Ayy inşallah canım nazar değmesin :)Bu arada 40 ı geçince derler ya, resmen size cuk oturmuş demek ki o laf. Maşallah, hep böyle gider inşallah düzeniniz :)
İnşallah canım inşallah. Ya gerçekten 4 saat kesintisiz uyumak insana çok iyi geliyor. Sanki 7-8 saat uyumuş hissi oluyor.İnşallah bende görürüm canım yaa o günleri. Akşam uyuduktan sonraki ilk uykusu çok derin oluyor, o ara 4 saat falan uyusa bana yeter yani. Sonra sık sık kalkıyoruz uyanana kadar. Bugün de gazımız vardı akşama kadar huysuzlandı durdu. Benim canım da nerede gaz yapacak şeyler var onları çekiyor, sonra da bebeğim sıkıntı yaşıyor.
Canim forumda paylasiliyr ya sut arttirici besinler onları denedin mi. 3lt su çok etkiliSütüm yetmiyor =( günde 60 70 ml ya çıkıyor ya çıkmıyor napıcam ben.. Mamayı da kusuyor ağlıcam psikolojim çok bozuldu
Aynen canim kendi kendine büyütmek tabi en güzeli. Ama sıkma kendini sor bakalim doktora. Bebişlerimiz büyüyecek inşallah sağlıkla sonra gülerek hatirlayalim bu günleriBi
doktor kontrolümüz var orda sorarım bakalım.. Keşke baş başa bıraksalar çocuğumla beni, kendi tecrübelerimle büyütmek en güZelidir herhalde
Yaa canım gerçekten zor ve sıkıntılı zamanlar oluyor her ailede mutlaka. Eşlerden bizim gibi olmasini her zaman beklememek lazim... benim eşim daha altini almamiştir alabileceğini düşünmüyorum. Bir beşığini sallar. Bebek ağlamaya başladi mi çaresiz bir şekilde beni çağirir. Ama sevmeye gelince kızımı çok seviyorm çok düşkünüm der ve etrafimizdaki insanlar da öyle söylüyor. Sanki biz sevmiyoruz....anneler her işini yapsın babalar bir iki gelsin sevsin sonra baba çok düşkün ben de buna sinir oluyorm..amaaann...en güzeli tıka kulaklari bitsin gitsin ya. Allah hepimize de kolaylik versinKızlar merhaba. Nasılsınız? Bebişler doğdu ve yavaş yavaş büyüyorlar. Sizler ne haldesiniz? Lohusa sendromu yaşıyor musunuz? Eşiniz bebek bakımında yeterince destek oluyor mu? Sorumsuzluğu tutup sizi sinir ettiği oluyor mu? Yetişebiliyor musunuz? Çenesi kopasıca insanların sözleri davranışları sizi etkiliyor mu? Kayınvalide denen yaratık ( tüvbe tüvbe) sendromunu yaşadınız mı? Ben paylaşayım. Kvalide sendromunu köküne kadar yaşadım. Çevreden de emzir mama verme şunu yap bunu ye ... Vır vır vır konuşanlar oldu. Lohusa sendromunu yaşadım ve halen yaşıyorum fakat ağlamam azaldı artık. Sanırım sonları oynuyor. En çok etkilendiğim şey kvalidemin varlığından duyduğum rahatsızlıktı. Aklımdan atamadığım Operasyon öncesi yaşadıklarım, operasyon anında yaşadıklarım ve sonrasında 2 günlük hastanede kalış süreci. Eşimin acemiliği, bazı şeyleri akıl edemeyişi, uykusuzluk, insanların sık sık gelmesi, kızımın ağlamaları yani yaz yaz bitmez. Eşim çoğu zaman yardım ediyor fakat 2 kez beni delirtti. Küfürler havada uçuştu. 7 sülalesini andım. 1. Si Faranjitim (halen devam ediyor.) o gün kız uyumadı uyutmadı ter içinde bıraktı. Uykusuz perişan.işten geldi. Futbol maçım var diyerek formaları giydi. Kızımı biraz pışpışlayıp benim kucağıma verdi gitmeye kalktı. ( izin vermedim diye surat yaptı. Hasta halimle tam gün bakmışım. Insan biraz merhamet eder. Ne kadar vicdansız diye düşündüm) 2. Si terleme ve üşüme nöbeti geçirdim. Ölüyorum sandım. Ertesi gün yine de ayaklandım. Göğüslerimi sağdım kızıma biberonla içirdi eşim. (Emzirirken hapşuruyorum kızım çok korkuyor diye sağdım) makinede çamaşırlar vardı onları astım. Bulaşıklara geçtim. Bu arada eşime kızın bezini değiştir ve ilgilen dedim. Salona ilk girdiğimde temiz bez halen kenarda duruyordu. Çocuğu piş piş yapıyordu. Bu arada yüzüne baktığı da yok. Ekranda maça bakınıyor aval aval. 2. Ye salona girdim yine aynı. Söylendim. Çocuğun poposu tahriş olmuştu. Sık sık bezi değişmeli. Birde emziği düşmüş yavrumun onu bile yerden almamış. Tekme tokat dalasım geldi. Insanın hayatta öncelikleri olmalı. Futbol maçı bebeğinden önce geliyorsa futbol topuna babalık yapsaydım evlenip çocuk yapmasaydın deyyus dedim içimden. Sinirime hakim olamayıp "sen çocuk mu baktığını sanıyorsun? Ver kızımı bana, ben de ev işi yapmıyorum. Yemek yapmıyorum ne halin varsa gör. " dedim. Ne söylendim ama... Maç bitti beyzadeninnkeyfi geldi kızını kucağına almaya kalktı ve aldı. Laf söyledim ve göz yaşlarıma hakim olamadım. 9 ay karnımda taşıdım. Ameliyat oldum. Kolay mı doğdu ve 3,5 yıl bekledik. Nasıl emzik yerdeyken ve kızın altı ıslakken maç izleyebiliyor diye sinirden ağladım. Dövsem gerçekten rahatlıyacaktım. O denli sinir oldum. Sonra o bebeğe baktı ben biraz uzandım. Laf söyleyince ne çok konuştun oluyor. Öyle diyor. Şimdi sustum. Hiç konuşasım yok. Zorunlu olmadığım sürece konuşmak gelmiyor içimden. Ben bir annenin yapması gerekenleri yapacağım. Bundan sonra eşimden yana beklenti içine girmeme kararı aldım. Herkes kendine yakışanı yapar dedim içimden ve bu sorunu da kapattım. Insanın yaptığı herşey kendisine er geç dönüyor. Bugün maç izler kızını 2. Plana atarsan yarın kızın büyür o da seni 2. Plana atar. Etme bulma dünyası. İşte kıslarr bende durumlar böyle. 40. In çıkmasına bugün ile birlikte 10gün var. Bakalım vernellenmiş yumuşamış eski bengibi olabilecek miyim?
Ayy alemsin sen ya bir sürü bir sürü bahane o zaman amin canım ... Gelmiyor uzun süredir sağolsun çok mutluyum ama yakındır damlaması bugün birlikte kahvaltıya gideceğiz dışarıya annem bana gelip kızıma bakacak oğlumun perşembe cuma sınavı var ders çalışması gerekiyor duyuruyum ben onlarıda çat kapı gelemesin değil mi? Eşim sağolsun destekçim geçen hafta pazar akşamı oradaydık birlikte bakıyorlar kızıma eşim anne çirkin falan ama idare et artık dedi sevmeye çalışıyor diye .. Aman boşverdim gitti işime karışamıyor ya çok şükür onun söylemesi ile prensesim çirkin olacak değil ya en fazla 3 güne bir gelir sever gider ki o kadar bile gelemiyor zaten.. Canım sen hastaymışın geçmiş olsun hemen iyileş inşallah kuzucuğu etlilemedenBatuhanannesi henüz yazma fırsatı buluyorum canım. Kayınvalideler anladım ki bir hoş oluyor. Demek k. Validen oğlunu beğeniyor kızını beğenmiyor. Burnu da sana benziyormuş :) hey allahım ya. Allah'ın yarattığına kusur bulmak kimin haddine. Kıskançlık ta doçent olur seninkinden :) Allah yavruşunu sana bağışlasın biz ne çok bekledik melis kızımız doğsun diye. Bizim kıymetlimiz o bir kere. Kakası için bile rengi ne güzel kokusu ne hoş demeli o kvalide :) öpüyorum canım. Sağlıkla büyüt kuzunu. Allah huzur veren insanları hayatımıza dahil etsin. Huzursuzluk yaratanları da uzak eylesin. Huzursuzluk yaratanlar Gelmek istediklerinde kendilerinden kaynaklanan engeller olsun( sağlık sorunu olmasın da extra extra bir sürü iş çıksın başlarına. Çok meşgul olup vakit bulamasınlar) aminnnn diyeyim tam olsun.
Okul tam gün canım ama süt izninin detayını ben de bilmiyorumYok tatlim maalesef ama tam gun calismadgm icin sanirim olmicak sut izni senin tam gun mu
Zorlayacak baya bizi ama hayırlısı. Senin bebeğine kim bakıcakBende 4 aylikken basliyacam bende kredi oduyorum esimin maasiyla geciniyoz kredj olmasa 2 yil ucretsiz alirdim
Of bizim evde de polemik konusu. 24 saatini bitirmeden 1 gün olmuyor ama 1 gün olmuş kabul ediliyor. Mesela 2015 teyiz ama 21. yydayız. Bu kabul ve hesap işi bağdaşmıyor sanırum24 saatini doldurunca 1 günlük oluyor yani doğduğunun ertesi gün doğduğu saat gibi düşünebilirsin24 günlük olmuş bugün
İnşallah bu Günler'de geçer diyelim kırmayalım inş kırılmayalım.. Saolasın canım benimAynen canim kendi kendine büyütmek tabi en güzeli. Ama sıkma kendini sor bakalim doktora. Bebişlerimiz büyüyecek inşallah sağlıkla sonra gülerek hatirlayalim bu günleri
Bizdede yıllardır bu yaş hesaplarının tartışması olur kimse uzlaşamazOf bizim evde de polemik konusu. 24 saatini bitirmeden 1 gün olmuyor ama 1 gün olmuş kabul ediliyor. Mesela 2015 teyiz ama 21. yydayız. Bu kabul ve hesap işi bağdaşmıyor sanırum
Aynen ya biz iddiaya bile girdik :)Bizdede yıllardır bu yaş hesaplarının tartışması olur kimse uzlaşamaz
Canim insallah uygunn sekilde ayarlanir bebislerimiz madur olmadanOkul tam gün canım ama süt izninin detayını ben de bilmiyorum
Canim benim de geçenlerde burun akintim vardi çok. Evdeki tüm c vitamini meyveleri sıktım. Portakal greyfurt limon mandalina gibi. Sonra su koymadan kaynattim ve içtim. Uyudum 1 saat ve kalktgmda akintim yoktu. Şifa oldu çok şükür. Tarhana icebilirsin canım Allah şifa versin sana ve bebişine inşallahGünaydın kızlar nezle oldum bebeğimin burnunda da akıntı hırıltı var. Ateş takibi yapıyorum serum fizyolojikyapıp burun aspiratörüyle çekiyorum. Ben de parol ve ballı Limonlu su içiyorum. Başka ne yapabilirim? Dr a gitsem mi
Suyu arttırdm cnm zten evet baya etkili gerçktnCanim forumda paylasiliyr ya sut arttirici besinler onları denedin mi. 3lt su çok etkili
Evet canım öle galbSütümuz bitiyor hemen dolmuyot
Cnm sub simplex al daha etkiliKızlar bebeğim sabaha kadar uyumadı resmen ıkınmaktan, çok fena gazı var. Bugün aşımız var dönerken eczaneden nurse harveys alacağım inşallah işe yarar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?