İnşallah canım öyle ayarladığımız gibi olsa keşke
Boks mu yapıyorsn canım?
Canım @hayatbos un söylediklerine katılıyorum, bi tanıdığım bana birşey söylemişti bu konuyla ilgil değil ama dşüncelerini ayırt etme noktasında çok mantıklı bak şimdi, bir nefsinin istediği var bir kalbinin hissettiği var bir de aklının yönlendirdiği var. Bunları ayırt edebilirsen aslında doğru kararı verirsin. HATTA KIZLAR HEPİNİZE DE YOL OLSUN BU. Şimdi aklının yönlendirdiği, mantıklı gelen şey sonradan mantıksız gelebilir çünkü akla neyi koyarsan doğru tartar ama sonradan yanılmışım diyebilirsin çünkü akıl tek başına yol göstermesi gereken birşey değildir. Bugün mantıklı gelen şey yarın mantıksız gelebilir. Bu yüzden mantık evlilikleri de mutlu olmaz belki mantıklı yaşarlar çiftler ama duygudan yoksun anlamsız bir evlik olur. Diğeri nefsin istediği yani canın ne istiyorsa o sana tatlı gelir sana onu kabul ettirmeye çalışır. Bu da gözleri kör eder sadece canının istediğine yönlendirir seni ki çok büyük çoğunlukla yanlış seçimlere götürür. İşte burda asıl yol gösterici olarak öne alabileceğimiz tek şey KALPtir. Çünkü kalp seni yanıltmaz, çünkü Allah doğru şeyi kalbe koyar yanlış fikirleri koymaz, mesela atıyorum serseri, olgunlaşmamış, katil, dolandırıcı neyse böyle kötü özellikleri olan birine aşık olduk diyelim nefs evlenmemizi ister kandırır kendini işte evlenince düzelir ben düzeltirim onu, işte iyi insanlara dokunmuyoru kötülerden çalıyor gibi mantıklı açıklamalar buldurmaya çalışır ama içten içe (yani kalpte) aslında hiç doğru olmadığını sürekli hissederiz. Yani kalbinin istediği değil burda demek istediğim KALBİNİN HİSSETTİĞİ doğru olan, ne doğuyorsa senin elinin düşüncenin dışında kalbine etkin olmadan kalbin ne hissediyorsa onu baz almak lazım. Çok uzattım canım ama canının istediği değil, onunla evlendiğini hayal ettiğinde kalbin rahatlıyor mu rahatlamıyor mu buna bak inan bana en doğru yolu o gösterir çünkü onda leke olmuyor direkt Allahın sana yol gösterici aracı oluyor.
İnşallah canım öyle ayarladığımız gibi olsa keşke
Boks mu yapıyorsn canım?
Canım @hayatbos un söylediklerine katılıyorum, bi tanıdığım bana birşey söylemişti bu konuyla ilgil değil ama dşüncelerini ayırt etme noktasında çok mantıklı bak şimdi, bir nefsinin istediği var bir kalbinin hissettiği var bir de aklının yönlendirdiği var. Bunları ayırt edebilirsen aslında doğru kararı verirsin. HATTA KIZLAR HEPİNİZE DE YOL OLSUN BU. Şimdi aklının yönlendirdiği, mantıklı gelen şey sonradan mantıksız gelebilir çünkü akla neyi koyarsan doğru tartar ama sonradan yanılmışım diyebilirsin çünkü akıl tek başına yol göstermesi gereken birşey değildir. Bugün mantıklı gelen şey yarın mantıksız gelebilir. Bu yüzden mantık evlilikleri de mutlu olmaz belki mantıklı yaşarlar çiftler ama duygudan yoksun anlamsız bir evlik olur. Diğeri nefsin istediği yani canın ne istiyorsa o sana tatlı gelir sana onu kabul ettirmeye çalışır. Bu da gözleri kör eder sadece canının istediğine yönlendirir seni ki çok büyük çoğunlukla yanlış seçimlere götürür. İşte burda asıl yol gösterici olarak öne alabileceğimiz tek şey KALPtir. Çünkü kalp seni yanıltmaz, çünkü Allah doğru şeyi kalbe koyar yanlış fikirleri koymaz, mesela atıyorum serseri, olgunlaşmamış, katil, dolandırıcı neyse böyle kötü özellikleri olan birine aşık olduk diyelim nefs evlenmemizi ister kandırır kendini işte evlenince düzelir ben düzeltirim onu, işte iyi insanlara dokunmuyoru kötülerden çalıyor gibi mantıklı açıklamalar buldurmaya çalışır ama içten içe (yani kalpte) aslında hiç doğru olmadığını sürekli hissederiz. Yani kalbinin istediği değil burda demek istediğim KALBİNİN HİSSETTİĞİ doğru olan, ne doğuyorsa senin elinin düşüncenin dışında kalbine etkin olmadan kalbin ne hissediyorsa onu baz almak lazım. Çok uzattım canım ama canının istediği değil, onunla evlendiğini hayal ettiğinde kalbin rahatlıyor mu rahatlamıyor mu buna bak inan bana en doğru yolu o gösterir çünkü onda leke olmuyor direkt Allahın sana yol gösterici aracı oluyor.
Hoşgelsin canım özlettin kendini, nasılsın ?
O kadar güzel anlatmışsın ki çok doğru gerçekten canımİnşallah canım öyle ayarladığımız gibi olsa keşke
Boks mu yapıyorsn canım?
Günaydınlarrrrrrr güzelliklerrrrr
Maşşah de kuzucum :)
Vaaaaaaaayyyyyyyyyy demek öyleeeeee
İnan seni öyle iyi anlıyorum ki bazen bunu düşünmekten, borç içinde boğulacağımızı düşünmekten depresyona giriyorum
Bende geldiimm .p
Diyet değilde spor yapacam sadece canlar *.*
Günaydın Canım :)
Sigara mııı
Bende senin gibi düşünüyorum ya, ayrılamam sizdeeeeeeennnnnn
Günaydın tatlım
Canım çok saol 12 de ameliyata girdi haber yok henüz
Bende işden kafamı kaldıramadım ancak okuyup bitirdim :)
Aleyküm selam canım
Ay bugün aldığım en iyi haber çok sevindim canım inşallah bir daha kavga etmezsiniz,
yazdıklarını okudum bence bir daha ailelere yansıtma böyle tartışmalarınızı
canım nişanlının ailesinin durumu nasıl kusura bakma önceden yazdıysan göremedim.. yani bu tarz şeyler hiç otururlup konuşulmadı mı ?? işte bunları biz alırız bunları siz gibi..
O kadar güzel anlatmışsın ki çok doğru gerçekten canım
Ah borclar vah borclar desene kuzum ALLAH yardmcimiz olsun guzellikGünaydınlarrrrrrr güzelliklerrrrr
İnan seni öyle iyi anlıyorum ki bazen bunu düşünmekten, borç içinde boğulacağımızı düşünmekten depresyona giriyorum
Bende geldiimm .p
Sigara mııı
Günaydın tatlım
Aleyküm selam canım
Ay bugün aldığım en iyi haber çok sevindim canım inşallah bir daha kavga etmezsiniz,
Merhaba canım iyiyim çok şükür sağol sen nasılsın :)
Ah borclar vah borclar desene kuzum ALLAH yardmcimiz olsun guzellik
Çok şükür canım pek iyi değilim aklım nişanlımda
Saol canım onuda deniyim :)Geçmiş olsun canimcimn oksuruyomussun bi kask balın icine karabiber annda oksuruge birebir
canım alsınlar tabi ya evlenen cocukları. ve durum yoksa anlarım ama durumu varda almıyorlarsa çok kötü...Kuzum babasi memmur bi takim kredi borclari var biticek ti guya mayisa ama tik yok krredi cekicez fln demislerdi ama her yükü nisanlima yuklediler hop isn icnden syrildilar bi ev tutulsun bakalim en azndan beya esylari alsn bakicam umarim beni sasrtir
geçmiş olsun canımm nasıl oldu nişanlın?Çok şükür canım pek iyi değilim aklım nişanlımda
Amin canımcım ya Rabbim yardım eder inşallah
kzucum asla ve aslaa annesine bırakmayn o zaman senin annene bırakın ?Kızlar selam. Eşimle tartışıp duruyoz. Altınları banka kasasına koysak kirayı çok alıyolar. Annesine ben bırakmak istemiyorum çünkü o altınları bana bırakmaz. Benim evim yok daha ortada. Oda bırakalım diyo başka bişe demiyo. Ne yapcaz bilmiyorum...
Aminnn canım :)YEKTA61 mutluluklar prenses
INŞALLAH bu topikteki guzeller hatta tum seven kalpler artik sevdicekleriyle hic bi zman kavga etmesinler kiirllmasnlar uzulmesinler hepimiz dunyanin en mutlu insani olalim her seven gibi INSALLAH
geçmiş olsun canım öksürüğü çekiceksin malesefSaol canım onuda deniyim :)
Evde altın tutmak istemem bende bencede kendi eviniz olunca duvara monte olanlar var sağlam onlardan alıp koyarsınız şimdi bankaya koyun eşine söyle daha geçenlerde müşterilerden birinin evine hırsız girmiş adamlar büyük bi metrelik kasayı yüklenmişler annesindeki altınlar daha kolayKızlar selam. Eşimle tartışıp duruyoz. Altınları banka kasasına koysak kirayı çok alıyolar. Annesine ben bırakmak istemiyorum çünkü o altınları bana bırakmaz. Benim evim yok daha ortada. Oda bırakalım diyo başka bişe demiyo. Ne yapcaz bilmiyorum...
Evett ya nasıl oldu bilmiyorum ama yakalandım peşimi bırakmıyoogeçmiş olsun canım öksürüğü çekiceksin malesefçok kötü ya
Anladım canım bende belirli bir diyete programına uyamıyorum sevmiyorumda ama yediklerime dikkat ediyorum bir de sporu hayatıma soksam tamamdır işte.. Pilavı 6 ayda 4 kere yediysem ancadır bıraktım yani, makarna sıfır zaten sevmemde, akşamları beni doyuracak hafif şeylerle geçiştirsem olacak bu iş inşallahValla bizde askerlik okul vs değil de hep maddi durumdan uzayacak :/
Ohoo baya kilo verirsin minimum 6 diyorum. Ama kafana koyman lazım. Sürekli aynaya bak mesela beni o motive etti. Böyle görünmek istemiyorum dedim.
Canım bak ne yaptığımı anlatayım sana şimdi. Ben de işten eve geç saatte gidiyorum doğal olarak çok acıkıyorum. Normalde 5-6dan sonra bişey yemeyin diyorlar ama mecbur yiyorum eve 8de gidiyorum çünkü. Bir kere şekeri bıraktım ki bu benim için çok zordu. Tatlıyı da kestim. Tatlı ihtiyacımda biraz bitter çikolata ya da form çikolatalı büsküvi yedim. Abur cubur yok. Beyaz ekmek yok. Kızartma yok. Pilav ve makarna mümkün olduğunca yok. 6 öğün yemek yedim ve saatleri hep düzenliydi. Geç yemiş olmam o yüzden çok da kötü etkilemedi sanırım.
Sabahları 8.30da kahvaltı yaptım. Tam buğday ekmeği yedim 1 ya da iki dilim, haşlanmış yumurta, istediğin kadar domates salatalık maydanoz, küçük peynir, 5-6 zeytin.
10.30da ara öğün. 3-4 ceviz bir avuç kuru üzüm gibi bu tarz öğünler yaptım kendime. Meyve ya da 1 bardak süt de olabilir.
2de öğle yemeği. Porsiyonları küçülttüm. Pilav mümkün olduğunca az ve yersem ekmek tüketmedim.
16.30 ara öğün. Meyve, yoğurt ya da pirinç patlağı yedim.
Akşam yemeği 20.30 hafif yemekler yedim, sebze gibi. Ekmek tüketmemeye çalıştım ama bazen kahvaltı gibi bi öğün hazırladım.
Sonra spor yaptım, spordan sonra yine ara öğün var. Ben bunlarda ceviz yedim ya da form bisküvilerden biraz atıştırdım.
Bir de Fitwell diye bir program var kalori hesabı yapmana ve ne kadar su içtiğini takip etmene yardımcı. Günde en az 8 bardak içmek de çok önemli. Bir de ben günde 2 bardak yeşil çay tükettim. Yani aslında diyet listesi uygulamadım ama daha sağlıklı beslendim. Sonucuna değiyor.
Yok olur mu hiçç aksine ortaya çıkar.
Zayıflaması imkansız aksine daha düzgün olur merak etmee. İştahın içinde sık sık az az yemen işe yarar. Atıştırmalıkların abur cubur olmasın yeter :)
Kız sen baştan çok zorlamışsın yavaş yavaş başla ertesi gün yürüyemezsinSonrasında kaslarını esnetmeyi unutma ertesi gün tutuluyosun yoksa.
Hayırlısı olsun canım. O konuda hepimiz muzdaribiz anladığım kadarıyla
Canım adım atmış bence seviyorsan geri adım atma sen de. Anlıyorum bi bıkkınlığın var ama telafi etmesine izin vermezsen daha zor.
Keşke ailesine yansıtmasaydın. İleride barıştığında bunlar hep başına kakılır sen zorluk çekersin. Ne kendi ailene ne de onunkine bişeyler netleşmeden yansıtmak doğru gelmiyor bana.
Canım işte sen her şeyi söyleyerek bunlara daha çok fırsat vermiş olursun. Ne olursa olsun ayrılsanız bile bunlar bizim aramızda diye tavrını koyman gerekirdi
Allah yardımcınız olsun canım ya
Yemek aralarında atıştır bir şeyler o zaman tok kalırsın tutarsın. Çok su içince de tok hissediyor insan kendini hem yağ yakmaya yardımcı.
Olursun canım niye olamayasın iste yeter ki
Kız sen nerdesin?Kızlar günaydııınnBayaadır yoktum pek keyfim yoktu ama şimdi daha iyiyim burası buz gibi Allahtan çalıştığım yerde klima var sıcacık ofis , umarım herşey yolundadır herkese güzel haftalar diliyorum
Kız sen de nerdesin?Selam millet
Canım benim Allah pişman etmesin inşallah bütün sıkıntıların biter ve çok mutlu olursunKizlaar hepinize cooook tesekkür ederimm sizleri seviyorummm iyiki varsınız. Nişanlimla barıştık gibi bisey. InşaAllah buyuk kavgalar yasamayiz bidaha
Hahahahaah yerim seniiiiiiGünaydınlarrrrrrr güzelliklerrrrr
Bende geldiimm .p
Sigara mııı
Günaydın tatlım
Aleyküm selam canım
Vay beee hiç aklıma gelmezdi peki ne zamandıor yapıyorsun ve vücuduna etkisini farkettin mi? Bi de çok fazla kol kası oluşturmaz mı o canım?Katiliyorum kalp yol gostericidir
kardesiminin boks torbasi var tatlim bende antraman yapiyorum bi terliyorum sana anlatamam valla sanki dustan cikmis giib oluyorum super bi spor
Sağol kuzucum bi konuda kararsız kalındığında o kadar işe yarıyor kiNe güzel yazmışsınn :)
Evet kuzucum insan ayırt edince düşüncelerini doğru olanı bulabiliyorO kadar güzel anlatmışsın ki çok doğru gerçekten canım
Kızlar selam. Eşimle tartışıp duruyoz. Altınları banka kasasına koysak kirayı çok alıyolar. Annesine ben bırakmak istemiyorum çünkü o altınları bana bırakmaz. Benim evim yok daha ortada. Oda bırakalım diyo başka bişe demiyo. Ne yapcaz bilmiyorum...
Hayırdır canım ?
canım alsınlar tabi ya evlenen cocukları. ve durum yoksa anlarım ama durumu varda almıyorlarsa çok kötü...
geçmiş olsun canımm nasıl oldu nişanlın?
kzucum asla ve aslaa annesine bırakmayn o zaman senin annene bırakın ?
bankada ne kadar istiyolarki canım birsürü banka var bi araştırsanız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?