2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
arkadaşlar ense kalınlığı, ölçümleri olması gerektiği gibi iken yine de harmony testi yaptıran var mı? doktor kararı bana bıraktı, yaşım ileri olduğu için yaptırsam mı diyorum ama bilemedim... tavsiyesi olan?

kızlar çocuk takımı + park yatak almak mantıklı mı sizce ne yapacağımı şaşırdım karar veremiyorum tek park alsam kıyafetleri için ne yapacağım ikisin de alsam baya masraf oluyorbana bir çözüm söyleyin annişler siz ne yapacaksınız

etanoz aşısı yapılan anne adayında oluşan antikorlar bebeğe de geçer ve bebeği yenidoğan döneminde oluşabilecek tetanoz hastalığına karşı koruma sağlar. Hamilelikte yapılmasının nedeni bebeği yenidoğan tetanozundan korumaktır. Bebeğin doğum sırasında kordonunun (özellikle evde doğumlarda) steril olmayan bir aletle, bıçakla v.b kesilmesi sonucu bebekte tetanoz gelişebilir. Yenidoğan döneminde bebekte gelişebilecek tetanoz yüksek oranda ölümcül olabilmektedir, bunun önlenmesi açısından bu aşı çok önemlidir. Doğumdan sonra bebeğe DTB (difteri, tetanoz, boğmaca) aşısı şeklinde üçlü aşı yapılır ve tetanoza karşı bağışıklık sağlanmış olur. Daha sonra tetanoz aşısının 10 yılda bir rapeli yapılmalıdır aksi taktirde bağışıklanma etkisiz olabilir.

Bnde hap kullanıyorum kanım düşük çıktı benmkiler ikiz bide bir kız bi erkek veya iki erkek diyor dr 18den önce net belli olmaz dedi bu gidişimde sinir oldum bnde ama ne yapiyim bir ay sonra gidicem artk kesinlessin yanii

Maşallah cnm çok sevindim

Merhaba 16. haftada olan arkadaşlar göbeğinizin şekil nasıl benim ilk başlarda rahim üzerim sertti ama şimdi o sertlik indi sanki bir şey yoktur değilmi normali bumudur anlamadım ki...

Merhaba 16. haftada olan arkadaşlar göbeğinizin şekil nasıl benim ilk başlarda rahim üzerim sertti ama şimdi o sertlik indi sanki bir şey yoktur değilmi normali bumudur anlamadım ki...
ben 14 haftalıgım ama bende hıc sertlık olmadı.sanırım bır sıkıntı yoktur okadar kontrollere gıdıyoruz.

kızlar dun sol tarafımda asagıda bır sertlık hıssttım ardaan yarım saat gectı sag atarfımda sertlık hıssettım elımle dokundum haraket edermı dıye ama bebekmıdır sızce tecrubelı anneler.suanda 14 haftalıgız

3 lüyü benim dr umda istemedi.Tetenozada gerek yok dedi
Beni bilgilendirmişlerdi sağlık ocağında 20. hafta senı tetanoza cagırıcaz dıe. Kendi doktoruma soyledım, "olabılır yaptır" dedı Çok elzem değlse yaptrmak da ıstemıyorum burdan arkadaslar baya can yakıyo, kolunu kullanamıyorsun falan dedıler

İkili sonuclarım cok ıyı cıktı, o testin adını hıc duymadım doktorum da bahsetmedı canım. Yaşın ne kadar ılerı kı?

Bi kiz bi erkek olsa super olur,bir seferde ikisinide aradan cikartmis olursun

İkili sonuclarım cok ıyı cıktı, o testin adını hıc duymadım doktorum da bahsetmedı canım. Yaşın ne kadar ılerı kı?
valla 40 :) ikinci olacak bu inşallah, bir de 9 yaşında oğlum var. Bu harmony kandan yapılan bir testmiş. amniyosentez gibi az da olsa riski de yokmuş. bilemedim, tek handikap 2 bin TL gibi bir fatura... ama başka hiçbir teste gerek kalmıyormuş.

Bana dr umun soylediği onceden evde doğum vs ilkel şartlarda olduğu için göbek kordonu steril olmayan makas jilet vs kesildiği için hayati önem taşıyormuş.Ama artık hastanede doğum yaptığından gerek yok dedi sen bilirsin dedi bende istemiyorum ağır aşı olduğu için .Benim zaten birde kan uyuşmazlığı iğnem olucak bir hamilelikte bir doğumdan sonra maalesef o da çok ağır bir iğne

Walla canım olay bıraz szın maddı gucunuzde bitiyo. Ama ikili iyi çıktıysa doktorun da "onemlı değıl de, aklında bı soru kalmasın dıye ıstersen yaptr" dedıyse bı risk yoktur demek kı. Bizim komsumuz da 43 de doğurdu Masallah afacan tatlı bı oğlu oldu. Çok da kötüyü düşünmemek lazım bence.

Bakalım 20. hafta gelsın de karar verırım artık :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…