- 5 Nisan 2014
- 832
- 606
- 333
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
terleme neden oluyo acabaAy ondan aliyim mi? Annemler işe yarardi sizde diyor.
Canım valla hiç öyle gazlı şeyler yemiyorum aslında ya. Hep gazlı bu çocukAma ben geceleri çok terliyorum. Annem de terleyip usuyorsundur, farketmiyorsundur diyor. Usuyunce gaz yaparmış süte. Ama elimde değil yani, askılı ile bile yatsam su gibi oluyorum, napiyim yaa :/
Canim bebeğe rezene icir.bide nurseHarves gaz ilacı al.ben 2 oğluma da uyguladım maslalh gaz sorunumuz olmadiiuiAy ondan aliyim mi? Annemler işe yarardi sizde diyor.
Canım valla hiç öyle gazlı şeyler yemiyorum aslında ya. Hep gazlı bu çocukAma ben geceleri çok terliyorum. Annem de terleyip usuyorsundur, farketmiyorsundur diyor. Usuyunce gaz yaparmış süte. Ama elimde değil yani, askılı ile bile yatsam su gibi oluyorum, napiyim yaa :/
Termosta bekletince suda koku olur diye düşünüyorum ama her an kaynatıp ılıtmak zahmetli oluyor. İyiki mamalar var tabiki anne sütünün yetmediği yerde imdadımıza yetişiyor. Tek korkum biberona alışır da memeden soğur mu diye.Canım ben çaydanlıkta kaynatıyorum sabahtan. Sonra kaynayan suyu termosa koyuyorum gün içinde termostan dolduruyorum. Verdiğin suyun tamamı kaynamış su olmalı, benmari usulü yapıyorsan bile ılık suyuda daha önceden kaynatılıp ılıtılmış su olmasına özen göster. Mamanın yiyemediğini dök bir daha verme. Mama tek seferlik hazırlanıyor. Ben hiç süt sağmıyorum gün içinde emzirebildiğim kadar emziriyorum. Zaten sütüm azalınca ela ağlıyor memeyle kavga ediyor anlıyorum ki süt bitti göğüs değiştiriyorum. Eğer ki diğerindede bitti ve ela doymadı o zaman mama. Çünkü ben 1.5-2 saat emziriyorum. E sonunda bitiyor sütler. Mama vermekten de hiç gocunmuyorum zayıf hastalıklı gibi olmasın kızım.
Baktır tabi canım. O sızlama bende de oluyor.Ben de 5. gün gittim. Bandaji çıkardı, dikislere baktı, bir fıs fıs çıktı. Tamamdir dedi. Ne.ultrason ne bir şey. Alinacak dikiş yokmuş zaten. Eriyecekmis kendisi ama aslında bakmasını isterdim ultrasonda. Arada sanki içimde sizlama oluyor, korkuyorum bazen. Keşke baksaydi. Baktirsam mı 40indan sonra acaba?
Nasıl yani kalıp sabun mu koycamBenim bildiğim kadarıyla bebek emzirilmezmis bu dediğin şey göğüsün tas gibi olup alev gibi yanmasi gibiysw eğer arkadasimda da olmuştu biraz kocakari şeyleri yapilan ama ise yaradi ve geçmişti bulasik bezini koyuyorsun yada banyo sabunu koyuyorsun göğsüne geçiyor ama o göğsünü emzirme sağ sadece benim bildiğim.bu
Canım günde 2-3 kere kaynat su koy termosa hiç bişiy olmuyor yalnız içi düzgün olanları tercih et. Benim en memnun kaldığım mama hipp oldu canım doyuruculuk ve kıvam yönünden ama sma'dan elimde 1200 gr var. Önce onu bitiricez bu arada kilo alımını da değerlendirebilirim.Termosta bekletince suda koku olur diye düşünüyorum ama her an kaynatıp ılıtmak zahmetli oluyor. İyiki mamalar var tabiki anne sütünün yetmediği yerde imdadımıza yetişiyor. Tek korkum biberona alışır da memeden soğur mu diye.
Ben şimdilik aptamil kullanıyorum. e bebekte hip için çok güzel yorumlar yazmışlar organik olması yönünde. ama burada hip için kötü şeyler yazılmıştı galiba.
Ben 40tan once gittim canim. Asiri bi kanaman yoksa rahatsiz hissetmezsen hemen git icini rahatlat derimAy saol canım yaa.. Zaten hastaneyi pek beğenmedim. Doktor da o kadar yoğun ki yeterince vakit ayıramıyor, dolayısıyla yeterince beğenmedim onu da. Başka doktora gidiyim ben en iyisi. 40ını beklemiyim mi ki?
Ben iki göğsü de emziriyorum öyle geçiyorum mamaya. Senin doktor birini emsin tam emsin diyor. Sütün tamamını boşaltıp yeni süt üretimi için.Bugün bana doktor mama takviyesi yaptığımız için bir göğsünü emdir sonra mama ver yediği kadar diğer göğsü geçme 2 saat sonra o göğsü emdir dedi. Zeynep Doğa o an çok ağlıyordu çok dikkatimi verip dinleyemedim ama ne kadar mantıklı bilemedim de. Amaç dinlenmen gerekiyormuş süt üretimini desteklemek için sanırım
Tekraggecmiş olsn cnm@Batuhanannesi ,aysglufk , @zobiska ,
brntrkz sizlere cevap yazamadım kızlar kusura bakmayın.baya sorunlar yaşadık. peygamber sünnetli doğdu oğlum. bilinenin aksine çok zor bi durum. 1 yaşına gelince ameliyat olucak kuzum
bu enfeksiyona enfeksiyon da uzayan sarılığa sebep oluyor.kilo bile vermişiz. gün aşırı hastanedeyiz. kan alınıyor , salı sonda takılacak. sonda işlemi her ay olacak. @Batuhanannesi ek mamaya geçirdi doktorlar
toparlanırız inşallah.
Ay cnm bnde korkmuyo değilim ama vaziyet bunu gösterıyor sanırım . Eşim geldi akşam hadi doktora dedim bşndik arabaya otopsrktan çıkana kadar uyudu neyse gittik hastanaye çokta kalabalıktı bizimki hala uyuyo muayene olmadan geldm geri hala fosur fosur uyuyo :)Allah korusun kolik olmasınlar korkuyorum tabi iyi olmaları önemli ama o kolik ten yani sebepsiz sürekli ağlamadan korkuyorum
Aynen sabunu koy geçene kadar kalsin benim arkadaşı öyle göğsünde sabunla calisti ama geçti yaniNasıl yani kalıp sabun mu koycamkullanılmamış herhlde
Ayy valla ne duysam yapıcak durumdayım çok zormuş valla![]()
Bir süre böyle deneyeceğim bakalım canım. Şuan diğer göğsü verdim baya dolmuş cukcukluyo cadıcık :)Ben iki göğsü de emziriyorum öyle geçiyorum mamaya. Senin doktor birini emsin tam emsin diyor. Sütün tamamını boşaltıp yeni süt üretimi için.
Cuk diye oturmuş cnm :)Eveeeet. Sormasin artik kimse. Bi tweet vardi. Bebek neden agliyor sorusuna anneler adina topluca cevap veriyoruz "essekler sorsun diye" yazmislardi. Ne haklilarmis. Bu da tumm annelere gelsinEki Görüntüle 1672858
Ay cnm bnde korkmuyo değilim ama vaziyet bunu gösterıyor sanırım . Eşim geldi akşam hadi doktora dedim bşndik arabaya otopsrktan çıkana kadar uyudu neyse gittik hastanaye çokta kalabalıktı bizimki hala uyuyo muayene olmadan geldm geri hala fosur fosur uyuyo :)
Babası arabayla gezesi gelmiş oğlumun diyo![]()
Canm bu nasil bisey benmde gogsum cok kotu ve sutum az ama cok agri sizi cekiorum sut atesimi acaba uclari kipkirmizi ve gogsum hep tas gibi agrio napicami sasirdim bende sagiorum elimle damla damla anca gelio pompada ucunu cok fena yaptigi icin kullanamiorum birde bazen gogsun resmen ates gibi yanio ikiside bu durumda annemler normal dio bende sanki gogsum tam bosalmio tikali gibi diorum sicak kompres yapiorum sen ne yapmayi dusunuorsun cnm yaKızlar doğum yapanlara hayırlısı olsun yapacak olanlara rabbim kolaylıklar nasip etsin inşallahh
Önceki gün sol gögsümde süt ateşi oldu kızlar dr umu aradım sağ ve emzir dedi ilaç falan vermedi ama sol gögsümden çok az süt geliyor 10 cc var yok damla damla zaten sağ gögsümden de 20 civarı geliyordu. Önce emziriyorum geldiği kadar boş boş çekip memede uyuyor yavrum sonra uyandırıp mama veriyorum
Kızlar fikri olan var mı ne yapmalıyım doktor geçer diyor ama yavrum ağladıkça benim canım acıyo
Psikolojim de bozulmaya başladı![]()
Ay deme cnm ya napicaz bendemi acaba bundan oldum bildigimz kati sabunumu koyucaz valla ne olsa yapcam bende ama bulasik bezi isi kotu sabun daha iiBenim bildiğim kadarıyla bebek emzirilmezmis bu dediğin şey göğüsün tas gibi olup alev gibi yanmasi gibiysw eğer arkadasimda da olmuştu biraz kocakari şeyleri yapilan ama ise yaradi ve geçmişti bulasik bezini koyuyorsun yada banyo sabunu koyuyorsun göğsüne geçiyor ama o göğsünü emzirme sağ sadece benim bildiğim.bu