• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Kızlar bizim bücür öğlenden beri mahvetti bizi. Öğlen tilki uykusu yaptı hep uyur uyanik. Son 3-4 saattir uyumamak için direniyor resmen. Gaz sancisi da yok. Ara ara azicik ağliyor. Gözlerinden uyku akiyor, ağzi ayrilacak esnerken ama yok. O gözleri kapamiyor cadı. Napicaz biz yahu niye boyle ki? Normalde gayet duzgun uyurdu..
Yaaa benimkide bugun aynen oyleydi canim kucakta uyuyor yatiriyorum uyaniyor emiyor gaz oluyor gazi cikiyor tekrar emmek istiyor ayni seyleri yaptik durduk aksama kadar :( insallah gecemiz iyi gecer su an tek umidim o

Kizlar yazmistim oglum surekli emiyor sutum yetmiyor mu diye.az once sagdim tek gogsumsen 100 cc ye yakin sut cikti yani bu da oglumu doyurur. O zaman ne diye surekli emmek istiyor huzursuzlaniyor. Cozemedim. :( acaba cenesi yoruluyor da cekemiyor mu. S

Kizlar yazmistim oglum surekli emiyor sutum yetmiyor mu diye.az once sagdim tek gogsumsen 100 cc ye yakin sut cikti yani bu da oglumu doyurur. O zaman ne diye surekli emmek istiyor huzursuzlaniyor. Cozemedim. :KK43: acaba cenesi yoruluyor da cekemiyor mu. S
Canim bazen gazdan yada baska birseyden dolayi huzursuz oluncada surekli emmek istiyorlar emerek rahatlamaya calisiyor olabilir

Çınarlıdaki yıkamayın dedi bizde yarın bahadır beye götürücez bakalım o ne dicek biz emmeye alışamadık:KK43: tutmuyor bir türlü yaklaştığı an başlıyor bağırmaya
Cnm bebişi yıka biz hergün yıkadık cocuk terliyor kokuyor yıkanmadan olurmu göbüşünü iyice kurula cok su gelmemesine dikkat et yeter birde eczanede göbek bakım losyonu al oh mis gibi.
Bnm oğluşta memeyi almıyordu sürekli sağıyorm 1 aylık olduk daha anca anca memeyi tutmaya başlıyor acken verme ama ozaman cok sinirleniyorlar :)
Biraz doyur gün içinde ara ara meme ver

Yok canım, ishalden değildir. Bebekler hep ishal gibi. Dün ben de sordum hatta. Benimki de sık sık kaka yapıyor. Biraz da kıvamlı, ama bebişler öyle olabilirmiş. Öyle şeyler düşünme. Doktor zaten söyler. İnşallah yolundadır her şey..

Bizimki yalancı memeye alismadi daha. Alissa o biraz kurtarıcı olur belki..
Sagmaya fırsat bile olmuyor çoğu zaman ya. Biraz dinlensin memeler diyorum, hoop acikiyor. Sagarken de aciyor benim göğüsler, ama geceler için sagmak iyi olacak.. Gaz çıkartmayı da beceremiyoruz pek.. İnşallah yoluna girer dediğin gibi..

Gaz için sab.simplex ilaç kullanıyorum gogus icin e vitamini evicap ve lansinoh suruyorum her emmeden sonra yaraya madicasol iyi geliyo ama temizlemek zor sürekli emzirdigim iz icin:(

Yaaa benimkide bugun aynen oyleydi canim kucakta uyuyor yatiriyorum uyaniyor emiyor gaz oluyor gazi cikiyor tekrar emmek istiyor ayni seyleri yaptik durduk aksama kadar :KK43: insallah gecemiz iyi gecer su an tek umidim o

Bizimki bu sefer kucakta da uyumuyor. Sakin sakin uykulu bakiyor öyle. 20 günlük civcivi ayakta sallamayi bile denedik, öyle uyudu sonunda:) bakalim ne kadar surecek..

Kızlar 41 günlük olduk bebeğim hala meme tutmuyor daha doğrusu tutamıyor çünkü göğüs ucum yok bildiğiniz dümdüz gören şaşırıyor. Elimizin üzeri gibi dümdüz gerçekten. Minnağım ağzına alamıyor bu yüzden zaten az olan sütüm bitti. Mama ile besliyorum mecburen. 2 saatte bir 60 cc veriyorum. Doymazda bir 30 cc daha veriyorum. Herkes beni suçluyor ama ne yapabilirim deniyorum sürekli tutamıyor. Yaradılıştan olan bişey elimden ne gelir ki. Herkes üstüme geliyor özellikle kvalidem. Kafayı yicem ya zaten üzülüyorum bir gün koparcam kıyameti tak etti artık. Sağlıklı olsun da mama yesin napayım :KK43:

Benimde göğüs ucu sorunum vardı pompayla sağıp biberonla verdim sütümü hep sonra Uçlar biyuyor oğlum birini alıyor artık sürekli süt sağilmadigi için az lütfen düzgün pompayla sağ ver zamanla açılacak kanallar

Canım ben onu sormadım yha unuttum doğrusu perşembe kontrole gel demişti o gün sorarım artık bakalım.. Bende göbeğinin düşmesi yanındayım ama kv yıkayalım diye tutturunca dr sormadan olmaz dedim bişe demedi ama habire laf atıyo hasta olacak die amann yha bide bunla uğraşıyorum neyse cnm dedğin gbi ben bi sorayım ona gre hareket ederim artım

Dr a sor mutlaka kış şimdi terlemiyolar hiç bi şey olmaz küçücük bebek banyo rahatlik ama dr bi tarzda ise uyucaz göbek önemli

Bizim cadı göğüslerimi parcalamaktan bir türlü vazgeçmiyor zar zor ağlayarak emziriyorum mecbur. Ama sıkıntım bebişin memede hemen uyuyakalması ayırmaya çalışınca hemen uyanması. Uyandirip emmeye devam etsin istiyorum yok. Yarim saat boyunca memede ama toplasan 15dk emmiyodur. Göğüste uyursa uyumaya devam yoksa bittik. gazını çıkarmadan yatiriyorum mecburen gogusten kaldirip gazini cikarmaya calisirsak basıyor çığlığı. Nasıl bir düzen tutturcam bilemedimki..

Bizimkide hep memede gece uyuyayim diye sağıp toptan veriyorum gaz çıkarıp uyutuyorum gaz çıkarırken uyanmasın diye yalancı meme verip uykuya dalmasini bekliyorum

21 günlük oldu ama minik hala biizmki :) perşembe günü 3400 dü kilosu. daha 1 kullanıyoruz. 2 ye ne zaman geçeriz bilmem.

canım benim de vardı hiç dert etme. sık sık emiyorsa atar. bizim 5. gün 10,6ydı iki gün sonra tekrar baktılar 9,6ya düştü. doktor emzir biter emerse dedi. 1 haftada falan normale döndü. bir de doktorum bana günde 1-2 çay kaşığı su ver bu süreçte dedi. bir de sen maden suyu iç. ben hatta oda sıcaklığında maden suyunun gazını tamamen kaçırıp bir kaşık da bebişe verdim ilk 10 gün.

benim de sol göğüs ucum yoktu manuel pompa aldım onunla sağdım verdim o göğsümü bir süre sağınca yavaş yavaş çıkmaya başladı.ufak ufak tutmaya başladı. büyüdükçe de tutması kolaylaştı. şimdi yine sağ göğsüme göre daha zor tutuyor ama tutuyor. sütün tamamen bitmediyse elektrikli bir pompa temin et. elbette sağlıklı olsun öncelikle ama anne sütünün yerini hiçbir şey tutmuyor malesef. inşallah çözüm bulursun.

biz de yıkadık valla her gün. biraz üşümüştü burnu tıkalıydı o ara yıkamadık sadece 5. gün düştü göbeği. steril mendiller ve alkol set halinde eczanelerde var göbek temizliği için.

bizimlasın :KK70:

mama vermeye nasıl karar verdin? gece huzursuzluğu var biraz ipekin. sütüm çok fazla ama kalitesini bilemiyorum tabi.
gündüz 3-3,5 saat deliksiz uyuyor emdikten sonra ama iki gecedir huzursuzluk oluyor. 3 te uyandıktan sonra 6 7 ye kadar yarı uyur yarı uyanık geçiriyoruz memede uyuyor yerine koyunca 10 15 dk sonra tekrar mızırdanmaya başlıyor memeye gelip 5 dk çekiştirip tekrar uykuya dalıyor. sabah uyuyunca 10 11e kadar yine deliksiz uyuyor. kararsız kaldım ben de başka bir sıkıntısı mı var aca diye

allahım çirkine hele allah nazarlardan saklasın :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Canım ela mama yiyince sakinliyor, huzursuzluğu bitiyor gülümsüyor. Kendi kendine uyuyor. Zaten akşama ben farkediyorum gün içinde bütün gün emzirince sütümde azalma oluyor göğüslerimin süt dolması içinde iyi oluyor. Mesela 3. hafta itibariyle 3 kaşık 90 cc mama verilmesi gerekiyor. Biz bu cuma 4 haftayı doldurcaz bugün annem 90 yaptı 20 cc alamadı. Gazını çıkarttık onu da aldı. Eğer emzirmeden sonra mamayı da alıyorsa bilki doymuyordur.

Son düzenleme:
Canim biz senle ayni gun dogum yaptik galiba. 3 ekim. :) masallah ne guzelmis duzenin. Biz daha bi duzen tutturamadik.Bizimki en fazla 2 saat duruyor emmeden. Dun gece her saat basi kalkti. İnan artik emzirmekten kendimden geciyorum. Uykusuzluk cok fena :KK43:
Bu düzen annemin yanında kuruldu cts evimize dönüyoruz bakalım bizi neler bekliyor yalnız.

Çınarlıdaki yıkamayın dedi bizde yarın bahadır beye götürücez bakalım o ne dicek biz emmeye alışamadık:KK43: tutmuyor bir türlü yaklaştığı an başlıyor bağırmaya
Çınarlıda bize erkek doktor geldi yıkayın dedi canım. Bahadır beyde yıkayın diyecek kesin. Biz bir gün arayla yıkıyoruz yıkanan bebek çok çabuk büyüyor gelişiyor rahatlıyor uyuyor. Ben herkese tavsiye ederim. Biz 1 gün arayla yıkadık hala da yıkıyoruz biraz daha soğuyunca 2 güne bire döneriz herhalde.

Gaz için sab.simplex ilaç kullanıyorum gogus icin e vitamini evicap ve lansinoh suruyorum her emmeden sonra yaraya madicasol iyi geliyo ama temizlemek zor sürekli emzirdigim iz icin:KK43:
Sab simlexin faydasını görüyor musun canım görüyorsan anlatır mısın nasıl bir değişiklik gözlemlediğini. Kuzende bugün söyledi sab simlex verin gece rahat etsin çocukta dedi. Biz zinco aldık hala çok gazı var bebeğimin.

Cnm bebişi yıka biz hergün yıkadık cocuk terliyor kokuyor yıkanmadan olurmu göbüşünü iyice kurula cok su gelmemesine dikkat et yeter birde eczanede göbek bakım losyonu al oh mis gibi.
Bnm oğluşta memeyi almıyordu sürekli sağıyorm 1 aylık olduk daha anca anca memeyi tutmaya başlıyor acken verme ama ozaman cok sinirleniyorlar :)
Biraz doyur gün içinde ara ara meme ver
Emzirirken kolumda terliyor bizimkininde kafası. Hemde nasıl kokuyorlar terleyince 1 gün arayla yıkıyoruz bizde hasta olmasın diye. Kolumada ince bir bez koyuyorum artık kafasını üstüne koyuyorum uzun kollu giysem sorun olmucakta kısa kollu giyince benim kolumla elanın kafa temas ediyor saçları ter içinde kalıyor.

Ben daha dogurmuyormusum kızlar :( açılmam yok ntsde de sanci cikmadi bu kez.. telaslandirdi bizi sipa ama yok daha bi aksiyon.. Allah doguramayanlarimizin yardımcısı olsun, ctesiyr kdr bisey olmazsa tekrar gidicez, dr 41i cok beklemem ptesi salı yatış verip suni sanci deneriz dedi :( :(

Sab simlexin faydasını görüyor musun canım görüyorsan anlatır mısın nasıl bir değişiklik gözlemlediğini. Kuzende bugün söyledi sab simlex verin gece rahat etsin çocukta dedi. Biz zinco aldık hala çok gazı var bebeğimin.

Sab simplex için gözlem yapamıyorum yani Gaz çıkarırken çok ikiniyo ama çıkarıyo bence iyi geliyor epeydir kullaniyorum eczacı Tanıdığım rahatlıkla kullan dedi zaten iki buçuk aydan sonra gerek kalmıyor çocuk rahatliyo dedi tanıdığım onun kızının kini verdi bana . Tek sorun gax ilacını yemekten önce vermem gerekiyo yoksa kusuyo

Sorma canım. O ter kokusu yok mu :KK43: Yani günlerce yıkanmamış gibi oluyorum. Oysa devamlı dustayım. Saçlarımı kurutuyorum dustan sonra, en fazla 10 dakika kuru kalıyor. Hep ıslak terden. 10-15 gün sürer terleme diyorlar.

Benim 1 ay oldu :-) zaten 4 ay yazın ter den olduk bide şimdi hala terliyoruz işimiz zor söyle mislerin gibi kokarak temiz fonlu saçlarla yatmak hayal artık :(

Sutum geliyormus gibi hissediyordum yani cocuk emince agzinda baya sut oluyor ama simdi bi sagacam bkalim ne kadar cikiyor. Mamadan sonra hemen uyudu oglum hala da uyuyor. Ben de hic istemiyorum mama vermeyi her anne gibi ama napim doymuyorsa mecburum. Ki benm oglum sarilk oldu hala atlatamadi tam olarak yani ac kalmamali. :KK43:
Kıyamam ben onaaa. Tabiki en önce anne sütü ama zaman zaman takviye şart gibi oluyo. Bnde çok özeniyorum mamayı agzına Sürmemiş bebeklere. 100 cc oldukca iyi bi miktar demekki bebiş çekemiyo o kadarını. Ve şöyle bi faktör var canım. Yaglı proteini bol süt doyurucu oluyor bu da annenin iyi beslenmesiyle mümkün. Doktorumuz sen iyi beslenki su fıskırmasın bos bos doyursun bebişi demişti. Eger gazdan vs olsaydı mama içincede ağlardı burda sorun doyma hissiyle ilgili.

Back
X