• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Aynı durum bende de geçerli canım keşke hiç biberon göstermeseydik kaşıkla falan içseydi yada memede uyusaydı o yorgunlukla stressle kv vs derken aptallık etmişim memeyi sürekli dayamamakla... Uyuyor diye elleme dedi kv doymasa uyumazmışş vs

bugün ağlata ağlata verdim memeyi ama hem o ağladı hem ben
Sağlık ocağına gittik ebe biberonları kesinlikle kullanma ver memeyi kimse açlıktan ölmüyor dedi.. Biz mamayı kesinlikle onaylamıyoruz dedi.. bakalım gündüzleri deneyeceğim sürekli nolcak

Şimdiden gögüslerim acıyor :KK43:
Canım benim kızım 4250 doğdu hastaneden çıkarken 4000 gr indi. Göğüslerim okadar yara oldu ki 3 gün içinde ağlaya ağlaya kanaya kanay emzirmeye çalıştım ama etrafımdaki herkes sen sezeryanlisin sütün yok bebek aç diye diye düştük hastane yollarına. acildeki ilgisiz doktor da bu bebek iri mama takviyesi yap deyince mecbur tüm bu baskilarla mama verdim. Ama her gün emzirmek için elimden geleni de yaptım. 1 haftalikken sağlık ocağına gittim, hemsiremiz, bebeğin sadece kan icse bile emzireceksin o emdikce sütün gelecek dedi. Dedim memeyi ağzına alıyor geveliyor emmiyor. Biberon yüzünden dedi. Bebek 3 günde öğrenir 3 ay unutmaz dedi. Sen uğraşlara devam et unutacak biberonu dedi. Ve Allaha Şükür kızım şimdi çok güzel emiyor, sütüm de arttı. Gaz sancısı ve ikinmaktan göğüslerimi yine yara ediyor ama inşallah bunu da atlatacagiz. Benim mama veren annelere tavsiyem lütfen biberon kullanmayin başka yolla verin mamayı ve sürekli emzirmeye çalışın ne kadar acı çekerseniz çekin. Bu arada düzenli olarak milk tea içiyorum, tahin helvası yiyorum ve günde en az 3lt su tüketiyorum.

Canım hortumla nasıl oluyor burundan beslenme hortumu gibi mi ??? şırıngayla veriyorsun bi taraftan ama onu nasıl yapıacaz ki ???

Memenin yanına mı yapıştırıcaz :KK57:

Çok ince ve yumuşak bir hortum var. Şırıngaya mamayı çekiosun ucuna hortum bağlanıyo bulursam resmini yolliim. Memeyi tutunca agzının yanındanda hortumu sokuyosun çok ince rahat giriyo zaten. Emerken azar azar şırıngadan veriosun ağzı dolduğu için daha çok emmeye çalışıyo en fazla 20-30 cc mamaya çok alışmasın diye böyle böyle emmeye alışıyor biz bir iki kere yaptık bi daha gerek kalmadı

2990 doğdu 2650 düştü ilk bir hafta 1 aylık olduğumda 3350 ölçtü doktor yani 700 gr almış ama az dedi yine de :KK43: Bi de bol bol emzir demezler mi gıcık oluyorum var da emzirmiyorum sanki :KK43:
sadece sütünle aldıysa gayet iyi canım maşallah. 1.ayın sonunda kilo kaybı hariç doğum kilosunun üzerine 500 gr almasını bekliyorlarmış. Siz 400 gr almışsınız nerdeyse

Ay canım allah sana kolaylık versin biz biriyle başa çıkamıyoruz diğeride küçükmüş senin ben 10 yaşına gelmeden 2. Çocuğu düşünmediğime karar verdim:)
:)))) sagolsin canimsin.evet oğlum 8 aylıkken hamile kaldım. Allah yardım ediyo amaa .birden kurtulacagi min hayaliyle yasiyorum

:)))) sagolsin canimsin.evet oğlum 8 aylıkken hamile kaldım. Allah yardım ediyo amaa .birden kurtulacagi min hayaliyle yasiyorum
Seninle aynı durumdayım benim de oğlum 1 yas bir buçuk aylik kızım bir aylık ben çok zorlanıyorum yardım eden de yok sen neler yapıyorsun güm içerisinde

Seninle aynı durumdayım benim de oğlum 1 yas bir buçuk aylik kızım bir aylık ben çok zorlanıyorum yardım eden de yok sen neler yapıyorsun güm içerisinde
Sabah küçük oğlumu uyutup 10 gibi.kahvaltı hazırlıyorum. Büyük oğlun 10.30 da kalkıp beraber kahvaltı yapıyoruz. Sonra oyun oynuyoruz.saat 1 de küçük kaliyo altını temizleyip doyuruyorum.büyük olanı 1.30 da öğlen uykusuna yatiriyorum.saat 3 gibi küçük uyuyo.sonra hemen temizlik yapıyorum yemek yapıyorum. Kahvemi içiyorum. Saat 4.30 da büyük uyaniyo.yemeğini yediriyorum.yarım saat sonrada küçük uyaniyo.5 ten 7 e kadar 2 sini idare ediyorum.eşim 7 de geliyo.sofraya kuruyorum büyük oğlumu yediriyo.küçükte beşiği nde uyanik vakit geçiriyo.yemekten sonra küçük uyuyo büyüktü beşiğe koyuyoruz o oynarken eşimle kahve keyfi ve günün yorumunu yapıyoruz. Tv meyve derken büyük oğlum 12 küçükte 1 gibi uyuyo.ben gece mesaisi devam.Ayyy uzun olduuu

Açılma artsın diye ne yapılır kizlar
bi de sanci gelinceki nefes taktigi nasildi
Ben fatma ana eli otu almıştım hastaneye gittiğimde suya koyduk onu rahat oldu doğum bebek kanala girmemiş olmasına rağmen ya da ben ona bağladım
Sancı geldiğinde ebeler uyardı bağırma nefes al diye. Sen de bağırma hiç sadece insan kendini yoruyo. Burundan nefes al ağızdan ver. Bir zaman sonra sancı süresine alışıyosun. Benim gözümün önüne artış grafiği gibi birşey geliyodu, diyodum artacak şu an en üstte azalmaya başlayacak vs.. Gondola binmek gibi birşey, ne zaman ağrının dorukta olacağını ne kadar süreceğini biliyorsun.

Sabah küçük oğlumu uyutup 10 gibi.kahvaltı hazırlıyorum. Büyük oğlun 10.30 da kalkıp beraber kahvaltı yapıyoruz. Sonra oyun oynuyoruz.saat 1 de küçük kaliyo altını temizleyip doyuruyorum.büyük olanı 1.30 da öğlen uykusuna yatiriyorum.saat 3 gibi küçük uyuyo.sonra hemen temizlik yapıyorum yemek yapıyorum. Kahvemi içiyorum. Saat 4.30 da büyük uyaniyo.yemeğini yediriyorum.yarım saat sonrada küçük uyaniyo.5 ten 7 e kadar 2 sini idare ediyorum.eşim 7 de geliyo.sofraya kuruyorum büyük oğlumu yediriyo.küçükte beşiği nde uyanik vakit geçiriyo.yemekten sonra küçük uyuyo büyüktü beşiğe koyuyoruz o oynarken eşimle kahve keyfi ve günün yorumunu yapıyoruz. Tv meyve derken büyük oğlum 12 küçükte 1 gibi uyuyo.ben gece mesaisi devam.Ayyy uzun olduuu
Maşallah canım, nazar değmesin düzeninize :)

Açılma artsın diye ne yapılır kizlar
bi de sanci gelinceki nefes taktigi nasildi
Kuzum en azından açılman varmış harika bişey bu hiç merak allahn izniyle normal doğurursn inşallah. . Artsn diye ne yapılır bilmiyorum ama sancı gelince çok derin nefes al ve sadece nefesine konsantre ol, nefesi verirken son zerresine kadar ver.. sonra tekrar al ayni aynı... Doğum olacağı zaman ise bu sefer derin nefes al ve nefesini verirken kakanı itiyormuşsn gibi hisset, bebek çok daha rahat çıkacak inşallah

[QUOyawyaw, post: 43398172, member: 470204"]Sabah küçük oğlumu uyutup 10 gibi.kahvaltı hazırlıyorum. Büyük oğlun 10.30 da kalkıp beraber kahvaltı yapıyoruz. Sonra oyun oynuyoruz.saat 1 de küçük kaliyo altını temizleyip doyuruyorum.büyük olanı 1.30 da öğlen uykusuna yatiriyorum.saat 3 gibi küçük uyuyo.sonra hemen temizlik yapıyorum yemek yapıyorum. Kahvemi içiyorum. Saat 4.30 da büyük uyaniyo.yemeğini yediriyorum.yarım saat sonrada küçük uyaniyo.5 ten 7 e kadar 2 sini idare ediyorum.eşim 7 de geliyo.sofraya kuruyorum büyük oğlumu yediriyo.küçükte beşiği nde uyanik vakit geçiriyo.yemekten sonra küçük uyuyo büyüktü beşiğe koyuyoruz o oynarken eşimle kahve keyfi ve günün yorumunu yapıyoruz. Tv meyve derken büyük oğlum 12 küçükte 1 gibi uyuyo.ben gece mesaisi devam.Ayyy uzun olduuu[/QUOTE]
Ayy ayni biz yaa şu günler bi bitse diyorum Oğlum da diş çıkarıyor kızı kucağıma aldığım an ağlıyor kiyamiyorum dayanamıyorum onun ağlamasına da bazen o kadar çok anlayışlı davranıyor ki sanırsın beş altı yaşlarında en azından ileride bizim için kolay olacak arkadaş gibi buyuyecekler sizin ki isteyerek mi kaza sonucu mu oldu

Canim hayran kaldim okuyunca...bir yandan da yoruldum..ama çok sistemlisin tebrik ederim seni maşallah. .biz de 2 yil sonra 2 bebek için niyetlenelim diyoruz. Yani Alyamiz 3 yaşındayken doğar. O bile korkutuyor beni..hayirlisi :KK68:

Back
X