2015 Ekim Anneleri

Ben kollarını sarıyorum yarım kundak gb bacakları açık kızım hala sıçrıyor kolları boşta oluncada uyanıyor üzerine bi battaniye örtüyorum. Uyku tulumu ben sevmiyorum ama ilerde sizinkiler gb hareketli olursa alacağım. Yazın burasi çok sıcak üşümez ama kışın termostat devreden çıkınca üşüyebilir.

Merhaba yine çok uzak kaldık burdan. Bebişler nasıl bakalım kaç aylık oldular. Boy kilo nasıl siz nasılsınız :) Valla benim oğlan azcık grip gibi ama iyi sayılır şükür geçiyor. Boyu bilmiyorum da kilosuna bugün baktım 8.900 . Ben de iyi sayılarm hipertiroid için doğru düzgün ilgilenen bi doktor bulamadım aman napıyım saldım artık kendimi düşünmeye vakit olmuyor. Babaannedeyiz 11 gündür Salı döncez İzmit e. Babaanne de çektiğimiz foto son halimiz gelin bakcam oğluma foto atın

Kızlar nasılsınız bakalım? Biz bugün dört aylık olduk artık kızım birçok beceri edindi. Bir şey merak ediyorum bebişlerinizin dikkat süreleri nasıl? Halası kızıma etkinlik kitapları almış uzun uzun inceleyip sayfaları çevirip duruyor belki bütün çocuklar böyledir de ilginc geldi çok anlıyor gibi inceliyor hayvanları hepsine tek tek dokunuyor bazı hayvanların dokuları var çok da hoşuma gitti bu

Haklısın canım bende öyle biliyorum. Hatta bebegin ensesi soguksa usuyodur diye biliyorum. Dediğin gibi uyuduğu için sadece ellerine dokunabildim.
Bebegin ellerini sık sık ağzına götürüyormu . Eller islandigi için soğuk gelebilir sana

Kızlar bu gün pamidordan hamak aldık. Almıcam diyodum sallanmayacak diyordum ama hem çok yoruldum hem de 1 hafta sonra işe başlayacağım ve Güneş çok zor uyuyor. Annem ve kv bakacaklar. Nasıl uyutacaklar diye endişeleniyorum, sadece memede ağlamadan uyuyor. Hamağı sevdi sanki. Salladım 3.dk da uyudu. Çok fazla sallamıyorum zaten yavaş sallıyorum. İlk koyduğumda kıkır kıkır gülüyordu:)

Canım kızım konuşulduğu zaman oldukça uzun zaman dikkatle dinliyor ve 1 haftadır ismine dönüp bakıyor

Evt sık sık götürüyor hiç düşünmemiştim bak bunu

Benim kızımda uykuya dalmakta çok zorlanıyor ve uykusu gelince ağlıyor kucağımda ancak sakinleşip uyuyor uykulu halde yatağa koyup kendisi uyusun diye çabalıyorum ama pek başarılı olduğum söylenemez

Ya bu uyku konusunda bende çok dertliyim. Uyku eğitimi verip başarıya ulaşan varmi. Birde ben kizimi kendi kendine uykuya alistirirken ağlamak istemiyorum. 20 gün kadardır uyku arkadaşına alistirmaya calisiyom ama benim kiz bunu pek yemedi. Başta biraz oynuyo sonra kenara atıp agliyo. Gündüz uykuya çabuk dalıyor aslında ama geceleri uzun sürüyor.
Benim nerdeyse bütün günüm kizimi uyutmakla geciyo. Uykusunu alamadığı için uyumak istiyo kucagima alıp pispisliyorum uyuyo ama yatağına bırakıyorum en fazla yarım saat uyuyup uyanıyor. Eğer o kalkiş anını yakalarsam ya beşiğini sallarsam ya da kucagima alıp pispislarsam uykuya devam ediyor. Tabi o kalkiş anını kaçırırsam uyku falan kalmıyor. Uykusunu alamadigi içinde bütün huysuz oluyor ve devamli kucak istiyor.
Ya sanırım biz nazarlara geldik ilk kizimda bunların hiç birini yaşamadım. Herkesler çok sasiriyodu.
Şimdi ise tam tersi

Ya hanımlar dün Atv de çocuk doktorlarından biri uyku problemi olan çocuklar için bir tarif vermişti. Eşim işinden dolayi şehir dışında yarın geliyor. Eşim gelir gelmez gidip alaçam o bitkileri.
Tarif şöyleydi 1 tatlı kaşığı papatya, 1 tatlı kaşığı melisa, 1 tatlı kaşığı rezene bir bardak sıcak suya konacak 10 dakika bekletildikten sonra çocuğa icirilecek.
Şimdi sorum şu bu karisimin ne kadarı çocuğa icirilecek. Niye bu tarifleri eksik verirlerki. Bilgisi olan varmi herhalde hepsini verecek değiliz demi 4 aylık bebege

Canım ben örtüsünü yatağının içine kenarlardan sabitliyorum ilk başlarda kızımda açıyordu annem penye örtüyü ayaklarına doladı 2-3gün baktı kurtulamıyo vazgecti unuttu sonra açmıyo artık dene istersen..

Canlar hepinize iyi akşamlar biz bugün dr da çok eğlendik kafa çapımız 40.5olduğu için artık takip etmeyelim normale yaklaştı dedi çok mutlu oldum özellikle ayak bastırdığıma zıpzıpta zıpladığına ve ekgıda için söylediklerine ... :) guluten için günde 2-3 bebekbisküvisi ver dedi yoğurt ile başla herhafta bişi ekle dedi sıralamamız yoğurt -yoğurt+elma +armut muz vs vs tatlandırıcı olarak şeker değil pekmez önerdi ... Kilomuz 8.3 kg boyumuz 67cm en güzel şey ise sosyal iletişimi 7+ayda dedi çünkü kızım baba nerde deyince babaya anne deyince bana annane deyince anneme bi kaç test yaptı öğrenme yetisi ile hersey çok iyi dedi birde tabi kaza gecirdik doktorumuzla oynarken bi döndü kafa duvara vurucaktı dr telaş edip hiii dedi ona korktu :) ben bişi olcağı zaman soğukkanlı davranıp bağırmam gülerim ağlayası varsa bile şaşırıp unutur yani çok şükür ki artık gelme dedi 9.ay bitiminde gidicez sadece sağlık ocağında aşıya gidicez :) anne sütü ana öğün ek gıda günde toplam 2çay bardağını gecirme dedi :) ve ben açılışı tarhana ile yaptım kızım ilk seferde sorunsuz yarım çay bardağı içti :) rabnim hepsibe sağlık versin

Canim kast ettiğin hamak beşik mi bende gündüzleri onu kullanıyorum. Ful sallamayla benim kiz bir kaç defa içinde 2 saate yakın uyudu. Ama devamli salladim. Sallamayi bıraktığım an uyaniyodu. Tabi devamli sallayacak biri gerek
Maşallah canım kızına Rabbim nazarlardan korusun. Kaç aylik kızın
Ya birde ilk sefer için yarım çay bardağı çorba çok degilmi. Birer kasik birer kasik ilerlenir benim bildigim

Benim kızım kucakta uyumaya çok alıştı çünkü çok gazlı bir bebekti sakinleşmesi için beslenme sonrası fazlasıyla kucağımda kalıyordu 4. Ayda yeni bitti gazımız diyebilirim kucağı baya bir öğrendi ama uykusu gelince ağlama huyunu 1 aydır çıkardı gündüz uykularımızın düzeni yok uyursa dünyalar benim bir anda azalttı gündüz uykularını kendi kendine gündüz uyumayınca da akşam 6da geliyorlar zor sakinleşiyor aslında bütün bebekler anne karnında kendileri uyuyup kendileri uyanıyor biliyolar kendi başlarına uyumayı ama doğunca birçok faktör devreye giriyor

Canım kızım konuşulduğu zaman oldukça uzun zaman dikkatle dinliyor ve 1 haftadır ismine dönüp bakıyor
Canım senin kızın ne kadarlık oldu? Benimki bugün 4 aylık oldu 10 gündür falan ismine bakıyor konuşulduğunda da sesin yönünü bulmaya çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…