- 8 Şubat 2014
- 308
- 241
- 133
41 kere maaşallahKizlar biz mevludumuzu yaptik dun masallah diyin prensesime![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
41 kere maaşallahKizlar biz mevludumuzu yaptik dun masallah diyin prensesime![]()
Canım tekrar geçmiş olsun. İnşallah kuzun bir an önce iyileşir. Ben bugün sağlık ocağındaki ebe ve doktora sordum. Annesi çok mu sıkı giydirdiniz çorabını dedi. Batma değil dedi ama içimde şüphe var. 1 tane ince çorap, tulumun ayak kısmı ve üzerine de patik giydiriyorduk. İç çorabını artık giydirmeyip takip edelim dedik. Bakalım inşallah batma değildir dediği gibi.Slm kıZlar üstten sayfalara göz gezdirdim genel olarak herkzde aynı sıkıntı.
Bende ewde cok bunalıyrm ama çocuklada biryere gidemiyrm havalar soğuk . Eşim akşam eve gelince sofrayı kurana kadar zor bakıyr cocuga ağlıyor diye bazen kendi hazrlıyor yemeğiki hazr yemeği ısıtıp yemezdi.
doktra gittik iltihabı aktığı için aynı ilaclara devam dedi.
TırnKlsrını makasla gömülü yerden cıkardı yawrum çok agladı![]()
Pedikür seti aldım törpüyle tırnagının kenarlarını ac düz şekilde kes dedi doktorumuz . O şekilde gececkmiş
kuvakvakvak cnm sende bebişin tırnaklarını düz kes ama cok dipten kesilmeyecek
Tesekku ederiz teyzesiii sagolYa ama o nasıl bi poz nasıl bi güzelliiiik. Maşallah binlerce kere allah kabul etsin cnm bnm.
Ben de sorayım bakalım bu hafta doktora.Canim bize saglik ocagindan monovit d3 verdiler ama dr umuz ACD3 VITAMINI VERDI ONU KULLANIYORUZ. SAGLIK OCAGINDA DEMISLERDI ZATEN DOKTORUNUZ ONU TAVSIYE EDEBILIR HANGISINI ISTERSWNIZ ONU KULLANIN DEMISTI EBE
Kizlar ya bnm kizin kilosuni bilmiyorum tam 1 numara bez kullaniyorum siz 2 numaraya gecen var mi icinizde sanki artik 1 numara kucuk gobi bazen disina cikiyor sık.degistirmeme ragmen
@dely sütüm var ilkgünden beri emiyorda ama sarılık oldu iştedoktor çok yüksek değil kiloda almış gerek yok emzir vücuduna yayılırsa gelirsiniz dedi ama 8 günlüğüz hala geçmedi göbeği de düşmedi acaba yetmiyormu diye düşünüyorum sık emiyor kaka çiş de bol :) ben mi sabırsızım ki?
Kızlar 41 günlük olduk bebeğim hala meme tutmuyor daha doğrusu tutamıyor çünkü göğüs ucum yok bildiğiniz dümdüz gören şaşırıyor. Elimizin üzeri gibi dümdüz gerçekten. Minnağım ağzına alamıyor bu yüzden zaten az olan sütüm bitti. Mama ile besliyorum mecburen. 2 saatte bir 60 cc veriyorum. Doymazda bir 30 cc daha veriyorum. Herkes beni suçluyor ama ne yapabilirim deniyorum sürekli tutamıyor. Yaradılıştan olan bişey elimden ne gelir ki. Herkes üstüme geliyor özellikle kvalidem. Kafayı yicem ya zaten üzülüyorum bir gün koparcam kıyameti tak etti artık. Sağlıklı olsun da mama yesin napayım![]()
Yaaaa keşke bende öyle yapsaymışım saçları yağdan yapıştı :)) eczanede var mı?? Yani göbek bakım seti diyemi satılıyo?
Kızlar çarşamba bizim kız 1 aylik olacak. Allaha Şükür bir sıkıntısı yok. Her bebekte olduğu kadar. Ama benim sorunum kendimle. Vallahi aynaya bakmamaya çalışıyorum. Poğaça gibi bir göbek. Bir tarafı fazla emilmekten orantısını yitirmiş göğüsler. Kaş bıyık aynen maşallahı var. Dibi gelmiş ve sürekli tepeden topuz saçlar. Balerin topuzu adı ama bence lohusa topuzu daha uygun uykusuzluktan çökmüş bir surat. Bir de habire terliyorum. Ayy ne olacak bu halim. Siz de durumlar nasıl? Biraz Moral verin bana .
kelebekim33 ela gece 2:00-2:30 gibi uyur. Ben 1:30-2:00 gibi mama veriyorum. Bir daha sabah 6:00-7:00 gibi uyanıyor. Emziriyorum uyuyor yerine yatırıyorum bir daha 11:30 gibi uyanıyor yine emziriyorum. Öğlen 13:00-14:00 gibi emzirmeden sonra 2. mama. Gün içinde emziriyorum devamlı bir daha akşam 18:00-19:00 gibi 3. mama. Sonra mama döngüsü gene döngü gecedeki gibi.
Kizlar biz mevludumuzu yaptik dun masallah diyin prensesime![]()
Canım peki ne zaman yaptırılıyor aşı? Belli bir zamanı var mı? Mesela bizimki 11 günlük.Canim kendimiz aliyormusuz ucretli saglik ocaginda yapiveriyorlarmis
Cnm gaz cıkarması için doktor bana relax diye bitkisel ilaç verdi hem emmede iki damla dedi ama ben 2 veya 3 defa veriyrm rahatlatıyor burse harweyde cok iyi geliyor birde yüz üstü yatır o zamn kendi de çıkartabiliyor gazını.Yok canım, ishalden değildir. Bebekler hep ishal gibi. Dün ben de sordum hatta. Benimki de sık sık kaka yapıyor. Biraz da kıvamlı, ama bebişler öyle olabilirmiş. Öyle şeyler düşünme. Doktor zaten söyler. İnşallah yolundadır her şey..
Bizimki yalancı memeye alismadi daha. Alissa o biraz kurtarıcı olur belki..
Sagmaya fırsat bile olmuyor çoğu zaman ya. Biraz dinlensin memeler diyorum, hoop acikiyor. Sagarken de aciyor benim göğüsler, ama geceler için sagmak iyi olacak.. Gaz çıkartmayı da beceremiyoruz pek.. İnşallah yoluna girer dediğin gibi..
İnşlh cnm bizmki batma olmş bnde kalın giydrıyrm ama sıkı degılCanım tekrar geçmiş olsun. İnşallah kuzun bir an önce iyileşir. Ben bugün sağlık ocağındaki ebe ve doktora sordum. Annesi çok mu sıkı giydirdiniz çorabını dedi. Batma değil dedi ama içimde şüphe var. 1 tane ince çorap, tulumun ayak kısmı ve üzerine de patik giydiriyorduk. İç çorabını artık giydirmeyip takip edelim dedik. Bakalım inşallah batma değildir dediği gibi.
Canım ben de aynıyım. Sıkma hiç canını. Azıcık bebişler toparlansın, kendimize bakmaya da başlarızzz.Kızlar çarşamba bizim kız 1 aylik olacak. Allaha Şükür bir sıkıntısı yok. Her bebekte olduğu kadar. Ama benim sorunum kendimle. Vallahi aynaya bakmamaya çalışıyorum. Poğaça gibi bir göbek. Bir tarafı fazla emilmekten orantısını yitirmiş göğüsler. Kaş bıyık aynen maşallahı var. Dibi gelmiş ve sürekli tepeden topuz saçlar. Balerin topuzu adı ama bence lohusa topuzu daha uygun uykusuzluktan çökmüş bir surat. Bir de habire terliyorum. Ayy ne olacak bu halim. Siz de durumlar nasıl? Biraz Moral verin bana .
Canım peki ne zaman yaptırılıyor aşı? Belli bir zamanı var mı? Mesela bizimki 11 günlük.
Canım bilgilendirme için çok saol. O zaman bizim hala vaktimiz var. Ben de iyice araştırıp, eşimle paylaşayım bakalım.canım iki aşı var 2. veya 3. ayda ilk doz yapılıyor. 4-8 hafta arasında da ikinci aşının yapılması gerekiyor. 6. aydan sonra yapılamadığı için en geç 4. ayda yaptırmak gerek.
ben de yaptırıcam eltim yaptırmayı unutmuştu. yeğenim hastalandı aşı parasını hastaneye verdiler yatmadan geçmiyor çünkü serum veriyorlar.
Canim biz senle ayni gun dogum yaptik galiba. 3 ekim. :) masallah ne guzelmis duzenin. Biz daha bi duzen tutturamadik.Bizimki en fazla 2 saat duruyor emmeden. Dun gece her saat basi kalkti. İnan artik emzirmekten kendimden geciyorum. Uykusuzluk cok fenakelebekim33 ela gece 2:00-2:30 gibi uyur. Ben 1:30-2:00 gibi mama veriyorum. Bir daha sabah 6:00-7:00 gibi uyanıyor. Emziriyorum uyuyor yerine yatırıyorum bir daha 11:30 gibi uyanıyor yine emziriyorum. Öğlen 13:00-14:00 gibi emzirmeden sonra 2. mama. Gün içinde emziriyorum devamlı bir daha akşam 18:00-19:00 gibi 3. mama. Sonra mama döngüsü gene döngü gecedeki gibi.
Allah şifa versin kuzuya, ağrı sızı çok çekmeden atlatsın inşallah.İnşlh cnm bizmki batma olmş bnde kalın giydrıyrm ama sıkı degıl
Çınarlıdaki yıkamayın dedi bizde yarın bahadır beye götürücez bakalım o ne dicek biz emmeye alışamadıkSanırım aynı set ela 3'ünde doğdu 6'sında çocuk doktoruna gittik hemen yıkayın hemen göbek düşmesini beklemiyoruz dedi. Bize çınarlının çocuk doktoruda hergün dedi 9. gün göbeğimiz düştü şuan çok güzel tertemiz bir göbeğimiz var.
Sutum geliyormus gibi hissediyordum yani cocuk emince agzinda baya sut oluyor ama simdi bi sagacam bkalim ne kadar cikiyor. Mamadan sonra hemen uyudu oglum hala da uyuyor. Ben de hic istemiyorum mama vermeyi her anne gibi ama napim doymuyorsa mecburum. Ki benm oglum sarilk oldu hala atlatamadi tam olarak yani ac kalmamali.Cnm moralini bozmak istemem aman evet su an icin yeterli degil demekki sut. Sen surekli emzir o articak zaten ama saglikli uyku da gerekiyo bebege ve tabi ac kalmamasi gerekiyo bebisin. Once emzir sonra ustune sadece yetecek kadar mama ver. Emdikce sutun arttikca mamayi azaltirsn zaten. Bende ayni sekilde gece gunduz emiyo ama bazen yetmiyo kendimde hissediyorum bos bos emiyo zaten huysuzlaniyosa doymayinca hemen bi mama takviyesi ardindan guzel bi uyku geliyo. Bazilarimizin selale gibi gelmiyo sutu ben mamayi kiskaniyodun resmen ama yapck bisey yok bebegin iyiligi icin mamayi canavarlastirmamak gerekiyo
Sagol canim bn de artik emzircem baktimki hala meme ariyor mama veririm.ac kalnasindan iyidir.Canm benimde sutum var ama yetmior dedigin gibi memeden aliorum bi sure sonra aglamaya baslioruz birde memeye bi saldirisi var anliorm ac oldugunu biz 30 cc ile basladik simdi 50 cc veriorum ama emzirmeden yarim saat sonra falan mamayi veriorum gun icinde maksimim 3-4 kez veriorum oda durumuna gore emzirdigim sutle duruosa sik sik emziriorum baktim aranio mamayi veriorum ve hemen uyuyo yani beslenme konusunda cocuk sana yol gosterio aslinda ac oldugunu huzursuzlugundan ve uzun sure uyumamasindan anlayabilirsin cnm
Valla benimki benide mamayida alio yanliz benm gogsumun ucunu almakta sorun yasioruz biraz cebellesioruz oda gogsum sertlesio ucu cok cikmio ondan...Mamaya alışıp emmeyi reddetmiyomu
Canim bizde saglik ocagina gittik bugun.topuk kanı verdik agladi biraz kuzucugumSağlık ocağına gittik.topuk kanı verdik. O kadar korkarak gitmiştim ki. Maşallah kuzum neredeyse hiç ağlamadı. Ama doktor amcası bakarken bastı yaygarayı. Birde d vitamini verdiler. Size de verdiler mi?