Canım benim kızım 4250 doğdu hastaneden çıkarken 4000 gr indi. Göğüslerim okadar yara oldu ki 3 gün içinde ağlaya ağlaya kanaya kanay emzirmeye çalıştım ama etrafımdaki herkes sen sezeryanlisin sütün yok bebek aç diye diye düştük hastane yollarına. acildeki ilgisiz doktor da bu bebek iri mama takviyesi yap deyince mecbur tüm bu baskilarla mama verdim. Ama her gün emzirmek için elimden geleni de yaptım. 1 haftalikken sağlık ocağına gittim, hemsiremiz, bebeğin sadece kan icse bile emzireceksin o emdikce sütün gelecek dedi. Dedim memeyi ağzına alıyor geveliyor emmiyor. Biberon yüzünden dedi. Bebek 3 günde öğrenir 3 ay unutmaz dedi. Sen uğraşlara devam et unutacak biberonu dedi. Ve Allaha Şükür kızım şimdi çok güzel emiyor, sütüm de arttı. Gaz sancısı ve ikinmaktan göğüslerimi yine yara ediyor ama inşallah bunu da atlatacagiz. Benim mama veren annelere tavsiyem lütfen biberon kullanmayin başka yolla verin mamayı ve sürekli emzirmeye çalışın ne kadar acı çekerseniz çekin. Bu arada düzenli olarak milk tea içiyorum, tahin helvası yiyorum ve günde en az 3lt su tüketiyorum.Aynı durum bende de geçerli canım keşke hiç biberon göstermeseydik kaşıkla falan içseydi yada memede uyusaydı o yorgunlukla stressle kv vs derken aptallık etmişim memeyi sürekli dayamamakla... Uyuyor diye elleme dedi kv doymasa uyumazmışş vs
bugün ağlata ağlata verdim memeyi ama hem o ağladı hem ben
Sağlık ocağına gittik ebe biberonları kesinlikle kullanma ver memeyi kimse açlıktan ölmüyor dedi.. Biz mamayı kesinlikle onaylamıyoruz dedi.. bakalım gündüzleri deneyeceğim sürekli nolcak
Şimdiden gögüslerim acıyor![]()