2015 Ekim Anneleri

Kizlar bebeginiz de hirilti var mi ya cevap yazarsanız sevinirim benim kuzumda bir ara vardı geçti yine başladı kötü birşey midir ki
Canm bizimde hiriltiyla basladi sadece uyurken yapiordu goturduk bisey yok burnu tikali diip serum verdiler ama gececegi yerde artti ve gecen cumartesi uykuda nefesi kesilince tekrar goturduk genzi bi parca buyuk ve alerjik olabilir dedi doktor ve igne olduk burun ve goz damlasi kullanioruz yarin kontrolu var insaAllah gecer bu durum ķorku icinde basinda nobetteyim sende ihmal etme bizimkini anlamadilar basta gidersen doktora mutlaka bogazina ve genzine baktir....

Ayy valla çok güldürdün beni yaa:):):):) inan bazen boşveriyorum ama bazende takmadan geçemiyorsun, sabredicez onlarında torun sevgisi diyorum boşveriyorum ama bazende düşünmekten yemek bile yiyemiyorum.. Aslında kimse olmucak yanında serbest serbest herşeyi yapıcaksın.. Kızımla emzirme dışında vakit geçiremiyorum :KK43:
Burası da olmasa gülmeyi unutacağız bu ara:KK19:
Az daha sabır elbet gideceklerdir. Kızların düğününü erkeklerin askerliğini beklemezlerse inşallah:KK53:
Bugün bana dr hırıltı var diye temizleyip durma dedi emmerken zor nefes aldığını farkedersen temizle dedi ama önceki gittiğimiz dr sık sık nemlendir temizle diyordu ben yapmıyorum hırıltılı olduğu oluyor arada
Bizim dr bol bol serum fizyolojik damlat görünen sümük varsa çek yoksa zorlama demişti

Pamukçuk bi tur mantar canım dil üstü iç yanaklar iç dudak ve damakta oluşuyor o tatlı küçük dilini bi gecede kaplamıştı yavrumun ve karbonatlı suyla 1 hafta sildim geçmemişti
Pamukçuğu biliyorum canım. Bazen benim bebeğimde olan da oluyor bebişlerde, pamukçukla karıştırılabiliyor. O yüzden bahsettim canım.

Günaydın kızlar. biz bugün 48 günlük olduk. Bebeğim kolik akşamları bi başlıyo ağlamaya iki kişi susturamıyoz kayınvalidem doğumdan beri yanımda. bana çok faydası oluyo bebekle ilgileniyo altını alıyo ağladığında alıyo kucağına konuşuyo avutıyo o olmasa ben kafayı yerdim. gece bebeği sallıyo ben uyuyorum sadece emzirmeye kaldıryo beni. Bu durum çok güzel fakat bebeğim bana alışmayacak diye korkuyorum. sürekli ağladığı için genelde kvdem alıyo. sizce bebeğim kvdeme mi alışacak ne yapmalıyım bana bi akıl verin.
Canim kolik olmasi kotuymus ama esin hic yardim etmiyor mu yani surekli kv yaninda mi olacak bilmiyorum ama artik tek basina bebeginle ilgilenebilir olmalisin sahsi fikrim. Cunku o senin bebegin agladiginda sen mudahale etmelisin gece uyandiginda sen ilgilenmelisin burdaki cogu anne eminim deliksiz uykuya hasrettir Emin ol bi sure sonra alisirsin kimseye ihtiyac duymazsin banada ilk baslarda annem yardim etti ama bi sure sonra baktim ki ben rahatliga alisiyorum sonra zorluk cekicem herkesi cektirdim ellerini bebegimin uzerinden su an kucukler anlamiyo gibi geliyo bize ama annelerini taniyo sadece bebekler guven duygusu gelisiyo simdi sana alismazsa sonra daha zorlananilirsin

Hanimlar gunaydin gece acildeydik cok fena oldum dun sabah emzirirken uyuyakalmisim bebegim birakmis memeyi gogsumde acikta kalmis sanirim usuttum ve gaz sancisiydi. Bir suru gereksiz tetkik falan yaptilar serum falan ama ben anca kusunca rahatladim simdi hemen kapatiyorum gogsumu emzirdikten sonra ama basina boyle bisey gelen oldu mu bi daha olursa ne yapmaliyim cunku gercekten dogum sancisi gibiydi nefesimi kesti resmen

Kıyamam sana. Dışarıya çıkar araba ile gezdir. Gürültüye nazaran uyuyabiliyorsa şansın var demektir. Benim kız ilk günden beri kv nin kızları, kocası, 7 sülalesi ile telefonda bangır bangır konuşması ile sese alıştı ve uyudu. Dün dışarı çıkardım. Trafik berbattı ve korna çalan çalanaydı. Buna rağmen uyanmadı şükür. Bizim sorunumuz da kucağımda uyutuyorum. Kucağımdan indiğini anladığı an uyanıyor. Çok derin uykuya geçmesini bekliyorum.
Aynen cnm benim kizim da kucagimda gaz cikarir pozisyonda uyuyor baya dalinca yerine yatiriyorum..bi de kucagimda uyurken ses gurultu duymuyor hanim gayet rahat uyuyor yerine yatiriyorum yavasca kapiyi zor kapatiuorum..mesela gece yatirdiktan sonra yataga yatip yorganimi zor cekiyorum valla uzerime :KK45:

Aynen cnm benim kizim da kucagimda gaz cikarir pozisyonda uyuyor baya dalinca yerine yatiriyorum..bi de kucagimda uyurken ses gurultu duymuyor hanim gayet rahat uyuyor yerine yatiriyorum yavasca kapiyi zor kapatiuorum..mesela gece yatirdiktan sonra yataga yatip yorganimi zor cekiyorum valla uzerime :KK45:
Aynı biz :KK14:bir de uykularimiz 10 dk ya falan düştü cildiriciimmm:KK53::KK14:

Kızlar ayna ile ilgili bişi duydunuz mu dün oğlum çok ağlıyordu aynanın karşısında kucağımda sallıyodum eşim aynaya baktırma çocuğu dedi iyi değilmiş ama nette gelişimi için baktırın diyende var baktırmak zararlı diyende zaten her kafadan Bi ses geçen de eşimin arkadaşı geldi. Evde fotoğraf resim oyuncak vs bulunmasın sesi tabii bizim heryerde foto salon bebişin çerçeveleri ile dolu yatak odasını oturma odasını kaldırdım oyuncakları vs koydum dolaba ama kıyafetler herseyde resim amannn bide çocuğun fotoğrafını çekmek iyi değişmiş dedi yazdıklarım Hakkı'nda bilgisi olan var mı kafam çok karıştı

Hanimlar gunaydin gece acildeydik cok fena oldum dun sabah emzirirken uyuyakalmisim bebegim birakmis memeyi gogsumde acikta kalmis sanirim usuttum ve gaz sancisiydi. Bir suru gereksiz tetkik falan yaptilar serum falan ama ben anca kusunca rahatladim simdi hemen kapatiyorum gogsumu emzirdikten sonra ama basina boyle bisey gelen oldu mu bi daha olursa ne yapmaliyim cunku gercekten dogum sancisi gibiydi nefesimi kesti resmen
Çok çok geçmiş olsun canım ya.

Kızlar ayna ile ilgili bişi duydunuz mu dün oğlum çok ağlıyordu aynanın karşısında kucağımda sallıyodum eşim aynaya baktırma çocuğu dedi iyi değilmiş ama nette gelişimi için baktırın diyende var baktırmak zararlı diyende zaten her kafadan Bi ses geçen de eşimin arkadaşı geldi. Evde fotoğraf resim oyuncak vs bulunmasın sesi tabii bizim heryerde foto salon bebişin çerçeveleri ile dolu yatak odasını oturma odasını kaldırdım oyuncakları vs koydum dolaba ama kıyafetler herseyde resim amannn bide çocuğun fotoğrafını çekmek iyi değişmiş dedi yazdıklarım Hakkı'nda bilgisi olan var mı kafam çok karıştı
Biz eşimle özellikle aynanın karşında tutuyoruz canım dediğin gibi nette ayna iyi yazıyo.

Günaydın anneler bir uykusuz geceyi daha geride bıraktım gündüz akşam olsa diye iple çekiyorum gece sabah olsa diye öyle öyle 54. Günümüze geldik vakit çok hızlı geçiyo
Maşallah canim vakit gerçekten cook hızlı geçiyo. Bizim de bugun 57.günümuz

Ahh canım ahhh var o biberonda bend3 olmado işe yaramı çok üzülüyorum çok üzülme diyolar sende mamayla büyümüşsün diyolar üzülürsen daha çok sütün kesilecek diyolar ama elimde değil kafama cok takıyorum
Canım ya bende aynı durumdayım çok üzülüyorum hergün taköıcam artık nasip böyleymiş diyorum ama bebeğim meme de kıvranıp ağlayınca bende ağlıyorum :(

Canım aynen tor
Herkes

bende aynı eşim taktın iyice buraya girmeye Diyo bende rahatlıyorum burda o yüzden giriyorum diyorum.. Çocuğu rahat rahat emziremiyorum bile başımda bekliyo bakıyo emiyo mu diye.. Bilemiyorum belki torun sevgisiyle yapıyolar ama ben çok bunalıyorum
Canım aynen torun sevgisiyle ama bizde bebeğinizin kimseyle paylaşmak istemiyoruz galiba o yüzden oluyor

Hepsi hurafe, saçmalık... Öff ne çok bilen var anasını yaw. Bizim çocuk doktorunun muayene yatağının dekoru ayna. Her gittiğimizde kuzum aynaya bakıyor ve öyle muayene oluyor. Çocuğun fotoğrafını çekmesek ileride bakmak istediğimizde resim olmayacak ortada. Bence oyuncaklar ve fotoğrafları da koy ortalığa. Sanırsın einstein ın torunu her biri. Benim söyleyebileceğim tek bir şey var. Bol bol dua oku kendine ve bebeğe o kadar. Akıl verene de senin çocuğun olunca öyle yaparsın dersin. Eşine de inanma böyle hurafelere dersin. Baykuş ve kara kediye uğursuz damgası vuran toplumda her söyleneni dinleyecek olursak ohohhh

Emzirme önlüğü kullan. Göğsünü korur soğuktan. Ben de ölüyordum az kalsın. 1 saat meme emmişti kızım. Hava soğuk artık. Göğsümden feci üşütmüşüm. Hastaneye gitmedik gidemedik terlemekten ve üşümekten yataktan çıkamadım. Emzirme önlüğü ile emziriyorum artık

Back
X