Şimdi beni ne yapmalııı
Günlerdir soruyla uğraşıp duruyorum da cevap anahtarına tekrar bakmak hiç aklıma gelmemiş ..![]()
sen yine iyisin benimki daha fena

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şimdi beni ne yapmalııı
Günlerdir soruyla uğraşıp duruyorum da cevap anahtarına tekrar bakmak hiç aklıma gelmemiş ..![]()
o da olabilir cevap anahtarına bir daha bakyanlışsa hala ben sana doğrusunu göndereyim
sen yine iyisin benimki daha fenaçözmüşüm zamanında şimdi kalkmış bir de hayır öyle değil diye cevaplıyorum
![]()
geçenlerde de ben takıldım böyle mat sorusuydu 16 yı 3 e bölüp 13 bulmuşumCevap belli olunca insan ister istemez o doğrultuda cevap arıyor.
O yüzden çok normal.
geçenlerde de ben takıldım böyle mat sorusuydu 16 yı 3 e bölüp 13 bulmuşum
nasıl yanlış olur cevap ya diye kendi kendime söylenip duruyordum sonradan dank etti![]()
kızlar takıldım bu soruda yardımcı olurmusunuz
bir kişiparasının 1/15 i ile tanesi 75 tl olan biletten 32 tane alabiliyor.
buna göre bu kişinin parası kaç tl dir?
kızlar buda var..
bir miktar yumurtanın nakliye sırasında 2/9 u kırılırsa maliyet kaçta kaç artar?
75*32*15 = 36000
1/15 i ile kaç tane alacaksın diye düşünün.
Bu 75*32 yapar. Bunun gibi 15 tane varmış.
sütten sütün ağırlığının 1/4 ü kadar kaymak kaymaktan kaymağın ağırlığının 1/2si kadar tereyağı elde ediliyor buna göre 9 kg.tereyağı elde etmek için kaç kg.süt gereklidir ?
144 mü cevap? Doğru değilse anlatmayayım.
(2a+20) cm yükseklikten bırakılan bir top,yere vuruşundan sonra bir önceki düşüş yüksekliğinin 1/4 ü kadar yükselmektedir.
top yere ikinci vuruşundan sonra (a-6)cm yükseldiğine göre başlangınçta kaç cm den bırakılmıştır?
Sondan başa doğru gitmek gerek.sütten sütün ağırlığının 1/4 ü kadar kaymak kaymaktan kaymağın ağırlığının 1/2si kadar tereyağı elde ediliyor buna göre 9 kg.tereyağı elde etmek için kaç kg.süt gereklidir ?
1.vuruş:(2a+20) cm yükseklikten bırakılan bir top,yere vuruşundan sonra bir önceki düşüş yüksekliğinin 1/4 ü kadar yükselmektedir.
top yere ikinci vuruşundan sonra (a-6)cm yükseldiğine göre başlangınçta kaç cm den bırakılmıştır?
96+16 kısmında yanlışlık yok mu ? 2a+20 olarak vermiş bu şekilde de tam çıkmıyor arkadaş rakamları yanlış mı verdi acaba yoksa ben mi yanlışlık yapıyorumSondan başa doğru gitmek gerek.
Kaymağın 1/2 si tereyağı oluyorsa 9 kg tereyağı kaç kg kaymaktan çıkmış?
9*2=18
Sütün 1/4 ü kaymak oluyorsa,18 kg kaymak için
18*4=72 kg süt gerekir.
1.vuruş:
2a+20 nin 1/4 ü kadar yükselecek.
(2a+20)/4
2.vuruş:
(2a+20)/4 ün 1/4ü kadar yükselecek.
((2a+20)/4)*1/4=(2a+20)/16 olur.O da (a-6) ya eşitmiş.
(2a+20)/16=(a-6)
içler dışlar çarpımı
2a+20=16a-96
96+16=16a-2a
112=14a
a=8
ilk yüksekliği soruyor.2a+16 da a=8 i yerine koyuyoruz
2*8=16
16+8=24
başta 16 yazmıştım ama gönderdikten sonra kontrol ederken baktım 20 imiş düzeltmiştim,sen benden önce davranmışsın96+16 kısmında yanlışlık yok mu ? 2a+20 olarak vermiş bu şekilde de tam çıkmıyor arkadaş rakamları yanlış mı verdi acaba yoksa ben mi yanlışlık yapıyorum