2015 Ekim Anneleri

Maşallah size. Canım bahsettiğin sanırım rotavirüs aşısı. Benim de kafam çok karışık. Bizim doktor önerdi ama önermeyenler de var. Ya yan etkisi olursa ya da vurdurmazsak o virüsten etkilenirse. Karar vermesi zor.
Evet cnm Bende kararsızım cnm doktorumuza soracağım sağlık ocağındaki hemşiremzde vurdur demedi normalde istersen yapalım derdi bende çok kararsız kaldım muhtemelen yaptırmıcan

yetkn18 yetkn18 canım ben bebişimi geceleri emzirdikten sonra dizlerime kendi yastığımı koyuyorum, üstüne yan şekilde oğlumu yatırıyorum ağzına emziği veriyorum. Bir de baby sleep ten duş sesi açıyorum. Bi de totoya pışpış yapıyorum. Benim kokumda daha rahat geçiyor uykuya. İyice dalınca yatağına alıyorum. Sende dene kendi yastığında uyutmayı, bence rahatlıyorlar.

Ben de yanlış yapmaktan korkuyırym uygun olmasa o şekilde üretmezlerdi diyor eşim de. Bilemedim hiç. Doktora sorayım bi sonraki gidişimizde.

pusetlerin içi için e bebekte bel destekleyici yastıklar var ilk aylarda o yastıklardan kullanılmalı cunku çok cukur oturma pozisyonunda resmen

Birazdan Çağan efendisi aşıya goturcem. Umarım çok canı yanmaz. .öncesinde ve sonrada carpol vermeycenm ins.tabii 39 falan olmassa.cunki bu ignelerin amaci vücuda mikrop verip bağışıklık güçlendirmek. Ve savaşmaya öğretmek.ins Utku gibi çağanda galip cikar;) bu gece sıkı nöbet beni beklerrr

Aynı şey bendede var.. Ben Öncesinde uzun uzun emzirıyordum mamayıda Israrla vermiyordum hem Bakıyoruz çocukta da bi sıkıntı görünmüyo uyuyo ağlamıyo aç olsa Ağlar diyorum.. Meğer çocuk çok doymuyormuş birde öğün sayıları hem az ve Aralıklı, kızım çok kilo alamamış o gün çok üzüldüm sonra verdim valla mamayı..3 haftada 200gr nedir..canım bebeğim açmış
Ağlamayınca insan doydu diye düşünüyor. Benim ki açken yıkar ortalığı. Ben de uzun uzun emzirirdim ama doktorum 15 dk.dan sonra o memeden Hayır gelmez diyor ağlamaz sa mama vermiyorum ben de ama sütümüz hala yeterince kilo aldırmıyor demekki. Doktor en son rejim yaptırıyorsun sen çocuğa dedi :(
Şu meşhur çaydanlıkta sipariş vermiştim bugün geldi mamsel olmuş adı inşallah içerik aynıdır işe yarar.

Hayirli gunler guzel anneler..normal dogum yapanlar 40 iniz cikinca kontrole cagrildiniz mi benim dun cikti bugun gittim bana 15 gun daha iliski yok dedi ic dikisler tam iyilessin dedi dikisim cokmus da size de yasak kondu mu gerci ben henuz hazir da değilim

Mrb kıZlar ,
Bu sabah 2 aylık 5 şi karna aşımızıı vurılduk tahminimden az agladı bıdığım :) ates dusurucu verdım aşıya gitmeden inşlh gece ateslenmez 2 gün rakipteyim .
Bıdığım 5.900 kg 60 cm olmuş göz muayeneside oldu tam bakamadı huysuzlandı biraz birdaha ki kontrolde tekrar bakarız dedi. Ocak ayında zehirli ishal için bir aşı daha varmiş özel bu dedi isterseniz yaparz dedi siz yaptrcakmısınız doktorumuza bi soracağım bakim ne dicek doktoruda değiştm bundanda pek memnun değilim ama bakalm be olcak hekim olarak iyiler ama cok yoğunlar istediğimde ulaşamıyorum bişey soramıyorm :KK43:
Artık günde 2 defa mama vermeye basladım :KK43: doymuyor çünkü bnide emmşyor 3 gundr sagıp veriyorum uyurken yeni yeni huylar cıkartıyor çok derdimiz var napcam bilmiyorum :KK43:
Bu arada @Batuhanannesi yok ortalıklarda sanki 2 cocukla kayboldu ortalıktan :)
Ah bu kuzucuklar tüm hayatımıZı değiştirdi :)
Canım rotavirüs aşısıdır o. Ben cumartesi yaptiricam. İsteğe bağlı çünkü biraz pahalı. Bir de karşı çıkanların argümanı içinde domuz bilmemnesi olması tabi bu sadece dedikodu. Yaptırmak lazım. Mesela bu aralar salgın varmış. Şu anda etkilenmezler ama ileride okul kreş ortamlarında koruyucu olur.

Kızlar size bebislerinizi tek mi yıkıyor sunuz? 2 aylik olduk sayılır ben hala tek başıma cesaret edemiyorum. Eşim çoğu zaman geç geliyor ve kızım çoktan uyumuş oluyor. Kayinvalidemi çağırıyorum genelde. Yazık kadının işi gücü oluyor bırakıp geliyor. Yormak istemiyorum onu da . Nasıl yapsam bilemedim :KK64:

Kızlar size bebislerinizi tek mi yıkıyor sunuz? 2 aylik olduk sayılır ben hala tek başıma cesaret edemiyorum. Eşim çoğu zaman geç geliyor ve kızım çoktan uyumuş oluyor. Kayinvalidemi çağırıyorum genelde. Yazık kadının işi gücü oluyor bırakıp geliyor. Yormak istemiyorum onu da . Nasıl yapsam bilemedim :KK64:
Evet tek yıkıyorum dizime yatirip.

Hayirli gunler guzel anneler..normal dogum yapanlar 40 iniz cikinca kontrole cagrildiniz mi benim dun cikti bugun gittim bana 15 gun daha iliski yok dedi ic dikisler tam iyilessin dedi dikisim cokmus da size de yasak kondu mu gerci ben henuz hazir da değilim

Benimde iç dikiş im çok fazlaydı kontrole gittim dr iyi durumda 1 haftaya ilişkiye girebilirsiniz dedi ama ben beklemediği 1 hafta daha:-) dr kontrolde aletle baktı bende acı vs hissetmedim gayet rahatti o cesaretle ilişkiye girdim açıkçası yoksa açık mi dikiş yirtilir mi vs diye düşünüyordum

Mrb kıZlar ,
Bu sabah 2 aylık 5 şi karna aşımızıı vurılduk tahminimden az agladı bıdığım :) ates dusurucu verdım aşıya gitmeden inşlh gece ateslenmez 2 gün rakipteyim .
Bıdığım 5.900 kg 60 cm olmuş göz muayeneside oldu tam bakamadı huysuzlandı biraz birdaha ki kontrolde tekrar bakarız dedi. Ocak ayında zehirli ishal için bir aşı daha varmiş özel bu dedi isterseniz yaparz dedi siz yaptrcakmısınız doktorumuza bi soracağım bakim ne dicek doktoruda değiştm bundanda pek memnun değilim ama bakalm be olcak hekim olarak iyiler ama cok yoğunlar istediğimde ulaşamıyorum bişey soramıyorm :KK43:
Artık günde 2 defa mama vermeye basladım :KK43: doymuyor çünkü bnide emmşyor 3 gundr sagıp veriyorum uyurken yeni yeni huylar cıkartıyor çok derdimiz var napcam bilmiyorum :KK43:
Bu arada @Batuhanannesi yok ortalıklarda sanki 2 cocukla kayboldu ortalıktan :)
Ah bu kuzucuklar tüm hayatımıZı değiştirdi :)

Bana ateş düşürücü ver demedi ler asılan önce sağlık ocağı bi dr um uza sorayım be güzel atlatmissiniz:) bizimde haftaya :) rota virüsü aşısını a vurdurACAGIZ canim;)

Ağlamayınca insan doydu diye düşünüyor. Benim ki açken yıkar ortalığı. Ben de uzun uzun emzirirdim ama doktorum 15 dk.dan sonra o memeden Hayır gelmez diyor ağlamaz sa mama vermiyorum ben de ama sütümüz hala yeterince kilo aldırmıyor demekki. Doktor en son rejim yaptırıyorsun sen çocuğa dedi :KK43:
Şu meşhur çaydanlıkta sipariş vermiştim bugün geldi mamsel olmuş adı inşallah içerik aynıdır işe yarar.

Canım benimde oğlum öyle çok emiyor ki dr doymuyo mu dedi kilosuna baktık şükür 1 kılo almış ayda ek mama vermedim gaz kaka problemi olmasın diye dedi dr ben humana kullanıyorum dedim hatta şu an mamsel de var evde hemen aldım ama dr Mamma milk maker verdi alabilirsin daha etkili dedi ve bol su et protein ağırlıklı beslenmek önemli bence balık yeşillik ikilisi haftada iki yenilebilir;)

Evet cnm Bende kararsızım cnm doktorumuza soracağım sağlık ocağındaki hemşiremzde vurdur demedi normalde istersen yapalım derdi bende çok kararsız kaldım muhtemelen yaptırmıcan

Çok araştırdım vurdurma ya karar verdim iki ayrı dr ve acibadem deki tüm dr lar ve akraba çocuklarım vurulmuş :(

Selam kızlar doğurduk ta neler neler paylaşıyoruz artık:) oh be dünya varmış. Biz kurtulduk Allah geride kalanları kurtarsın. Çoğumuz 40 ımızı da tamamladık veya 1 aylık olduk. Bugün bizim 40 mız doldu çok şükür. Hayatımdan uçurduğum fazla iyi insanlar oldu ve çocukken uçurduğum uçurtmalar. En eğlencelisi bugün kızımla sokaklarda 40 uçurmaktı. Sokaklarda gıkı çıkmayan kız apartmandan içeri girer girmez gözlerini açtı. Eve girince de başladı ağlamaya. Neyse ki sokaklarda ağlamıyor çok şükür. Büyük zulüm olurdu. Hanımefendi acıkmış. Mama hazırlamak ile uğraşamam dedim ve meme verdim. Bilmeyen de aç bırakıyorum zannedecek. Hunharca memeye saldırdı ve emdi. Nihayet bataryası bitti ve uyudu :)) ben de uyuyayım en iyisi. Bu kız ile bitik halde başedemem. Hoşçakalın, sağlıklı bir öğleden sonra olsun hepimiz için

İyi günler anneler doktor kontrolümüz vardı bugün çok rahatlattı beni doktorumuz 5 dk da emse çocuğa yetermiş gerisi Seramoni dedi oynar memeyle geri kalan zamnda dedi ve artk daha uzun tutmamınistedi emzirme aralarını 2-3 saatte bir emzircekmişim yüzünde çıkan sivilceler Bebek egzamasıymış travazol krem verdi Konak olurmuş bu yüzden başında zeytinyağı sürüp bekletecekmişim banyo öncesinde bide kış günü diye düşünme 2 güne 1 banyo yaptr dedi ben 4-5 günde bir yaptırıyordum boynunun altı biraz pişik olmuş. Kalça çıkkluğı testi güzel çıktı 3580 doğan kızım 4880 olmuş. Mama verme sakın sesi Can'ıma minnet emsin yeterki Artk kakasını 2-3 güne bir yapıyo benimki ama ne zamn doktora gitsek dolduruyor altını sanırsın haftalık yapmış. Evde cadı olan kızım doktoru görünce dut yemiş bülbül Bnde mi evde beyaz önlük giyip gezeyim:KK49::KK49:

Sende de gaz var mı canım? Ben dut suyu içince baya gazlı oluyorum. Bebeğim de her uyandığında ve meme emerken pırt pırt gidiyor.
Bnde pek yok gaz ama tane kimyon ve dut çayı yaptım kaynamış suya atıp içtim 1 kaşıkta bebişe verdim belki ondan olabilir ama ii oluyo hiç gaz problemi yok alttan hallediyo

Kizlar gazimiz gayet cikiyor kaka da yapiyoruz ama ikinma bir turlu gecmiyor. Saat besten beri ikiniyor agliyor o kadar yoruldum ki. Napcam ben neyi var bebegimin?

Henüz eşimle birlikte yikiyorum ama tek yikamaya başlarsam iyi bi yöntem:))

Henüz eşimle birlikte yikiyorum ama tek yikamaya başlarsam iyi bi yöntem:))

Aman bizimkilerin özel küvetleri içinin filesi bilmemnesi var sonuç bizim kız apartmanı ayağa kaldırıyor. Bas bas bağırıyor. Millet çocuğu rahatlasın diye banyo yaptırır. Bizim evde biz ailecek sinir sahibi oluyoruz. :KK45: teyzelerde yalağın başına oturmuş nasıl da çitiliyorlar bebekleri :KK46: ben halıyı kilimi daha kibar yikiyorum

Back
X