- 1 Ekim 2014
- 661
- 588
- 78
Cnm bnm destegin icin tesekkurlerkendini yetemio die düşünme canm..aksine biz bu kuzucuklara kavusmak için ne eziyetler çektik..millet bir gecede yaparken bizim yedigimiz ignelerin haddi hesabı yok...mama vermek kötü bişey degil ki..surda zaten 5 6 aylik olmasina ne kaldi.. olunca ek gidaya gecicen..ne kadar faydali.sey varsa yedirirsin diledigin gibi..bak benim ilk oglumun kilo boy kartina baktim daghan onun baya altında kalmış. .o tosuncuktu ama bu normal bi bebek..ben cocuklarim arasinda ayrim yaparmiyim tabiki hayir..her çocuk farklidir.belkide sütüm yetmio bizide uyaricak dr.sen gayet iyi bi annesin..bunlarin hepsi tatli telas olarak geride kalicak..üzme kendini sakin bunun icin..Allah dermansiz dert vermesin
Canını sıkma sakin. Bizim oglan da ilk zamanlar yavas kilo aldi.. bak şimdi her sey gayet normal. Mama vermek istemiyorsan sen bi diyete gir. Her gun 1 yumurta, 4-5 hurma, 1 bardak süt, 2 corba kaşığı pekmez, 1 kase corek otlu yogurt ye. Sütünün kalitesi artsin. Bak nasil kilo alıyor. Ben de boyle.yaptim. sutun daha besleyici olur. Su icsen sut olur zaten ama su gibi olabilir. 1 hafta dene. Aile hekiminde bir daha baktir kilosuna. 300-400 gr almamis olursa basla mamaya.. arkadaslara katılıyorum mama zehir değil sonuçta. Ama uzulme sakin olan sutun de gider allah korusun.Masallah asmakilit cnm.
Bzde bugun bi ay kontrolune gittik oglum sadece 280 gr almissagiyorum son bi hftadr artti sutum ama dr bacimbu cocugu sen ac birakmissin deyince salya sumuk basladim adamin yaninda da aglmya. Kalbinde ufurum duyuyorum takip edicz yuzde 90 onmli birseyi yok kapanicktr ama dewam edrse eko isticem dedi. Elbettw cocugum okdr az alinca mamayi her memeden sonra 60 ml wer dedi mamadan nefret ediyrm. Zaten batu da bibrnla alio mamayi ama bi sure sonra kusuyor mamayi.
kahroluyrm ya cocuguma yetemiyrm resmn
Aptal memeler sagiyrm oysaki su bi hftadr emdrdiktn sonra bile azda olsa gelio hala makineye. Oglumu neden doyurmuyolar neden
Dr bi hfta sonraya kontrole cagrdi hala kilo alamadysa baska tetkikler istiCem dedi. INS Alir kuzum bi de ustune kalpteki ufurum
Ben de oturuyorum kucakta ama doktor oturtma dedi. Yaptigim arastirmalara gore 3 aydan itibaren destekle oturabilir ama bilemedim ben de. Zaten yatirinca kucakta hemen dogrulmaya oturmaya calisiyor benimki. Ben de onun vucut diline gore hareket etmeye çalışıyorum acikcasi. Oturmak istiyorsa demekki hazir. Bizim doktor genc daha kitap bilgisiyle yorum yapiyor biraz. Klinik deneyimi cok yok.. mesela her emzirmeden once serum fizyolojik sık burnuna demisti.. he he dedim ama yapmadim. Tikali degilse ne gerek var di mi ama..Maşallah Rüzgar Beye. olması gerektiği kiloyu boyu falan istatistiksel olarak mı söylüyor? Bu arada ben kanguruya başladım 2,5 ayda. gayet rahat gözüküyodu içinde. Bir de oturmaya ne zaman başlayabileceklerini söyledi mi? ben kucağımda hafif eğimli oturtuyorum. inşallah yanlış birşey yapmıyorumdur
Götür bakalım. Bizimkinde de tam tersi bir durum var. Alerjiden ötürü ne yediğimi, ne zaman emzirdiğimi, kaç kez kaka yaptığını yazıyorum. 24 saatte 10 kez emzirmişim. 10 kez kaka yapmış. Bunun 7 si bugün, 3 ü dün.yok cnm sadece anne sutuyle besliyorm dr 10 gune kadar normal demisLulinda
cnm 5 gun yapmadi fitil koydum bi defa yapti sobra tekrar yapmiyo b7gun 7 gun oluyi yarin dr gotrcem dayanamyrm ama gotrncede kan faln alirlar bebegim hirpalanr diye uzluyorm ama yarn 8. gun olcak gotrmem lazim
Canım ilk iş, çocuğu aç bırakmışsın diyen doktoru bırak. Sonra 3 gün emzirme kampı yap. Sütün var, yetemiyorum diye sakin düşünme. Memen boşmuş gibi hissetsende bebek çektiğinde süt gelir. Bir sağ bir sol çevir çevir emzir. Sütü arttırmanın tek yolu bu. Memeler boşalacak ki beyne yenisini üret sinyali gitsin.Masallah asmakilit cnm.
Bzde bugun bi ay kontrolune gittik oglum sadece 280 gr almissagiyorum son bi hftadr artti sutum ama dr bacimbu cocugu sen ac birakmissin deyince salya sumuk basladim adamin yaninda da aglmya. Kalbinde ufurum duyuyorum takip edicz yuzde 90 onmli birseyi yok kapanicktr ama dewam edrse eko isticem dedi. Elbettw cocugum okdr az alinca mamayi her memeden sonra 60 ml wer dedi mamadan nefret ediyrm. Zaten batu da bibrnla alio mamayi ama bi sure sonra kusuyor mamayi.
kahroluyrm ya cocuguma yetemiyrm resmn
Aptal memeler sagiyrm oysaki su bi hftadr emdrdiktn sonra bile azda olsa gelio hala makineye. Oglumu neden doyurmuyolar neden
Dr bi hfta sonraya kontrole cagrdi hala kilo alamadysa baska tetkikler istiCem dedi. INS Alir kuzum bi de ustune kalpteki ufurum
Tomrisin emzirme kampini senin tawsiyenle yaptim cnm ilk bslarda sanirim bir daga ihtycim war. SagolssinCanım ilk iş, çocuğu aç bırakmışsın diyen doktoru bırak. Sonra 3 gün emzirme kampı yap. Sütün var, yetemiyorum diye sakin düşünme. Memen boşmuş gibi hissetsende bebek çektiğinde süt gelir. Bir sağ bir sol çevir çevir emzir. Sütü arttırmanın tek yolu bu. Memeler boşalacak ki beyne yenisini üret sinyali gitsin.
Bende doktora sordum ayni sekilde gaz sancisidir dedi senin dedigin gibi hergun agliyor bazen memede bile sakinlesmiyor insallah 3ay doldugunda duzelir.senin bebeginde icinde hersey iyi olcak.bizimkide 2480 dogmustu kucuktu ama dedigin gibi saglikli olsunlardamarpesa cnm Günaydin malesef o koliklik bizde sarılık geçtiğinden beri var dün dr götürdüm bebek bu annesi ağlar dedi hasta etti beni neymis bebeklerin o saatlerde gaz sancisi tutarmis ne gazi bu cocuk hergün ağlıyor birde ben doktorum demiyorlar mi nörologa gitmemiz için güya önünüzu açtım dedi ama hala randevu alamıyorum özel bir yer bakıyorum şimdi. Üzme kendini şu 3ay bir dolsunda takriben 1hafta daha geçebilir inşallah ağlamalari geçer
Bende doktora sordum ayni sekilde gaz sancisidir dedi senin dedigin gibi hergun agliyor bazen memede bile sakinlesmiyor insallah 3ay doldugunda duzelir.senin bebeginde icinde hersey iyi olcak.bizimkide 2480 dogmustu kucuktu ama dedigin gibi saglikli olsunlarda
Altini acinca bizimkide belli bi sure rahatliyor.ben hep yuzustu yatiriyorum sirtustu yatmiyor hemen uykusu aciliyor.dedigin gibi yuzustu yatirip sirtini ovaliyorum bazen onu bile istemiyor.annem benim bebekligimi anlatiyor hic sesim cikmazmis guzel guzel uyurmuşum hep simdikiler folik asitten heralde kipir kipirlarYüz üstü yatirip sırtını ovala arada ben altını açıyorum sesi kesiliyor belli bir süre sonra tekrar başlıyor ama enazindan böyle böyle alisacak sonra dönder karın çevresine saat yönünde daireler çizer gibi masaj yap banyosunu yaptır hemen sarıp Sarmala rahatlar çok üzüntü verici aglamasi biliyorum canım dayanicaz onlarda bizde.
benimde dündü cok şükür halimize kuzulari bize gonderene ya elanin agzi obu hep islak elleri agzinda olduğu icin daha dis degildir dimiGeçen sene bugun.. son adet tarihim.. cok şükür bu günümüze..
Doktorumuz diştir ama daha 3 ay sonra cikar 3 ay böyle devam dedi.. ben önlük kullanmaya basladim salyadan düşün yani.. şapur şupur.. bi de simdi battaniyeyi falan cekip agzina goturmeyi ogrendi ki tam bir felaket.. kemiriyor agzina degeni..benimde dündü cok şükür halimize kuzulari bize gonderene ya elanin agzi obu hep islak elleri agzinda olduğu icin daha dis degildir dimi
Doktorumuz diştir ama daha 3 ay sonra cikar 3 ay böyle devam dedi.. ben önlük kullanmaya basladim salyadan düşün yani.. şapur şupur.. bi de simdi battaniyeyi falan cekip agzina goturmeyi ogrendi ki tam bir felaket.. kemiriyor agzina degeni..
Bazen agzini açıp bize saldiriyo kucaktayken.. artik omuz olur, boyun olur, burun olur ne denk gelirse..bizde önlük takiyoruz yoksa sırılsıklam oluyor üstü ama cok tatlı oluyorlar sap sap
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?