2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Kizlar bizim dun aksam gobegimiz dustu. Zaten sallaniyordu ben de emzirirken tabi gobegi biraz bodysine degdi falan dustu.
Bugun yikayacagiz insallah, doktor hep gobek dustukten sonraki gun demisti. Fakat ayse onerin kitabina baktim simdi, gobek dusene kadar alkol surun dustukten sonraki uc gun enfeksiyona en acik zamandir sakin yikamayin diyor. Biz alkol falan surmedik hic de yikamadik. Ay uc gun daha beklicez mi simdi? Sizler naptiniz?
Bir de tirnaklarini kesmeyin torpuleyin demislerdi nasil torpulucem yaa?? Gerci kesmeyi de beceremem minnacik parmaklar. Yuzunu cizer diye 24 saat eldiven icinde eller havasiz kalmis yazik

Ben gobek düştükten sonra 48 saat yikamadim. Doktor oyle dedi. Tirnaklarinj da kesiyorum.. derin uykudayken yada cok sakinken tabii

cnm yazik bebege bu scakta yikamadan nasil duruyo biz hastaneden cktgimzdan beri hergun banyo yaptryorz gobegi hadtnde gosterdiler gunde 2 defa alkol dokp gazl8 bezle bagladk.1 haftada gobgmz dustu yerinde biraz kan oldu ama bnyo 6aptrmaya devam ettik kurudu dustu.hem kizim banyo yaptktan sonra cok rahatliyo ve guzel uyuyo her dktr farkli bisi diyo ama en guzeli eski yontem eskiler ne derse dogru der.annem biz dogdgmz am bizi yikams cok sukur hic sorn yok

Ben doğduğu günden beri yikiyorum, hastanede sadece ilk gün yıkamadılar ondan sonraki gün vücudunu sadece su ile kafasında şampuan ile yıkadi hemşire isilik döküyor diye çok hızlı bir şekilde

Canım bizde dustukten 3 gün sonra yani dün yikadik masallah bişe kalmamıştı benim oğlumda sarılık çıktı 11 derece emzir arkasından 30ml mâmâ yada sütünü sağ ver dedi gerci emdikten sonra almiyor ama sık sık emzirmeye calisiyorum olmadı mama veriyorum canım inşallah geçmiştir sariligi...

opera canım bızım dr. Dogdugunun ertesi günü yikayabilirsiniz dedi hiç bişe sürmeyin kuru tutun dedi bizde öyle hergün banyo yaptırdık 6gun göbeği düştü 3 gün yikamadik mikrop falan kapar diye dün yikadik masallah hiç bişe kalmadı

Ben yarin yikamaya karar verdim. Bugune kadar yikamadik bari gobekten 48 saat sonra yikayayim.
Gobek konusunda ya kuru tut yikama deniyor ya yika alkolle bakim yap deniyor. Bize yikatmadilar bence de yikanabiliRdi..

Ben yarin yikamaya karar verdim. Bugune kadar yikamadik bari gobekten 48 saat sonra yikayayim.
Gobek konusunda ya kuru tut yikama deniyor ya yika alkolle bakim yap deniyor. Bize yikatmadilar bence de yikanabiliRdi..
Valla bizim çocuk dr.ertesi gün yikayabilirsiniz dedi o çocuk yikadikca rahatlıyor bencede yıka canım

Bizimde gobeğimiz duştukten 2 gun sonra yıkadık.bizim doktor düşene kadar kuru tutun demİşti bişey sürmedik.ama düştükten bir hafta sonra kanama oldu k vitamini takviyesi yapıldı şimdi batikon sürüyoruz pıhtı şeklinde duruyor orda ben yıkamaya korktum ama bugün yıkıcaz artık

Bana hastaneden bi damla verdiler gobegi icin onu surmustuk bi hafta. Zaten aldigimizda gobekleri dusmustu. Tirnak meselesine gelince zaten zor kesiyorsun torpuyu nasil yapicaz, zamanla yarisiyoruz biz. Eldivenleri cikardim ben bu sicakta cok takmadim cunku elleri pisik oldu hep. Tirnagi uzun degilse cikarin eldivenleri gitsin. Gaz icin hem biogai hemde sap simpleks kullaniyorum ben. Gecen doktora gittik 2 ay kontrolune huzursuzluklari gaz problemleri 15 gun sonra az az azalmaya baslar. Gaz ilaclari yada bitki caylari istersen kullan bi zarari yok ama kendini yorarsin bunlarin hicbiri fayda etmez aslinda dedi. Humananin iyi geceler cayini aldim gunde bi kac kere 2.3 cay kasigi verebilirsin dedi dun basladim bakalim ne kadar fayda gorucez. Gaz problemleri. 4 aydan once gecmiyor sanirim. Biz kirkina kadar duzenliydik ye ic yat modu ama kirkindan sonra gaz problemi basliyo insallah sende olmaz rahat edersin.

Bana da doktor bir corba kasigi kadar rezene verebilirsin dedi.. 1, 2 defa verdim ama duzenli olmayinca fark etti mi anlamadim.

Selam kızlar,
Dün ve bugün tekbaşına araba kullanıp dışarı çıktık Ali yle. Haftabaşından beri yanlızım artık. Dün doktora gittik. Kusma için normal dedi. Dik tutup sallamadan biraz bekliyoruz. 10-15 dk sonra gaz çıkartıyoruz. Bir de probiyotik bir damla verdi. Normal doğumda bebekler anne vajeninden geçerken probiyotik alırlarmış. Sezaryende alamadığı için dışardan verilirmiş. Uyku düzeni de biraz düzene girer gibi oldu.
Bugün de tüp bebek doktorumuza gittik. Teşekkür ettik. Haftasonu da annelerin yazlığa gideceğiz. Bizimki 1 haftalıktan beri seyyar oldu. 40 uçurmak anlamsız kalacak:)
F fulya01 Senin de gözün aydın. Sağlıkla büyüsün bebişin. Ismi ne oldu?

İsteriz tabii ki de, seve seve

Kizlar bebeleri nasil yatiriyorsunuz?? Ben artik yuz ustu yatiriyorum ama bir yandan da korkuyorum.. cok guzel uyuyo yuz üstü.. daha sakin, daha uzun.. istelik popodan gaz da cikariyo.. siz ne dersiniz??
Bizimki sadece bende yada babasının üstünde yüzüstü yatıyor. Yatağa koyunca sevmedi.

Bana da doktor bir corba kasigi kadar rezene verebilirsin dedi.. 1, 2 defa verdim ama duzenli olmayinca fark etti mi anlamadim.
dün kontrol umuz vardi..bizim dr da kesinlikle rezene içme cok gaz yapar dedi..tek faydasi süt yapio dedi.yanlış biliniyor dedi..bende şaşırdım..ben günde 2 bardak iciyodum.kestim artik.ama direk çocuga verince nolur bilmiorum..

Süt yapan hersey gaz yapıyor. Bu ne yaman çelişki anne:)

Şok şok şok.. e o humana cayinda falan da var rezene.. alt ust oldum yeminlen..

Aa sasirdim bende.her aksam bir bardak iciyorum bende rezene.

bende çok şaşırdım...ben savunsamda yanlış bilinior rezene çok gaz yapar dedi...bizim dr umuz da iyidir yani..ayni zamnda bi anne olduğu icin önerilerini uygularim hep..oglumdan beri taniyoruz..hatta bide kimyonu sordum..onada bazi bebeklerde alerji yapio dedi..benimkide bi sıkıntı görmedim..bazen onada iciriorum..
asmakilit plastik uca devammi.devamsa ne zamn birakican..ben ilk oglumu 1.5 yasina kadar onla emzirdim..cunku belli zaman sonra onsuz almio..temizligide zor oluyo..ama rahatim ben onla..ne yapcam bilmiorum..annem biraktir deyip duruo..hergün steril et aglarken uc ara zor oluyo ama acisiz ya ondanda vazgecemiyorum..

Canim 20 günlük falandi biraktik. Benim gogus uclarim birbirinden farkli biri buyuk, biri kucuk. Kucuk olani birakti once. Gunduz emerken basladi, gece uyku sersemligiyle yine ucla veriyordum. Sonra zamanla alıştı. Meme de alıştı acimiyor artik. Dedigin gibi zor oluyo, ara bul yika vs. Bence de birakabilirsin ben rahat ettim. Bi de benimki cok hareketli, memeti tutana kadar o kafa durmuyo, silikona carpiyo, kaydiriyo.. ebde neyse de disarda emzirirken iki saat ucu ayarla falan zor oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…