aynı seyler bizde de yaşanıyor ve de yaşanacak gibi canım...daha şimdiden bebeğin bakımı ile ilgili konularda eşim karışmaya başladı. halbuki erkek böyle işlere karışmayacak. benim annem alttan alan bir kişidir o konuda orta yolu buluruz ama eşimle ben farklı düşünüyoruz. mesela eşimin ailesi bebeğin doğduktan itibaren tv izlemesi gerektiğini savunuyor, bebek konuşmayı bu şekilde öğrenirmiş. biz ise kesinlikle 2 yaşına kadar izlettirilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.bebek kendisiyle göz teması kuran, oyun oynayan,kitap okuyan ebeveynleri ile iletişim kurarak, yaşıtlarıyla oynayarak gelişir, konuşmayı öğrenir. mesela bebekleri yıkamak güzeldir, ben ilk etapta organik ürünler ve sadece su kullanmayı düşünüyorum, eşim "markette satılan dalin'in nesi var" diyor, e nesi yok ki içinde onlarca kimyasal var! bebek ıslak mendili konusunda da şüpheciyim, çocuğumun ağzına yüzüne kimyasal şeyleri sürmek istemiyorum. kesin bu fikrime de karşı çıkarlar.geçen gün m...care mağazasında mama sandalyesi gördüm ve beğendim. eşim hemen karşı çıktı "buna gerek var mı ki?" dedi. e dedimm "kusura bakma ben kucağımda çocukla kendim mi yemek yiyeceğim, çocuğa mı yemek yedireceğim,önüne koyarsın kendi yemek yemeyi öyle öğrenir" dedim. otellerde görüyoruz, yabancıların sıpaları mama sandalyesine oturup mis gibi yemek yiyor, bizimkiler de mızmızlık yapıp duruyor. geçenlerde tracy ... dene kadının bebek bakım kitabını aldım da, hemen ona da laf etti. "kitaba göre çocuk mu yetiştirilirmiş?"
velhasıl kelam, bu erkekler zor...idare edicez bakalım bir şekilde
tuzlama falan ben geleneksel şeylere de karşı değilim sadece bu olacak diye bazı şeyler dikte edilince insanın yapası varsa da kaçıyotuzlamayı benim kv de de söyledi gerek yok istemem ben öyle şey dedim çok saçma ya o ne öyle
hergün yıkanmasına gelince tartışacak bişey yok ki o işteyken yıkanacak zaten benim eşimde hep ben yokken yıkayın der
ağlamasına dayanamam sana sararım diyor
aynen şekerim.. annemi bildiğimden fazla savunmuyorum bi de savunsam eşimle benim aram da bozulcak.. ikisini fazla karşı karşıya getirmemek lazım galibaAşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumu
evet canım biz de aynen boyle konuştuk akşam eşimle kendi sınırlarımızı belirleyelim ikimizin annesine de soyleyelim biz boyle yapmanızı istiyoruz dr. boyle yapın dedi falan diye.. bi de annem akşam ben de bakmam o zman bebeğe dediği için ipler gerildi zaten bakmassan bakma diyemiyo insan ama benim zaten ne anneme ne kv.me baktırmak gibi bir niyetim yok allahın izniyleHiç üzme kendini canım. Herkes yaşıyor böyle problemler. Biz baştan söyledik eski devir değil artık, doktor ne derse onu yapıcaz çok karışmayın kalbiniz kırılmasın diye. Sizde oturun konuşun bi ara ama biri bişey diyince de hemen aksini söylerseniz alınırlar.. Bırakın konuşsunlar. Senin kucağından çocuğu zorla alıp yıkacayacak hali yok ya.
canım tuzlama bizdede var geleneksel ben geleneksel şeyleri seviyorum zararı olmadıktan sonra biz kırkında hamama gideriz orda tuzlanır tuzlamak dediysem böyle abartı bişi değil tuzlu su yapıyorsun bebeğin üzerine onu döküyorsun birde şekerli su yapıyorsun aynı şekilde onuda döküyorsun
hem büyüklerin gönlü kalmıyor herkes mutlu yani bende tuzlanmışım biz zararını görmedim çok şükür
annenle kayınvalden sorununa gelince annenle konuşman gerek bence hanu bu yıkama mevzusu sorun değil ama herşeyde böyle tartışmak kimseye yarar getirmez annele konuşmanı öneririm olgun bir insan olarak seni anlayacağını ümit ediyorum
ya yazık çocuğa tuzlamayın
balık mı o kokmasın diye tuzluosunuz,kendi oğlu hiç kokmuo mu
valla o tuz cildi yakar terimiz bile nası yakıo bazen düşün
cildini tahriş eder bebeğin
tuzlama falan ben geleneksel şeylere de karşı değilim sadece bu olacak diye bazı şeyler dikte edilince insanın yapası varsa da kaçıyoannem oyle demese eşim yokken zaten biz yıkardık ama şimdi eminim bana hergün sorar unutmaz yıkadınız mı diye
ayyyy bu panço çok cicimiş bayıldım nerden ??
tuzlama falan ben geleneksel şeylere de karşı değilim sadece bu olacak diye bazı şeyler dikte edilince insanın yapası varsa da kaçıyoannem oyle demese eşim yokken zaten biz yıkardık ama şimdi eminim bana hergün sorar unutmaz yıkadınız mı diye
aynen şekerim.. annemi bildiğimden fazla savunmuyorum bi de savunsam eşimle benim aram da bozulcak.. ikisini fazla karşı karşıya getirmemek lazım galiba
evet canım biz de aynen boyle konuştuk akşam eşimle kendi sınırlarımızı belirleyelim ikimizin annesine de soyleyelim biz boyle yapmanızı istiyoruz dr. boyle yapın dedi falan diye.. bi de annem akşam ben de bakmam o zman bebeğe dediği için ipler gerildi zaten bakmassan bakma diyemiyo insan ama benim zaten ne anneme ne kv.me baktırmak gibi bir niyetim yok allahın izniyle
ben de senin gibi düşünüyorum tatlım ya aslında bana kalsa ben ikisini de idare ederim de eşim dahil olunca sıkıntı çıkıyo o benim kadar tahammüllü olamıyo ne kendi annesine ne benimkine... sarı damarı var kendisindeartık annemle konuşcam zaten eşimden sonsuz bir tahammül beklemek haksızlık ona da.. annemin daha olgun davranması gerekiyo...
tuzlamak sorun değil canım ya zaten bi kere yapılıyo suyuna azıcık tuz ekleyip eklem yerlerine sürüyolar oyle abartı bişey değilmiş ben de yeni öğrendim garip gelmişti ilk başta.. salamura yapıyo gibi ne o oyle demiştimzeytinyağıyla saran falan da oluyomuş neler var neler
tabi tercih meselesi dr.a da sorarız yapmayın derse yapmayız.. dr.lar da bu konuda farklı farklı şeyler söylüyolar..
böyle işte kızlar insanları idare etme sanatını biraz daha öğrenicez gibi duruyo bebekle birlikte..
aynı seyler bizde de yaşanıyor ve de yaşanacak gibi canım...daha şimdiden bebeğin bakımı ile ilgili konularda eşim karışmaya başladı. halbuki erkek böyle işlere karışmayacak. benim annem alttan alan bir kişidir o konuda orta yolu buluruz ama eşimle ben farklı düşünüyoruz. mesela eşimin ailesi bebeğin doğduktan itibaren tv izlemesi gerektiğini savunuyor, bebek konuşmayı bu şekilde öğrenirmiş. biz ise kesinlikle 2 yaşına kadar izlettirilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.bebek kendisiyle göz teması kuran, oyun oynayan,kitap okuyan ebeveynleri ile iletişim kurarak, yaşıtlarıyla oynayarak gelişir, konuşmayı öğrenir. mesela bebekleri yıkamak güzeldir, ben ilk etapta organik ürünler ve sadece su kullanmayı düşünüyorum, eşim "markette satılan dalin'in nesi var" diyor, e nesi yok ki içinde onlarca kimyasal var! bebek ıslak mendili konusunda da şüpheciyim, çocuğumun ağzına yüzüne kimyasal şeyleri sürmek istemiyorum. kesin bu fikrime de karşı çıkarlar.geçen gün m...care mağazasında mama sandalyesi gördüm ve beğendim. eşim hemen karşı çıktı "buna gerek var mı ki?" dedi. e dedimm "kusura bakma ben kucağımda çocukla kendim mi yemek yiyeceğim, çocuğa mı yemek yedireceğim,önüne koyarsın kendi yemek yemeyi öyle öğrenir" dedim. otellerde görüyoruz, yabancıların sıpaları mama sandalyesine oturup mis gibi yemek yiyor, bizimkiler de mızmızlık yapıp duruyor. geçenlerde tracy ... dene kadının bebek bakım kitabını aldım da, hemen ona da laf etti. "kitaba göre çocuk mu yetiştirilirmiş?"
lip benden sana bir tavsiye ukalalık olarak algılama sakın,aynı seyler bizde de yaşanıyor ve de yaşanacak gibi canım...daha şimdiden bebeğin bakımı ile ilgili konularda eşim karışmaya başladı. halbuki erkek böyle işlere karışmayacak. benim annem alttan alan bir kişidir o konuda orta yolu buluruz ama eşimle ben farklı düşünüyoruz. mesela eşimin ailesi bebeğin doğduktan itibaren tv izlemesi gerektiğini savunuyor, bebek konuşmayı bu şekilde öğrenirmiş. biz ise kesinlikle 2 yaşına kadar izlettirilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.bebek kendisiyle göz teması kuran, oyun oynayan,kitap okuyan ebeveynleri ile iletişim kurarak, yaşıtlarıyla oynayarak gelişir, konuşmayı öğrenir. mesela bebekleri yıkamak güzeldir, ben ilk etapta organik ürünler ve sadece su kullanmayı düşünüyorum, eşim "markette satılan dalin'in nesi var" diyor, e nesi yok ki içinde onlarca kimyasal var! bebek ıslak mendili konusunda da şüpheciyim, çocuğumun ağzına yüzüne kimyasal şeyleri sürmek istemiyorum. kesin bu fikrime de karşı çıkarlar.geçen gün m...care mağazasında mama sandalyesi gördüm ve beğendim. eşim hemen karşı çıktı "buna gerek var mı ki?" dedi. e dedimm "kusura bakma ben kucağımda çocukla kendim mi yemek yiyeceğim, çocuğa mı yemek yedireceğim,önüne koyarsın kendi yemek yemeyi öyle öğrenir" dedim. otellerde görüyoruz, yabancıların sıpaları mama sandalyesine oturup mis gibi yemek yiyor, bizimkiler de mızmızlık yapıp duruyor. geçenlerde tracy ... dene kadının bebek bakım kitabını aldım da, hemen ona da laf etti. "kitaba göre çocuk mu yetiştirilirmiş?"
ya aslında neler neler var kızlar, mesela benim annannişkoma köy yerinde yeni doğduğunda karınca yumurtası sürmüşler (malum bölgelere). kendisinin gram tüyü kılı yoktur:) günah aslında hayvanları öldürmek bilinçsizce yapılmış bir sey eğer doğruysa
benim kocam ben ne dersem ona eyvallah der karışmaz fazla bakım işleri konusunda falan ama annem "hmmm o oyle olmaz boyle olur" tarzında yaklaşınca olaya eşim de inada bindiriyo... halbuki sevgili anneciğim biraz daha alttan alsa pat pat konuşmasa olmıycak ahh ah
mesela bu tv izletme konusunda hemfikiriz hatta evde biz bile izlemiyoruz haberler falan dışında... anten bile takmadık çeken kanallar yetiyo
çocuğa da izletmek istediğimiz şeylerin cd.sini alırız diye düşünüyoruz.. ama kv mesela açar tv.yi oturtur karşısına çocugu ben oyle istemem bunlara meydan vermemek için de maddi olarak biraz zorlasa da izin almayı düşünüyorum... hakkımızda hayırlısı sonucta biz de herşeyin en mükemmelini veremeyiz ama en azından uygun ortamı oluşturmaya çalışabilriz.. bu konuda da her iki tarafın da orta yolu bulmaya çalışması önemli.. inş kazasız belasız atlatırız o dönemleri de
kızçelerrr tünaydınnn
şu tuzlama mevzusunda iki çift laf edim dedim
ben erkeklerin bebek bakımına müdahalelerini doğru bulmuyorum
bbilim gibi geleneksel şeyleri doğru buluyorum
bana göre anneler yani kayınvalide ve bizim annelerimiz kocalarımızdan çokkk daha bilgililer
lip benden sana bir tavsiye ukalalık olarak algılama sakın,
fakat bence çok özenme yada çok pimpiriklenme derim mesela tv konusunda çok tv izletmek ne kadar saçmaysa hiç tv izletmemekte o kadar saçma geliyor bana çünkü yapılabielcek bişi değil ne yani 2 yaşına kadr sen tv izlerken bebeğin gözlerinimi bağlayacaksın
elbette çocuk onunla iglilenen ona kitap okuyan anne babayla daha iyi zaman geçirir ama tvden sakınmak şampuandan sakınmakda çok abartı bence
ne kadar hasta olmasın şu olmasın bu olmasın diye üzerine düşersen çocuğun o kadar çok hasta olur bunu asla unutma biraz akışına bırakmanı öneririm sana
benim oğlum çok erken konuştu mesela konuşma meselesi birazda genetik ben oğlumu ilk kitabıyla 3 aylıkken tanıştırdım bez kitap almıştım ona, bir ay sonra kağıt bol resimli kitaplar aldım çok kısa bir hikaye uydurup okurdum onu, çok severek dinlerdi
fakat tvde izledi
hatta 3 ayllıkken gece gündüz şaşırdı geceleri uyumuyordu nöbet tutuyorduk başında sonra keşfettikki ses istiyor gece oturma odasında ışık açık tv açık vaziyette olunca bizde bir nebze uyuyabiliyorduk
çoğu kimyasal konusunda sana katılıyorum ama şampuan bunlardan biri değil bence yani şampuan olmassa bebeğinin bir zaman sonra temizlenmedini sende göreceksin zaten hele yazın sıcağında
mesela ben bebe yağı kullanmam içerisnde bir dolu kimyasal olduğunu düşünüyorum onun yerine zeytinyağı kullandık bir süre daha doğal
mama sandalyesinde sana sonuna kadar katılyıorum fakat kitap konusundada eşine yani kitaplar güzel okumakta güzel fakat kitapla bebek büyütmekte mümkün değil her çocuk kendine özgü çünkü yeni bir karakter kitaplar genelde tek karakter üzerinde yazılmış bilgileri almak gerek fakat uygulamada yapamayabilrisin
ben de çocukların ısırarak sıkılarak sevilmesinden hoşlanmıyorum bi de şapır şupur yalap şalap öpüyolar ağzından burnundan sinir olurum oyle.. butun mikroplar çocuğun suratına geçiyo gibi geliyo oyle severlerse valla çocugu sürekli silerim herhalde
aynen ya bunlar bir garipti tatlım bebeğin azının üzerine ağlasın diye vuran bir görümcem var benimben de çocukların ısırarak sıkılarak sevilmesinden hoşlanmıyorum bi de şapır şupur yalap şalap öpüyolar ağzından burnundan sinir olurum oyle.. butun mikroplar çocuğun suratına geçiyo gibi geliyo oyle severlerse valla çocugu sürekli silerim herhalde
sana hak veriyorum bilim, bir çok şeyi yaşayarak öğreneceğiz. ama eşimin benim her dediğime bilir bilmez muhalefet olmasına sinirleniyorum. bak sen şimdi tecrübeli bir annesin senin dediklerin benim için değerli ama eşim tecrübe-bilgi sahibi değil ve olmadığı halde muhalefet ediyor. işte beni sinirlendiren sey de bu. neyse bebişimle geçireceğim güzel zamanları düşündükçe seviniyorum...
ay hiç sorma, benim dedemle babannem de kardeşimle bana bakarlarken bizde kalırlarmış, aynı sofradayken kendi kaşıklarıyla bize yemek vermeye kalkarlarmış, annem de sinir olurmuş...bir de sokaktan gelip elini, yüzünü yıkamadan çocuk sevilmemeli.çocukların bağışıklık sisteminin gelişmesi için mikropla da tanışmalı ama bu şekilde değil...
ben uzun zamandır tatildeydim bu sebeple doktora gidemedik halen cinsiyetini bilmiyoruz iyice meraklanmaya başladım artık bu hafta sonu 19 hafta bitecek cumartesi randevumuz var çok ama çok merak ediyorum bir oğlumuz var eşim de ben de kız istiyoruz ama herşeyden önce hayırlısı sizin cinsiyetler belli olmuştur herhalde :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?