aman bak o zaman ben olsam beklememonbeşgün geçmez ama kafam bozulursa bugün kadın doğumcu geldi hastanemize hemen yatıveririm masaya görüveririm oğluşumu:))
aman bak o zaman ben olsam beklemem
güzel günlerde kullanın sağlıcakla kullanın canım
valla canım dr sormadım kendi de hiç sormadıinsallah canim bisey sorcam lansinoh krem bende kullanayim diye dusundum ama daha doguma 3 ay var bi yerde erken doguma sebep olabilir diye okumustum sen doktoruna sordun mu kullanayim diye yoksa cok korkuyorum bende yara olcak filan diye cok aciyomus o zaman
onbeşgün geçmez ama kafam bozulursa bugün kadın doğumcu geldi hastanemize hemen yatıveririm masaya görüveririm oğluşumu:))
yok canım bende bişi kullanmıyorum zaten önceden var çatlaklarım:)yok ya eltiminki ilk zamanlarda başlamıştı çatlamaya
aaay biliyorum bu hissi canim ya bi de durup durup agliyodum zavalli kocam beni avutmaya calisiyodu bikac hafta surdu boyle insallah cabuk atlatirsin bebisin icinbiseyler yapsana seker olur keceden susler olur hem vakit gecerkızlarrrr sıkıntıdan patlıyorum. hiç böyle olmamıştım. bütün gün evdeydim hiiiçççç bi şey yapmadım. ne uyuyabildim ne iş yapabildim. eşim gelip alayım dışarda yemek yiyelim diyor onu da istemiyorum. gezelim diyor onu da istemiyorum. acayiiiip bi sıkıntı var içimde hayır olsun diyeyim ne diyeyim.((
kızlarrrr
bu hareketler ne zaman tam olarak hissedilmeye başlıyooo(( ben şu an 18+4 üm doktorum geçen kontrolde hareketler 20. haftadan sonra başlarsın hissetmeye dedi. ama okuyorum sağda solda 16da bile hisseden var ben de tık yok (( hemen bir telaş alıyo tabiki ( eşime söyledim o da doktor 20 demedi mi sana ne telaşı diyo ama elimde değil. dün devlet hastanesine gidip kalp atışına baktırdım oğluşumun eller ayaklar oynuyo maşallah ama ben anlayamıyorum.
canım nasılsın gittinmi doktora
Canım çok merak edsersen sağlık ocağında bile kalp atışını dinlettiriyorlar. Benim hemşire çok tatlı, merak edersen gel dinleteyim diyordu, küçük dopler cihazıyla 2-3 kere dinlemeye gitmiştim :)
İlk gebeliğimiz olduğu için neyin bağırsak hareketi neyin bebek hareketi olduğunu anlamıyoruz. Aslında ben 16. haftadan sonra hissettiğim bazı pıtpıtların bebek hareketleri olduğunu, hareketleri düzenli olarak hissettmeye başladığımda anladım. 19. haftadan sonra düzenli olarak pıtpıtları hissetmeye başladım. Hissetmek için bişeyler yedikten kısa bir süre sonra, mesela pekmez olabilir, sırt üstü uzan ve bacaklarını uzat, daha iyi hissediliyor. Ama hissetmek kişiye göre bebeğin yerleşimine göre değişiyormuş. Doğuma kadar hissetmeyen insanların bile olduğu söyleniyor.
Benmi cok pimpirikliyim diyodum ama görüyorum ki hepimiz ayniyizayy canım çok sağol ben hep yan yatıyorum doktor yan yat sırt üstü yatma demişti o yüzden biraz sırt üstü deneyim bari :))) sağlık ocağına sordum bizde yok o aletten dediler(((( başlarından savmak için mi anlamadım. yani ben zırt pırt gelirim diye korkmuş olabilirler. ben kendime şu angel heart deniyo kalp atışı dinleme cihazı evde kendin dinleyebiliyosun ama doktoruma sordum alma dedi gerek yok dedi eşim de kızıyo iyice paranoyak oldun diye :)) kendi doktoruma ayda 1 gidiyorum her hafta devlet hastanesine gidip ordan ultrosondan görüyorum en azından :))) tabiki herşey rabbimin takdiri..evlatlarımızı bize bağışlasın inşallah....
ayy canım çok sağol ben hep yan yatıyorum doktor yan yat sırt üstü yatma demişti o yüzden biraz sırt üstü deneyim bari :))) sağlık ocağına sordum bizde yok o aletten dediler(((( başlarından savmak için mi anlamadım. yani ben zırt pırt gelirim diye korkmuş olabilirler. ben kendime şu angel heart deniyo kalp atışı dinleme cihazı evde kendin dinleyebiliyosun ama doktoruma sordum alma dedi gerek yok dedi eşim de kızıyo iyice paranoyak oldun diye :)) kendi doktoruma ayda 1 gidiyorum her hafta devlet hastanesine gidip ordan ultrosondan görüyorum en azından :))) tabiki herşey rabbimin takdiri..evlatlarımızı bize bağışlasın inşallah....
Benmi cok pimpirikliyim diyodum ama görüyorum ki hepimiz ayniyizbende esime eve ultrason alalim demistim oda sen iyice kafayi bozdun rahat birak su cocugu diyo benim kontrolume daha 15gun var ama ben haftaya gidicem sabredemiyorum ya.Allahim korusun meleklerimizi insallah
Ben de senin gibiydim. Çok sık kontrole gidiyordum. Dopler cihazını doktora sormuştum. Cem uzan ın eşinin eve ultrason aleti aldığını söylemişti :) Tabi doktor gelip bakıyormuş. Ama senin bebeğini hissetmene az kalmış. Sola yatmaya gelince, evet ben de sola yatıyorum, uyuşursam sağa biraz yatıp tekrar dönmeye çalışıyorum. Ancak, senin haftan erken, hissetmeye başlayınca da zaten sırt üstü yatmazsın artık, hissetmek için bu dönemlerde yemek sonraları bir süre sırt üstü yatabilirsin. Allah hepimizin bebeklerini sağlıkla, vakitlice, analı-babalı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah....
ya gerçekten bazen ben kendim bile aşırıya kaçtığımı düşünüyorum ama bebekler kıymetli bebek olunca böyle oluyo galiba....rabbim cümlemize sağlıklı sıhhatli bir gebelik geçirmeyi ve sonunda sağlıkla bebklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah..
merhaba canım bende bi yorumda bulunayım dedimcanım uzun süre olmamak kaydıyda sırt üstü yatabilirsin o kadardan bişey olmaz zaten uzun süre sırt üstü yatınca belin ağrıcak mecburen yan yatacan gerçi o zamanda sırtın ağrıcak tecrübelerimi anlatıyorum bi de şimdilerde sen bebeği anca ya sabah uyanınca daha yataktan kalkmadan yada akşam yatağa girince bi süre sonra anlarsın yeniyken öyle oluyo sonra sonra gün içinde de hissediyosun
bişey daha söyliyim de gülakşam yatağa girince sırt üstü yatarken öyle bi dönüyoki hissetmemek için yan yatıyorum midem bulanıyo düşün yani o yüzden canım sabret çok değil önümüzdeki hafta başlıcak iyice hissettirmeye o zaman ne doppler ne ultrason aramıcaksın hareket ediyo mu tamam bebişin iyi demektir
canım çok sağol moral oldu vallahieşim de diyo gece tekmelerle uykundan uyandığın günlerde sana bunları hatırlatacağım :))) aman dedim uyandıran bebişim olsun ondan ne gelse razıyım yani :))) zaten doktor da 20. haftadan sonra dedi ama son 1-2 hafta sabırsızlanıyorum işte :))) rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın inşallah
kız lar bir de bu aşağıdaki takvim 1 hafta fazla gösteriyo galiba ben şu an 18. haftayı geçiriyorum 18+4 ama aşağıda 19. hafta yazıyo aşağısı 1 hafta önceden gidiyo galiba :)))
canım çok sağol moral oldu vallahieşim de diyo gece tekmelerle uykundan uyandığın günlerde sana bunları hatırlatacağım :))) aman dedim uyandıran bebişim olsun ondan ne gelse razıyım yani :))) zaten doktor da 20. haftadan sonra dedi ama son 1-2 hafta sabırsızlanıyorum işte :))) rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın inşallah
kız lar bir de bu aşağıdaki takvim 1 hafta fazla gösteriyo galiba ben şu an 18. haftayı geçiriyorum 18+4 ama aşağıda 19. hafta yazıyo aşağısı 1 hafta önceden gidiyo galiba :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?