- 1 Ekim 2014
- 661
- 588
- 78
Cnm peki simdi ne alemdesinz son 10 gundur? Sutun mu arttiki ins da astiniz o sikintiyi uyguladgn metotlaCanim benim bebegim 2 ay 3 haftalik ve son on gune kadar ayni senin dedigin gibi dalamiyordu kucagimda uyuyor birakinca yataga uyaniyordu sonrasinda ben kucagimda uyumasina izin verdim ve gunduz uykularini boyle uyumaya basladi gece uykulari yine cok iyi degil ama eskiye gore boylelikle oda daha duzenli facebookta enziren anneler diye bi grup var bu tomrisin grubu orada bebeklerin ilk uc ay surekli ten temasi istedigi yaziyordu bende buna istinaden guunduzleri emzirdikten sonra hemen yataga koymadim arada uyanip yine memeyi aliyor ve kendini guvende hissediyor normalde bu yaptigin dogru mu boyle alisir mi diye dusundum ancak ilk uc ay hatta bazen dort ay buna ihtiyaclari oldugunu okuyunca bu sekilde yapiyorum.mamayi verip uyumasi ise agirlik cokmesinden kaynakli yani her uyumamasi bence ac oldugu anlamina gelmiyor kucaginda vakit gecirsin sutekli emsin sut okudugum kadariyla biriken birsey degil bebegin emmesiyle olusan birsey o yuzden ne kadar cok emerse okadar sut gelecektir deniyor grupta.mamayi hemen kesemezsin yeri geliyor bende mama verdigim zamanlar oldu ama cc azaltabilirsin bebegin daha cok memede kalsin
Hamileligim suresince saçlarını boyatmamistim.trio çikolata spesyali gibi dolaştım dipler beyaz ortalarda bitter siyahinın vahşi cazibesi ,uçlarda çikolata kahvesinin yumuşak isiltisi.. onbeş gün önce boyatip kas da aldırınca hep gittiğim marketin kasiyeri yüzüme baktiiii baktiiii ve heyecanla bağırdı: "Aaaaaaggğ estetik mi oldunuzzz" diye..o derece dagilmişim ki.. Umarım o lulindanin hepsi geçer yazısındaki gibi bu zor zamanlar geçecek.
gulsennnn de yok bikac gündür. Her şey yolundadır inşallah
Ayni durumdayiz bizde. 9.30 basladigimiz uyutma maratonu az once kanguruda son buldu. 80 m2 evde ne kadar gezebilirsek gezdik. El agizda oldugundan sanirim ishal oldu. Cok sesli kaka yapiyor ama bi aciyorum bez emmiş kaka tortusu az..galiba buyume atagindayiz 17 haftalik olduk
onu çok hatirlamiyorum canm ama cok sürmedi sanirim..zaten herkes sen abartiosun bisey yok diodu ama ben o yanlardaki kemik cikintilara takmistim..zaten kafalarini olcuyolar ya her gitmeye..kafatasi ic ice geçen kemikler ayriliomus..yani giderek azalir..kafana takmaNekadarlikken duzeldi canim
Ha bi de deli gibi emiyor. Saat basi neredeyse.. doymuyor mu acaba sut mu azaldi.diyorum. bakalim 4. Ay kontrolunde belli olur.galiba buyume atagindayiz 17 haftalik olduk
Cnm peki simdi ne alemdesinz son 10 gundur? Sutun mu arttiki ins da astiniz o sikintiyi uyguladgn metotla
Canim sutum artti mi bilmiyorum yani normal herzamnki gibi hissediyorum ama onceden surekli emmesini bir sorun olarak goruyodum emip uyuya kalinca yatagina yatiriyodum uyaninca sinirleniyodum doymuyo mu diye mama verdigimde oldu doktor kilo alimi normal sinirlarda diyodu mamaya gerek yok diyodu zaten kucuk minyon bi bebek.uyumamasinin tek nedeni aclik olmadigina karar verdim ve emme istegi sadece ac oldugundan degil bana ihtiyaci oldugundan diye dusundum o grupta bu konu konusuluyodu ve bebegin kucaginda uyumasi son derece normal deniyordi hatta cogu anne ilk uc ayi direk yapisik gezdiklerini hep kucaklarinda uyuttuklarini yaziyodu bunlari okuduktan sonra bende acaba sutum yetio mu acaba doyuyo mu diye dusunmedim emzirdim saat tutmadan emzirdim emdikten sonra gogsumde kollarimda uyuttum gunduzleri uykusunu alinca geceleride uyumaya basladi ondeden gece saat 3-4 bir turlu dalamazdi birkac gun hergun banyo yaptirdik oyle olunca daha kolay daliyordu simdi hergun banyo yaptirmiyoruz ama o kadar gec saate kadar kalmiyor birde gaz ilacini ben halen veriyorum daha kesemedim boyle olunca gazinida rahat cikariyor heralde daha kolay uykuya daliyorCnm peki simdi ne alemdesinz son 10 gundur? Sutun mu arttiki ins da astiniz o sikintiyi uyguladgn metotla
Ha bi de deli gibi emiyor. Saat basi neredeyse.. doymuyor mu acaba sut mu azaldi.diyorum. bakalim 4. Ay kontrolunde belli olur.
aynen öyle..ben ilk oglumda kendimi cok yiprattim..kimselere guvenipte birakmadim..ne dışarı çıktım ne kendime baktım..hatta bi sabah kalktim her yerim kabarmis..gözüm bile sismis acilmio..sıkıntıdan urtiker olmusum..hatta vitiligo rahatsizligi basladi..zaten cilt hastaliklari tamamen strestir.ama bu sefer kendimi unutmadım..bırakcak birini buldugum an pir..hic bisey yapamazsam alışveriş yapiorum..buyuk oglumu sinemeya tiyatroya goturuyorum..yardımcima da birakmaya başladım..1 2 saat olsun bi arkadasa kahve içmeye gidyrm..böyle yapmazsam eger benim vitiligo yayilmaya baslio..sağolun kızlar..
benim yaşadığım hepimize ders olsun. önce bebeklerimiz değil önce biz geliyoruz. çünkü biz iyi ve sağlıklı olmazsak onlara bedenen ve ruhen faydalı olamıyoruz.
lütfen beslenmenize de, psikolojinize de dikkat edin. dışarı cıkın, kuaföre gidin. ben bugün kuaföre gidicem inşallah..
en güzel zamanlarını yaşadıgımız evlatlarımızın tadını cıkaralım. şahsen ben özellikle ilk 1,5 ayımızı hatırlarken kendimi hep ağlarken hatırlıyorum.
Ben anneme cok guvenmistim basta, kayınvalidem yapamaz diye düşünmüştüm ama yanilmisim. Dogum sonrasi annem benden panikti ve beni cok gerdi. Kayınvalideme 4-5 saat biraktim, sütünü mamasini guzelce verdi, uyuttu, uyku duzeni oluştu onun sayesinde. Ilk biraktigimda 15 dakikaya bir arayip sordum guvensizlikten. Zor oldu birakmak ama sonra alistim. Annem 1 saat ciktigimda; agladi panikledim mama verdim falan diyordu. Bir kere birakmayi dene bence, basaramazsa bi daha birakmazsin.. ama basarirsa yaşadın demektirBende iki uc haftadir kuafore gidip sacimi kestirmek istiyorum ama nerdee bi yirmi dakika banyoya girdigimde bile esim hadi hadii seni istiyo diyo sut birakiyim diyorum ama kayinvalidem onu isitmayi falan becerebilir mi bilmiyorum.gecenvkanguruyla disari cikarken bile tek basima bas edebilirmiyim diyr dusundum ama ciktim azcik yurudum o bile iyi geldi ama bebeklgi birakip cikmaya daha cesaret edemedim.kardesimin dugununde kina ve dugun olmak uzerr iki kere birakmistim bikac saat ama orda bi abla vardi cok iyi bakmisti sutu falan guzelce vermisti gozum arkada kalmamisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?