Canım histereskopi rahmin bir kamera ile incelenmesi. Endoskopinin rahme yapılanı gibi düşünebilirsin. Vajinal ultrason gibi alttan yapılıyor. Eğer bir sıkıntı görülürse müdahelede edilebiliyor. Perde, polip,yara vs gibi şeyler varsa alınıp temizleniyor. Bunun yanısıra birde transferden önce yapılanda rahme minik kesikler atıyorlarmış yumurtanım tutunabilmesi için. Benim gittiğim yerde eğer ilk muayenelerde bir sıkıntı olmazsa görebildikleri transferden 7-10 gün önce yapıyorlar. Doktor 15-17 ekimde regl olmamı sağlacağını 5 kasımda transfer olabileceğini söyledi ama tabi bu ilaçlara vereceğim tepki ve rahmin durumuna bağlı. Birde genel anestezi ile yapılıyor histeteskopi. Devlette bayıltmadanda yapıldığını duydum. Ancak bir sotun tespit edilirse müdahele etmek için bayıltıyorlar. Bide ben 1000 lira vereceğim bı işlem için en çok içime oturan o :)
aslında bu da mantıkli.. benim doktorumda ozellikle azospermide dondurmaktansa taze taze transfer etmek daha iyi diyor, zaten zor bela tese'yle sperm çıkarıyoruz dondurup da birini bile heba etmemek lazim diyor.. hepimizin hakkinda hayirlisi olsun.. guzel haberlerini bekliyoruz insallahHayırlı si kızlar benim yumurtalar toplandı cuma günü öyle ara verilmedi yani çarşamba günü de transfer olcak nasip ya doktordan doktora değişiyor
vajinal muayene oldun mu hic?ya da asilama?ayni onun gibi korkacak bisi yok.sadece idrara slklslk olacaksinanladım canım. ya doktorum bana bahsetmedi böyle bisiyden. gectigimiz ocak ayinda hsg çekilmiştim temiz çıkmıştı belki ondan istemedi. ya birde transfer aneztezi olmadan mi yapılacak yani acı olacak mi acaba cok korkuyorum
Hsg sanırım rahim filmi. Bana doktorum tüp bebek yaptıracaksan boşuna çektirme para verme gerek yok dedi. Tüplerim onlara lazım değilmiş :) transfer anestezi olmadan yapılıyormuş. Bukonuyu detaylıca konuştum doktorla. Hiç bir acı olmuyormuş öyle dedi. Transferi yaptığımız an hamile adayısınız anestezi almanız doğru olmaz dedi. Birde transferi ekranda anneyede gösteriyolarmış, annenin bu duyguyu hissetmesi önemli bizim için diyor. Hatta transfer görüntülerinide cd ye çekip veriyorlar sanırım. Hatta şunuda ekledi biz ne kadar acı duymayacaklarını söylesekte kadınlar acı hissi beklediklerinden rahat olamıyorlar dedi. Vajinal muayeneden farkı yok deei. O yüzden bence rahat ol ve keyfini çıkartmaya bak. :) ben öyle yapacağım.anladım canım. ya doktorum bana bahsetmedi böyle bisiyden. gectigimiz ocak ayinda hsg çekilmiştim temiz çıkmıştı belki ondan istemedi. ya birde transfer aneztezi olmadan mi yapılacak yani acı olacak mi acaba cok korkuyorum
hakkaten öyle ama az daha sabır tatlım inşllah bebeklerimizi kucağımıza aldığımızda hepsi geride kalacakCanim ben kac ay transfere baslicaktim.tam transfer donemi bayram tatiline geldigi icin bu ay erteledik.o sirada histereskopi yaptirdim polip ve perde cikti.doktorum anestezili histereskopi yapip perdeyi almamiz lazim dedi.ben uludag universitesinde raporlu hakkimi kuulaniyorum.malum burasi cok kalabalik ve herseyde sira bekliyorsun.bi zsizi bayramdan sonra arariz histereskopi icin dediler ama ne arayan var nede soran.oyuzden bu gidisle kasima kalicam galiba.zaten psikolojimiz yeterince bozuluyor bide su bekleme olaylari iyice can sikici
vajinal muayene oldun mu hic?ya da asilama?ayni o
Hsg sanırım rahim filmi. Bana doktorum tüp bebek yaptıracaksan boşuna çektirme para verme gerek yok dedi. Tüplerim onlara lazım değilmiş :) transfer anestezi olmadan yapılıyormuş. Bukonuyu detaylıca konuştum doktorla. Hiç bir acı olmuyormuş öyle dedi. Transferi yaptığımız an hamile adayısınız anestezi almanız doğru olmaz dedi. Birde transferi ekranda anneyede gösteriyolarmış, annenin bu duyguyu hissetmesi önemli bizim için diyor. Hatta transfer görüntülerinide cd ye çekip veriyorlar sanırım. Hatta şunuda ekledi biz ne kadar acı duymayacaklarını söylesekte kadınlar acı hissi beklediklerinden rahat olamıyorlar dedi. Vajinal muayeneden farkı yok deei. O yüzden bence rahat ol ve keyfini çıkartmaya bak. :) ben öyle yapacağım.
Tabi ki yükselme şansı var canimmm 3.gun ne yaptın daha durRR bn 12. Gün gittiğim de 115 di kaldı ki seninki yani . Bnde 5.gün embriyosuYDu ama malesf onu düşük le sonuçlandıMerhaba arkadaşlar.ben transferimin 3.günü aşırı kusma nedeniyle acil e gitmek zorunda kaldım.durumumu anlattım beta hcg yapıldı.sonuç 0.100 çıktı
Sanırım tutmadığını gösteriyor bu. Acil dr U erken daha yükselebilir dedi ama
Sonradan yükselme şansı var mı sizce?
Bu tip bi durum yaşayan var mı?
(5.gün embriyosu transfer edildi.)
Dr istedi sonrada serum taktılar zaten.Tabi ki yükselme şansı var canimmm 3.gun ne yaptın daha durRR bn 12. Gün gittiğim de 115 di kaldı ki seninki yani . Bnde 5.gün embriyosuYDu ama malesf onu düşük le sonuçlandıhem bebisin daha yeni tutunmaya calisio acele etme :))
Stres yapma canım rabbim hayırlısıni versin ins tutunur bebeğin sana düşünme daha çok erkenDr istedi sonrada serum taktılar zaten.
Benimde ilki düşük oldu
Çok iyi canım hayırlı olsun ins hepside kalitelidir bol bol bebisin olurArkadaslar Merhaba. azonce muayene oldum tam olarak 17 tane yumurtam olmuş. yumurta toplama haftaya büyük ihtimalle. Yumurta sayım nasıl acaba.. azmi cokmu bilen varsa bilgilendirirseniz Teşekkürler
bu transfer isi birazda e2 degeri,toplanan yumurta sayisi,ilac dozu gibi durumlarla alakali.benim yumurta sayim 26 idi.doktor kesinlikle taze transfer yapamam dedi.hatta e2 opudan 2 gun once 8000lere firlamistiaslında bu da mantıkli.. benim doktorumda ozellikle azospermide dondurmaktansa taze taze transfer etmek daha iyi diyor, zaten zor bela tese'yle sperm çıkarıyoruz dondurup da birini bile heba etmemek lazim diyor.. hepimizin hakkinda hayirlisi olsun.. guzel haberlerini bekliyoruz insallah
aynen öyle.. benim doktorumda dondurmak ve bekletmek taraftarı değilim ama senin durumuna bagli hersey dedibu transfer isi birazda e2 degeri,toplanan yumurta sayisi,ilac dozu gibi durumlarla alakali.benim yumurta sayim 26 idi.doktor kesinlikle taze transfer yapamam dedi.hatta e2 opudan 2 gun once 8000lere firlamisti
benımde 18 çıktı canım .bence gayet ıyıÇok iyi canım hayırlı olsun ins hepside kalitelidir bol bol bebisin olur
kanda bellı olur canım.hayırlsı olsunselam kızlar, benim de dün transferimin 9. günüydü (transfer günü hariç) dayanamayıp idrar testi yaptım, maalesef tek çizgi gördümgerçi bazı kişilerde idrarda çıkmayıp, kanda çıkmış ama , merakıma dayanamayıp üzdüm kendimi, aslında meraktan ziyada bugün evliliğimizn 2. yıldönümü eğer pozitif çıksaydı, eşime gösterecektim, o niyetle biraz da bakmak istedim ama çıkmadı yarın kan testi yaptıracağım.Umarım iyi sonuç alırım. Dualarınızı eksik etmeyin benden.
Merhaba canım,Canim üzülme benimde esimin 8 milyon ve hereketsiz..sorunumuz aynı ..cok sükürki bende bir sikinti yok..sen ne zaman basliyorsun tüp bebeğe??benim birinci malesefki negatif..biz ekim 22-23 gibi basliycaz insallah..sizin doktor direk tüp bebegemi basliycak baska bisey istedimi??sorunumuz benzer olduğu için merak ediyorum??benimde sana tavsiyelerim olur...
3.gun çok erken canım.bence zamanını bekleMerhaba arkadaşlar.ben transferimin 3.günü aşırı kusma nedeniyle acil e gitmek zorunda kaldım.durumumu anlattım beta hcg yapıldı.sonuç 0.100 çıktı
Sanırım tutmadığını gösteriyor bu. Acil dr U erken daha yükselebilir dedi ama
Sonradan yükselme şansı var mı sizce?
Bu tip bi durum yaşayan var mı?
(5.gün embriyosu transfer edildi.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?