2015 2016 Gelincikleri Hadi Toplanıp İlk adımlarımızı Paylaşalım :)

Kizlar biz evde yikama+ kurutma kullaniyoruz. Annem cok heves etti ama cok kotu deli gibi elektrik harciyor ve saatlerce kurutuyor sakin almayin sakin
Kurutmaya gerek var mı ki ya? Hadi bebek/çocuk olsa neyse de, hatta o zaman bile pek gerek yok bence..

Bende zaman tasarrufu açısından acaba yıkama+kurutma daha iyimi olur diye düşünüyorum ama bir yandada ne kadar sağlıklı olduğu kafamı kurcalıyor. Ama üniversitede yurtta kalırken hatırlıyorum nevresimlerimizi kurutma makinasında kuruturlardı bi garip kokardı.

Kızlar özdilek sayfasına üyeyim mail gelmiş :) yorganlar çift kişilk 39,90TL pamuklu battaniyeler 49.90TL (bundan ben daha önce almıştım gayet güzel) havlular 4,25TL den başlayan fiyatlarla, paşabahçe ürünleri 1 alana 1 bedava, arzum ve felix ürünlerinde %25 indirim varmış ihtiyacınız varsa

Kuzu gözüme takıldı çok sevindim canım Allah korkutğundan emin kılsın seni de hepimizi de o rahatlama varya dünyaya bedel

Allah razı olsun canım çok teşekkür ederim, seninde nişanın şimdiden hayırlı, uğurlu olsun inşallahhh..Allah herşeyi gönlüne göre yaşamayı nasip etsin (Amin) Allah tüm sevdiklerimizi ,kötü olan herşeyden korusun

O nasıl yapılıyor canım?

Canım, iki bardak suyu mini tencerede kaynatıyorsun, bir adet orta boyda açık kahverengi kabuklu kuru soğan (yemeklerde kullandığımız olanlardan) 4 veya 6'ya bölüp içine atıyorsun. Ben kabuksuz yapıyorum ama istersen soymadan da iyice yıkayıp sirkeli suda az bekletip yine 4-6ya bölüp suyun içine atabilrsin.
yaklaşık 5 dk kaynatıp, ılımaya bırakıyorsun. sabah ve akşam yemeklerinden 10 dk önce içiyorsun.
Ben her hasta olamadığımda bu kürü uyguluyorum. hiçbir yan etkisi görmedim. soğan olduğu içinde antibiyotik etkisi oluyor ve griptir, nezledir gibi gribal enfeksiyon pek sana uğramıyor.

ayyy geç oldu ama artık senden bizden birisin hoşgeldin canım :)

hoşgördük şekerim :)

Kurutmaya gerek var mı ki ya? Hadi bebek/çocuk olsa neyse de, hatta o zaman bile pek gerek yok bence..

Kizlar 4 5 saat kurutma suresi var. Annem 2 kez kullandi bakti hem elektrik parasi uctu hem de zamana yazik. Artik kullanmiyor

E basitmiş de.. Ne sıklıkla yapılıyor bu peki?

Ben de ne dantel var ne allı pullu ortuler. En basta dedim gözlerinize paranıza yazık. Kullanmam

Her gelinin kabusu dantelden çeyiz:))

Çok şükür benim annem karşı dantele falan, o da kullanmaz zaten.. Anneannem dantel yapmıştı bir sürü hala da yapacaktı ki annem zorla dururdu kadını Ama pike takımını mecbur yaptırcaz üzülmesin diye, şimdi daha modern şekle uyarlıyorlarmış annem dedi. Bakıcaz artık..

Hadi ya dur ben eve gidince anneme sorayim onun guzel karisimlari var. Ben de hic ilac kullanamiyorum

Banada yaptırmış büyüklerim sağolsunlar ama Karaca Home'un modern tarzda dantelli setleri var ben onlardan aldım gelin seti diye geçiyor.Bakmanızı tavsiye ederim harikalar:)

Bende anneme dedim hiç dantel falan yapma diye ablama yapmıştı çünkü kullanmıyo.E ben zaten sevmiyorum sadece pike takımı için tmm dedim bende o da olsun canımm :) Bir de diyoki annem yapiim vitrinin içine ne sericeksin bende diyorumki vitrin almıcamki ben anne

Gercekten kabus gibi ya. Neyse Allahtan annen sevmiyormus:))

Annelere kalsa LCDTv üstüne dantel atacaklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…