Selam kızlar,
Bizim de sabah oğlanla randevumuz vardı:) Ardından yogaya gittim, anca gelebildim.
Ali 18cm, 250gr olmuş. Herşey yolundaymış haftasına göre. Alttan muayene yaparak servikal boya baktı. 3,3müş. Gayet normal dedi. Bu arada açık olanlara yapılan dikişin Türk işi uydurmasyon bir yaklaşım olduğunu söyledi. Dünya'da böyle birşey yokmuş. Amniyo sıvısının içilen suyla çok bağlantısı yokmuş. Su azalması bebekteki sorundan olurmuş. Ama yine de bol su içmekte fayda var ödem açısından dedi. Ben 1 -1.5 litre içiyorum. Zorlanıyorsanız fazlasına gerek yok dedi.
Bu arada halk arasındaki çatın dar muhabbetini sordum. Güldü, her hamileye hep derler bunu dedi. Kalçanın darlığı veya zayıflıkla alakası yokmuş. Darlık ancak doğuma çok yakınken yapılan muayenede, bebeğin başı ve annenin leğen kemiği mesafesinin orantısıyla anlaşılırmış.
22 haftada Detaylı ultrasona gireceğim. Bu arada Bahçeci ye Alp Nuhoğlu başlamış perinatolog olarak. Haftada 2 gün. Ama ben yine de Rıza Madazlı ya gidebilir miyim dedim. Tabii çok iyidir, gidebilirsin dedi.
talkative_844
Hafif kaşıntıyı sordum. Hamilelikte genital mendil veya sıvılarda temizlik yapmayın dedi doktor. Fazla temizlik mantarı daha çok tetiklermiş. Bebeğe hiçbir zararı yokmuş. En iyi ilacı 1 litre suya bir çay bardağı elma sirkesi koyup, onunla silmekmiş. Çünkü içindeki asit çok iyi geliyormuş. Hatta bebek sabunlarının üstünde de yazar asit dengeleyici diye dedi. Bir de günlük ped kullanmak iyi değilmiş. Pamuklu çamaşır kullanıp, hergün değiştirin ve fazla kozmetik içeren ürünler kullanmadan sadece su ve sirkeyle temizleyin dedi.