hem de epidural normal yapıyordu kadın, yemin ederim avaz avaz bagırıyordu.. hani epiduralsiz doğururum diyenlere söyleyim dedim
Epiduralsiz normal isteyen bana bu bilgiler çok ii geldi. içime su serptin :) ya epiduralle niye çığlık atıyodu anlamadım. bence acıdan çok korkudandır. gibime geliyo. ondandır ondan
canım senin Rüzgar çok şükür hem kilo hem hafta olarak kurtardı kendini, dediğin gibi premature sete ihtiyac bile olsa birisi alıp getirir.. ben her seyini su an yıkayıp ütülemesem de bir gecelik, emzirme sütyeni, külodunu yıkayıp koyacagım kenara. canta hazırlamak dediğin atla deve bisey değil yani..
Ay ben de tam tersi sezaryan kabusu yasiyorum.. 7 kat kesilip dikilmek fikri cok fena geliyo.. bi de epidural korkutuyor beni.. belime igne yapacaklar yok artik.. tam bayılmak ayri kabus, ya uyanamazsam veya cok kotu uyanursam?? Tokat falan atiyorlarmis uyandiriken.. lagman bana laparaskopi yaptirdigimda yapilmisti.. cok kolay.. hatta 1 tane kendim yaptim evde 1 tane hastanede hemsire yapti.. korkuyordum o zaman da lagmandan ama o işin en kolayi.. bi de sezeryan da sonda takiyorlar.. hahhaha hoplatir yeminlen..tabi canım... korkmuş garibim
şaka bir yana doğum işi kişiden kişiye değişiyor. sen yogayı falan düzenli yapıyor musun? 36. haftadan sonra yürüyüş de normal doğumu kolaylaştırıyormuş. mesela ben normale karşı önyargılıyım, acı eşiğim falan yüksektir ama normal doğum konusunda endişelerim var:
zaten gebelik öncesi ufak bir hemoroid sorunum olmuştu, gebeliğin başlarındaki korkunç kabızlık neticesinde artık cok tatlı bir meme de benimle yasıyor, doğum anında kimbilir neler olur orada
doğum öncesi lavman beni çok korkutuyor, gecen gün epiduralsiz normal doğuran bir arkadasımla konustum, benim lavman yapılacagından bile haberim yoktu, eşim yanımdaydı ve her seyi gördü, bir sey içeriyorlar 1 dakika içinde bagırsakların boşalıyor dedi
normal doğumda kesi (epizyotomi) atılabiliyor ya, cok korkunç geliyor bana, yabancı forum sitelerinde de gebelerin kabusu olmuş durumda
neyse işte bunlar beni korkutuyor ama benim doktor sezeryanın s'sini bile telaffuz ettirmiyor bana bakalım nolcak..
Başınız sağolsun canım. Mekanı cennet olsun.kizlar esimin ablasi vefat etti maalesef kizimda sabahtan beri iyiydi ama basladi yine topaklanmaya bi yerlerde korkmaya basladimopera senin kasilma dedigin sey nasil oliyodu cnm
Oy kuzum ne oldu sana ya? Bebişle konuş gelmeye kalkmasın:) Rahim ağzının kapalı olması çok iyi bir haber. Bol bol dinlenirsen yırtarsın bence.Canim basiniz sagolsun.. lutfen uzuntuden uzak tutmaya calis kendini, cok zor biliyorum ama bebegin icin mecbursun, bak kasilmalar falan tetikleniyor yorgunluk ve uuzntuyle..
ben doktordan geldim kizlar, voltaren fitil verip 1 saat nst cekildi. Kendi doktorum da o
Arada bir normal dogum bir acil sezeryan yapti. Nst sonucuna gore 10 dk.da bir hafif sanci cikiyor. Bu kasilmalar doguma hazirlik kasilmalari da olabilir erken dogum sinyali de olabilir dedi. Rahim agzi kapali oldugu icin, icimiz rahat ama bir gecede rahim acilip su gelebilir, bunlari gorduk dedi.
Bu kasilmalati takip edicez, bol sivi ve istirahat dedi, erken dogum sinyali bile olsa takip edip zamaninda ciger gelistirici vs yaparak doguma hazirlariz, zaten 3-4 hafta en az surer dedi.
kisacasi her gebede oldugu gibi aniden erken dogum riski herkes kadar bende de var
eger erken dogum sinyali kasilmaysa benjmki, 3-4 hafta vaktimiz var
eger doguma hazirlik kasilmasiysa hic sorun yok 40 haftada da dogurabilirim
Belirsizlik yok mu ahhhhh...
Oy kuzum ne oldu sana ya? Bebişle konuş gelmeye kalkmasın:) Rahim ağzının kapalı olması çok iyi bir haber. Bol bol dinlenirsen yırtarsın bence.
Yaaa biraktin gittin beni ne hallere dustum
Ben burada doğumda neler yapıldığını konuştum geçenlerde. Lavman kesinlikle yapılmıyormuş. Ama sancılar Başladıktan sonra birşeyler yemek yasak. Dogumu beklerken sadece buz veriyorlarmış. Bir de serumla enerji verecek şekerli bir su.
Onun dışında alt taraf kesisini gerekirse son dakikada yapıyorlarmış. Epiduralli olduğun için hissetmiyormuşsun zaten. Bebeğin Sancı şiddetiyle kanalda ilerlemesini bekliyorlarmış. Ikındırmıyorlarmış son ana kadar, hemoroid tehdidinden dolayı.
İsteyene pilates topu veriyorlarmış. Nst de kalp atışı sorunu yoksa istediğin kadar dolaşabiliyormuşsun.
Bildiğim kadarıyla spinal anesteziyi tek sefer uyguluyorlar ve daha çabuk etkisini gösteriyor.Epidural anestezi ise katater kalıyor belli aralıklarla ilacı vermeye devam edebiliyorlar.Bu spinal anestezi ile epiduralin farki nedir kizlar?
Çıksın napiyim, işleri ne temizlensinler:) Lavman yapmayanlar utansın hahaha:)Yaa son anda ikinirken baska seyler de cikar sonra
Cnm aventte yenidoğan için var. Ben aldım en miniklerinden bi tane nolur nolmaz diye. Cam aldım.kızlar biberon siparişi vericem ama yeni doğan diye ayırmamışlar. nası alcaz? emziği ayrı mı alcaz??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?