2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Maaşallah Can'ım, emzirdikten sonra mı 120 cc çıkıyor?
yok canım geceleri bir göğsümü emziriyorum diğeri çok doluysa yatınca ağrı yapmasın diye sağıyorum. genelde bir göğsü tamamen boşaltıyor, emzirdikten sonra o göğsü sağdığımda 10 ya da 20 cc ya çıkıyor ya çıkmıyor. diğeriyle beraber o kadar çıkıyor. şu süt olayı çok değişken bende. son bir haftadır sağacak kadar sütüm yok mesela. yeme içmeyi biraz aksattım mı anında azalıyor. son zamanlarda sütlaça taktım. evde bol bol fırın sütlaç yapıp yiyorum. iyi oluyo

çok sevindim canım. inşallah başka birşeye gerek kalmadan da çarçabuk atlatır. Allah beterinden saklasın.

Kızlar bebeklerimiz aynaya bakmalı mı? diye araştırırken böyle bir yazı buldum.

Yeni doğan bebeklerin zekalarının gelişiminde anne-babaya büyük görev düşüyor. Onlarla konuşun, dil çıkarın, gıdıklayın... Zeka gelişiminde bebeğinizle birlikte gerçekleştirebileceğiniz aktiviteleri de içeren 25 öneri:

Uzmanlar, ebeveynlere; dil çıkarıp, ayaklarını gıdıklayarak bebeklerinin zeka gelişimine katkıda bulunmalarını ve onları güldürmelerini öneriyor.

Bebeklerin zeka gelişimlerinin desteklenmesinde 0-1 yaş arası dönemin önemine dikkat çeken uzmanlar, bu konuda anne-babalara önemli görevler düştüğünü belirtiyor.

Anne-bebek ürünleri alışveriş platformu e-bebek bünyesinde yayın hayatına başlayan Bebek Dergisi'nin ilk sayısında yer alan habere göre; bebeklerle konuşmak, onları güldürmek, onlara şarkı söylemek ve kitap okumak; özellikle öğrenme becerilerinin gelişimi açısından bebeklere büyük katkı sağlıyor.

İşte, zeka gelişiminde bebeğinizle birlikte gerçekleştirebileceğiniz aktiviteleri de içeren 25 öneri:

1- Göz teması kurun: Yeni doğan bebekler kısa süre içinde yüzleri ayırt etmeye başlarlar ve sizin yüzünüz onun için en önemlisi! Size her baktığında, belleğini biraz daha oluşturur.

2- Onunla uzun konuşmalar yapın: Alabileceğiniz tek karşılık, boş bir bakış olacak ama çocuğunuz konuşmaya istekli gibi göründüğü zamanlarda, konuşmanıza kısa aralıklar vermeyi unutmayın. Kısa süre sonra, diyalogların ritmini anlamaya başlayacaktır. Bakışları da boş olmayacaktır.

3- Anne sütüyle besleyin: Anne sütü ile beslenen çocukların daha yüksek IQ'ları olduğu bilinen bir gerçek. Ayrıca emzirirken; çocuğunuzla konuşmayı, ona şarkılar söylemeyi ya da basitçe saçını okşamayı ihmal etmeyin.

4- Dil çıkarın: Araştırmalar, yeni doğan bebeklerin daha iki günlükken basit yüz hareketlerini taklit edebildiklerini gösteriyor. Bu da çok erken problem çözebilme yetisi oluşturmalarını sağlıyor.

5- Aynada kendine baksın: Bebeğinizin aynada kendisine bakmasını sağlayın. İlk başta, başka bir bebeğe baktığını düşünebilir ama 'diğer' bebeğin kollarını hareket ettirmeye ve gülümsetmeye bayılacaktır.

6- Ayaklarını gıdıklayın: Bebeklerin espri anlayışını geliştirmenin ilk adımı gülmektir. Ayak parmaklarından çenesine kadar onu gıdıklayarak; "Geliyor geliyor..." ya da "Seni yakalayacağım" oyunları oynayın. Bu, çocuğunuzun olacakları tahmin edebilme becerisi oluşturması için ilk adımdır.

7- Farklılıkları vurgulayın: Birbirine benzeyen ama aralarında küçük bir fark bulunan iki fotoğrafı bebeğinizin yüzüne doğru tutun. Çok küçük bir bebek bile, bir birine bir ötekine bakacak, anlatmak istediğiniz şeyi anlamaya çalışacak ve sonunda ayırt edici ayrıntıyı görecektir. Bu egzersiz okumaya başlamarken katkı sağlayacaktır.

8- Manzarayı paylaşın: Bebeğinizle birlikte syürüyüşlere çıkın. Yürürken ona etrafta olup biteni anlatmayı unutmayın. Böylece bebeğinize sonsuz bir kelime haznesi kazandırmış olursunuz.

9- Yanında çıldırın: Bebeğiniz sizin değişen tonlarda sesler çıkararak yaptığınız konuşmalardan büyük keyif alır.

10- Şarkı söyleyin: Bazı araştırmalar, müziğin ritmini öğrenmenin matematik öğrenme ile bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor. Günlük yaptığımız işleri ona melodiler eşliğinde söyleyin.

11- Bezini değiştirme süresini iyi kullanın: Bebeğinizin altını yavaşça değiştirin. Rutininizi anlayabilmesi için o sırada neler yaptığınızı ona sakin sakin anlatın.

12- Oyun bahçesi olun: Yere sırtüstü yatarak üzerinize tırmanmasına, üstünüzde emeklemesine izin verin. Böylece bebeğiniz ileride koordinasyon ve problem çözme becerilerine sahip olur.

13- Alışverişe gidin: Oyunlara ara verdiğinizde onunla birlikte alışverişe gidin. Oradaki yüzler, sesler ve renkler bebeğinizin iyi vakit geçirmesini sağlayacaktır.

14- Kitap okuyun: Araştırmalar, 8 aydan itibaren bebeklerin bir hikayeyi 2- 3 kez dinledikten sonra, içindeki kelimeleri öğrenmeye başladıklarını gösteriyor. Ona kitap okuyun!

15- Ce-e oynayın: Saklanma ve bulunma oyunlarınız sayesinde bebeğiniz, objelerin kaybolabileceğini, sonra yine geri gelebileceğini öğrenir.

16- Albüm yapın: Akraba ve arkadaşlarınızın fotoğraflarının olduğu bir albüm yapın ve bebeğinizin hafızasını tazelemek için zaman zaman ortaya çıkartın.

17- Yemeğiyle oynamasına izin verin: Hazır olduğunda, farklı farklı yiyeceklerin tadına parmaklarıyla bakmasına izin verin.

18- Yerdekileri toplayın: Bebeğiniz durmaksızın mama sandalyesinden aşağı bir şeyler atıyor. Sinirlenmeyin! Bebeğiniz yalnızca yerçekimi kanununu öğreniyor.

19- Engelli bir yol hazırlayın: Minderleri ve oyuncakları yere serpiştirin ve ona,bunların nasıl üstünden ya da altından emekleyerek geçebileceğini gösterin. Motor becerilerinin gelişmesine katkı sağlamış olursunuz.

20- "Beni yakalayamazsın!" oynayın: Bazen hızlanıp bazen yavaşlayarak evin içinde dizlerinizin üstünde gezinin ve sizi takip etmesini sağlayın. Eğlenceli oyunlar oynayabileceğiniz yerlerde durmayı ihmal etmeyin.

21- Komik surat yapın: Bebeğiniz burnunuza her dokunduğunda 'Bip' sesi, kafanıza vurduğunda komik bir ses çıkarın. Aynı ses ya da davranışları üç-dört kez tekrarlayın.

22- Kendi yolunuzu bulun: Bebeğinizi kucağınıza alıp tüm evi dolaşın. Ellerini soğuk cama, yeni yıkanmış çamaşırlara, yumuşak yapraklara ve diğer güvenli eşyalara dokundurun. Dokunduğu her nesnenin adını söylemeyi de unutmayın.

23- Uzun hikayeler anlatın: En sevdiği hikayeyi bulun. Hikayenin kahramanının adını bebeğinizin adı ile değiştirerek daha cazip hale getirin.

24- Bir hayvan kitapçığı oluşturun: Onunla hayvanat bahçesine gidin ve en çok ilgi gösterdiği hayvanların fotoğraflarını çekerek bir albüme yerleştirin. Daha sonra, hep birlikte hayvan kitabınızı okumaya başlayın. Arada hayvan sesleri çıkartmayı unutmayın.

25- Her şeyi sayın: El ve ayak parmaklarını, evinizdeki merdivenleri ya da yerdeki oyuncakları birlikte sayın. Kısa süre sonra o da size eşlik etmeye başlayacaktır.

gözün aydın cnm.inşallah norologdanda iyi haberler alırsınız..

yok canim bakiciyla ne alakasi varmis..sagma işlemini kac saattebir yapiyorsunki..belki ev işlerin icin arada bi yardimci alabilirsin ama bakiciya gerek yok bence..bende bi yardımcı buldum..haftaici 5 gün geliyor..etrafi toplayip yemek falan yapior..ben hep daghaanla ilgileniorum..

Bana da haftaici 4 gun ogleden sonralari kadin geliyor. Yemek temizlik utu yapiyor ama bebisle ben ilgileniyorum ve gunduz uyumadigi, uyusa da ayagimda max 40 dk uyudugu icin gunduz sut sagma 3 saatte bir olamiyor. Gece de yorgunluktan ben de uyuyorum firsatim varsa yoksa uykumu alamazsam gunduz sallaniyorum resmen.
Bakici olursa ben duzenli sut sagabilirmisim. Tamam da 3 doktor da ayni seyi soyledi, bakici tutacak parasi olmayanlar ne yapacak ben anlamadim..

Ayağında sallarken sağma yapmıyor musun? Belki makinanın sesi bile pamirin hoşuna gidecektir. Bi taşla iki kuş olur

Bugün saat 14:00 de dr randevumuz ve kalça usg miz var. Rota aşısınıda yaptırıcam. Kızlar siz kaç doz yaptırdınız ve ne kadar ödediniz.
opera aklımdasın senin durumunu benim doktorada sorucam kadının iki çocugu var belki bi fikir verir.

Ugraslar sonucu emzigi agzinda tutturmayi basardim evde nukun damakli emzigi vardi.simdi bu konuda bilgisiz oldugum icin damakli mi vermeliyim damaksiz mi acaba

Mama kullaniyor musun canim. Benim kizinda bazen oyle problemleri oluyordu similac a gectik hergun duzenli yapmaya basladi oglan da o sekilde. Bagirsak calistirici ozelligi var sanirim o mamanin
yok cnm sadece anne sutuyle besliyorm dr 10 gune kadar normal demis Lulinda
cnm 5 gun yapmadi fitil koydum bi defa yapti sobra tekrar yapmiyo b7gun 7 gun oluyi yarin dr gotrcem dayanamyrm ama gotrncede kan faln alirlar bebegim hirpalanr diye uzluyorm ama yarn 8. gun olcak gotrmem lazim

Bizim dr kontrolü bitti. Rota aşısı biraz huysuzluk yaptı kakası değişebilir 10 gün merak etme dedi. Memeyi bırakma olayını sordum malesef bir çaresi yokmuş. Hatta banada sadece emzir biberon verme sağdığın sütü buzluğa at 6 ay sonra ver dedi. Ben arada veriyordum şimdi tedirgin oldum.

Biz de 3. Ay kontrolunden çıktık simdi. Tum olculeri, boyu kilosu kafasi standartlara yakin. Kilosu 6380 olmaliymis, bizimki 6410, boy 61.3 cm kafa 41.2 cm olmaliymis, bizimki 61 e 42.. ikinmadan dolayi makatta catlak olmus.. hic fark etmemistim ben. Iki tane krem verdi. Salya ve kasima 3 ay devam eder dedi. Benimki oturmaya calisiyor ama oturtmayin dedi. Kalca usg si iyi ciktiysa kanguruda gezebilir artik dedi.. son haberler boyle.

dondurulmuş sütün ömrü 3 ay değil miydi? ben üç ayı geçmesin diye ilk haftalarda sağıp buzluğa attığım sütleri sütümün azaldığı zamanlarda çıkartıp tükettim bile.

Maşallah Rüzgar Beye. olması gerektiği kiloyu boyu falan istatistiksel olarak mı söylüyor? Bu arada ben kanguruya başladım 2,5 ayda. gayet rahat gözüküyodu içinde. Bir de oturmaya ne zaman başlayabileceklerini söyledi mi? ben kucağımda hafif eğimli oturtuyorum. inşallah yanlış birşey yapmıyorumdur

Masallah asmakilit cnm.
Bzde bugun bi ay kontrolune gittik oglum sadece 280 gr almis sagiyorum son bi hftadr artti sutum ama dr bacimbu cocugu sen ac birakmissin deyince salya sumuk basladim adamin yaninda da aglmya. Kalbinde ufurum duyuyorum takip edicz yuzde 90 onmli birseyi yok kapanicktr ama dewam edrse eko isticem dedi. Elbettw cocugum okdr az alinca mamayi her memeden sonra 60 ml wer dedi mamadan nefret ediyrm. Zaten batu da bibrnla alio mamayi ama bi sure sonra kusuyor mamayi.
kahroluyrm ya cocuguma yetemiyrm resmn
Aptal memeler sagiyrm oysaki su bi hftadr emdrdiktn sonra bile azda olsa gelio hala makineye. Oglumu neden doyurmuyolar neden
Dr bi hfta sonraya kontrole cagrdi hala kilo alamadysa baska tetkikler istiCem dedi. INS Alir kuzum bi de ustune kalpteki ufurum

Canim benim ufurume hic takilma, esimle bende de dogustan var. Hicbir sorun yasamadik bugune kadar, kapakciklar esnekmiymis neymis..
Sakin yetemiyorum diye dusunme; her bebek bir degil. Bak ben gunlerce sabahlara kadar agladim sonuc olarak sutum daha da azaldi. Sen her firsatta emzir, kilo alimi gercekten riskli bir hale gelirse verirsin mamayi, bak benim oglum da mama takviyesi aliyor, ikiz bebekler de aliyor. Mama zehir degil.
Uzuntu yok, bugunlerinin tadini cikar ve bol su ic

kendini yetemio die düşünme canm..aksine biz bu kuzucuklara kavusmak için ne eziyetler çektik..millet bir gecede yaparken bizim yedigimiz ignelerin haddi hesabı yok...mama vermek kötü bişey degil ki..surda zaten 5 6 aylik olmasina ne kaldi.. olunca ek gidaya gecicen..ne kadar faydali.sey varsa yedirirsin diledigin gibi..bak benim ilk oglumun kilo boy kartina baktim daghan onun baya altında kalmış. .o tosuncuktu ama bu normal bi bebek..ben cocuklarim arasinda ayrim yaparmiyim tabiki hayir..her çocuk farklidir.belkide sütüm yetmio bizide uyaricak dr.sen gayet iyi bi annesin..bunlarin hepsi tatli telas olarak geride kalicak..üzme kendini sakin bunun icin..Allah dermansiz dert vermesin

İki gundur uyanik oldugu her dakika agliyor ne oldu anlamadim karnini doyuruyorum gazini cikariyor ama hep huzursuz kolik mi oldu acaba 70gunluk oldu bugun icimiz gidiyor o aglayinca kendini paraliyor memeye koyuyorum hemen dayanamiyorum ac olmasa bile emiyor emzigi bugun aldirabildim agzina ama okadar aglarken onuda tutmuyo

dondurulmuş sütün ömrü 3 ay değil miydi? ben üç ayı geçmesin diye ilk haftalarda sağıp buzluğa attığım sütleri sütümün azaldığı zamanlarda çıkartıp tükettim bile.
-18 derecenin altında 6 ay dayanabiliyo lansinoh süt poşetinde öyle yazıyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…