- 27 Nisan 2012
- 15.839
- 19.115
- 498
- Konu Sahibi ayse1234512
-
- #34.021
aynen öyle canım :)Seneye kuzularla gideriz diye avutalım en güzeli kendimizi hatunlar
senin ödül yemeli bişey sanırım :)Ohhh çok iyi yapmışsın, yarasın, bugünde ben bir ödülü hak ettim:) kendime ödül beğenecemmesai bitimini dört gözle bekliyorum :)
Doğru tahmin, bugün canım yasaklardan istiyor ama yapmayacağım İnşallah, daha masum birşeyle kendimi kandırmayı planlıyorum:)senin ödül yemeli bişey sanırım :)
Ne hoş bir yazı, hatta ah ah ... dedirtecek türden, kantarın topuzunu kaçırmak için doğuma yakın bir günde tutmayın beni diyecem kesinnnnEvet biraz morala ihtiyacımız vardı iyi oldu okuyunca...
Oyuncu Anne'den alıntıdır.
DİKKAT, HAMİLELER İÇİNDİR
YÜKSEK DOZDA MORAL İÇERİR...
Hep annelere moral verecek değiliz ya, bu gün de hamilelere çalışalım. Cancağızım, hamilelikte yeniyor. Yoksa ben bir kilo baklavayı bir oturuşta yiyecek, üstüne bir bidon lahana turşusunu tüketecek kadın mıydım? Değildim. Doktorum meyve ye demişti. Yedim. Çilekleri, kirazları, şeftalileri, muzları bir tabağa doğrayıp üstüne meyveli yoğurt döküp öyle yedim. Adamın kast ettiği şey bir elma, bir armut yani bir porsiyon meyveymiş. Ama işime gelmedi. Kebapçıya gittim. Yanımda yastık götürdüm. Yastığı sandalyeye dayıyorum, kaykıla kaykıla, gerine gerine, midemde yer aça aça yiyorum. Yediğim yemeğin haddi hesabı yok, ama gözüm hala başka masalardaki patates kızartmalarında. Canım çekiyor, geçerken bir tane alabilir miyim? diyorum. Semerim olsa onu da yiyeceğim, öyle düşünün. İlk ay 6 kilo aldım. Eller birer kilo alırken ben 6şar 6şar aldım. Doktorum dur mur dedi ama duramadım. Bayır aşağı yuvarlanıyordum, her attığım taklada bonus yiyecekler kazanıyordum. Duramadım, durduramadılar. Bu gördüğünüz fotoğrafta beş buçuk aylık hamileyim. Gerisini sen düşün. 8 aylıkken fotoğraf çektirebilecek medeni cesaretim yoktu. 40 kilo aldım. 56 kiloyla hamile kaldım 96 kiloyla doğum yaptım. Suratım arı sokmuş gibi şişti. Hamile kıyafetleri bile dar gelmeye başladı. Babaanne bluzleri aldım, onlardan giydim. XXXL! 37,5 ayakkabı numaram 41 oldu. Eller göbek çevresini ölçüyor, özendim, ölçeyim dedim. 1,5 metrelik mezuranın uçları kapanmadı bile. Her gören 'anaaaammm sen bu kiloları hayatta veremezsin' dedi. 'Kalır kalır, hiç kalmazsa bir 10 kilon kalır' diye motive ettiler. Ebru Şallı'ya bak, o nasıl güzel hamile dediler. Ebru Şallı mıyım ben yaaa! Sinir oldum. Bu kadar kilo almayı kim isterdi ki? Önüne geçemedim. İstemeden oldu. Ama o kiloları vereceğime içten içe hep inandım. Doğumdan sonra hiç kasmadan, rejimsiz, sporsuz, basit yürüyüşlerle, hayatın kendi koşuşturmacasıyla bütün kilolarımı geri verdim. Hatta arada Name'ye hamile kalıp biraz daha kilo alıp verdim. Şimdi 56 kiloyum, çok şükür başladığım yerdeyim. Sevgili vücudu şirazesinden çıkmış hamile kardeşim… Kendini üzme. Eğer kendine inanırsan verirsin. Ama buna güvenip kantarın topuzunu kaçırma, kendini tutabiliyorsan hakikaten yeme, az ye, sağlıklı beslen. İnsan ömründe kaç kere hamile kalıyor ki, tadını çıkart. Öperim tombiş yanaklarından.
Ilık aslında ama bana Buz gibiydi cnm tirtir titredim çıkana kadarcanım geçmiş olsun . bi an evvel düzelirsin inşallah.
soğuk duş yerine ılık duşa girmelisin canım benim .
Aynen sürekli elim karnımda gecirdim geceyi çok şükür iyiymiş. Sürekli ben kıvranmaya razıyım yeterki bebeğime bişey olmasın diyodum.canım çok üzüldüm geçmiş olsun,en yakın zamanda Rabbim şifa versin inşallah. Hamilelikte rahatsızlık çok daha ağır geçiyo psikolojik olarak bebeğime bişey olmasın korkusu yetiyo zaten insana. yakın zamanda kanama geçirdim bende seni çok iyi anlıyorum,tekrar çok geçmiş olsun
Ne hoş bir yazı, hatta ah ah ... dedirtecek türden, kantarın topuzunu kaçırmak için doğuma yakın bir günde tutmayın beni diyecem kesinnnn
Evdeyim dinleniyorum ama ateşim yine 38.2 ye çıktı. Yine hastaneye gidicez şimdiçok geçmiş olsuun cnmm ? şimdi nasıl oldun peki iyimisin
Allah şifa versin canım yaEvdeyim dinleniyorum ama ateşim yine 38.2 ye çıktı. Yine hastaneye gidicez şimdi
Elbette vereceğiz önceden bizimlemiydilerki kalsınlar demi ama:) bende kilo alanlardanım o kadar dikkate rağmen dr.um beni tutmasa vay halime diyebilirim iyi ki var sağolsun ama ama ama aklımda o bir gün hep var ve yapacağımdayok canım o kadar da gaza gelmeyelim dehani benim gibi kilo alanlara bi parça moral olsun diye... Aldığımız gibi vereceğiz o kiloları
canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine umarım şimdi iyisinizdrDün iş yerinde çok kötü hissetmeye başladım son 2 saat diye bekleyim dedim sonlara doğru kustum ve kaburga agrılarım artı. Çıkışta Hastaneye gittik nöbetçi dr. Kadındoğuma görünmemi istedi, gönderdi. gece ateşim 38 e çıktı. Sabaha kadar düşürmeye çalıştık.sabah 37 ye düşürdük. Kendi dr. uma gittik ama bugun izinliymiş baska bi dr. da vardı ona görünelim dedik. Oda sıra bize yaklaştı doğuma gitti. Aksilik üstüne aksilik sinirlerimiz bozuldu. Başka hastaneye gittik ordada yarım saat bekledik. 36.5 a düşürdüler. Çok şükür kızımda bi sorun yokmuş. Enfeksiyon yüzünden olmuş dedi. Düzenli parol iç ateş düşürücü özelliği var dedi. Şimdi evdeyim ama yine ateşi 37.5 çıktı ishalde oldum. 2 gün raporluyum şimdi dün soğuk duşun altında kasılmakta korkutuyordu. ağlaya ağlaya yaptım. Allah kimseyi çaresiz bırakmasın
Üzülme ama öyle de kalma başla ucundan kıyısından birşeylere ve devamını getir, dr.unun dediğini yap en azından bundan sonrası için dikkatli olmuş olursun...şeker yüklemesi yapıldı sonucum şimdi çıkmış 136 normal sanırm..
Ama 3 kiilo daha almısım 17 kilo oldu toplam çok üzülüyorum doktor diyetisyene git 5 kilo alman lazımdı .bu gidişle 30 dan aşağı bitmez dedi( çok üzülüyorm ne yapsam biilmyrm
Acil şifaların olsun yaa...Evdeyim dinleniyorum ama ateşim yine 38.2 ye çıktı. Yine hastaneye gidicez şimdi
Erkek canımcım benimki ama hep sağ tarafta göbeği şıkıştırıyo benmki kasık değilde.yırtılcak gibi oluyo ovalıyorum söylüyorum oğlum acıtıyosun yapma diye çekiliyo hemen sıpaKUZUM kızmı seninkide benimde sağıma kasığıma ağrı giriyordu bigün elimle az kasığı ovdum kızıda yukarı kaldırır gibi sağ göbeğimi altdan kaldırdım ogün bugündür. göbeğimin ortasında hissediyom acım gitti ve harketleri yayıldı hep sağa vuruyordu yavrum sıkışmıştı heralde kız şimdi 2 gündür maşallah. kucağıma lıp sevmek istiyorum koklamak yemek stiyorum.
cnm bnm 2 bebik olunca eğer ikisi de ynı taraftaysa göbeğimin bi tarafı daha siş oluyo bazen biri sağda biri solda oluyo o zmn yaymanlasmış toparlak oluyo:) ama diğer seyler olmyo
canım bebek toplanıyor bir tarafa kasılma oluyor yani normal bir durum
Canım bende de oluyor tek tarafa toplanma zaman zaman.. Ama bir ağrı ya da sızlama yapmıyor bu durum..
kızlar saolunnn.. toplanma sertleşme olayı oluyordu zaten hafif agrısıda oluyordu ovalayınca geciyordu. şimdi böyle derimi şişmiş görünce ne oluyor dedim.. cok pimpirikli oldum yaa. teşekkürler tekrardaaannMeraklanma birşeycik yok, bende de oluyor çok da normal olması, sağ tarafına toplanmıştır acaba nasıl bi hareket yapsam diyordur:)
benim haftama gelince daha da çok hissedersin öyle toplanınca ovuyorum diyorum ki bu kızımın sırtımıymış acaba:) seviyorum bi güsellll...
cnm benm bebişte hep sağda takılyıor hatta sağ taraf bi anda sivriliyor sertleşiyor ovunca geçiyo ve orası sanki iç karnım yırtılmış gibi acıyo.doktora sorcam cumartesi günü
aslında o kadar cokmuşki 25 ve üzeri kilo alanlar canım.. sıkma canını. yapıda müsait olunca mecbur alıyoruz işteee.şeker yüklemesi yapıldı sonucum şimdi çıkmış 136 normal sanırm..
Ama 3 kiilo daha almısım 17 kilo oldu toplam çok üzülüyorum doktor diyetisyene git 5 kilo alman lazımdı .bu gidişle 30 dan aşağı bitmez dedi( çok üzülüyorm ne yapsam biilmyrm
Ay çok hoşsun ya son cümlen tam benlik, lohusalıkta ilk sırayı k.ym.k ayırdığım ve o envai çeşit şeylere hafta da bi günde olsaaslında o kadar cokmuşki 25 ve üzeri kilo alanlar canım.. sıkma canını. yapıda müsait olunca mecbur alıyoruz işteee.
bir de böyle kek börek kurabiye felanda yemiyorum ben en son kv 3 hafta önce zorla yemiştim. dikkat ediyorum güyaa ama masallah sisiyorummm genede..
bu fazla kilo almayan hamileler hiç mi kadınlar günü toplantısında yenilen envai çeşit yiyecekten yemiyor. hepsi burnumda tütüyooorrr ayoooll..
napimm kızzzz bir de benim şekerim düşerdi evde abur cubur olurdu ben birşeyler yapardım.Ay çok hoşsun ya son cümlen tam benlik, lohusalıkta ilk sırayı k.ym.k ayırdığım ve o envai çeşit şeylere hafta da bi günde olsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?