• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
ayy kızlarrr bizim tavşan ilk yaramazlığını yaptı bugun cok korkuttu anne babasını:cry: Dünden beri hareketlerinde yavaşlık vardı burayada yazmıştım hatta.Sabahta öğlene kadar devam etti bu hareketsizlik hiç yok diyemem ama minik minikti. Birde ben boyle kaygılıyken anne olan bir arkadaşım aradı ayy nasıl duruyorsun git hemen filan dedi bir tutuştumm soluğu hastanede aldım:rolleyes: Hastaneye gider gitmez cimcime hareketlere başladı :KK35: Çok şükür herşey yolundaymış ama benim kız cok şakacı olucak sanırım :KK66:
:KK45::KK45: vay simark benimkide ole yaramazliklr yapiyr cnm bole bisey yok cirpinirmis gibi bianda ole cirpiniyr sonra 1 saat yarim saat tik yok cikolata yiyorum onu yiyorum bunu yiyorum agliyrm korkudn tam hazirlanicz bizimki ufak bi hareketle yuzumuzu gulduruyr bna 2 kez yapti bunu pis kiz korkudn olmustm hayirlisyla gelirlerde bizde bu korkulrla yasamk zornda kalmyz

Hayırlısı olsun kendini yorma eksik hiç bitmiyor dikkatli olcanım
Canım biz alışveriş olayını son haftalara bırakmıştık babamın kazası ve akabinde vefatı üzerine hiçbirşey almamıştım tamamladım bugün hasta bezim ve bebek bezi biberonuda eşim getirecek tamamdır birtek kendimi hazırlamam kalıyor

Bugün cok yoruldum kizlar iki hastane arasinda gidip geldim birde hava ayaz cok soguk rüzgarli öldüm bittim
Sonra yetmedi işkencem birde ağdaya gittim kıl tüy işlerini hallettim biz kadinlar ne kadar zor bir hayat yaşiyoruz ya:KK14:

kızlar nst de çok sancım çıkıyodu biliyosunuz.geçen hafta hastaneye yatırmştı doktor,pazartesi günkü randevuda hiç ağrım çıkmadı çok şükür.enfeksiyon çıkmıştı bende,onun için antibiyotik vermiştir doktorum.onu içince geçti sancım.ama bebişimin kilosu 2.386 çıktı ultrasonda,biraz az geldi bana.doktorum da artık pek almaz,en fazla 2.500 doğar dedi,iyice moralim bozuldu.her hafta 100 gram ancak alır dedi ama inetrnette öyle demiyo, haftada 200-250 gram alır diyo
Canım daha çok bile alıyor benim 1 haftada 300 gram almıştı geçen cuma kontrole gittiğimde

Canım dün hastanede nst girerken hamiş bir bayanla tanıştım 42 . Haftasında daha gelmemiş oda nstye girdi çıkışta yine karşılaştık kızmış bebişi dr hergün gelcen nst ye demiş ne açılması ne sancısı hiçbirşeyi yokmuş onu görünce halime şükrettim zayıf uzun boylu bir bayan fakat çok zor yürüyordu ben hiç şikayrt etmeyeyim dedim
Canım benim yürümemde falan sıkıntı yok ama bebeğin gelesi de yok. Psikolojik olarak çok bunaldım sadece. Benim doktor 41 e kadar bekletiyor pazartesi son o yüzden.

Doktorda randevun vardi gittinmi ne dedi doktorun?
Canım suyu yerinde. Nst ye girdim. Neredeyse hiç sancı çıkmadı. Daha önce 80 i vuran kasılmalar bugün 20-30 aralığındaydı. Çocuk benimle bildiğin alay ediyor. Doktor keyfi çok yerinde bi de güzel yatmış ki dedi Biz onun keyfini bozmayı biliriz dedi. Pazartesi son işte. Arada bi de cumartesi randevum var. Hayırlısı.

:KK46::KK46:Merhaba arkadaşlar. Önceleri okumadım, ama aralığın ilk annesi benim galiba. 1 aralık salı günü saat 17:26 da kızım dünyaya geldi. Doktor amcamız yoğun olduğu için o saatte bizi aldı. Epidural oldum.operasyon başladıktan 6 dakika sonra kızım doğdu. Herşey şu anda yolunda çok şükür, eve geldik. Ama doğım sırasında ciğerine su kaçtığı için 2 gece yoğun bakımda kaldı kızım. İlk yürüme denemem de kızımın yanına çıktım. İlk kızımda ağrıdan hareket bile edememiştim. Anladım ki insan kendini mecbur hissedince sezeryan çok daha kolay. İlkinde ağrı kesici vurun diye yalvarırken bunda ağrım yok gerek yok dedim. Neyse uzun ve karışık yazdım. Siz de yavrularınızı sağlıkla kucağınıza alırsnız İnşallah. :KK46::KK46::KK46:
Gözünüz aydın

Ya kızlar ben ciğere dokundum bişey olurmu kızkardeşim kurbanda et vermişti oda farkında olmadan ciğer vermiş buzluktan çıkarttım et diye çözüldü doğruyorum ne acayip etmiş derken bir baktım ciğermiş batıl inanç ama ben ona istemeyerek dokundum sizce böyle şeyler gerçekmi psikolojikmen heryerimde kaşınıyo dokunmamak için kızım şuramı kaşı kafayı yicem

Haberleşirizz iyi bir dr bulursak :KK66:

Doğsun da oğlun görcem seni de :nazar:evet lansinoh cnm silmeden emzirebiliyosın zaten sürdükten 2 saat max 3 saat sonra emziriyorum ben hastanede dr a da bebek hemşirelerine de sordum lansinoh görünce o en iyisi silmene gerek yok dediler

Acıdı tabi acımaz mı ben ilk gün sabah olduğu için aslında şanslıydım tam gün boyunca doğru emzirmeyi öğrenene kadar bebek hemşirelerine yapıştım her seferinde sonra gece ilk kez kendim tutturdum.
2. Gün sadece bir kez yardım aldım tüm gün becerdim. Bütün halesi siyah kısmın tamamını ağzına alması lazım.
Ben şöyle yapıyorum:
Baş parmak üstte diğer parmaklar altta yarım ay şeklinde elimi tutup memeyi kıstırıyorum ucu tamamen büzüştürüp ağzını açtığında yapışıyo sonra çektiğini hissedince memeyi bırakıp iki parmağımın arasında muhakkak burun delikleri açıkta olcak şekilde tutturuyorum.ne kdr açıklayıcı oldu bilmiyorum ama :KK43:(
Eğer doğru emzirmezsek gögüs ucları yara oluyor :KK43: bnm 1 tanesi yara olduk 2 tur sağdım onu bebek ememediği için süt doluyo rahatlatmak lazım memeyi.

Cnm uyudukça çenessinden hafif hafif dürtüyorum emmeye devam ediyo memede uyumayı çok seviyo bebişler :KK48:hemşireler ya çeneyi dürt ya ayakları demişti

:KK57:Spinalde mi hissettin üff çok üzüldüm keşke genel yaptıraaydın sende zaten korkuların da vardı :KK43:
İlk gün dikiş ağrıları geçmeyecek gibi olur 2. Gün çok daha iyi hissedersin. Kendini zorlamadan kısa kısa yürüyüşlerle atlatcan cnm. 3. Gün unutuyosun bile ilk günün ağrılarını. Parol vermişti bana dr eve çıkarken 10 günü geçti 2-3 gündür hiç içmedim mesela:KK45:1 haftada dikiş ağrım kalmadı dün dr a gidince kadın şaşırdı sen mi 1 hafta önce sezeryan oldun nasıl yani diye
Daha çok yeni her şey az dayan Pınarcım.moralini bozma
Tabiki tatlım :)

Back
X