2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Cnm bnm destegin icin tesekkurler
.bir soru dahs sormk istyrm sze kizlar szn minikler 1 aylik iken bacaklarini tam uzatabiliyolarmiydi bnmkinin hep toplu egrilik war gbi. Bugun dr a sorcktim salak gbi oldum bu cocuk ac diyince unuttum gitti.

Canını sıkma sakin. Bizim oglan da ilk zamanlar yavas kilo aldi.. bak şimdi her sey gayet normal. Mama vermek istemiyorsan sen bi diyete gir. Her gun 1 yumurta, 4-5 hurma, 1 bardak süt, 2 corba kaşığı pekmez, 1 kase corek otlu yogurt ye. Sütünün kalitesi artsin. Bak nasil kilo alıyor. Ben de boyle.yaptim. sutun daha besleyici olur. Su icsen sut olur zaten ama su gibi olabilir. 1 hafta dene. Aile hekiminde bir daha baktir kilosuna. 300-400 gr almamis olursa basla mamaya.. arkadaslara katılıyorum mama zehir değil sonuçta. Ama uzulme sakin olan sutun de gider allah korusun.

Ben de oturuyorum kucakta ama doktor oturtma dedi. Yaptigim arastirmalara gore 3 aydan itibaren destekle oturabilir ama bilemedim ben de. Zaten yatirinca kucakta hemen dogrulmaya oturmaya calisiyor benimki. Ben de onun vucut diline gore hareket etmeye çalışıyorum acikcasi. Oturmak istiyorsa demekki hazir. Bizim doktor genc daha kitap bilgisiyle yorum yapiyor biraz. Klinik deneyimi cok yok.. mesela her emzirmeden once serum fizyolojik sık burnuna demisti.. he he dedim ama yapmadim. Tikali degilse ne gerek var di mi ama..

Götür bakalım. Bizimkinde de tam tersi bir durum var. Alerjiden ötürü ne yediğimi, ne zaman emzirdiğimi, kaç kez kaka yaptığını yazıyorum. 24 saatte 10 kez emzirmişim. 10 kez kaka yapmış. Bunun 7 si bugün, 3 ü dün.
Valla herşeyin fazlası zarar işte. Bir ortasını bulamadı bizim bebeler:)

Canım ilk iş, çocuğu aç bırakmışsın diyen doktoru bırak. Sonra 3 gün emzirme kampı yap. Sütün var, yetemiyorum diye sakin düşünme. Memen boşmuş gibi hissetsende bebek çektiğinde süt gelir. Bir sağ bir sol çevir çevir emzir. Sütü arttırmanın tek yolu bu. Memeler boşalacak ki beyne yenisini üret sinyali gitsin.

marpesa o durum malesef bizde de var. Pazar ve pazartesi biraz keyfi yerindeydi bugün yine başladı. Büyüyorlar ondan herhalde. Emerken göğsümü kemiriyo acıtıyordu meğer diş kaşıyormuş ellerini de o yüzden emiyormuş. Doktor aynada kendine baksın, oyun halısı alın aynalı olanlardan birde kırmızı top alın onu gözleriyle takip etmeye çalışsın dedi.
Kilosu boyu normal ama başı küçük dedi gerçi gelisimi iyiymiş ama küçük dedi. 39cm çıktı erkek bebekler için azmış.

Gunaydin kizlar..
Onceleri kontrol gunlerimizde usg ye gore boy kilolalari karsilastirirdik. Sonucta hepimiz saglikla aldik kucagimiza. Yani diyecegim o ki, bebislerin boyuna kilosuna takilmayalim hic. Cevrenizde yuzlerce ornegi vardir; 6 kg dogan da var 2 kg dogan da.. bebeklikleri topac gibi olan da var, cop gibi olan da. Simdi koca koca kadinlar-adamlar olmuslar ve onlarin anneleri bile hatirlamiyor bebekliklerini.
Biz sadece bebislerin keyfine; uykusuna, sagligina odaklanalim. Kilo alimi riskli dusuklukte degilse uzmeyelim kendimizi.

marpesa cnm Günaydin malesef o koliklik bizde sarılık geçtiğinden beri var dün dr götürdüm bebek bu annesi ağlar dedi hasta etti beni neymis bebeklerin o saatlerde gaz sancisi tutarmis ne gazi bu cocuk hergün ağlıyor birde ben doktorum demiyorlar mi nörologa gitmemiz için güya önünüzu açtım dedi ama hala randevu alamıyorum özel bir yer bakıyorum şimdi. Üzme kendini şu 3ay bir dolsunda takriben 1hafta daha geçebilir inşallah ağlamalari geçer

Kilo boy konusunda da takıntı yapmayın ben topikteki en zayif bebeği dogurdum ama kilosu şuan da maşallah çok iyi ama bakın bebeğim sürekli ağlıyor torticollis var ve birkac bir şey daha önemli olan sağlıklı olmaları kiloyu boyu takmayın eğer Bebeğiniz saglikliysa çok şükür kiloda alır boyda atar

Szlere katiliyrm dr un demesine gore bizimki bu hftada mama ile almzsa bitakim seyleri arastrmamiz gerekcek dedi. Bebegme memeden sonra bi onceki emmede sagdgm sutu weryrm we dr un tawsiyesi ile mamada weryrm ya kizlar dunden beri cogu kez ictigi sekilde sivi olarak oglum onu cikardi . Yalaniyor huyszluk yapiyorda veriyorum oysaki mamayi. Bu fazla yedigi anlamina mi geliyoki kizlar kesik sut gbi deil gelen bildigin bibrrondaki mama gbi

Tomrisin emzirme kampini senin tawsiyenle yaptim cnm ilk bslarda sanirim bir daga ihtycim war. Sagolssin

Bende doktora sordum ayni sekilde gaz sancisidir dedi senin dedigin gibi hergun agliyor bazen memede bile sakinlesmiyor insallah 3ay doldugunda duzelir.senin bebeginde icinde hersey iyi olcak.bizimkide 2480 dogmustu kucuktu ama dedigin gibi saglikli olsunlarda

Yüz üstü yatirip sırtını ovala arada ben altını açıyorum sesi kesiliyor belli bir süre sonra tekrar başlıyor ama enazindan böyle böyle alisacak sonra dönder karın çevresine saat yönünde daireler çizer gibi masaj yap banyosunu yaptır hemen sarıp Sarmala rahatlar çok üzüntü verici aglamasi biliyorum canım dayanicaz onlarda bizde.

Altini acinca bizimkide belli bi sure rahatliyor.ben hep yuzustu yatiriyorum sirtustu yatmiyor hemen uykusu aciliyor.dedigin gibi yuzustu yatirip sirtini ovaliyorum bazen onu bile istemiyor.annem benim bebekligimi anlatiyor hic sesim cikmazmis guzel guzel uyurmuşum hep simdikiler folik asitten heralde kipir kipirlar

bizde dun 3 aylik konrole gittik kilo noy cok şükür iyi masallah ama dr ayağına cok sert basmiyo dedi gerci cok uykusu vardi salmiati kendini evde ben tutuyorum zimba gibi cok şükür ama orda oyke yaoinca dr da icime kurdu saldi iste yine bide sol tarafina kafasini çeviriyordu biraz duzlesmeye baslamis sag tarafina yatir o tarafa ilgiyi cek dedi ama kalcada bisi yokmus şükür evet asimetri var ama bacaklar esit uzunlukta hareket sikintisi yok kirt kirt ses gelmiyor dedi rota asisinida olduk damla agzindan 120 tl ye yaptı acibadem international hospital bizimki acti zaten yuttu valla agzindan cok birakmadi cok şükür bide burnu biraz tikali ac dedi otribebenin zimbirtilarini aldim ama beceremiyorum yaaa damlayi damlatinca panik oluyor bende korkuyorum cekiyorum bisi gelmiyor

benimde dündü cok şükür halimize kuzulari bize gonderene ya elanin agzi obu hep islak elleri agzinda olduğu icin daha dis degildir dimi
Doktorumuz diştir ama daha 3 ay sonra cikar 3 ay böyle devam dedi.. ben önlük kullanmaya basladim salyadan düşün yani.. şapur şupur.. bi de simdi battaniyeyi falan cekip agzina goturmeyi ogrendi ki tam bir felaket.. kemiriyor agzina degeni..

bizde önlük takiyoruz yoksa sırılsıklam oluyor üstü ama cok tatlı oluyorlar sap sap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…