canım bu soruyu geçenlerde bende sormayı düşünüyordum ama bebeğin gazı kakası emmesi dururken sen bunu mu soruyorsun derlerse diye çek indim açıkçasıAnneler çok net olduğum bi konuyla ilgili sizinde görüşlerinizi merak ettim. Kız bebiş anneleri miniklerin kulaklarını deldirecek misiniz? Ne düşünüyosunuz bu konuda?
Ay maşallah bravo sana nasıl becerdin? Ben kac emzik aldm kusar gibi oluyor vazgeçiyorum , hoş benim memeyide cok Hatalı sekilde ucuyla emiyor, tam almaya kalksa her seferinde memedende kusar gibiyiz o ayrı.Geçmiş olsun miniğine.
Bizimki henüz emzik ayıramıyor. 4 tane emziği var. Her daim temiz emziği oluyor. Her biri farklı marka ve hepsini alıyor. Tuttuğu emzikten yedek alırsan canım daha rahat edersin.
Canım her ağladığında başka emzik verdim. Aslında bilerek olmadı.Ay maşallah bravo sana nasıl becerdin? Ben kac emzik aldm kusar gibi oluyor vazgeçiyorum , hoş benim memeyide cok Hatalı sekilde ucuyla emiyor, tam almaya kalksa her seferinde memedende kusar gibiyiz o ayrı.
Kizlar uykusuz bir geceden selam, bugun yine doktorlardaydik biz ve sonunda yavruma hiriltisi sebebiyle teshis kondu laringomalazi. Nefes borusundaki yapi kikirdaksi oldugu icin yavrum nefes alirken hirlior o kikirdak yapi titrior ve sesler cikmasina neden oluyor, uyurken nefesi daralip bazende kesilir gibi oluyor cok uzuluyorum yavruma,Simdi zor bi surec bizi beklior bu durum 6.aydada gecebillirmis 1 yasina kadarda surebilirmis yani Rabbime ve yavrumun gelisimine bagli kolay atlatabilmemiz ,d vit cok onemliymis biraz arastirdim bu kikirdak yapinin sertlesmesiyle kurtulucaz ins ve rahat nefes alicaz... burda hiriltisi olan bebisler vardi dikkatli olun arkadaslar ustune dusun ve mutlaka arastirin doktora gidin, Allah beterinden saklasin gecici bi durumda olsa bu surec umarim bizim icin kolay ve cabuk gecer dualarinizi eksik etmeyin insaAllah hemen atlatiriz... Rabbim derdi olan tum bebislere sifa Annelerinede sabir versin... amin...
O kadar sütün im olduğunu görüp mama vermek ağrıma gidiyor açıkçası mamayı kendimize rakip görüyoruzCanım bende günde 3-4 defa veriyordum 60cc Dr gittiğimizde kilo alımını hiç beğenmedi Sınırda dedi doğum kilosunu 200 gr almıştı 3 haftada.. Sıklıkla ver dedi şimdi ben günde 7 defa 60 Cc veriyorum emziriyorum birde Öncesinde.. Yani aslında öğün sayılarını atlamamak lazım. Şimdi bizim kız bi haftada 500 gr aldı bu şekilde yapınca, yanlız Buda fazla olacağından mamayı azalt diyebilir.. Dr nin dediğini uygulayarak aslında normal kilomuza ulaştık şuan ama gittiğimde sorucam nasıl yapalım diye..seninde eğer kilo sıkıntın varsa Dr yi dinlemelisin, bende mamayı istemeyerek veriyorum ama demekki Kızımın ihtiyacı varmış teyzemiz..
Canım aynen ben de ikisi içinde gitmem lazımdı gitmedim ilacı da bıraktım.Gebelik şekeri olanlar tekrar gittiniz mi doktora?son durumlar nedir ne dedi doktorlarıniz? Bana doğumdan 1 ay sonra gel dedi gidemedim
Ayrıca troid için hap kullananlar devam ediyor musunuz? Ben gitmedim endokrine bidaha yaa ihmal ettim
Aynı şey bendede var.. Ben Öncesinde uzun uzun emzirıyordum mamayıda Israrla vermiyordum hem Bakıyoruz çocukta da bi sıkıntı görünmüyo uyuyo ağlamıyo aç olsa Ağlar diyorum.. Meğer çocuk çok doymuyormuş birde öğün sayıları hem az ve Aralıklı, kızım çok kilo alamamış o gün çok üzüldüm sonra verdim valla mamayı..3 haftada 200gr nedir..canım bebeğim açmışO kadar sütün im olduğunu görüp mama vermek ağrıma gidiyor açıkçası mamayı kendimize rakip görüyoruzemmeden sonra iştahlı mamayı da cuk cuk yiyince bozuluyorum :)) ama dediğin gibi ihtiyaçları var demekki. Tek çekincem mamayla acıkmadmki süresi uzuyor ve bu durumda emziremeyince süt azalır diye korkuyorum. Kilom alımları her şeyden önemli tabi. İnşallah yoluna girecek her şey.
Canım benım 46 gun oldu bir terleme var ki sorma
Sanki makinadan cıkmıs kadar ıslak
Ben de anlamıyorum ne zaman bıtecek artık sıkıcı
Merhaba kızlar. Sizi çok özledim ama çok şiddetli hastalık geçiriyorum bu yüzden giremiyorum. Hamilelikte sagra kesemde taş oluşmuş artı vir haftador hiö bir doktorun sebebedş çözemediği mikrop bar kankmda ateşim hel 39-40. Lütfen dualarınızı eksik etmeyin.
Canım bence hiç üstüme önümüz kış çorap patik her daim olsun 40 değil ama zaman geçtikçe rahatliyo insan birbirine alışıyor huylaribi öğreniyor yavrusunu ben gaz yapacak şeyler yemiyor um ama yinede oluyor birde gece kalktığımda usutuyorum biraz bence bi şey giysem terletiyo giymesem usuyorum
Kizlar uykusuz bir geceden selam, bugun yine doktorlardaydik biz ve sonunda yavruma hiriltisi sebebiyle teshis kondu laringomalazi. Nefes borusundaki yapi kikirdaksi oldugu icin yavrum nefes alirken hirlior o kikirdak yapi titrior ve sesler cikmasina neden oluyor, uyurken nefesi daralip bazende kesilir gibi oluyor cok uzuluyorum yavruma,Simdi zor bi surec bizi beklior bu durum 6.aydada gecebillirmis 1 yasina kadarda surebilirmis yani Rabbime ve yavrumun gelisimine bagli kolay atlatabilmemiz ,d vit cok onemliymis biraz arastirdim bu kikirdak yapinin sertlesmesiyle kurtulucaz ins ve rahat nefes alicaz... burda hiriltisi olan bebisler vardi dikkatli olun arkadaslar ustune dusun ve mutlaka arastirin doktora gidin, Allah beterinden saklasin gecici bi durumda olsa bu surec umarim bizim icin kolay ve cabuk gecer dualarinizi eksik etmeyin insaAllah hemen atlatiriz... Rabbim derdi olan tum bebislere sifa Annelerinede sabir versin... amin...
Canım resmen bizi yazmışsın bizimki özellikle akşamlari durup dururken memede bir delleniyor bana kendine vurup vurup duruyor nefes alişları hızlanıyor memeyle kavga ediyor sebebini çözemedik gitti bizim en büyük sorunumuz uyku nasıl uykuya geçecegini bilmiyor benim ki..Kızlar sızın bebeklerde ara ara cıldırıyor mu:)
Emzirirken ya da agzında emzik varken
Mememde bana da eliyle vuruyo gıbı
Sankı hızını alamıyo
Emzıgını dusurunce agzına koymak istiyorum saga sola seri sekılde donuyor el kol hareketleri inanılmaz hızlanıyor
Göğsüme bile pat pat vuruyor
Dikkat ettim özellikle bu saatlerde bu durum
Sizlerde oluyor mu
Acaba neden geceleri bu şekilde
Canım çok geçmiş olsun, aynı durum benim kardeşim de de olmuştu. O zaman böyle hızlı teşhis koyamamışlardı çok zor günler geçirmiştik. Bir yaşında o hırıltılardan eser kalmamıştı, gönlünü ferah tut canım.Kizlar uykusuz bir geceden selam, bugun yine doktorlardaydik biz ve sonunda yavruma hiriltisi sebebiyle teshis kondu laringomalazi. Nefes borusundaki yapi kikirdaksi oldugu icin yavrum nefes alirken hirlior o kikirdak yapi titrior ve sesler cikmasina neden oluyor, uyurken nefesi daralip bazende kesilir gibi oluyor cok uzuluyorum yavruma,Simdi zor bi surec bizi beklior bu durum 6.aydada gecebillirmis 1 yasina kadarda surebilirmis yani Rabbime ve yavrumun gelisimine bagli kolay atlatabilmemiz ,d vit cok onemliymis biraz arastirdim bu kikirdak yapinin sertlesmesiyle kurtulucaz ins ve rahat nefes alicaz... burda hiriltisi olan bebisler vardi dikkatli olun arkadaslar ustune dusun ve mutlaka arastirin doktora gidin, Allah beterinden saklasin gecici bi durumda olsa bu surec umarim bizim icin kolay ve cabuk gecer dualarinizi eksik etmeyin insaAllah hemen atlatiriz... Rabbim derdi olan tum bebislere sifa Annelerinede sabir versin... amin...
Tabiki doktoru dinle canım benim en iyisini onlar bilir. Benimkininde kilo alımı az 4250 doğdu 4730 olmuştu 1 aylikken. 500gram bile almamıştı ama 1 ay daha denemeye ikna ettim doktoru vermek istemiyorum mama,sutum çok dedim ama emmiyor bebeğim hala.büyük ihtimal bu kontrolde biz de baslayacagiz takviyeyeGenelde günde 2 ya da 3 kere veriyorum Mamayı. Kilo alma sorunu olmasa hiç vermicem sabaha kadar emzirirm ama busefer de dr kızıyor az kilo aldı diye ne yapacağımı şaşırdım. Bebeğim de memede uyumaya bayılıyor bazen ne yapsam uyanmıyor yatağa yatırıyorum hoop kalkıyor emmek için deli oluyor memeye alınca hemen uyuyor bugün hep böyle yaptı yıprattı beni. Bir düzene giremedik. Doktorlar konuşunca tamam diyorum aklıma yatıyor ama nette okuduğum şeylerden kafam karışıyor
Ben de yanlış yapmaktan korkuyırym uygun olmasa o şekilde üretmezlerdi diyor eşim de. Bilemedim hiç. Doktora sorayım bi sonraki gidişimizde.LadyCedar cnm bana da cok cukur geldi ben altina penye battaniyeyi katlayip koyarak kullaniyorum..belki de yanlis yapiyorum
cok saol cnm doktorda aynilarini soyledi ama yinede insan uzuluyor ister istemezCanım çok geçmiş olsun, aynı durum benim kardeşim de de olmuştu. O zaman böyle hızlı teşhis koyamamışlardı çok zor günler geçirmiştik. Bir yaşında o hırıltılardan eser kalmamıştı, gönlünü ferah tut canım.
Canım var diye biliyorum. Hatta dün sordum 1 eczaneye, elimizde yok ama 1 saate depodan getirirz dedi. Benim vaktim yoktu amakuvakvakvak canim bu cezarette hapi türkiye de varmiki
Maşallah size. Canım bahsettiğin sanırım rotavirüs aşısı. Benim de kafam çok karışık. Bizim doktor önerdi ama önermeyenler de var. Ya yan etkisi olursa ya da vurdurmazsak o virüsten etkilenirse. Karar vermesi zor.Mrb kıZlar ,
Bu sabah 2 aylık 5 şi karna aşımızıı vurılduk tahminimden az agladı bıdığım :) ates dusurucu verdım aşıya gitmeden inşlh gece ateslenmez 2 gün rakipteyim .
Bıdığım 5.900 kg 60 cm olmuş göz muayeneside oldu tam bakamadı huysuzlandı biraz birdaha ki kontrolde tekrar bakarız dedi. Ocak ayında zehirli ishal için bir aşı daha varmiş özel bu dedi isterseniz yaparz dedi siz yaptrcakmısınız doktorumuza bi soracağım bakim ne dicek doktoruda değiştm bundanda pek memnun değilim ama bakalm be olcak hekim olarak iyiler ama cok yoğunlar istediğimde ulaşamıyorum bişey soramıyorm
Artık günde 2 defa mama vermeye basladımdoymuyor çünkü bnide emmşyor 3 gundr sagıp veriyorum uyurken yeni yeni huylar cıkartıyor çok derdimiz var napcam bilmiyorum
Bu aradaBatuhanannesi yok ortalıklarda sanki 2 cocukla kayboldu ortalıktan :)
Ah bu kuzucuklar tüm hayatımıZı değiştirdi :)
Evet canımCanım resmen bizi yazmışsın bizimki özellikle akşamlari durup dururken memede bir delleniyor bana kendine vurup vurup duruyor nefes alişları hızlanıyor memeyle kavga ediyor sebebini çözemedik gitti bizim en büyük sorunumuz uyku nasıl uykuya geçecegini bilmiyor benim ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?