2014 Şubat Anneleri

kızçelerrr tünaydınnn
şu tuzlama mevzusunda iki çift laf edim dedim
ben erkeklerin bebek bakımına müdahalelerini doğru bulmuyorum
bbilim gibi geleneksel şeyleri doğru buluyorum
bana göre anneler yani kayınvalide ve bizim annelerimiz kocalarımızdan çokkk daha bilgililer

Kızlar ya,

İsim analizine inanıyor musunuz?

İsim Analizi - Anneysen.com

hmm buna bakmıştım daha önce ama kızımın ismini koyduktan sonra görmüştüm. Bizim kıza üzüntü ve sevinci bir arada yaşar demiş :) Ağlar 2 dk geçmez güler olabilir mi diyeceğim ama daha çocuk tabi yani şimdi her isimdeki her insan aynı karakterde mi? Bilemiyorum ki...isimlerin mutlaka bir etkisi var ama sitedekiler için birşey diyemiyeceğim.
Mesela benim bildiklerimden birisi çok uzun isimlerin çok iyi enerji vermediği şeklinde, tok söylenişli max. iki heceli isimler erkeklerde daha iyi etki bırakıyormuş daha güçlü, kararlı vs. vs.
Mesela Bora gibi, düşündüğüm isimlerden biri anlamı da güzel değil çok, kız olursa daha zor, kızıma uyumlu olması lazım .
Benim kızımın adı Ece söylenişini çok seviyorum sempatik sıcak geliyor, bebeğimin cinsiyetini öğrendiğimiz gün karar verdik eşimle tamam dedik Ece, zaten bu isim bizim ailede çok sevilen bir isimdir, benim abim bana bu ismi koymak istemiş, aile büyükleri istememiş ağır bir isim kız ya kraliçe gibi olmazsa doğunca demişler :) Çok şükür benim minik kraliçem şu an tam bir prenses Herkes ismi tam uymuş diyor. Allah bahtını güzel etsin, tüm çocukların bahtını güzel etsin...Amin :)

erkekler zor ve üç aşağı beş yukarı hepsi aynı

tuzlama falan ben geleneksel şeylere de karşı değilim sadece bu olacak diye bazı şeyler dikte edilince insanın yapası varsa da kaçıyo annem oyle demese eşim yokken zaten biz yıkardık ama şimdi eminim bana hergün sorar unutmaz yıkadınız mı diye

Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumu
aynen şekerim.. annemi bildiğimden fazla savunmuyorum bi de savunsam eşimle benim aram da bozulcak.. ikisini fazla karşı karşıya getirmemek lazım galiba

evet canım biz de aynen boyle konuştuk akşam eşimle kendi sınırlarımızı belirleyelim ikimizin annesine de soyleyelim biz boyle yapmanızı istiyoruz dr. boyle yapın dedi falan diye.. bi de annem akşam ben de bakmam o zman bebeğe dediği için ipler gerildi zaten bakmassan bakma diyemiyo insan ama benim zaten ne anneme ne kv.me baktırmak gibi bir niyetim yok allahın izniyle

ben de senin gibi düşünüyorum tatlım ya aslında bana kalsa ben ikisini de idare ederim de eşim dahil olunca sıkıntı çıkıyo o benim kadar tahammüllü olamıyo ne kendi annesine ne benimkine... sarı damarı var kendisinde artık annemle konuşcam zaten eşimden sonsuz bir tahammül beklemek haksızlık ona da.. annemin daha olgun davranması gerekiyo...

ya yazık çocuğa tuzlamayın
balık mı o kokmasın diye tuzluosunuz,kendi oğlu hiç kokmuo mu
valla o tuz cildi yakar terimiz bile nası yakıo bazen düşün
cildini tahriş eder bebeğin

tuzlamak sorun değil canım ya zaten bi kere yapılıyo suyuna azıcık tuz ekleyip eklem yerlerine sürüyolar oyle abartı bişey değilmiş ben de yeni öğrendim garip gelmişti ilk başta.. salamura yapıyo gibi ne o oyle demiştim zeytinyağıyla saran falan da oluyomuş neler var neler
tabi tercih meselesi dr.a da sorarız yapmayın derse yapmayız.. dr.lar da bu konuda farklı farklı şeyler söylüyolar..

böyle işte kızlar insanları idare etme sanatını biraz daha öğrenicez gibi duruyo bebekle birlikte..

unutur inşallah ,
sonuçta o babası olduğu kadar sende annesi olacaksın ve emin olsun ondan dagha çok düşüneceksin

ayyyy bu panço çok cicimiş bayıldım nerden ??

unnado.comdan canım
yalnız bedeni 0-12 ay yazıyor , yani tam ne zaman giyileceğini kestiremedim almadım bende
yoksa çok cici bişeymiş..

Kızlar ya,

İsim analizine inanıyor musunuz?

İsim Analizi - Anneysen.com

ben çok inanıyorum canım.
Biz ayda ismini düşünüyoruz , minik yiğenimin arkadaşının ismi.
Analizde güçlü , istediğini yapan bir karakter diyor.
Mesela yiğenimin dediğide oyun oynarken ayda hep anne oluyor biz çocukları..

ya aslında neler neler var kızlar, mesela benim annannişkoma köy yerinde yeni doğduğunda karınca yumurtası sürmüşler (malum bölgelere). kendisinin gram tüyü kılı yoktur:) günah aslında hayvanları öldürmek bilinçsizce yapılmış bir sey eğer doğruysa

benim kocam ben ne dersem ona eyvallah der karışmaz fazla bakım işleri konusunda falan ama annem "hmmm o oyle olmaz boyle olur" tarzında yaklaşınca olaya eşim de inada bindiriyo... halbuki sevgili anneciğim biraz daha alttan alsa pat pat konuşmasa olmıycak ahh ah
mesela bu tv izletme konusunda hemfikiriz hatta evde biz bile izlemiyoruz haberler falan dışında... anten bile takmadık çeken kanallar yetiyo
çocuğa da izletmek istediğimiz şeylerin cd.sini alırız diye düşünüyoruz.. ama kv mesela açar tv.yi oturtur karşısına çocugu ben oyle istemem bunlara meydan vermemek için de maddi olarak biraz zorlasa da izin almayı düşünüyorum... hakkımızda hayırlısı sonucta biz de herşeyin en mükemmelini veremeyiz ama en azından uygun ortamı oluşturmaya çalışabilriz.. bu konuda da her iki tarafın da orta yolu bulmaya çalışması önemli.. inş kazasız belasız atlatırız o dönemleri de

lip benden sana bir tavsiye ukalalık olarak algılama sakın,
fakat bence çok özenme yada çok pimpiriklenme derim mesela tv konusunda çok tv izletmek ne kadar saçmaysa hiç tv izletmemekte o kadar saçma geliyor bana çünkü yapılabielcek bişi değil ne yani 2 yaşına kadr sen tv izlerken bebeğin gözlerinimi bağlayacaksın
elbette çocuk onunla iglilenen ona kitap okuyan anne babayla daha iyi zaman geçirir ama tvden sakınmak şampuandan sakınmakda çok abartı bence
ne kadar hasta olmasın şu olmasın bu olmasın diye üzerine düşersen çocuğun o kadar çok hasta olur bunu asla unutma biraz akışına bırakmanı öneririm sana

benim oğlum çok erken konuştu mesela konuşma meselesi birazda genetik ben oğlumu ilk kitabıyla 3 aylıkken tanıştırdım bez kitap almıştım ona, bir ay sonra kağıt bol resimli kitaplar aldım çok kısa bir hikaye uydurup okurdum onu, çok severek dinlerdi
fakat tvde izledi
hatta 3 ayllıkken gece gündüz şaşırdı geceleri uyumuyordu nöbet tutuyorduk başında sonra keşfettikki ses istiyor gece oturma odasında ışık açık tv açık vaziyette olunca bizde bir nebze uyuyabiliyorduk
çoğu kimyasal konusunda sana katılıyorum ama şampuan bunlardan biri değil bence yani şampuan olmassa bebeğinin bir zaman sonra temizlenmedini sende göreceksin zaten hele yazın sıcağında
mesela ben bebe yağı kullanmam içerisnde bir dolu kimyasal olduğunu düşünüyorum onun yerine zeytinyağı kullandık bir süre daha doğal

mama sandalyesinde sana sonuna kadar katılyıorum fakat kitap konusundada eşine yani kitaplar güzel okumakta güzel fakat kitapla bebek büyütmekte mümkün değil her çocuk kendine özgü çünkü yeni bir karakter kitaplar genelde tek karakter üzerinde yazılmış bilgileri almak gerek fakat uygulamada yapamayabilrisin

kız bunu bende çok merak ediyordum ya
ben bebekken bahçe düzenlemesi yapılıyormuş bizim bahçede bahçeden karınca yuvasının yumurtaları çıkmış anneme sür demişler sürmemiş korkmuş biş olur diye hep derki acaba sürsem nolurdu kılın olurmuydu bende keşke süreseydin derdim
ay demek faydası oluyor bende sürerim o vakit ya valla kızım çekmesin kıl tüy derdi doğal epilasyon çok iyi

aynen canım ben de ücretsiz izin alacağım, 8 senedir çalışıyorum, 1-2 yıl da çalışmayayım çocuğum için her şey

huzunbazım biz ilk kavgamızı eşimle bebek olduktan sonra yaptık ozamana kadar nerdeyse hiç kavga etmezdik ama bebek doğunca ve bakımıyla ilgil ikonularda malesefki farklı düşünülüyor

kayınvaldemle bizim kültürlerimiz aynı genelde eşimde karışmaz fazlaca fakat yinede farklılıklar var mesela kayınvaldem tarafı bebeği ısırarak ağlatarak seviyor öyle ağlaması hoşlarına gidiyor bense bebeğimin ağlamasına karşıydım heleki birileri gülecek diye zevk için
bu yüzden çok kavga ettik eşimle neyseki ben galip geldim

ben uzun zamandır tatildeydim bu sebeple doktora gidemedik halen cinsiyetini bilmiyoruz iyice meraklanmaya başladım artık bu hafta sonu 19 hafta bitecek cumartesi randevumuz var çok ama çok merak ediyorum bir oğlumuz var eşim de ben de kız istiyoruz ama herşeyden önce hayırlısı sizin cinsiyetler belli olmuştur herhalde :18:

ben de çocukların ısırarak sıkılarak sevilmesinden hoşlanmıyorum bi de şapır şupur yalap şalap öpüyolar ağzından burnundan sinir olurum oyle.. butun mikroplar çocuğun suratına geçiyo gibi geliyo oyle severlerse valla çocugu sürekli silerim herhalde

sana hak veriyorum bilim, bir çok şeyi yaşayarak öğreneceğiz. ama eşimin benim her dediğime bilir bilmez muhalefet olmasına sinirleniyorum. bak sen şimdi tecrübeli bir annesin senin dediklerin benim için değerli ama eşim tecrübe-bilgi sahibi değil ve olmadığı halde muhalefet ediyor. işte beni sinirlendiren sey de bu. neyse bebişimle geçireceğim güzel zamanları düşündükçe seviniyorum...

ay hiç sorma, benim dedemle babannem de kardeşimle bana bakarlarken bizde kalırlarmış, aynı sofradayken kendi kaşıklarıyla bize yemek vermeye kalkarlarmış, annem de sinir olurmuş...bir de sokaktan gelip elini, yüzünü yıkamadan çocuk sevilmemeli.çocukların bağışıklık sisteminin gelişmesi için mikropla da tanışmalı ama bu şekilde değil...

aynen ya bunlar bir garipti tatlım bebeğin azının üzerine ağlasın diye vuran bir görümcem var benim

canım onun annesinde duydukları var benimkindede vardı o ben şu olmasın derim mesela eşimdeki tavır aynen şu bişey olmazzzzzzzzz sanki elinde seneti var bişi olmayacağı ile ilgili beni öyle çok deli ederdiki neymiş annesi öyle düşünüyor yada kendileri öyle yapmış
bizi hepimizi bir sınav bekliyor zor bir süreç ama aynı zmanda çokda neşeli eğlenceli, önümüzdeki zamanları mümkün olduğu kadar eğlenerek geçirmeye çalışalım bebeğimizle mümkün olduğu kadar kaliteli zaman geçirelim
tabiki burda en çok iş olmasa bile en anlayışlı olması gereken kişiler eşlerimiz çünkü biz zorlu zamanlardan geçiyor olacağız hormonlarımız tavan yapmış olacak, birde bunu uykusuzluk ve bebeğin vermiş olduğu sorumluluk eklenecek stres olacağız eşlerimizin mümkün olduğunca bizi idare ediyor olması gerek karşı durmak yerine bizim yanımızda olmalılar

çünkü anne olmak gerçekten kolay bişey değil helede ilk zamanlar

ya işte bunlara buyukler pek dikkat etmiyorlar malesef...

merhaba hoşgeldin,

maşallah hafta olarak ilerdesin, artık kesin belli olur, biz de bir hafta önce öğrendik cinsiyeti.
vücudun nasıl, hangi bölgelerden kilo aldın, belin ve karın bölgenin yan kısımları ilk aylarda genişledi mi? 3.ay gibi cildin bozuldu mu?
bunlar olunca kız oluyor cinsiyet, kendimden biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…