- 26 Ağustos 2013
- 2.095
- 3.742
- 178
Benim kocamın soyu sopu İstanbullu, aslen nerelisin sorusunu abartan taksiciye atarlanıp "Bizanslıyım" demişliği bile var
ben yenidoğan sünneti düşünüyorum. Doktorumuz özellikle tavsiye etti.Yaaa dogurdunuz da sunnet de mi yaptiriyorsunuuuuzzzz
Olan var olmayan var
Geçmiş olsun. Ben de geçenlerde acilde aldım soluğu. Oluyor böyle yanlış alarmlar. Bol su için, dinlenin tavsiyem. Doktora gitmeye çekinmeyin bir daha olursa.Gunaydin kizlar..
Dun gece dogurucam sandim. Sirtimdan belime inen agri, adet sancisi derken sabahi sabah ettim. Simdi o siddetli agrilardan eser yok, bosa triplere girmisim yani
Esimin dogum gunu bugun aylardir oglum benim dogum gunumde dogacak dedi onun etkisinde kaldim sanirim.
Aksama kontrol var bakalim doktor ne dicek???
Şu an günün geçmiş mi bulunuyor opera? Bu arada lulinda 7 saat sancı çektikten sonra sezeryana alınmış. Benim merak ettiğim neden normal doğum o kadar uğraştıktan sonra sezeryana dönüyor? Ne sorun olabiliyor? Kendimizi öyleyse hazırlamamız lazım.hemen doğurmam lazım, tur bindirmeye başladınız siz artık banaşaka bir yana hayırlısı olsun canım, sağlıkl al kucagına inşallah, habersiz bırakma bizi iki satır da olsa yaz
bu konu bir kere daha konuşulmuştu, eşime anlatmıştım ben, ikimizin doğum gününün aynı olması bence cok hoş olur demişti. onun doğum gününe rastlayan bir günde ölsem kutlama yapamaz ama doğum gününü kutlarken beni de yad eder dedi.
hakikatten de, mesela rahmetli kayınpederim cok severdi diye onun doğum gününde onun sevdigi kadehte rakı içer eşim, birlikte onun anısına kadeh kaldırırız falan..
zaten bugün doğacagı da yok oğlanın.
Şimdiden hayırlı olsunKızlar hastaneye gitmek için hazırlanıyorum dün akşam saçıma maşa yaptım makyaj malzemelerimi yanıma aldım :) sezeryan olacak mı olacaksa saat kacta bende bilmiyorum. Doktor gece 4 ten sonra bisey yeme hazırlıklı gel demişti öyle hazırlanladım ki kendimi artık bebegimi kucağıma almadan çıkmam hastaneden
Şaka bi yana kabızlık falan olmasın diye dün sadece çorba ve açık çayla idare ettim şimdi karnım davul gibi tuvalete çıkamıyorum gece de sitresten uyuyamadım. Benim için dua edinmarpesa canım sanada kolay doğumlar herşey güzel geçer inşallah. Fırsat bulursam yazarım.
Doğum parasını nasıl alıyoruz??Kızlar benim doğum param bugün yatmış msj geldi artık yarın gider alırım her ay yatsa süper olur valla
Hayırlı olsun. Sana da çok geçmiş olsun.Kızlar bebiş uyumuşken yazayım dedim sabah nst ye girdim sancım çıkınca alttan muayene etti ve açılma başlamış suyum çok fazlaydı çatlayacakmışsın nerdeyse dedi hemen odaya alıp hazırlık yapıldı 10:50 de doğdu kuzum 3450 gr 48 cm.
Kordonu boynuna iki kez dolanmış kakasını da yapmış geç kalınsa enfeksiyon kapacakmış. 1 saat yoğun bakıma aldılar solunumu düzelmiş yıkayıp getirdiler kakasını yaptığı için
Doğum harika bişeydi epidural +spinal yapıldı çok rahat bi doğum oldu. Fakat benim su fazla olduğu için rahim kasları gevşemiş odaya çıkınca karnım şişmeye başladı doktor ve 3 hemşire karnıma bastıra bastıra içerde kalan kanı temizlediler çok fenaydı çok ağrıdı saatlerce rahme bastıra bastıra masaj yaptılar sertleşmesi için iğne ilaç birde stent gibi bişey takıldı ismini tam bilmiyorum. Bebek acıktı ağlıyo ben doğrulup emziremiyorum süt yetmiyor memeyi alamadı kolumda serum var tutamadım. Annem kaynanam kardeşim emzirmeye uğraştılar ayy piştim en sonunda hemşire mamayla karnını doyurdu da uyudu bende uyumadan size yazayım dedim.
Hadi hayırlısı... Umarım herşey senin için sağlıklı ve kolay bir şekilde hallolur.Kızlar benim de dün geceden beri bebeğin hareketleri cok azalmıştı. gece en hareketli oldugu saatlerde hiç hareket etmedi, gece wc bile kalkmadım, ne bel agrım ne adet sancım kalmadı.
sabahtan beri de birkaç ufak hareket olunca doktora mesaj attım, hemen cagırdı. Nst'ye girdiğim an başladı sıpa tepinmeye, beni yalancı cıkardıneyse usg ile de baktı sorun yok dedi doktor.
Bu arada ilk kez doğumla ilgili konustuk, bana 3-4 güne doğurursunuz gibi geliyor dedi, eger doğmazsa normalde 41 bitince müdahele ediyoruz ama sizde 40+3 veya 40+4 te müdahele ederiz dedi. suni sancı yani.
Kısacası max. pzts salı bu sıpa çıkacak inşallah..
Aman sağlıkla alayım da kucagıma..
Lulinda çok tebrik ediyorum seni. 7 saat uğraştım normal doğum için demişsin. Sonra ne oldu da sezeryana aldı bu Amerikalılar? Bizde olsa herhalde hemen sezeryan derlerdi. Benim de az kaldı. Sabırla bekliyorum. Bir yandan da hazır mıyım değilmiyim doğuma hala emin değilim :)Eki Görüntüle 1610390 Merhabalar kızlar,
Uzun zamandır giremedim. Genel olarak ağır geçiriyorum sanırım lohusalık Günlerini. Evimden uzakta olmasının da etkisi var sanırım.
Ali'miz gayet sağlıklı. Dün doktor kontrolüne gittik 1. Haftasında. Doğum kilosuna gelmiş. Refleksleri iyi. Sarılık olmadı cok şükür. Boyu da 1 cm uzamış. Bugün 8. Gün, göbek henüz düşmedi. Ekstra hiçbirşey kullanmadık göbek için. Yıkamayın dediler düşmeden.
Uyku sorunu hala devam. Memenin kendini yenileyip süt üretmesine fırsat vermeyecek kadar az uyuyor. Günde 2 kez mama takviyesine devam ediyorum mecburen. O ara 1 saat uyursa memeler azcık süt yapabiliyor.
Bu arada benim buraya getirdiğim sağma makinası randımansızmış meğer. Avent aldım buradan. Ilk gün 30cc sağdım. 1 cc bile çıkmıyordu diğerinden. Çok canım sıkılmıştı. Şimdide sadece emzirdikten sonra sağıyorum. Ondan da 15-20 birşey çıkıyor. Acil durum için hiç ekstra yok yani:) İşin garip tarafı oğlan 20-30 dk emiyor iki memeyi de. Acaba yanlış mı tutuyor memeyi? Sonra da uyuyor memede. Yatağa aldığında en fazla 5-10 dk uyuyor. Sonra yine meme istiyor. 5-10 dk da nasıl oluşsun ki tekrar süt. Bu arada Açlıktan ciyak ciyak. Ay ne zormuş yahu:)
Bu arada dönüşümüzü 1 hafta erkene çektik. Evimi, kedilerimi, köpeğimi çok özledim. Sadece oğlum ve eşimle başbaşa kalmayı da. 2 ay anneyle geçirmek 38 yaşında çok zorladı beni. Yine de çok şükür var ve yardımcı ama, kendi düzenin gibi olmuyor.
Yeni doğum yapan arkadaşları tebrik ederim. Klübe hoşgeldiniz:) Sağlıkla, mutlulukla, büyütün inşallah. Sütünüz bol, uykunuz daim olsun:)
Şu an günün geçmiş mi bulunuyor opera? Bu arada lulinda 7 saat sancı çektikten sonra sezeryana alınmış. Benim merak ettiğim neden normal doğum o kadar uğraştıktan sonra sezeryana dönüyor? Ne sorun olabiliyor? Kendimizi öyleyse hazırlamamız lazım.
uyku problemi bizdede var.ama bizinki gazdan die dusunuyorum..ama geneede o agziyla aranip duruo..yanii aç giibi davranio ikiniyo uyumuyo..belki seninkininde sıkıntısı olabilr..bu ara bişey kesfettim..yüz üstü yatırınca daha uzun uyuyo..ama bende yaninda duruyorum..bide emzik verdiniz mi bilmiorum ama benim en büyük yardimcim..diger oglumdada kullanmistim..zor bıraktık..ama genede onsuz düşünemiyorum..Eki Görüntüle 1610390 Merhabalar kızlar,
Uzun zamandır giremedim. Genel olarak ağır geçiriyorum sanırım lohusalık Günlerini. Evimden uzakta olmasının da etkisi var sanırım.
Ali'miz gayet sağlıklı. Dün doktor kontrolüne gittik 1. Haftasında. Doğum kilosuna gelmiş. Refleksleri iyi. Sarılık olmadı cok şükür. Boyu da 1 cm uzamış. Bugün 8. Gün, göbek henüz düşmedi. Ekstra hiçbirşey kullanmadık göbek için. Yıkamayın dediler düşmeden.
Uyku sorunu hala devam. Memenin kendini yenileyip süt üretmesine fırsat vermeyecek kadar az uyuyor. Günde 2 kez mama takviyesine devam ediyorum mecburen. O ara 1 saat uyursa memeler azcık süt yapabiliyor.
Bu arada benim buraya getirdiğim sağma makinası randımansızmış meğer. Avent aldım buradan. Ilk gün 30cc sağdım. 1 cc bile çıkmıyordu diğerinden. Çok canım sıkılmıştı. Şimdide sadece emzirdikten sonra sağıyorum. Ondan da 15-20 birşey çıkıyor. Acil durum için hiç ekstra yok yani:) İşin garip tarafı oğlan 20-30 dk emiyor iki memeyi de. Acaba yanlış mı tutuyor memeyi? Sonra da uyuyor memede. Yatağa aldığında en fazla 5-10 dk uyuyor. Sonra yine meme istiyor. 5-10 dk da nasıl oluşsun ki tekrar süt. Bu arada Açlıktan ciyak ciyak. Ay ne zormuş yahu:)
Bu arada dönüşümüzü 1 hafta erkene çektik. Evimi, kedilerimi, köpeğimi çok özledim. Sadece oğlum ve eşimle başbaşa kalmayı da. 2 ay anneyle geçirmek 38 yaşında çok zorladı beni. Yine de çok şükür var ve yardımcı ama, kendi düzenin gibi olmuyor.
Yeni doğum yapan arkadaşları tebrik ederim. Klübe hoşgeldiniz:) Sağlıkla, mutlulukla, büyütün inşallah. Sütünüz bol, uykunuz daim olsun:)
Ooo siz bitaneyi idare edemiyosunz biz napalim iki tane findikla :)selam şekerler benim gazli kızımla hicbise yapamaz oldum annemle gunduzleri kocamla geceleri 2 kişi idare edemiyoruz gazi gelip aglamaya basladimi onun disinda cok şükür iyiyiz ilk baslarda uyandirmak icin yapmadıgimiz kalmayan boncuk şimdilerde uyancak diye aklimizi aliyor ama cok sukur bin şükür bu gunlerimize pazartesi kalca ultrasonu ve ilk asimumiz var bakalim kolay gecer insallah once hastaneye ordan saglik ocagina bakalım gerci arabada gezmeye bayılıyoruz hep gezsin findik hanim bir gorseniz gozleri mavi boncuk boncuk bi bakiyo bana icimi eritiyor
Ooo siz bitaneyi idare edemiyosunz biz napalim iki tane findikla :)
ilk dogumumda azar azar da olsa 40 gün gelmişti...kirki çıkmak bunla alakaliymis heralde demiştim..yoğun degilse sıkıntı olduğunu düşünmüyorum..ama genede dr una danis istersen..hanimlar benim kanamam tekrar basladi.. adet olabilir mi acaba?? Bu gun 29. Gun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?