bişey ya çamaşır makinasımı bu bozuk çıktıysa iade eder gibi aldırmayı tavsiye ediyolar falan vicdansızlık bu..yalnız 20.haftada ayrıntılı ultrason yapılıyor onu yaptırıcam.bebeğin bütün organlarını tarıyorlar herhangi bir hastalığı varsa doğum esnasında o rahatsızlığıyla ilgili hekim hazır bulunuyor ve acil müdahale etmesi gereken bir durum olursa hemen müdahale ediyor o an tedaviye başlıyormuş..ben tarama testlerini yaptırmıcam sadece ayrıntılı ultrason..allahıma tevekkül allah hayırlı sağlıklı evlt nasip etsin inşallah...
Merhaba kızlar,
bugün 2 li test yaptırdık sonucum 1/410 çıktı.. Dr değer için ne iyi ne kötü diyebiliriz ve detaylı ultrason yaptı tekrar, burun kemiği, burun çene açısı, kalp vs gibi birkaç değere baktı, sadece açı çok az yüksek dedi ve kesin sonuç için cvs yapalım dedi.. Ense kalınlığında problem yok ama hem yaş faktörü hem de serbest hcg nin çok yüksek olması değeri yükseltmiş..tüp bebek tedavisi bazen bu serbest hcg değerinde yalancı yükseklik yapıyormuş.. Umarım öyledir çok korkuyorum( Çarşamba cvs yapılacak.. Bana dua edin arkadaşlar.. İnşallah iyi sonuç alırız.. 2 li test yaptıran varmı aranızda değeriniz kaç çıkmıştı..
aynı ben de senin gibiyim canım nisan 20 de kürtaj oldum 1 ay bekledim hamile oldugumu ögrendim inşallah bebeklerimizi sağ sağlim kucağımıza alırız :))
Merhaba kızlar,
Kizlar yardim edin vajina ma resmen bicak saplaniyor.burda tek bir hsstsne var ve prstidyen nspcm brn.cok canım yanıyor kadik agrisi degil
Merhaba kızlar,
Gunaydin arkadaslar
Canım ne durumdasın merak ettim seni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?