2015 Ekim Anneleri

Kızlar, bugün 40.günün kontrolü vardı. Çok şükür her şey yolundaymış bende.
Doktorumuz korunma olarak 3 yöntem önerdi.
1- Cerazette hap. Emzirmeye veya süte engel değil kesinlikle dedi.

2- Spiral.

3- Deri altına yerleştirilen mikroçip.

Spiral düşünmüyorum. Kanamayı vs uzattığı için. 1.ve 3.yöntemlerde kafamı karıştırdı. Sizin doktorunuz ne önerdi sizlere?

Maşallah canım yok

Ümidimizi kesmeyelim canım. 3 ay geçince süt gerçek anlamda yeterli hale geliyormuş inşallah artacak daha. Tabi mama takviyesi olumsuz etkilemez umarım bizi
Maşallah canım yok yok azalma öyle düşünme 5 dk.da olsa emiyormuş çünkü. Bünye meselesi demek ben dikkat ediyorum hep süt yapan şeyler tüketmeye çalışıyorum anca artmaya başladı.

Ben de bu mamayı düşünüyordum baya iyi yorumlar var ama geçen kuzenim konuştuk tesadüfen söyledi bu mamayı almışlar ve çocuk kıpkırmızı olmuş meğer keçi sütüne alerjisi varmış. Sakın alerji testi yaptırmadan verme dedi korktum ben de. Aptamil kullanıyoruz biz hipp gaz yaptı çok

Ümidimizi kesmeyelim canım. 3 ay geçince süt gerçek anlamda yeterli hale geliyormuş inşallah artacak daha. Tabi mama takviyesi olumsuz etkilemez umarım bizi
Canım süt emzirdikce artıyor gerçekten bebek ne kadar süt isterse vücut onu üretiyor. Mama o yüzden vermiyorum doktor kaç kere takviye yapalım dedi ama direniyorum çünkü biliyorum verirsem süt yavaş yavaş azalacak. Bebek mamayla doydugu için emmesi aksayacak. Biberonla vermem bile emmesini o kadar etkilemiştiki. Tabiki bebekten bebeğe farkediyor her bebek memeye aynı düşkünlükte değil.. Sen stres yapma ve mamayi azaltabildiğin kadar azalt bak o zaman sütün ne kadar artacak

Kızlar bebeğim bugün alttan çok gaz çıkartıyor üşüttüm mü acaba yoksa dut kurusu mu böyle yaptıki

Kızlar süt ve yoğurt nasıl tüketiyorsunuz, yogurt kimyonla yedim gaz yapmasin diye ama gaz oldu bende o gun yavrum da zorlandı. Süt de içmeye korkuyorum, laktozsuz iciyorum bi kupa günde.. bu yediklerimizin gaz yapmasına, ayağımza çorap-patik giymeye ne zaman son vermeliyiz cogunuzun 40i cikti, 40tan sonra biraz rahatlıyoz mu :KK43:

Canım benım 46 gun oldu bir terleme var ki sorma
Sanki makinadan cıkmıs kadar ıslak
Ben de anlamıyorum ne zaman bıtecek artık sıkıcı

Saol cnm bnde sab simplex kullanıyrm biraz işe yaradı bide onu denim belki daha iyi gelir :)
Yetti artık şu gaz sancıları :KK43:
Aynenn butun gun ne versem ne yapsam diye dusunup duruyorum sab simplex i son care olarak dusunuyorum ben de insallah bu damla ise yarar da onu denemeye gerek kalmaz

Saol cnm bnde sab simplex kullanıyrm biraz işe yaradı bide onu denim belki daha iyi gelir :)
Yetti artık şu gaz sancıları :KK43:
Ne zamandır kullanıyorsun hemen etki etmiyor çünkü 2 haftada falan biraz biraz etki göstermeye başladı bizde önceden 3-4 saat ağlar kıvranırdı şimdi 1 saate falan düştü bugün tesadüf mü bilmem pek olmadı aman nazar değmesinde inş böyle böyle azala azala biter

Duttan mı oluyor o bende üşüttüm mü acaba diyip duruyordum:)
Canım yani ben dut suyunu içince pırt pırt devamlı gidiyor oğlum. Daha hiç gaz ilacı kullanmadık maşallah :nazar: İlk baştan beri dut suyu içiyorum ben. 2 gün içmedim nasıl kıvrandı çocuğum. Bir de yediklerime de dikkat etmiyorum. Nohut, mercimek, soğan her şeyi yiyorum. Hatta lahana sarması gaz yapar dediler ama ben onu da yedim. O yüzden hiç bırakmıyorum dut suyunu. Eğer sen de dut suyu içiyorsan muhtemelen ondandır. İnşallah hep gazsız günleri olur miniklerimizin.

Kızlar kalça filmi çektiren var mı?
Biz ultrasona girdik canım. Kontrollere gittiğimiz klinikte ultrasonla bakılmadığı için bizi hastaneye yönlendirdiler. Orada bakıldı, hastanenin doktoru sınırda ölçümler, 1 ay sonra tekrar gelin yine bakmamız gerek dedi. Sonuçları kendi doktorumuza götürdük, hiç bir problem yok, her şey normal dedi. Haliyle karıştık kaldık. Ama kendi doktorumuz alanında çok tecrübeli. Eşim çok güveniyor. Ben yine de 2.ayında tekrar baktıralım diyorum.

Kızlar kalça filmi çektiren var mı?
biz hafta sonu çektirdik. çok kısa sürüyor ama bebek uykudayken olursa çok daha kolay olur. önce sırt üstü sonra sağ ve sola yatarak bakılıyor. jel soğuk olduğu için rahatsız olabiliyorlar ama dediğim gibi 5 dakika bile sürmüyor

Ne zamandır kullanıyorsun hemen etki etmiyor çünkü 2 haftada falan biraz biraz etki göstermeye başladı bizde önceden 3-4 saat ağlar kıvranırdı şimdi 1 saate falan düştü bugün tesadüf mü bilmem pek olmadı aman nazar değmesinde inş böyle böyle azala azala biter
3 hafta fln oldu cnm evet sancı süreleri baya azaldı . Önceden ağlama krizlerine girerdi gaz cıkartana yada kaka yapana kadar.
İnşlh böyle böyle geçicek

Kızlar, bugün 40.günün kontrolü vardı. Çok şükür her şey yolundaymış bende.
Doktorumuz korunma olarak 3 yöntem önerdi.
1- Cerazette hap. Emzirmeye veya süte engel değil kesinlikle dedi.

2- Spiral.

3- Deri altına yerleştirilen mikroçip.

Spiral düşünmüyorum. Kanamayı vs uzattığı için. 1.ve 3.yöntemlerde kafamı karıştırdı. Sizin doktorunuz ne önerdi sizlere?
Ben spiral taktırdım dr umunda tavsiyesiyle

Back
X