2015 Ekim Anneleri

Kızlar merhaba,
Bir kaç gündür okuyup çıkıyorum.
Biz hafta sonu ilk kez dışarı çıktık, bebişim avm de gezdiğimiz süre boyunca uyudu. Gittikten bir buçuk saat sonra emzirdim ağlamasına mahal vermeden :) Alışverişimizi tamamladık döndük. Yanımda annemi de götürmüştüm acemilikten :)
Dün akşam da markete gittik tekrardan, bu sefer tek başımızaydık. Çok şükür sorun olmadan geri döndük, özgüvenim yerine geldi sanırım. Kırkımız da yarın çıkacak, hayat normale dönmeye başladı yavaştan :)

Canım Allah yardımcın olsun, büyük çocuğunuzu pedagoga göstermeyi düşünüyor musunuz, zor olur tek başınıza sorunu çözmek...
Saol tatlim senin ameliyat yerin nasıl oldu? Iç dikisleri baktı mi doktor? Ben ilk sezeryanima göre bundan daha memnun kaldım. Doktor hiç iz kalmayacak dedi krem kullanmaya bile gerek yok dedi. Inş öyle olur. Bu günlerde daha iyi oğlum. Anladık ki kv kp bzdeyken onları kullanıyor simarikliklar yapıyor. Eşimle haftasonu biraz dizginledik onu. Dun bugun daha iyi. Artik ortak karar aldik. Disiplini elden birakmicaz cünkü biz ona kardesini kiskanmasin diye müsamaha gosredikce tepemize çıkıyor. Duzelmeseydi pedagiga gidecektik. Pazar günü katkımız çıkıyor ve lohusalik bunalımları bitiyor inşallah.

Gaz ilacı ne kullanıyorsunuz acaba bende alsam mi öyle ortalığı yıkarak ağlamiyo ama arada karnını içine cekiyo annem kullanma kendi hallediyo dedi ama ondan mi uyumuyo ki

Canım ben de terliyorum hala. Sırtım boynum kafam hep ter içinde kalkıyorum. Yarısına kadar ıslak oluyor pijamam. Bir de evimizde neredeyse kombi bile yakmıyoruz. Sıcaklık 25 derece. Yorgan örtemiyorum, uzun kollu giyemiyorum. Annem olmasa askılı ve şort giyip gezerdim. Çok sıvı tükettiğimden diye düşünüyorum. Sadece 3.5 litre su içiyorum. E rezene, dut suyu, süt derken kim bilir kaç litre oluyor.
Cnm bende tshirtle geziyorum bizde klima var sadece emip alti degisirken acip uyurken kapiyorum.demekki hormonlardan

Eşim gelsin yikicam gerçi geçen banyo yaptığın da da zor uyudu

Pisigi yok canım zeytinyağını kızdırıp soğutup pamukla suruyorum poposuna maşallah daha bisey olmadı
Sana derken ben banyo yaptırdım 5 dk aman Allahım bezi çıkarmamla duvarlara isemesi bir oldu kaka yaptı banyo yaptırırken de gaz cikardi üstünü giydirirken de üstten gaz çıkardı nasıl rahatladı sabah 8 den beri uğraşıyorum çok şükür uyudu darısı bebişine inşallah

Benim cadıcık fena yine bugün emcek diye çıldırıyor memeye gelip 2 dk emiyor melekler gibi uyuyor yoruldum. Karnı doymadığı için de hemen uyanıp basıyor çığlığı. Napcam ben bu minnoşla kuş uykusu deli etti beni

Ben
Günaydın uykusuz anneler:) biz annemlerim evindeyiz oğlumla eşimden ayrıyız doğumdan sonra ben eşime nedense daha bir düşkün oldum işten eve dönsün diye yol gözlüyordum şimdi 1 ay ayrı olmak iyice zor geliyor
Burda akrabacıklar tam formlarındalar başladılar hemen emzir olmaz mamayla demeye ben keyfiyen veriyorum çünkü onlar öyle diyince hemen başlıcak oğlum emmeye ha birde bu cocugun üstü ince hasta olur evin içi 25 derece ben sıcak terliyor kaloriferi kapat diyorum anneme neymiş bi yelek giydirmiyormuşum dayanamadım artık bu havada böyle giydirirsek havalar soğuduğunda ne giydircem dedim
Sonra mamasını içiyor daha yarım saat olmadı bizimkinin alışkanlığı hep aranır halde aç değil biliyorum başlıyorlar bu çocuk aç her istediğinde ver mama size bıraksam obez yapcaksınız dedim:) ha birde bezi dolmuş değiştirsene daha yarım saat olmuş değiştireli
Çok ıkındırma çocuğu fıtık olur aklıma durduk yere kurt düşürüyorlar
Aaaa sen kucağa alıştırmışsın bunu kokuna alışmış senin yandın oğlum annesinin kokusuna alışmıcakta senin kokuna mı alışcak ağlayan çocuğu nasıl almıyım kucağıma alışsın dedim taşırım ben kucağımda
Daha bunlar fragmandı bütün akrabalarla henüz karşılaşmadık:)
bendede aynı durum var eşime daha bi düşkün oldum yaa.. 8 günlüğüne yurt dışına gitti hep onu sayıkladım ama onda aynı şey varmı bilemiyorum.. Birde benle daha çok ilgilensin istiyorum

Canım inşallah dut suyu işe yarıyordur. Ben de göğüslerim çok sert, sütüm iyice artmasın diye 2 gün içmemiştim. Yavrum kıvranmıştı gazdan sancıdan. Hemen tekrar başladım. Çok şükür sakinledi. Anneme diyorum herkes memnun kaldı diye. Anneannemin tarifiymiş. O da büyüklerinden öğrenmiş.
Benim minik de yüksek sesli müzik seviyor. Dizi film izlerken de hiç kısmıyoruz sesi bebek uyuyor diye. Alışmaları iyi bence sese.
. Canım dut SUyumu nasıl hazırlıyorsunuz

Ben bunu yeni duydum. Araştırmak lazım iyice. Yalnız ben hamileyken içimden gelerek hiçbir şey adamadan 1 tane koyun kestirip ihtiyaç sahiplerine iletmiştim. O gün bebeğim doğunca da 1 tane kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağım demiştim. Baktım netten akika diye geçiyor. Erkek çocuk için 2 koyun ya da 2 keçi, kız çocukları için 1 koyun ya da 1 keçi. Borçlu olanlara hükmü nedir soruşturmak lazım. Biz önce dediğim 1 taneyi kesmeliyiz galiba
Cnm evt senin adagin haric 1 tanede ayri kesmen lazim..akika kurbani adak gb degil hepsini dagitmak sart degil kalani esle dostla birlikte bizde yiyebiliyoruz..

Kızın kakası, gazı, uyumaması, ağlaması, çok bilmişlerin verdiği öğütler, şunu yap ki şöyle olsun demeleri yetmiyormuş gibi şimdi de zona oldum :KK43: demem o ki kızlar kendinize dinlenme zamanları oluşturun, bağışıklık sisteminizi kuvvetlendircek şekilde beslenin 2 gündür ölcem ağrıdan kaşıntıdan. Emzirdiğim için ilacını da veremedi doktor. Ağlamak istiyorum :KK61:
Cnm cok gecmis olsun bebislerden duzenli beslenemiyoruz ki acaba hamileyken ictigimiz vitaninlerden mi icsek icimizdeyken bi zarari olmadigina gore sutten bisey olmaz ben dr a sormayi unuttum ama arada imom omega iciyorum

Eşim gelsin yikicam gerçi geçen banyo yaptığın da da zor uyudu

Pisigi yok canım zeytinyağını kızdırıp soğutup pamukla suruyorum poposuna maşallah daha bisey olmadı
Cnm neden kizdiriyosun? Ole mi olmali bi de ari zeytinyag mi dedigin bende yok da narketten alinan sizma yada riviera olur mu ki?

Cnm evt senin adagin haric 1 tanede ayri kesmen lazim..akika kurbani adak gb degil hepsini dagitmak sart degil kalani esle dostla birlikte bizde yiyebiliyoruz..

Cnm cok gecmis olsun bebislerden duzenli beslenemiyoruz ki acaba hamileyken ictigimiz vitaninlerden mi icsek icimizdeyken bi zarari olmadigina gore sutten bisey olmaz ben dr a sormayi unuttum ama arada imom omega iciyorum

Cnm neden kizdiriyosun? Ole mi olmali bi de ari zeytinyag mi dedigin bende yok da narketten alinan sizma yada riviera olur mu ki?

Benim oğlum olduğu için galiba 2 tane kesmem lazım adağımdan hariç. Maddi olarak şuan çok mümkün değil ama 2 tane birden. Belki daha sonra.

Kızlar sağ göğsüm daha çok sol daha az süt üretiyor. Sağ göğsüm daha büyüdü. Biri büyük biri küçük gibi görünüyo şimdiden. Ne yapmam lazım hiç hiç hoş görünmiycek ilerde tecrübeliler yardımmmm

Annem öyle yaptı canım isitti zeytinyagida eşim annesinden aldı yarım çay bardağı bizde kalmamış rengi yeşil galiba gerçek z.yağı

eşim de annesine güveniyo. bebeğimle ilgileniyorum tabi ama gece o sallıyo ağlayınc bana sesleniyo. kvdem bizle kalıyo sürekli mecburen karışıyo. bebeğimin bana alışması için kvdeyi göndermem mi gerekiyo

Canim geceleri ağladigi icin yanima almiyorum demişsin ama biraz hata yapiyorsun bence. Kv hep sizinle de dursa anne olan sensin. Gece her ağladiginda ilk sen almalisin ki kucağina, senin kokunla sana olan güveni gelişsin. Geceleri hepimiz yoruluyoruz. Ama yine de yanimizda bebeklerimiz. Ben ki top atilsa uyanmazdim. İlk gece kv bebeği odasina yatiralim, ben de yerde yaninda yatarim demişti. Uykumdan korkmama rağmen odamiza yatirdim. Her mik dediginde de uyandim. Şimdi çok şükür gece uykularimiz sorunsuz. Sadece emmek için uyaniyor.

Zaten bebekler çok değişikliği sevmez. Belki de huzursuzluğu uyandiğinda kv'nin kollarina alinip, sonra emmek için sana verilmesidir.

İlk buraya yazdiğinda bebeğim ya bana alişmazsa diye sormuştun, hepimiz alişir demiştik. Ama sen sonradan anlattiklarina göre bebeğini biraz kv'nin üzerine atmişsin. 2.dönem de çalişmaya başliycam diyorsun. Bu durumda gerçekten aranizda bi kopukluk olabilir bebeğinle. Çünkü sen hep seninle olmasi gereken bu kritik dönemi kv ile geçirtoyorsun bebeğine. Bence bebeğinin her şeyiyle artik sen ilgilenmelisin. Kv sadece gün içinde dinlendirmeli seni. Anne olan sensin..

Canim geceleri ağladigi icin yanima almiyorum demişsin ama biraz hata yapiyorsun bence. Kv hep sizinle de dursa anne olan sensin. Gece her ağladiginda ilk sen almalisin ki kucağina, senin kokunla sana olan güveni gelişsin. Geceleri hepimiz yoruluyoruz. Ama yine de yanimizda bebeklerimiz. Ben ki top atilsa uyanmazdim. İlk gece kv bebeği odasina yatiralim, ben de yerde yaninda yatarim demişti. Uykumdan korkmama rağmen odamiza yatirdim. Her mik dediginde de uyandim. Şimdi çok şükür gece uykularimiz sorunsuz. Sadece emmek için uyaniyor.

Zaten bebekler çok değişikliği sevmez. Belki de huzursuzluğu uyandiğinda kv'nin kollarina alinip, sonra emmek için sana verilmesidir.

İlk buraya yazdiğinda bebeğim ya bana alişmazsa diye sormuştun, hepimiz alişir demiştik. Ama sen sonradan anlattiklarina göre bebeğini biraz kv'nin üzerine atmişsin. 2.dönem de çalişmaya başliycam diyorsun. Bu durumda gerçekten aranizda bi kopukluk olabilir bebeğinle. Çünkü sen hep seninle olmasi gereken bu kritik dönemi kv ile geçirtoyorsun bebeğine. Bence bebeğinin her şeyiyle artik sen ilgilenmelisin. Kv sadece gün içinde dinlendirmeli seni. Anne olan sensin..
ağladığı için değil sürekli sallanmak istiyo o yüzden kvdem pek uyumuyo geceleri sallıyo. gece bebek ağladığında emzirmeye beni çağırıyo gündüz ikimiz de ilgileniyoruz.

Kesinlikle çıkın dışarı canım o kadar iyi geliyor ki küçük kaçamaklar. Dün yıldönümümüzdü eşimle yemeğe gittik nefes aldık. Hayatımız o kadar değişti öyle bir tempoya girdik ki oyüzden eşler de birbirini ertelememeli. Gitmeden emziriyorum anneme de süt bırakıyorum en kötü mama var. Biz döndüğümüzde yeni uyannıştı emzirdim hemen. Zaten saatlerce dışarda kalmıyorsun. 2 saat başbaşa vakit geçirin kafa dağıtın eve geldiğinde sütün bile bir farklı olacak mutlu olduğun için. Annen varmış ne güzel gözün arkada kalmaz. Yemeğin ortasında da zırt pırt annene napıyo diye sorma. Güzel bir fön çekin süslen kaliteli vakit geçir eşinle.
Buarada bizim bir kaçamağımız daha var eşimle :KK66: Cem Yılmaz'ın filmine gittik 3 saat ayrı kaldım ama döndüğümde bebeğim gayet mutluydu karnını bir güzel doyurup bakıyor annanesi
Canim çıktık pazar günü 3 saat dışarıda kaldık ama sürekli arayip durdum annemi:) kendimize hiç bişe yapmadık bebege5 alışveriş yaptik:) yine de iyi geldi. Ama sanırım bir daha birakamicam çünkü eve bi geldim dudak büzerek ağlıyor ilk defa yaptı kendimi çok kötü hissettim:(

ben tam olarak anlatamadım galiba kendimi çok farklı anlaşıldı söylediğim. herkesin bebeği çok farklı yaşamı çok farklı o yüzden ben keendimi tam olarak anlatamadım inş bebeğim düzelir de kendi odama alırım. bebeğim şuan salonda yatıyo kvdem de koltukta yatıyo ben de diğer koltukta yatıyodum son zamanlarda uykusuzluğa dayanamıyorum diye kendi odama gidiyorum. bundan sonra yine salonda yatayım bari. bebeğim ilk benim kokumu alsın.

Neden azalttıki canım emmeyi biberon mu vermiştin? Mama veriyor musun yine. Hiç üzülme öyle yanda böyle anne sütü alıyorlar şükür göğüste emse çok daha iyi tabiki ama sen vazgeçme yine de. Bizim doğum sonrası kilo kaybı fazla oldu o yüzden anca düzene girdik şükür.
Hiç vermedim canim mama sadece ilk haftasinda 3 gün verdim. Sevmiyor emmeyi aç olsa da emmek istemiyor neden böyle anlayamıyorum. Gece emmesi iyi gibi. Ama sabah beni çildirtıyor:( annem doymasa uyumaz demek ki 5 dakikada doyuyor diyor ama bana mantıklı gelmiyor 5 dakikada doyarmı çocuk:(

Back
X