2015 Ekim Anneleri

Kızlar merhaba. Nasılsınız? Bebişler doğdu ve yavaş yavaş büyüyorlar. Sizler ne haldesiniz? Lohusa sendromu yaşıyor musunuz? Eşiniz bebek bakımında yeterince destek oluyor mu? Sorumsuzluğu tutup sizi sinir ettiği oluyor mu? Yetişebiliyor musunuz? Çenesi kopasıca insanların sözleri davranışları sizi etkiliyor mu? Kayınvalide denen yaratık ( tüvbe tüvbe) sendromunu yaşadınız mı? Ben paylaşayım. Kvalide sendromunu köküne kadar yaşadım. Çevreden de emzir mama verme şunu yap bunu ye ... Vır vır vır konuşanlar oldu. Lohusa sendromunu yaşadım ve halen yaşıyorum fakat ağlamam azaldı artık. Sanırım sonları oynuyor. En çok etkilendiğim şey kvalidemin varlığından duyduğum rahatsızlıktı. Aklımdan atamadığım Operasyon öncesi yaşadıklarım, operasyon anında yaşadıklarım ve sonrasında 2 günlük hastanede kalış süreci. Eşimin acemiliği, bazı şeyleri akıl edemeyişi, uykusuzluk, insanların sık sık gelmesi, kızımın ağlamaları yani yaz yaz bitmez. Eşim çoğu zaman yardım ediyor fakat 2 kez beni delirtti. Küfürler havada uçuştu. 7 sülalesini andım. 1. Si Faranjitim (halen devam ediyor.) o gün kız uyumadı uyutmadı ter içinde bıraktı. Uykusuz perişan.işten geldi. Futbol maçım var diyerek formaları giydi. Kızımı biraz pışpışlayıp benim kucağıma verdi gitmeye kalktı. ( izin vermedim diye surat yaptı. Hasta halimle tam gün bakmışım. Insan biraz merhamet eder. Ne kadar vicdansız diye düşündüm) 2. Si terleme ve üşüme nöbeti geçirdim. Ölüyorum sandım. Ertesi gün yine de ayaklandım. Göğüslerimi sağdım kızıma biberonla içirdi eşim. (Emzirirken hapşuruyorum kızım çok korkuyor diye sağdım) makinede çamaşırlar vardı onları astım. Bulaşıklara geçtim. Bu arada eşime kızın bezini değiştir ve ilgilen dedim. Salona ilk girdiğimde temiz bez halen kenarda duruyordu. Çocuğu piş piş yapıyordu. Bu arada yüzüne baktığı da yok. Ekranda maça bakınıyor aval aval. 2. Ye salona girdim yine aynı. Söylendim. Çocuğun poposu tahriş olmuştu. Sık sık bezi değişmeli. Birde emziği düşmüş yavrumun onu bile yerden almamış. Tekme tokat dalasım geldi. Insanın hayatta öncelikleri olmalı. Futbol maçı bebeğinden önce geliyorsa futbol topuna babalık yapsaydım evlenip çocuk yapmasaydın deyyus dedim içimden. Sinirime hakim olamayıp "sen çocuk mu baktığını sanıyorsun? Ver kızımı bana, ben de ev işi yapmıyorum. Yemek yapmıyorum ne halin varsa gör. " dedim. Ne söylendim ama... Maç bitti beyzadeninnkeyfi geldi kızını kucağına almaya kalktı ve aldı. Laf söyledim ve göz yaşlarıma hakim olamadım. 9 ay karnımda taşıdım. Ameliyat oldum. Kolay mı doğdu ve 3,5 yıl bekledik. Nasıl emzik yerdeyken ve kızın altı ıslakken maç izleyebiliyor diye sinirden ağladım. Dövsem gerçekten rahatlıyacaktım. O denli sinir oldum. Sonra o bebeğe baktı ben biraz uzandım. Laf söyleyince ne çok konuştun oluyor. Öyle diyor. Şimdi sustum. Hiç konuşasım yok. Zorunlu olmadığım sürece konuşmak gelmiyor içimden. Ben bir annenin yapması gerekenleri yapacağım. Bundan sonra eşimden yana beklenti içine girmeme kararı aldım. Herkes kendine yakışanı yapar dedim içimden ve bu sorunu da kapattım. Insanın yaptığı herşey kendisine er geç dönüyor. Bugün maç izler kızını 2. Plana atarsan yarın kızın büyür o da seni 2. Plana atar. Etme bulma dünyası. İşte kıslarr bende durumlar böyle. 40. In çıkmasına bugün ile birlikte 10gün var. Bakalım vernellenmiş yumuşamış eski bengibi olabilecek miyim?
Şekercan senin Yorumları okurken pucca nın günlüklerini okur gibi hissediyorum:KK49:
Bunlar şimdilik hissettiğin geçici şeyler, bir yıl geçince yazdıklarını okusan ayyy ne boş şeylere takmışım dersin eminim:KK19: sana dostça birkaç tavsiye versem;
1- çok rahatsızlandın hep kuzum, hem gebelik hem sonrası, acaba bi kursun mu döktürsen, okutsan mı birilerine kendini? Nazar mı göz MÜ var sende acep bi huzura eremedin, Allah tez zamanda turp gibi yapsın seni
2- koca insanı anne gibi hayatta olamaz, senin gibi Olmasını bekleyerek yorma kendini. Sevgi ve ilgi anlayışları kesinlikle anlamak mümkün değil. Mesela benim kocam olacak adamcagızda kendini anne sanıyor, bi gün sac bas girecek bana o ne zaman bilemiyorum:KK53:
3- kayınvalideleri Allah bizi sınamak için vermiş sanırım . Kayınvalidesi olmayanlara feci özeniyorum, sen gel birde bendekini Gör sonra 1 yıl şükür NAMAZI kılarsın walla:KK45: sabah ay o olmasa eşimle ne için kavga ederdik diye düşünüyordum düşün halimizi
5-ve sooonnnnn, kızlar en rahat günleriniz bunlar, hiç şikayet etmeyin ve rahatlığın tadını çıkartın, yani gaz ağlama uykusuzluk falan inanın hiç Birsey değil. Bir diş sendromları başlayacak bunların göreceksiniz ne hale gireceğinizi, sonra emekleme yürüme derken hiç bitmiyor dertler. Benim büyük oğlan 2 yas sendromu denilen korkunç bir dönemden geçiyor , bebeklerin ergenlik dönemi gibi Birsey, karı koca mum gibiyiz yeterki sakinleşsin diye:KK17:
4- Kocaları bıktırmayalım Şekerim onlar bu anlar değilde ileride öyle çok işine yarayacak ki... Kendinide soğutma gereksiz yere, bunlar çok tatlı dönemler, genelde anneler ister istemez yalnız geçiriyor bu Dönemleri
6- lohusa sendromu korkunçtur en iyi ben bilirim sanırım. Moralini ne yüksek tutuyorsa onu yap, makyaj yap, dışarı çık bol bol, evde Sak'ın tek durup kafanın birseyler kurmasına izin verme, güzel giyinmeye çalış , danset gibi. Muhakkak herkesin mutlu olduğu seyler vardır. Insanbu dönem eğer bu sendroma girdiyse devamlı pijamalı ve hasta olarak evde geçiriyor Sak'ın buna izin verme.

Çikolata kızını çok merak ediyorum, foruma hiç giremiyorum uzun süredir, eminim foto paylasmışsındır ama ben de isterim. Öperim seni be minnak prensesi:KK200:

Canim düştü demissin ya gordu gördün mü düştüğünü? Ay yani anlaşılıyor mu? Eriyen olsa oi olurdu yaa.. ben simdi de sabunluyorum, zaten pedden tahriş oldu hep kasiniyorum resmen sinir oluyorum :KK43:
Canım dusdayken elime geldi böyle küçük küçük döküldü sonra daha bi rahatladi orası

Gozun aydin cnm bu mutlu haberi vermek nasib oldu cok sukur cennetlik meleklerimizide anioruz ne guzel bizi bekliolar cennetin kapisinda ins cnm
Allah razi olsun canim evet ne mutlu bize Rabbim iki cihanda da anne olmayi nasip etti insaAllah o zor gunler geride kaldi simdi evlatlarimiza hayirli ana baba olma cabasindayiz zor tabii ki ama hamd olsun bu gunleri gorduk nasilsiniz bebisin nasil?

Selamun aleykum anneler nasilsiniz
Şuan melegim koynumda uyuyor oyle yaziyorum size
Çok şükür bu günleri gördük
Hafta sonu babamiz turkiyeye dondu biraz zor oldu tabi
Ama insaAllah yakinda bizde donecegiz yuvamiza
Oglumun haftaya kontrolu var tekrar bakalim ne diyecek doktor
Gobegimiz 11inci gun düstu ama hep kaniyordu
Bi sabah esimle altini alicaktik bi baktik taze kan hemde az degil
Apar topar hastaneye
Cok sukur ki onuda atlattik

Oglu olan anneler sünneti ne zaman dusunuyorsunuz
Biz cok kararsiziz
Aralik ayinda yapsak mi diyoruz yoksa yazin mi yapsak
Sizler ne dusunuyorsunuz

Herkese sevgiler

Yagizimin tatli teyzeleri, biz 40 imizi ucurduuuk,ilk pastamizida kestik, evimize geldik, soyunduk dokunduk, emzirme seansi oncesi bikac kareyide sizinle paylasmak istediiikk, masaAllah dileklerinizi bekliyoruzz, sevgilerrrr:KK68:
Oy maşallah canim sizee :nazar::KK68: Sen de pek tatlısın masallaahh :nazar:

Bir fotoğraf da bizden gelsin. Keyif modundaki kızım:)Eki Görüntüle 1691857

Herkese benden selam annem ayağında sallıyor ama benim hala hiç uykum yok
Sizin miniklere de maşallah kizlaarr :KK9::KK36::nazar: Tatlı tontikleeerrr :KK74:

Kizlar 2-3 gundur tam yatma vakti benim kiza biseyler oluyor emdiriyorum yine istiyor emdiriyorum yine istiyor tabi yarim saat arayla krize baglayinca sut de tam yaglanmamis oliyor sanirim doymadikca bi kisir donguye giriyoruz..sagdigim sutu verdim dun yok icmedi mama verdim yok biberon kabul etmiyor napicam ben bilmiyorum meme istiyor illa ama bos oluyor..dun zorla 20 cc mama icirdim sonra bos memede uyuttum..
Canım benimki de tam yatma vakti öyle oluyor işte. Bir ara düzeldi gibi olmuştu, yine başladı. Dün 1 saat 10 dakika boyunca emdi :KK51:Artık sinirlerim bozuldu yani. Dalıyor gibi oluyor, çekiyorum, bir kaç dakika sonra başlıyor ağlamaya. Süt az olduğu için olduğunu sanmıyorum. Sadece anne kokusu istediği için oluyor. Uyumak için memeyi kullanıyor süt kuzuları. Mama verip de yine ille meme istediğini ve memede uyuduğunu da biliyorum çünkü. Bundan nasıl vazgeciricez bilmiyorum.

Kızlar biz bugün 2.ay asilarimizi olduk gözlerinden yaşlar aktı kuzumun içim gitti
Ateşi cikabilirmis CALPOL diye bir ilaç söylediler ama ne kdr nasıl vericegimi bilmiyorum bilgisi olan varsa yazabilir mi .
Canım biz Calpol u 6 saatte bir tatlı kaşığı verdik eğer düşmez se 4 saatte bir verebilirsin günde en fazla 6 defa ver dedi doktor

Allah razi olsun canim evet ne mutlu bize Rabbim iki cihanda da anne olmayi nasip etti insaAllah o zor gunler geride kaldi simdi evlatlarimiza hayirli ana baba olma cabasindayiz zor tabii ki ama hamd olsun bu gunleri gorduk nasilsiniz bebisin nasil?
Hamd olsun cnm iyiyiz hergun sukrediyoruz Rabbim kucagimizaa almayidaa nasib etti siz nasilsiniz iyisiniz ins giremiorsun artik goremiorum seni

dely dely didemcimmm saol canm coook uzun bi aradan sonra biraz bakim ii geldi, zombie gibi geziorum yagiz dogdugundan beri aynalara kusmustum baristik...:KK70:

Oooff off kızlar bu kv leri ne yapcaz kızlar :D
Gülüyorum valla sinirden hiç bişey yapmıyorum yine ben kötü ve beceriksiz oluyorum diğeri iyi oluyor. Bunların çenesi bir bana mı çalışıyor yeter ya arayıp sormıcam bir daha kötüyüm ya boşa gitmesin bari. Ayrımcılık oldu mu huzur olmaz ben de kimseye huzurumu bozdurmam benim mutluluğumdan önemli değil kafam rahat olsun biraz ya.

Merhaba kızlar :KK3: herkes nasiill? Hepimiz doğurduk di mi :KK48: Oh oh maşallah :nazar::KK45: Oglustan birazcik olsun ancak fırsat buldum da bakabildim biraz. Babaanne bugün burda da, ancak öyle oldu. Saolsun yemeğimizi yapıyor.
Bu minnoş yavruş pek yoruyor bizi.. Öyle stres oluyorum ki bazen, migren bir tutuyor, tam deliriyorum, daha da fena stres oluyorum bu sefer. Gaz sorunumuz var hala. Şimdi de kimyon demleyip onu veriyorum günde 2 çay kaşığı. Her şeyi karıştırdım valla, deneyip duruyorum. Napalım.. Derman varsa diye işte :KK51:
Benim bebiş hala 2 saatte bir emiyor. Gece rahat uyarsa 3 saat falan oluyor ancak. Bu aralar ne zaman artacak kızlar, bilen var miii? Hiç iş yapamıyor insan. Emip uyuması 1 saat zaten. 40ı da geçti ama.. Şimdi de 2 ayı dolsun diye bekliyorum bakalım.. Hatta dün gece tam 1 saat 10 dakika emdi :KK51:Kendi rekorunu kırıyor. Sırf uyumak için yapıyor, doymamış olamaz yani. Memeden ayirinca basıyor yaygarayı. Yalancı meme anne.. Her zaman yapmıyor ama genelde gece 12 emmemiz böyle. Tam biz de uyucaz, bizim minnak huysuzlanmaya başlıyor. Sanırım gaz saatleri. Yalancı memeyi de canı isteyince alıyor arada. Tam alismadi hala. Var mı bebisinin uykusu düzene gireeenn, bana umut olabileceeekk?
canım yazını okurken bi ara acaba ben mi yazdım dedim bu kadar mı benzer yasadiklarimiz ben 40 i çıktıktan sonra düzelir sanmıştım ama sen düzelmedi deyince dünyam başıma yikildi:KK61::mad:

Hamd olsun cnm iyiyiz hergun sukrediyoruz Rabbim kucagimizaa almayidaa nasib etti siz nasilsiniz iyisiniz ins giremiorsun artik goremiorum seni
MaşaAllah canim bizde iyiyiz her gun yeni seyler ogreniyoruz
Evet ya artik internete cok zaman kalmiyor tum gun minigimizle geciyor
Bu arada zombi gibi dolasan bir de ben varim hele ki ilk gunler : ))
InsaAllah zamanla hersey rayina oturur

Canım bizde de var gaz sancıları 24 günlüğüz sürekli korku icindeyim kolik olur mu falan diye ya da artar mk diye sancılar? ?
Canım benim kız memeyi 5 dk emdikten sonra hava yutmaya başlıyor haliyle içi gazla doluyor ve emmeyi bırakıyor. Sürekli gaz çıkarma halindeyiz evde. İnleyerek nefes alıyor bazen. 2 kere lavman yapıldı. Ben çok dikkat ediyorum kendime. Gsz ilaçlarını da kullanıyorum. Artık psikolojimi bozdu çevremdekiler sütün yaramıyor mama ver diye. bir ara kendimi hangi mamayı alsam düşüncesi içindr buldum zor toparladım. Gaz sancısı varsa çokta yapacsk birşey yok Allah kolaylık versin :)

Benim dikisler düştü canım her dusa girdiğimde de sabunluyorum kurutsun diye
Benim de dikislerim var icerden ve disardan hala korkarak taharet aliyorum yada duşta da cok dikkatliyim :/ psikolojik heralde bilmiyorum
2 hafta zaten topalladim hep dogumum zor gectigi icin sol kalcam incinmisti daha bir iki gundur toparladim cok sukur

Amin canım.. Hepimiz görelim inşallah :KK36: Çok saol.. Valla maalesef ki gazı fena. Yoksa sakin olacak da.. Geceleri baya zorluyor bizi minnak. Mevlutte pek sakindi. Misafirlere hürmeten herhalde :confused:

Çok saol canım :KK16: :KK68:

Çok saol caniim :KK68:
Sırma saçlar gelsin inşallah :KK9:

Çok saol caniimm :KK22::KK68:
Bizim kızda mevlütte çok sakindi elden ele dolandı sesi çıkmadı çok akıllılar ama gece de canımıza okuyorlar :)

Back
X