sağolasın canım boy da olmayınca canım sıkıldı hızla kilo alıyorum ..doktorum çok kısa bahsetti ama bildiğim şeyler ..senin de bebişn büyümştür sağlıcakla.. hızla büyüyorlar içerideSıkma canını. (Demesi kolay tabii) Porsiyonlarını biraz küçültmeyi deneyebilirsin. 5,5 kilo az değil ama bence çok da değil. Kendi doktorun beslenme önerisinde bulunmadı mı? Bir ara burada menü paylaşmıştı ama hiç kaydetmedim. Eminim yardımcı olacak arkadaşlar vardır.
Prensesine de maşallah. Ne güzel büyümüş. Ben en son 12 haftalıkken gittim. 5,21 cm.ydi. Önümüzdeki cuma gideceğim. 16+2 olmuş olacağım. Özledim sıpayı
canım hatam çok meyve tüketmek sanırım örneğin bir tabak kiraz veya karpuz yiyorumCanım ekmek,makarna,pilav.borek corek yeme canım.
Meyve az ye
Tabı cayına kahvene koydugun seker de onemli.
Bol sebze meyve peynır sut yogurt et tavuk balık yemelisin.eğer yedıklerını anlatırsan daha ayrıntılı yardımcı olabiliriz.
Dıyet yapma kesınlıkle
günaydın tatlı annişler..şu ana kadar 5.5 kilo almışımhenüz prensesim 153 gr..boyu da 16 cm..sizin bebişleriniz boyu ve kilosu nasıl..doktor kilom için diyetisyene gitmemii tavsiye etti fakat gitmek istemiyıorum lüzumsuz para harcama olacak..burada bir ara haimleler için diyet menüsü paylaşılmıştı elinde olan varsa tekrar paylaşabilr mi..fazla tatlı da tüketmiyorum ama neden bu kadar aldım bilmiyorum çok çabuk da acıkıyorum canım sıkıldı biraz kılzar yardım edin
teşekkür ederim canım iştahım açık çok çabuk acıkıyorum bunlara uymaya çalışıyorum ama yok ekmeği kesmeliyim tamamenGünaydın canım,
Yemek düzenin nasıl bilmiyorum ama yazdıklarımı öneri olarak yazacağım.
Elinden geldiği kadar şeker kullanmamaya çalış. Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği yiyebilirsin. Yemeklerin suyunu fazla tüketmemeye çalış. Kahvaltını mutlaka düzenli olarak yapmaya çalış. Ara öğünler yap kendine. (meyve-süt / meyve-yoğurt / hurma / azar azar ceviz-badem-fındık olabilir.) Öğlen sebze yersen akşam et, öğlen et yersen akşam sebze yiyebilirsin. Suyunu da ihmal etme.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Dediğim gibi yanlış anlamanı istemem. Ben de yılbaşında diyetisyene gitmiştim. O günden sonra elimden geldiği kadar bunları yapmaya çalışıyorum. Ben faydasını gördüğümü düşünüyorum.
Doktorunda muhtemelen seni düşünerek demiştir. Son zamanlarda bebek de kilo alacağı için ister istemez kilo alımlarımız artacak çünkü.
Zamanla canim alışiyorsun zaten ama daha önce de dedigim gibi destek cok önemli özellikle eşinden="huzurluvemutlu, postd454277, member: ]Peki normal halimize ne zaman dönüyoruz? Bu hassas ruh hali çok zor gerçekten. Anlamsız olduğunu bile bile herşeye ağlamak
Herşeye alınganlık göstermek
Bu aralar iyiyim ama bir dönem çok kötüydüm.
Yaz tatili sonuna bebek planlarım vardı. Bebeğim bana süpriz yaptı, 3-4 ay öncesinden geldi. Sanırım henüz hazır değilim, ondan böyle oldum diyordum. Aslında bu bir mucize, kıymetini bilmek lazım.
Günaydınnnn.. kaçınci aydasın benim de aylık 700gr alma hakkım vargünaydın tatlı annişler..şu ana kadar 5.5 kilo almışımhenüz prensesim 153 gr..boyu da 16 cm..sizin bebişleriniz boyu ve kilosu nasıl..doktor kilom için diyetisyene gitmemii tavsiye etti fakat gitmek istemiyıorum lüzumsuz para harcama olacak..burada bir ara haimleler için diyet menüsü paylaşılmıştı elinde olan varsa tekrar paylaşabilr mi..fazla tatlı da tüketmiyorum ama neden bu kadar aldım bilmiyorum çok çabuk da acıkıyorum canım sıkıldı biraz kılzar yardım edin
ben de 16+1 im canım..benim de aynı 9 kilo fazlalıkla hamile kaldım şimdi de aldı başını gidiyor senin 4 ayda üç kilo normal canım ben 5.5 kilo almışımGünaydınnnn.. kaçınci aydasın benim de aylık 700gr alma hakkım var(( kilom zaten fazlaydı hamile kaldığımda 4 ay oldu 3 kilo aldım ama asıl şimdiden sonra başlıyor..
Günaydın güzel anne adayları, bir arkadaşımız kişiye göre cevap yazıldığını söylemiş mesela bende öyle olduğunu düşündüm çoğu zaman ama şöyle bir gerçekte var sürekli girenle her zaman girmeyen arasında fark oluyor. Hasta olan tüm arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum, güzel haberler alanlara da gözleri aydın.Benim mesela en yoğun zamanlarım yurdu tamirata sokuyoruz iş güç çok fazla çok ilerlediği zaman sadece okuyorum girip yazamıyorum dolayısıyla da kimse bu kız nerede demiyor :) . Neyse hamilelik döneminde biraz daha fazla alınganız dikkat etmek lazım ama burada en önemli varlıklar evlatlarımız...
Bu arada ben hala gribi atlatamadım ama fındığım artık hareket ettiği için keyfim çok yerinde. Kiminize göre çok erkenmiş gibi gelebilir ama benim ikinci gebeliğim olan kızımda 14 haftadan sonra hareketlerini hissettirmeye başlamıştı. 3 cü gebeliğim olduğu için şimdide çok rahat hareketlerini hissediyorum aradea ben burdayım diyor
Rabbim hepimize sürekli bu hareketleri hissetmeyi nasip etsin.
Masallah canm ne güzel almamişsin Ben en son 12 haftada 2 kilo almastm Heralde 16 tamamlannca 3 kılo almş olurumAslında çok yemiyorum. Az az sık sık yiyorum. İlk 3 ay doğru dürüst hiçbir şey yiyemedim. Yediklerimi çıkardım. Bir ara sadece ekmek yedim. Herşey midemi bulandırıyordu. Hep aç gezdim.
3 ayın sonunda hiç kilo almadım. Neyse ki vermedim de.
49 kiloyum. Hiç kilo problemim olmadı. 1 haftadır 1-1,5 kilo almış gibiyim.
Tombik olmaya razıyım.Yeterki yiyebileyim. Bir şey yiyememek çok kötü bir durum.
Arkadaslar o durumu ben de fark ettm Hatta ben direk kişinin iletisinden alşnti yaparak cevap yazmama soru sormama rağmen cvp gelemedi Boswerin boyle seylere takilip sayfamiza negatif enerji yuklemeyelm Gormemişlerdi ya dao anda o konuya cevap yazmayı canlari istememişlerdr diyelim konu kapansin Biz hamileyiz ya pozitif enerjiye ıhtyacmz var Ohh her sey ne kadar da güzel değil mi :))
Sana geçmiş olsun fındiğina da masallah :) Evet bana erken daha hcbişi hssedemiyrm
Teşekkürler. Bir arkadaşım 3 doğum yaptı. Hiç çatlağı yokmuş. "Liearac" kullanmış. Bana onu tavsiye etti. Fakat baya pahalı bir krem. Jonhsons bebe yağı aldım. Şimdilik onu kullanıyorum. (2 günde bir) Yağlar dediğin bebe yağı mı yoksa aktarda karıştırılan yağlar mı?
Aynen ben artık öyle bakıyorum olaya sitem eden arkadaşa da onu anlatmaya çalıştım işte. İl başta herkes öyle hissediyor diye. Şükür her şey yolunda ya önemli olan o bizim için. Sende 2-3 haftaya hissedersin canım, sağlıklı olsunlar da gerisi geliyor zamanla
günaydın tatlı annişler..şu ana kadar 5.5 kilo almışımhenüz prensesim 153 gr..boyu da 16 cm..sizin bebişleriniz boyu ve kilosu nasıl..doktor kilom için diyetisyene gitmemii tavsiye etti fakat gitmek istemiyıorum lüzumsuz para harcama olacak..burada bir ara haimleler için diyet menüsü paylaşılmıştı elinde olan varsa tekrar paylaşabilr mi..fazla tatlı da tüketmiyorum ama neden bu kadar aldım bilmiyorum çok çabuk da acıkıyorum canım sıkıldı biraz kılzar yardım edin
Gecmis olsun tatlim allah korkularını yasatmasan hicbirimizem
Çok şükür ki bi sorun yok herşey yolunda bir gün oruç tuttum ve iki gün kendime gelemedim Dr gittim renkli ultrason ile baktilar bebegin durumuna oda iyimis iste şükürler olsun ve doktordan zılgıtı yedim geldim:)
Masallahh ne guzell yaa ben de istiyorum hayirlisiyla nr gobegim cikti ne hareketleri hissediyirum dun doktor 22. Haftada hissedersin dedi cok gec degil miKızlarrrr bebeğim kımıldıyor inanılmaz heyecanladım
Kızlarrrr bebeğim kımıldıyor inanılmaz heyecanladım
Bence de canm pozitif olmak bebekler için de onemli
Hissetmeyi istiyrm cunku zaten duygusal bi insan değilim bi de hssetmeyince bebek yokmus hamile de değilmsm gibi geliyo :)
Bende çok istiyorum hissetmeyi ikinci gebeligim erken falan hissedilir deniliyor ama ufak krâmp tarzı hareketlilikler dışında tik yok...doktor 13.hafta da erkek dedi erkek çocuklari daha mi hareketsiz oluyor bilemedim..ayda bir kontrol olduğu için doktoro gitmeye son iki hafta kala artık tedirgin olmaya başlıyorum acaba iyi mi diyeBence de canm pozitif olmak bebekler için de onemli
Hissetmeyi istiyrm cunku zaten duygusal bi insan değilim bi de hssetmeyince bebek yokmus hamile de değilmsm gibi geliyo :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?