Benim annem yanimda olsa gozum pek arkada kalmaz ama ben yalovada o tekirdagdaBen anneme cok guvenmistim basta, kayınvalidem yapamaz diye düşünmüştüm ama yanilmisim. Dogum sonrasi annem benden panikti ve beni cok gerdi. Kayınvalideme 4-5 saat biraktim, sütünü mamasini guzelce verdi, uyuttu, uyku duzeni oluştu onun sayesinde. Ilk biraktigimda 15 dakikaya bir arayip sordum guvensizlikten. Zor oldu birakmak ama sonra alistim. Annem 1 saat ciktigimda; agladi panikledim mama verdim falan diyordu. Bir kere birakmayi dene bence, basaramazsa bi daha birakmazsin.. ama basarirsa yaşadın demektir
Ben ayni ildesiniz sandim. Ben de tekim simdi. Annem ilk 30 gun kaldi. Kayinvalideme de biz gittik 3 hafta kaldik.. aramizda 1200 km var her ikisiyle de. eşim 12 saat yok evde. Temiz ev istiyor, utulu pantalon istiyor, her yer derli toplu olsun, sagda solda oglanin esyasi olmasin istiyor. yemek mecbur yapılıyor.. temizlikci bile gelmiyor bana.. ben de her günü planliyorum aksamdan. Oglan gunduz uyudukca yavas yavas yapıyorum eger cok uykusuz degilsem. Sevdiğim dizileri de utu yaparken izliyorum. Henuz bunalima girmedim ama yakindir.. tabiu gecen cumartesi gunku delirmemi saymazsak.Benim annem yanimda olsa gozum pek arkada kalmaz ama ben yalovada o tekirdagdailk kirk gun yanimdaydi simdi ara ara gelebilir anca.kayinvalidem yalovada dedigin gibi denemek laZim gecen oy kullanmaya giderken o kullandi geldi okulda yakindi hemen kullanip geldm bende ne cabuk geldin dedi artik nasi bi hizla gidip geldiysem.ama oyle kuafor vs icin guvenip birakamadim.herseyi anlatip denemek lazim sutu falan nasi vercegini vs meme olmadan nasi uyur hic bilmiyorum uyuduktan sonra sirtustu asla yatmaz yuzustu birakilcak fln ay kafamda deli sorular ama denemek laZim bi sekilde dogru diosun
Gercekten ucuz atlatmissin cok gecmis olsun uykusuzluk cok kotu onun birikmesi olmus sanirim sende atlatirsin insalah bu gunleride geciyo hersey zamanlaSelam kızlar..
Görüşemediğimiz günler içinde çok kötü bir sey oldu, salı günü gece 3'te pamir uyanınca biberonunu hazırlayıp süt sağmıştım. Süt sağma işi canımı o kadar sıkıyor ki, ağlaya ağlaya sağdım sonra da uyuyamadım. sabah eşim işe gitti, oğlan da huysuzdu uykusu vardı uyumuyordu. onu kucagımda evin içinde dolaştırırken nefes alamadım, gözüm karardı ve ben bayılmışım!!
diğer odaya gidip pamiri anakucagına koyup düşmüşüm, 5-10 dk kalmışım öyle, gözlerimi actıgımda oğlan ciyak ciyak ağlıyordu.. çok ama çok korktum. birlikte düşebilirdik, kafasını carpabilirdi, ben onun üzerine düşüp boğulmasına sebep olabilirdim vs vs..
eşimi ve en yakın arkadasımı aradım ikisi de hemen gelebilecek durumda değillerdi, eşim 1 saat sonra gelebildi. kendimi o kadar yalnız hissettim ki..
bu stres, gerginlikler benim uyku düzenimi cok bozdu zaten, ciddi uykusuzluk yasıyordum. bir yerde patladı anlayacagınız.
öğleden sonraları ev işleri için gelen bir kadınımız vardı, şimdi sabahtan öğlene kadar gelecek bir bakıcı ayarladık pzts başlayacak. bir süre ben psikolojimi, uykularımı, süt sağma işini oturtana kadar (yalnızken süt sağacak vakit de olmuyor çünkü) böyle gidecek..
talkative_844 sormuşssun da, ablam bir daha arayıp sormadı beni.
Oğlan gündüz uyuyunca bende bunalmıyorum 2 saat uyusa her isimi halledicem ama uyumuyo uyusada kucağımda ya da ayağımda sallarken bırakınca aglayarak uyanıyo sabahtan akşama kadar yapışık olunca haliyle insan çıldırıyo.Ben ayni ildesiniz sandim. Ben de tekim simdi. Annem ilk 30 gun kaldi. Kayinvalideme de biz gittik 3 hafta kaldik.. aramizda 1200 km var her ikisiyle de. eşim 12 saat yok evde. Temiz ev istiyor, utulu pantalon istiyor, her yer derli toplu olsun, sagda solda oglanin esyasi olmasin istiyor. yemek mecbur yapılıyor.. temizlikci bile gelmiyor bana.. ben de her günü planliyorum aksamdan. Oglan gunduz uyudukca yavas yavas yapıyorum eger cok uykusuz degilsem. Sevdiğim dizileri de utu yaparken izliyorum. Henuz bunalima girmedim ama yakindir.. tabiu gecen cumartesi gunku delirmemi saymazsak.
Senin annenee kayinvalidende uzakmis birinin yakin oldugunu hissetmek cok yardimci olamasa bile rahatlatiyo insani.gunduz uyusa utu falan bende yapmaya calisiyorum ama genelde kucakta uyuo yemek bisekildr yapilio mutfakta ana kucagina birakiyorum onu sarkilar soyleye soyleye halletmeyr calisiyorm belkide eliz bu kotu sesime aglio anne suuss diye :)Ben ayni ildesiniz sandim. Ben de tekim simdi. Annem ilk 30 gun kaldi. Kayinvalideme de biz gittik 3 hafta kaldik.. aramizda 1200 km var her ikisiyle de. eşim 12 saat yok evde. Temiz ev istiyor, utulu pantalon istiyor, her yer derli toplu olsun, sagda solda oglanin esyasi olmasin istiyor. yemek mecbur yapılıyor.. temizlikci bile gelmiyor bana.. ben de her günü planliyorum aksamdan. Oglan gunduz uyudukca yavas yavas yapıyorum eger cok uykusuz degilsem. Sevdiğim dizileri de utu yaparken izliyorum. Henuz bunalima girmedim ama yakindir.. tabiu gecen cumartesi gunku delirmemi saymazsak.
Emzirmen sagligini bozuyosa sutun ona zarar veriyosa yaocak bisy yok sanirim emzirme imkanin varken emzirememek tabiki cok uzucu ama ben herzaman bi saglik problemi olmasin yeterki diyorum emziremedigim icin basta cok uzuluyodum ama simdi diyorum sagliklari yerinde cok sukur evet mamayla besleniyolar ama bu dunyanin sonu degil diye dusunuyorum uzulme..Canım çok sıkkınO kadar diyete kakada düzelme olmadığı gibi daha da kötüye gidiyor. Şuan sadece kabak, patates, pirinç, elma ve armut yiyorum. Önce kakasını düzeltmemiz lazım ki deneme yanılmayla tekrar bozup neye alerjisi olduğunu bulalım. Ama olmuyor olmuyor Kaka sayısı azalsa kusma artıyor. Yani illa bir şekilde yediklerini çıkarıyor. Delirmek üzereyim. Sütüm onu hasta ediyor resmen. Doktor son çare 2 hafta emzirmeyip özel mama vereceksin dedi. Oğlan memede uyuyor. Kucağıma aldığımda daha tşirtten aranıyor. Nasıl keseceğim çok küçük daha, offf
acaba başka bi sıkıntı olabilir mi..yani dr değişikliği yapsan..bagirsaklarla alakali bişey fln olabilr miki..yada yontem yanlis..buyuk oglumun 1.5 yasinda falan karni agriyip duruodu..kakayi zorlaniodu..ankarada bo dr a gittigimizde gaz falan deyip yolladi..ordan sonra ben başkente götürdüm..adam acil operasyon bagirsak dolanmasi.eger acilmazsa ameliyat dedi..şok oldum..yani bazen yanlış teshis konulabilior..tabi sizin durumla ilgili hic bi bilgim yok..dr yuksek ihtimal haklıdır..ama belki yöntem yanlıştır...inşallah en kisa zamanda çözülür bu iş..internette senle ayni durumda anneler yazmismi hiç..ne yapmislar nasıl olmus..Allah yardimcin olsun canim cok zor...Canım çok sıkkınO kadar diyete kakada düzelme olmadığı gibi daha da kötüye gidiyor. Şuan sadece kabak, patates, pirinç, elma ve armut yiyorum. Önce kakasını düzeltmemiz lazım ki deneme yanılmayla tekrar bozup neye alerjisi olduğunu bulalım. Ama olmuyor olmuyor Kaka sayısı azalsa kusma artıyor. Yani illa bir şekilde yediklerini çıkarıyor. Delirmek üzereyim. Sütüm onu hasta ediyor resmen. Doktor son çare 2 hafta emzirmeyip özel mama vereceksin dedi. Oğlan memede uyuyor. Kucağıma aldığımda daha tşirtten aranıyor. Nasıl keseceğim çok küçük daha, offf
Canım bu 3. Doktor gittiğimiz. Hepsi aynı şeyi söylüyor teshis olarak. Yöntemleri değişiyor. En son Cerrahpaşa da işin erbabı Prof a gittik. (Şubat a gün veriyordu. Kendi çocuk doktorumuz Arkadaşı çıktı. Hemen ayarladı Allah Razı olsun.) En mantıklı yaklaşan o oldu. O son çare de anne sütünü keselim dedi. 2 haftalığına. Diyete devam dedi ama işte birşey değişmeyince moral yerlerde oluyor. 5 gün bu şekilde beslenip kan yok olsaydı 1 tl büyüklüğünde kuzu eti deneyecektim. 5 gün kadar. Tepki olmasa onu yemeye başlayacaktım. Böyle böyle herşey 5 gün birer kaşık denenerek ilerlenecekti. Ama düzelmeden başlayamıyoruz.acaba başka bi sıkıntı olabilir mi..yani dr değişikliği yapsan..bagirsaklarla alakali bişey fln olabilr miki..yada yontem yanlis..buyuk oglumun 1.5 yasinda falan karni agriyip duruodu..kakayi zorlaniodu..ankarada bo dr a gittigimizde gaz falan deyip yolladi..ordan sonra ben başkente götürdüm..adam acil operasyon bagirsak dolanmasi.eger acilmazsa ameliyat dedi..şok oldum..yani bazen yanlış teshis konulabilior..tabi sizin durumla ilgili hic bi bilgim yok..dr yuksek ihtimal haklıdır..ama belki yöntem yanlıştır...inşallah en kisa zamanda çözülür bu iş..internette senle ayni durumda anneler yazmismi hiç..ne yapmislar nasıl olmus..Allah yardimcin olsun canim cok zor...
inşallah bu günler de gecicek..iyi bi dr bulmussunuz neyseki..mutlaka buna çözüm getirecektir.sen canını sıkma Allah başka dert vermesin..biraz sabredeceksin sadece..zaten biz sabri onlari beklerken öğrendik..Canım bu 3. Doktor gittiğimiz. Hepsi aynı şeyi söylüyor teshis olarak. Yöntemleri değişiyor. En son Cerrahpaşa da işin erbabı Prof a gittik. (Şubat a gün veriyordu. Kendi çocuk doktorumuz Arkadaşı çıktı. Hemen ayarladı Allah Razı olsun.) En mantıklı yaklaşan o oldu. O son çare de anne sütünü keselim dedi. 2 haftalığına. Diyete devam dedi ama işte birşey değişmeyince moral yerlerde oluyor. 5 gün bu şekilde beslenip kan yok olsaydı 1 tl büyüklüğünde kuzu eti deneyecektim. 5 gün kadar. Tepki olmasa onu yemeye başlayacaktım. Böyle böyle herşey 5 gün birer kaşık denenerek ilerlenecekti. Ama düzelmeden başlayamıyoruz.
Benim aklıma az önce şu geldi. Madem yediklerim anne Sütünden geçiyor, özel mamayı ben yiyeyim. Yarın bir mail atıp soracağım bunu. Bu arada mamanın kokusu bozuk balık gibi. Bebekler nasıl içiyor hiç bilmiyorum.
Facebook'ta Alerji ile yaşam platformuna üye oldum. Ordan epey bilgi ediniyorum. Kaka fotoğrafı yolluyorsun, yorumluyorlar falan. Bu gittiğimiz doktoru da ordan tavsiyeyle bulduk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?