Poposunu islak mendille sildikten sonra kurulamiyorum ben şu pamuk mendillerdn kullaniyorz unibaby var ya gereklimi ki kurulamak zaten oglan isemesin diye hizli hizli bagliyorm beziYeni doğum yapacak arkadaşlara birkaç tavsiye vereyim. Özellikle erkek bebekler çişini üstten kaçırıyor ilk zamanlar. Bezi bağlarken en üst göbek deliğinin oradaki parçayı içe kıvırırsanız bir nebze engelliyor.
Kılık kıyafette kesinlikle kafadan geçen değilde yandan çıtçıtlı bodylerden bol bol alın. Çok kullanışlı. Önden açılanlar da olur. Tek parça tulum ve kafadan geçmelileri giydirmesi çok zor. Bir de sürekli çiş ve kusmuk olduğundan çocuk da çok sinir oluyor kafadan geçirirken.
Arkası su geçirmez önlük bana çok lazım oldu. 2 tane almışım. 10 tane olsa iyiymiş.
Altını açtıktan sonra ıslak mendil sonrası kurulamak için küçük havlu veya penye popo bezleri gerekliymiş. Mermerşahi ağız bezlerini kullanıyorum şu anda. Gaz çıkarırken ve kusma durumu için arkası su geçirmez önlük daha iyi oldu bize.
Müslin bezler yarım kundak için çok ideal.
Hastaneye emzirme yastığı götürmenizi tavsiye ederim. Ameliyat sonrası bebeği nasıl tutacağını şaşırıyor insan. Emzirme yastığı çok yumuşak olmamalı. Yoksa bebeğin kafası içine gömülüyor.
Daha aklıma geldikçe yazarım kızlar. Yaşadıkça öğreniyoruz:)
Bir de doğumdan önce Google Dan aratıp Tomris in Emzirme Notlarını mutlaka okumanızı tavsiye ederim. Kendi adıma kılık kıyafete falan çok takılmışım. Emzirme konusunda daha donanımlı olabilirmişim.
Hadi hayirli olsun kirkiniz gercekten insan inanamiyo hala termosda hastaneye tasimistik bizimkileri transfer icin nerden nereye hey gidi heyyBugun 40. Gunumuz.. 40 ucurmamizi yapicaz komsularla.. Rabbime şükürler olsun bu gunleri gormeyi nasip etti.. kuzumun mikroskopta 8 hucreli halini gordugum gun Geldin aklıma.. küçük mucizem.. tekrar hoş geldin ailemize..
Pişik olmasın diye kurulayın demişti doktor canım.Poposunu islak mendille sildikten sonra kurulamiyorum ben şu pamuk mendillerdn kullaniyorz unibaby var ya gereklimi ki kurulamak zaten oglan isemesin diye hizli hizli bagliyorm bezi
Emziriyorum ama o ilk alma anında acıdan kıvranıyorum ağlıyorum. Mamayı gece 1 kez veriyorum. Mamaya alışsın istemiyorum pompa sipariş ettim gelsin göğüslerim iyileşene kadar sağıp vericem. Lansinohun yenidoğan biberonunu kullanıyorum çok memnunum pompayıda aynı marka aldım.Bende yari kirki olsun diye bekliyorum sonra disari cikalim diyorum ama havalar iyi giderken ciksak mi acaba
Isalah gobeginde sıkıntı olmaz.bizim 6.gun dustu 11.gun kanama oldu smdi pihti seklinde duruyo yarin doktora gidicez o yuzden yikamadik bugunde yikasak biraz daha rahatlicak kuzum.
Hic emziremiyomusun suan canim mama mi veriyosun
Cnm acıbadem maslakta mıydı doğum? Sanırım siz çıkarken yan odanıza biz geldik allah analı babalı büyütsün. Ne çabuk geçiyor zaman... Hastaneye geldiğim heyecanlı günün üstünden 25 gün geçmiş...Kızlar merhabalar,
Biz olaylı bir şekilde 4 ağustos sabah 7.15 te kızımız Yaz'ı kucağımıza aldık. Uykusuzluklar, kocayla kavgalar derken değil foruma girmek, telefonumu bile elime alamadım. Ama artık uykusuzluğa alıştım, anne olduktan sonra da ilk olarak kabullenmeyi öğrendim. Dünyanın en güzel duygusuymuş. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. Daha yazışmaları okuyamadım, 4 ağustosa kadar okuyucam kısmetse. Bu zorlu süreçte herşeyi sizden okuyarak, sizle paylaşarak atlattım. Hepinize çok ama çok teşekkür ederim. Ben istanbul erenköyde oturuyorum. Artık kızla arada sahile inip yürüyüşler yapmaya başladık. Buralarda oturan varsa eşlik etmek isterim:)
Eveett Karan bebek gelmişti yan odamıza:) çok çabuk geçiyor vallahi, Allah güzel günlerini göstersin hep:)Cnm acıbadem maslakta mıydı doğum? Sanırım siz çıkarken yan odanıza biz geldik allah analı babalı büyütsün. Ne çabuk geçiyor zaman... Hastaneye geldiğim heyecanlı günün üstünden 25 gün geçmiş...
Bizimki çişte yaygarayı koparıyor. Kaka da süt liman:) Altı baba acıyor bizde kurulama ben de:)Ben de kurulamiyorum. Bana da biri kurula dedi ama mumkun degil.. benim ki de alti acilinca yaygarayi kopariyor.. mosmor okuyo aglicam diye..
Ilk memeyi alirken bende cok kotu oluyorum cok aciyo safma makimasi bende aldm.bizimki azcik kilo vermis hemsireye yoklendirdi doktor.doymadigi hissettiginde mamayi ver dedi doymazsa uyumaz dedi biberonla ver dedi biz kasikla veriyoduk.Emziriyorum ama o ilk alma anında acıdan kıvranıyorum ağlıyorum. Mamayı gece 1 kez veriyorum. Mamaya alışsın istemiyorum pompa sipariş ettim gelsin göğüslerim iyileşene kadar sağıp vericem. Lansinohun yenidoğan biberonunu kullanıyorum çok memnunum pompayıda aynı marka aldım.
Bence havalar güzelken çıkar gezdir yarım saat bile yeter. Göbegi düşünce bi kac kez alkolle silmiştim.
Bizin babamiz daha elini vurmadi. Dedim ya acilen yapman gerekse gel bi dene, çok lazım olursa yaparmis, bakmis öğrenmiş. Iyi dedim, kendi kucaginda seviyo, sonra bi bakıyorum bana getirmiş, anası bu sıçtı diye..Bizimki çişte yaygarayı koparıyor. Kaka da süt liman:) Altı baba acıyor bizde kurulama ben de:)
Ben hic kasikla vermedim mamayi.. su vermeyi denedim diliyle itiyo agzindaki suyu, kenarlardan akitiyo. Benim ki de iki gundur tek meme emiyo, 10-15 dk. Digerini almiyo, uyuyo.. ben de cok israrci olmuyorum.. 2-3 saat uyuyo.. doyuyordur herhalde di mi?? Netten arastiriyorum bir memeyi kac dakikada bosaltir diye.. tam bir bilgiye ulasamadim. . Kimi bebek 2 dakikada kimi 20 dakikada bosaltir yaziyo bi yerde.. yok artik dedim..Ilk memeyi alirken bende cok kotu oluyorum cok aciyo safma makimasi bende aldm.bizimki azcik kilo vermis hemsireye yoklendirdi doktor.doymadigi hissettiginde mamayi ver dedi doymazsa uyumaz dedi biberonla ver dedi biz kasikla veriyoduk.
Bnce doyuyodur bnmkide genelde tek memeden sonra uyuyo bazen gaz cıkarmaya calışırken açıo gözleri ama iknci memeyi almıyo.hemsire dediki doymasa aglar uykuya dalmaz zaten dediBen hic kasikla vermedim mamayi.. su vermeyi denedim diliyle itiyo agzindaki suyu, kenarlardan akitiyo. Benim ki de iki gundur tek meme emiyo, 10-15 dk. Digerini almiyo, uyuyo.. ben de cok israrci olmuyorum.. 2-3 saat uyuyo.. doyuyordur herhalde di mi?? Netten arastiriyorum bir memeyi kac dakikada bosaltir diye.. tam bir bilgiye ulasamadim. . Kimi bebek 2 dakikada kimi 20 dakikada bosaltir yaziyo bi yerde.. yok artik dedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?