• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Canım sizinki ne güzel gegirebiliyormus ben 10 _15 dk emzirdikten sonra hemen atıyorum omza 15 dk falan uğraşıyorum ama cikmiyo bi türlü var mı bu işin bi tekniği ben mi beceremiyorum bilemedim yani
Canım ben de yapamıyorum. Annem yapıyor. Dik tutuyor kafadan aşağısını. Elini hafif içe doğru büküyor ve tüm parmakları birleşik oluyor. Pıt pıt vuruyor sırtına. Aynısını ben de yapıyorum, 3-4 defa basarılı oldum sadece. Alakası var mı bilemedim.

Kızlar hepimizin bebeklerinin gaz sorunu var. Ama tavsiyem gaz ilaçlarını ve diğer ev yapım çözümlerini çok sık uygulamayın ilk haftalarda. Bebişlerimizin bağırsakları yeni yeni gelişiyor, tembelliğe alışmasınlar.
Doktorum aynisini soledi cnm cok cok gerekmedikce yani cocuk hic gaz cikarmiorsa ilac veriorum dedi ve gaz cikarma tekniklerini soyledi bende surekli masaj yapiorum ve bayada faydasini goruyoruz suana kadar hic bisey kullanmadik sukur

Canım sizinki ne güzel gegirebiliyormus ben 10 _15 dk emzirdikten sonra hemen atıyorum omza 15 dk falan uğraşıyorum ama cikmiyo bi türlü var mı bu işin bi tekniği ben mi beceremiyorum bilemedim yani
Canmmm cok kolay koca adam gibi gegirior bizim pasada bak emzirdikten veya mama verdikten bikac dakka maksimumda bes dakka sonra poposunu omzuna yakin yere koy basla yukardan asagi sirtini once hafif pat patlar sonrada sivazlama seklinde ovmaya olmadigi zaman cocugu onune al yavasca dier omzuna koy mutlaka gegirior yani bizimki hic bos gecmedi,hava yuttugu icin cocuklarda cok gaz oluo mideden cikartmak cok onemli bagirsaklarda cogalirsa sancilanio bebisler bir dier teknikte cocugu yuzustu yatirip yumusak sekilde sirtini sivazlamak sonra sirt ustu yatirip ayaklarini karnina dogru cekip duzeltiyorsun kac kez bu hareketi yaparken pirtlatti bizimki bu harekette bagirsaktaki gazi cikartmaya yardimci oluor cnm...

Canım ben de yapamıyorum. Annem yapıyor. Dik tutuyor kafadan aşağısını. Elini hafif içe doğru büküyor ve tüm parmakları birleşik oluyor. Pıt pıt vuruyor sırtına. Aynısını ben de yapıyorum, 3-4 defa basarılı oldum sadece. Alakası var mı bilemedim.
Hele uyuyorsa uyku falan kalmio hemen açılıo gözler inş biran once bnde halledebilirim şu gaz işini

Canım senin doktorun önerdimi kanguruyu? Burdakiler 6 aydan sonra diyorlar ya. Bende sling almayı düşündüm bu yüzden karar veremedim bir de erkek bebekler için de pek önermiyolar diye duydum.. İnsan çok kararsız kalıyor.. Ama sizinkinin kumaşı çok güzel görünüyor klasik dışında.. Güle güle kullanın
Ergonomik oldugu muddetce hicbi problem olmaz aksinE anne-bebek bagini kuvvetlndirir Dedi cnm. Yeni dogan aparatlari var zaten bacaklari acmiyosun anne karni pozisyonunda duruyo kanguruda. Erkek-kız farketmıyo oyke olunca. Yazlık kıslık kumaslar var. Bnm bgrndıgım renk allseasondu fermuarları acıp yazlık ince ypblyrum. Bn lillebaby aldım. Arastr bi istersen. Ergo manduca tula boba diğer ergonomık olanlar. Kuması organık lillebabynin diğerlerini bilmyrum cnm.

Canmmm cok kolay koca adam gibi gegirior bizim pasada bak emzirdikten veya mama verdikten bikac dakka maksimumda bes dakka sonra poposunu omzuna yakin yere koy basla yukardan asagi sirtini once hafif pat patlar sonrada sivazlama seklinde ovmaya olmadigi zaman cocugu onune al yavasca dier omzuna koy mutlaka gegirior yani bizimki hic bos gecmedi,hava yuttugu icin cocuklarda cok gaz oluo mideden cikartmak cok onemli bagirsaklarda cogalirsa sancilanio bebisler bir dier teknikte cocugu yuzustu yatirip yumusak sekilde sirtini sivazlamak sonra sirt ustu yatirip ayaklarini karnina dogru cekip duzeltiyorsun kac kez bu hareketi yaparken pirtlatti bizimki bu harekette bagirsaktaki gazi cikartmaya yardimci oluor cnm...
Çok saol canım harfiyen uygulayacam inş cikartabilirim o gazını cikartmayinca ondan çok bana dert oluo

Bugün 20. günümüz doğalı. Ama göbeğim hala kocaman. Ne zaman gidecek bu göbüş? Geçen seneki kışlıklarıma hiç giremiyorum. Kendimi iyi hissetmiyorum, poğaça gibi bir göbekle. Kilo da veremiyorum hiç :KK43:
Of ya bende bende biz 45 günlük olduk hala dana gibiyim dışarıya çıkmak bile istemiyorum belli başlı kıyafetleri giyiyorum onu geçtim hiçbiri yakışmıyor mantar gibi yim

Canım aynen bende de var o sıkıntı. İşkence oluyo gaz cıkartma

Of ya bende bende biz 45 günlük olduk hala dana gibiyim dışarıya çıkmak bile istemiyorum belli başlı kıyafetleri giyiyorum onu geçtim hiçbiri yakışmıyor mantar gibi yim
Alın benden de o kadar. Göbegimde sanki ikinci bi bebek var 50 gün oldu

Ben kullanıyorum memeye alışır belki diye aldım ama hala memeyi almıyor ama biberon iyi kesinlikle emmeden gelmiyor avent gibi değil yani ama medelaya alışmasıda 1-2 seferde anca oluyor

Memnun kaldın mı canım ???

Ergonomik oldugu muddetce hicbi problem olmaz aksinE anne-bebek bagini kuvvetlndirir Dedi cnm. Yeni dogan aparatlari var zaten bacaklari acmiyosun anne karni pozisyonunda duruyo kanguruda. Erkek-kız farketmıyo oyke olunca. Yazlık kıslık kumaslar var. Bnm bgrndıgım renk allseasondu fermuarları acıp yazlık ince ypblyrum. Bn lillebaby aldım. Arastr bi istersen. Ergo manduca tula boba diğer ergonomık olanlar. Kuması organık lillebabynin diğerlerini bilmyrum cnm.
Bir de pozisyonunu tam gösteren bi foto alsaydık..

Merhaba arkadaşlar,
Cok şükür bebegime zorlu bir dogumdan sonra kavustum.suan bir aylik olduk bile.fakat uc haftadır bitmeyen gazimiz var.agizdan cikarmayi daha ogrenemedi tada ben beceremiyorum.alttan cikarmak icin zorluyo kendini kipkirmizi oluyo cok üzülüyorum.ins yakın zamanda biter.durum böyle olunca uykusuz geceler gunler kaçınılmaz oluyor.tabili bende derman kalmiyor.annem olmadigu icin babam yanimda yardimci oluyor cok sukur.ama o da gidicek ve suan bile ne kadar zorlaniyorum.gidince napicam bilmiyorum ve cok korkuyorum yalniz kalmaktan.bakamiycam ilgilenemiycem gibi geliyor.benim gibi hisseden varmi?

canım metsili kaç damla ve nasıl veriyorsun mamasına ya da suya karıştırarak verin yazıyor bende çok az suyla birlikte verdim inşallah işe yarar kimyonu hep kendim içiyordum bugün bebeğede verdim verdikten sonra gaz çıkardı ama onun etkisi mi bilmiyorum sürekli bir şeyler denerken ona da üzülüyorum :KK61:
3 4 damla verdim ondan önce kimyon vermiştim ağlaması geçmedi bir saat sonra falan damla verdim sonra gazını çıkardı o gece rahattı bebeğim ilk kez doğru düzgün uyudu. fakat kimyonun etkisi mi yoksa damlanın mı anlamadım. damlayı suyla falan vermedim direk ağzına damlattım.

Merhaba arkadaşlar,
Cok şükür bebegime zorlu bir dogumdan sonra kavustum.suan bir aylik olduk bile.fakat uc haftadır bitmeyen gazimiz var.agizdan cikarmayi daha ogrenemedi tada ben beceremiyorum.alttan cikarmak icin zorluyo kendini kipkirmizi oluyo cok üzülüyorum.ins yakın zamanda biter.durum böyle olunca uykusuz geceler gunler kaçınılmaz oluyor.tabili bende derman kalmiyor.annem olmadigu icin babam yanimda yardimci oluyor cok sukur.ama o da gidicek ve suan bile ne kadar zorlaniyorum.gidince napicam bilmiyorum ve cok korkuyorum yalniz kalmaktan.bakamiycam ilgilenemiycem gibi geliyor.benim gibi hisseden varmi?
canım biz de nerdeyse bir aylık olduk kv sürekli yanımdaydı fakat bebekle çoğunlukla ben ilgilenmeye çalışıyorum 2 haftadır bizim de gaz problemimiz var fakat alışıyo insan bi süre sonra. korkma bence sen de alışırsın

Ben de çok kötüyüm :KK43:
Tayt ve üzerine bol bir ince kazağım var. Hep onları giyiyorum. Montlarım bile olmuyor. Ayakkabılarım da aynı şekilde. Eşim diyetisyene gidelim diyor. Annem bırak diyeti zayıflamayı bebeğini emzir diyor. Az önce tartıldım 2 kilo almışım bir de. :KK43:

kızlar bebeği kusan varmı bizimki 14 günlük oldu son 4-5 gündür yediklerini bisüre sonra çıkarıyo ben emziriyorum yetmediği yerde aptamil veriyorum kusması beni üzüyo sanki aç kalıyo gibi bide yanımda kaynanam var sürekli kustuğunda bebeğin midesi ekşidi sütün yaramadı diyip duruyo çıkdırcam vallahi
Cnm ayni durum bize de vardi herkes fazla emiyor dedi. Basta emziriyorum snra mama veritorum. Usutmekten de olur diyenler oldu. Sonra soyle denedik emzirmedim sadcee mama verdik ve bebek kusmadi. O zaman sutumden oldugunu anladik. Annem dedi ki muhtemelen bebek burun sutunu emmemis sut kalmis eksimis. Ben guzelce bosalttim gogugslerimi basta makinayla sonra elimle hic bir sey kalmasin dye. Sonra yeni sutle emzirdim. Bor daha kusmadi.

Kızlar benim bebegim emmiyor gogus uclarim yara olduğundan mama veriyorum ne yapmaliyim
selam iyi aksamlar bebek emdikce gogusler duzeliyor hatta hangi gogsun aciyorsa onu daha cok vermeye calis zamanla geciyor zaten ins en kisa zamanda seninkide gecer bebegini rahat rahat emzirirsin

Back
X