2014 Şubat Anneleri

evet canım ilk tetanoz aşısını oldum 2.si bir ay sonra şeker yükleme testi de yaptırmam gerekiyormuş kolum ağrıyo ama çocuklar aşı vurulunca hasta gibi olur ya aynen öyleyim :)

sağlık ocağı bana gel demişti ama kaçıncı hafta hatırlamıyorum bile neyse teyzeme sorarım o gitti

dün gece rüya gördüm kızım doğmuş kaka yapmış neyse yıkadım falan korka korka popişini falan eşime diyorumki git bez al biberon al bişiler işte bana bağırıyor paramız yok idare et dior sabah uyandım adama trip atıom :) gidip alıyyımmı biberon dio deliiiii:)

Bu arada tetenoz aşısından korkmayın her bünyede sorun yaratmıyor ben oğlumda olduğumda çok rahattım o gün ne ateş ne kol ağrısı yaşamadım ama bunları yaşayan annelerde varmış

ben oldum atlatıyorum inşallah bugün hafif bi kol ağrısı ve halsizlik var

elimde yıkar asarım bebemin eşyalarını hemen
artık ben 4 5 parça alayım dabaktım olmuo gene alırız ya alı kullanmadıktan sonra almışın da önemi olmaz

bilmiyorum ki canım haziranda bugüne gün verdi dr um gittiğimde aşı sürprizi ile karşılaştım 20. hafta falan diyor google amcada ama 2 ay önceden bu tarihi verdi
hımm benimki tek tek gidio hep bi sonraki asdımı bilmiorum mesela henüz:)
herkesin tarzı farklı

arkadaş olalım
buarada niye surat yapıo foto çekince yaa
benimki her hafta çekio
bugün gene çektik hiç laf etmez gelin ben çekeyim bee erkeğin nazıda hiç çekilmez

yani sanki göbekten tanınıozya bu senin karın bu onun karısı:)

günaydın kızlar..
dün akşam az kalsın doğmamış bebeğin banyosu yüzünden annemle eşim kavga edicekti..
sofrada normal normal sohbet ederken konu ananemin bebek yıkmasına geldi hani bebeği tuzlarlarmış ya ben bilmiyodum eşimin tarafında da varmış.. neyse sonra annem "mis gibi her gün yıkarız" falan dedi işte orda eşimin sigortalar attı "ben her gün yıkatmam hasta olur burası soğuk oyle şey mi olur " falan dedi.. annem de tecrübeli ya damarına bastı hiç bişey olmaz yıkarız falan diye bunlar bi süre karşılıklı yıkardın yıkamazdın konuştular..
eşim kalktı gitti sonra ama çok sinirlendi butun akşam surat astı..gece konuştuk.. anneme "fazla diretme böyle şeylerde" falan dedim eşime de "annemle konuşurum ben" dedim sakinleştirdim ama bebek doğunca ne olcak bi de kv gelcek annemle acayip farklı tarzları var.. ve kırkı çıkana kadar kalırlar muhtemelen ben napcam bilmiyorum durumlar vahim.. :18:
annem hem çok konuşur kendi bildiği doğrudur hep hem de bişey söyleyince alınır.. ben de çoğu kez tartışırım bu yüzden.. ama sonucta annem böyle der geçerim ama eşim aynı şekilde düşünmüyo haklı olarak..
kv ile de ben bazen atışırım ama bizimki tatlı sert olur kadın kadına hallederiz bi şekilde ama erkekler sinirlenince daha fena oluyo .. çok canım sıkıldı geceden beri düşün düşün doğunca ne olcak diye... 2 yıl ücretsiz izin almayı düşünüyorum sırf bu yüzden ne benimki ne onunki kalmasın biz de ben kendim bakıyım sıpama.. eşim de aynı şekilde düşünüyo.. koskoca insanları değiştiremeyiz ama onlar da bizi değiştiremez ama bunu nasıl anlatıcaz bilmiyoruz..
neyse biraz uzun oldu ama ben şimdiden baya doldum dökmeye ihtiyacım vardı...:26::26:

albümdeki foto silinebilioki nolcak hay allam yaa
boşver onu

canım buraya yükledim albüme değil aman hiçte tın yani bi bacak bi göbek yani göresel bir değer taşımıyor şiş şiş kimseye yaramaz:)kara kara kıyafetlerle:)

elimde yıkar asarım bebemin eşyalarını hemen
artık ben 4 5 parça alayım dabaktım olmuo gene alırız ya alı kullanmadıktan sonra almışın da önemi olma

ben artık yenidoğan almıyorum aldıklarımın da muhtemelen hepsini giydiririm her gün değişik farklı farklı
2014 podyumları bizim

tuzlamayı benim kv de de söyledi gerek yok istemem ben öyle şey dedim çok saçma ya o ne öyle
hergün yıkanmasına gelince tartışacak bişey yok ki o işteyken yıkanacak zaten benim eşimde hep ben yokken yıkayın der
ağlamasına dayanamam sana sararım diyor

cnm ben ilk hamileliğimde yaptırmadım tetanoz aşısını doktorum çok gerek görmemişti, ama şimdi yaptırsam mı diyorum.
Demek sağlık ocağı yapıyor 20. haftada ama hafta içi yapar tabi orası değil mi?

Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumu

Hiç üzme kendini canım. Herkes yaşıyor böyle problemler. Biz baştan söyledik eski devir değil artık, doktor ne derse onu yapıcaz çok karışmayın kalbiniz kırılmasın diye. Sizde oturun konuşun bi ara ama biri bişey diyince de hemen aksini söylerseniz alınırlar.. Bırakın konuşsunlar. Senin kucağından çocuğu zorla alıp yıkacayacak hali yok ya.

canım tuzlama bizdede var geleneksel ben geleneksel şeyleri seviyorum zararı olmadıktan sonra biz kırkında hamama gideriz orda tuzlanır tuzlamak dediysem böyle abartı bişi değil tuzlu su yapıyorsun bebeğin üzerine onu döküyorsun birde şekerli su yapıyorsun aynı şekilde onuda döküyorsun
hem büyüklerin gönlü kalmıyor herkes mutlu yani bende tuzlanmışım biz zararını görmedim çok şükür

annenle kayınvalden sorununa gelince annenle konuşman gerek bence hanu bu yıkama mevzusu sorun değil ama herşeyde böyle tartışmak kimseye yarar getirmez annele konuşmanı öneririm olgun bir insan olarak seni anlayacağını ümit ediyorum

canım 20.haftada yapılıyor evet ama ben oğlumda taaa 7.ayda yaptırdım sorun olmamıştı
evet hafta içi mesai saatinde yapıyorlar

Son düzenleme:
ya yazık çocuğa tuzlamayın
balık mı o kokmasın diye tuzluosunuz,kendi oğlu hiç kokmuo mu
valla o tuz cildi yakar terimiz bile nası yakıo bazen düşün
cildini tahriş eder bebeğin

aynı seyler bizde de yaşanıyor ve de yaşanacak gibi canım...daha şimdiden bebeğin bakımı ile ilgili konularda eşim karışmaya başladı. halbuki erkek böyle işlere karışmayacak. benim annem alttan alan bir kişidir o konuda orta yolu buluruz ama eşimle ben farklı düşünüyoruz. mesela eşimin ailesi bebeğin doğduktan itibaren tv izlemesi gerektiğini savunuyor, bebek konuşmayı bu şekilde öğrenirmiş. biz ise kesinlikle 2 yaşına kadar izlettirilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.bebek kendisiyle göz teması kuran, oyun oynayan,kitap okuyan ebeveynleri ile iletişim kurarak, yaşıtlarıyla oynayarak gelişir, konuşmayı öğrenir. mesela bebekleri yıkamak güzeldir, ben ilk etapta organik ürünler ve sadece su kullanmayı düşünüyorum, eşim "markette satılan dalin'in nesi var" diyor, e nesi yok ki içinde onlarca kimyasal var! bebek ıslak mendili konusunda da şüpheciyim, çocuğumun ağzına yüzüne kimyasal şeyleri sürmek istemiyorum. kesin bu fikrime de karşı çıkarlar.geçen gün m...care mağazasında mama sandalyesi gördüm ve beğendim. eşim hemen karşı çıktı "buna gerek var mı ki?" dedi. e dedimm "kusura bakma ben kucağımda çocukla kendim mi yemek yiyeceğim, çocuğa mı yemek yedireceğim,önüne koyarsın kendi yemek yemeyi öyle öğrenir" dedim. otellerde görüyoruz, yabancıların sıpaları mama sandalyesine oturup mis gibi yemek yiyor, bizimkiler de mızmızlık yapıp duruyor. geçenlerde tracy ... dene kadının bebek bakım kitabını aldım da, hemen ona da laf etti. "kitaba göre çocuk mu yetiştirilirmiş?"

velhasıl kelam, bu erkekler zor...idare edicez bakalım bir şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…