2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Sen hangi mamayi kullaniyosun suan ve kac saatte 1 nekadr veriyosn biz sma ya gectik 2 hafta oldu ona geceli ama omu gaz yapiyodr acaba 44 gunluk bizimkiler 3 saatte bir 80ml yiyolr bazen 2.5 saatte aciktiklarida oluyo

kızlar gaz icin telefonuma anne karnindaki sesleri indirdim..telefonu ucak moduna alip (radyasyon vermesin die) dinlettim..büyülenmis gibi sustu ve gözleri kapandikolik bebek yazinca cikio..aklinizda bulunsun..fon makinesi supurge makinesi sesleride var..zor zamanlar icin ideal..

Selam kızlar nihayet yazmaya vakit bulabildim. Ufaklıkla eve geldik. Yatmaya fırsat bulamadım ev kalabalık annem ev islerini yapıyo ben bebeğimle ilgileniyorum kimseye vermiyorum. Ruh halim karışık dikişlerim cok acıyo ağrı kesici olmadan duramıyorum doktor dolorex verdi günde 3 kez içiyorum. Oğlan 25-40 dk arası emiyo doktor üstüne mama da ver diyo her zaman almıyo. Sürekli uyuyo emzirmek ve mama yedirmek çok zor. Doyuramıyorum kilo almıyo diye nerdeyse ağlayacam. Yarın 5. Gün doktor randevumuz var cok kilo kaybımız oldugu icin doktor bize takmış durumda. Canım çok sıkkın. Mama olarak Aptamil 1 verdi. Göğüs uçlarım yara emzirmek büyük işkence. Lansinoh krem kullanıyorum ama yetmiyo önerisi olan var mı?

Gözünüz aydın eve çıkmışsınız meme uçları içinde tahin yağı bana çok iyi geldi lansinohta sürdüm ama tahin yağının çok faydasını gördüm gördüm kiloya takma ilk zamanlar bende kızım hiç kilo almıyor diyordım ama zamanla alıyorlar şimdi elinden gelse memeye uapışık uyuyacak moralini bozma bolva dinlen iyi beslen allahın izniyle hepsi düzelir

Yakında düzene girersiniz..canını sıkma hic..
onceki oglum da dahil göğüs yarasini cok çektim. .süt kaymagindan tut ayva çekirdeğine kadar hersey sürüldü gogsume..ama en iyi gelen dogranmis soğanı saf zeytin yaginda kavurup sicak olarak yani dayanacak kadar..bir bezin üstüne serip koydum soguyana kadar bakle..soguyunca tekrar ayni sogani isitip bidaha..3 kere falan yaptik gercekten cok rahatladim..hem bide sisti onuda aldi..bide kadin dogum dr u arkadaşım bebeklerin popo suna surdugumuz fito pisik kremini sür bekle emzirecegin zaman sabunla yika dedi..Çünkü ilac oldugundan..sonra lansinohla yumusat oyle emzir dedi
.oda ilk oglumda ise yaramisti..lansinoh yarayi geçirmez..sadece yarayi engeller..oraya artik iyilestirici biseyler yapmalis..fito olmazsa hametan da olabilr.oda benim dr un onerisiydi..bide iyilesene kadar silikon uc kullanabilirsin..ben hala birakmadim zaten

Benimkiler iyice huysuz artik. Butun gaz damlalarini sirayla deniyorum , 3 4 ayimizi bi aylatsak saglikli bi sekilde hersey daha iyi olacak ins. Gaz problemi yasayan bebegi huysuz olan yok mu benden baska ☺
olmazmi tatlim olmazmi basladimi susturmak tam bir işkence o agladikca benim icim gidiyor simdide icini ceke ceke ağlıyor kuzucum yarin aşımiz ve kalca ultrasonumuz var insallah güzel gecer

S
Gözün aydın evinize kavuşmuşsunuz. Öncelikle aç olan bebek uyumuyor canım. Doyuramadığını düşünmüyorum. Kendini üzme.
Kilo kaybı çok normal hastane çıkışı. Önemli olan 15. Güne kadar doğum kilosuna ulaşmasıymış. Daha çok erken kilo kaybından bahsetmek için bence. Gak dese meme, gün dese meme ver. Hersey güzel olacak inşallah.
Ben de ilk hafta psikolojik olarak yerlerdeydim. Herkes sağolsun moral vermişti. Gerçekten 7-10 günde keramet var.
Bir de Google Dan Tomris in emzirme notlarını bir oku istersen. Ben de çok işe yaradı. Mama işini öyle değerlendir.

Canım bize doktor mama olarak Smilac 1 verdi, kızım onu beğenerek içiyor. Ben emziriyorum ama günde 1-2 kez de vermeye çalışıyorum. Erken doğum olduğundan kilo bakımından arayı kapatsın diye. Göğsüm çok şükür yara olmadı. Aklıma geldikçe lansinoh sürüyorum ben de. Bebeğini uyandırmak için ayağının tam ortasına yumuşak olan yere bi kaç kez hafifçe vurdun mu , bi de alnının ortasına dokundun mu çabuk Uyanıyor.

gucci85 canim ben de biogaia kullanıyorum her gun ayni saatte ver ve 1 hafta kullandiktan sonra yarayip yaramadığına karar ver cunku anca etki edoyormus. Doktor haftada 3 gun olur gazlanma normali bu dedi. Biz bu gun ogleden sonrayi arabasa gezerek gecirdik aglamasin diye.
yefens ilk gunler ben de uyandiramadim cimdiklemedigim yeri kalmiyordu tek cozumum bir cay kasiginin yarisi sekerli su vermrk oldu hemen uyaniyo. Meme icin impeteks kullandim iyilestirici bi ilac kuvvetli 10 dk.kalsa ise yariyo. Silikon uc da iyi oluyo

Sakinleştirici, en azından ictikten sonra uyuyor biraz, valla ben bitane ile zor basediyorum Allah ikizi olanların yardımcısı olsun sizin halinizi dusunemiyorum

Sen hangi mamayi kullaniyosun suan ve kac saatte 1 nekadr veriyosn biz sma ya gectik 2 hafta oldu ona geceli ama omu gaz yapiyodr acaba 44 gunluk bizimkiler 3 saatte bir 80ml yiyolr bazen 2.5 saatte aciktiklarida oluyo
Sma ya gecmistim bende ama kabiz yapmisti sonra oglan kolik gibi olunca doktora gittik aptamil conformil kullan dedi bagirsaklari calistiriyo rahatlar belki dedi ve ona gectik ama o mamada gercekten daha mamasi bitmeden alttan yapiyor oglan o yuzden surekli ayni mamayi vermiyorim simdi. Kizda sma devam ama oglanda sma bazende conformil bagirsaklari surekli calismasida iyi degil. Suanda 3 saatte bir 90 lik ama dedigin gibi 2.5 saat olabiliyo ve 90 lik yetmeyebiliyo ustune ya emziriyorum yada 10 20 lik daha yiyolar. Kiz bazen 120 lik goturuyo. Gaz icinde artik sap simplek gunde 4 kere falan ve her aksam biogay gunde bir kere . bu gece gaz cikarma olayimiz iyiydi ama bakalim gunumuz nasil gecicek. Gaz olayi bitmiyo malesef

Bence dinlenmen en önemli şey. Devlette doğuracağım diye dert etme, bunlarla kafanı meşgul etme. Mümkün olduğu kadar sakin bir şekilde dinlenirsen doğuma ve doğum sonrasına da güç toplamış olursun. Her fırsatta dinlen ve uyu, gündüz şekerlemesi yap :)

Erkek bebekleri olanlara bir sorum var. Sizinkilerin de 2 çişten biri dışarı sızıyor mu? Yeni doğan bezi büyük mü geliyor acaba ya?
Herhalde büyük geliyordur Lulinda. Farklı bir bez markası kullanıp denesen bakalım nasıl olacak. Ben bu sebeple sadece bir paket aldım güvendiğim bir markadan. Duruma göre gerekirse farklı bir ürüne ve boyuta geçebileceğim.

Ben de bir tek Elevit e devam ediyorum ama dönüşte bir doktora gitsem iyi olacak. Saçlarım dökülmeye başladı.
Saç dökülmesinin elevitle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum Lulinda. Açıkcası doğumdan sonra saçlarda dökülme vs. şikayetlerini çok duydum. Hormonel değişikliklerden dolayı. İyi bir şampuan kullan, aylar mertebesinde ancak geçecek sanırım. Ama sonra eski haline kavuşacaktır.

Ya bizim kabizligimz yok ama gaz sorunu var iste acaba dedim mama mi yapiyo ama olmayabilir ben o biogaiyai duzenli kullanmiyodm ya gereksiz yere ilac vermiyin diye duzenli veriyim bari bundan sonra

Kızlar selam..

Öncelikle söyleyim henüz doğurmadım..

Cumartesi sabah ablam ve yegenim geldi İzmirden, evde bir bayram havası. Biz ablamla uzaktan cok sevişiriz, günde 5-6 kez tlf.la konusuruz ama yüzyüze geldik mi didişmeye başlarız. Bu sefer de ufak didişmelerimiz olur diye düşünürken pazar günü (dün) saçma bir sebepten ablam bana trip attı ve küstü (gercekten sacma sapan bir sebep). Bana bağırdı, kalbimi kırdı, beni geriyorsun sen dedi.. Öğlen yemeğinde odasından cıkmadı, yemeğini odasına götürdüm yemedi, akşam aynı şekilde.. Gece en yakın arkadasımı cagırdım gitsin konussun ablamla diye çünkü sinirlerim bozuldu ağlamaktan helak oldum, onunla da konuşmadı ve sabah her seyini toplayıp saat 8 olmadan çekti gitti..
Ben tabi koptum,böyle bir günde beni yalnız bırakıp, bir dünya lafla kalbimi kırıp gitmesine inanamıyorum hala..

Az önce Doktor kontrolüne gittik, bebegin suyu ciddi azalmış, 3 gün max. idare edermiş. Tuşe yaptı harekete gecer belki diye, açılma sıfır, rahim agzı yumuşaması ve bebegin kanala inmesi falan yok. Yarın tekrar kontrol, bu gece doğum olmazsa yarın veya çarşamba sezaryen..

Kısacası çok çok çoooook üzgünüm. Eşimin izni cuma bitiyor, en yakın arkadasım hastanede olacak ama sonrasındaki evdeki bakım için hiçbir akrabam falan yok. Kendimi hiç bu kadar yalnız ve çaresiz hissetmemiştim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…