2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Sevgili anneler merhaba
Nasılsınız :) pek bi sakin buralar, ramazandan mı yetişemiyorsunuz yoksa hep birden ayaklandılar da herkes bebesinin peşinde mi koşuyor :))
Oğlumun 2.dişi de göründü. Geç oldu ilkini görmek ama gerisi hızlı ilerliyor :) ama dişinin huysuzluğuyla kaldı.. O sakin bebeğim gitti yerine herşeyi kemirmeye çalışan ama gene de istediğini bulamamış halde mızmız gezinen bir bebek geldi. Sürekli gönlünü yapmaya çalışıyoruz resmen ama yok gece uykusuna bile rahat geçemez oldu. Bense uykusuz ve çoook yorgunum.. Eskiden uyumadı, çok uyandı falan derdim ama yok anacım çok nankörmüşüm geçecek demi? İlk dişleri atlatan annelerden iyi birşey duymaya ihtiyacım var..
Üzerine de sıcaklar eklendi.. Allahım eriyor resmen yavrucak.. Geçen hafta günde 3 kere banyoya soktuğum oldu. Uykuya hiiç dalamıyor yoksa altında bezi, üzerinde ise ya sadece tişört yada kolsuz yada yarım kollu body ile yatırıyorum ama gene de yatağını ıslatacak kadar terlemiş olarak kalkıyor.. Var mı bu aşırı terlemeye bi çözüm bulanınız?

Artık bıraktı mı Can'ım emmeyi? Gece uykusuna Nasıl dalıyor emmeden Can'ım?
3 aylıkken bıraktı hatta 2,5 aylıkken de sonra sağıp veriyodum sütüm kesildi. Yani öyle alıştı uyku eğitimi verdim suyunu içiriyorm emziğini veriyorum. Çıkıyorm odadan bazen 2 dk da bazen 1 saatte uyuyo. Ayakta geziniyo beşiğinde yoruluyo düşüyo uyuyo

Bnm oğlumun genel huyu o cnm zaten de diş extra oluyo. İlk dişleri atlattık çok şükür düzeldi derken diğerleri başlıyo :) yani bi süre böyle geçecek anlaşılan. Bizim 6 dişimiz oldu

3disimiz göründü bizimde çok huysuz çok yaramaz pazar günü alışveriş merkezine gitmiştik rezil etti bizi kıyamet koptu kendimizi dışarı zor attık emzik te almıyor artık uyuyacagi zaman veriyor dum şimdi beni emzik niyetine kullanıyor uykuda bile anlıyor emziği kaç defa kalkıyor gece emiyo sürekli gecende ısırdı sıpa halen geçmedi çok acıyor ya

benim isirma yuzunden nerdeyse dikişe gidiyo biraz daha açılırsa hergün sabah pansuman yaptırıyorum krem suruyorlar aksama kadar bıraz kapanıyo sabaha kadar tekrar açılıyo ek yeri birde kuş gözünü geçti gidiyo benim

ankardaydın yanlış hatırlamıyorsam bizdede durum aynı sabaha kadar beşikte gezmedik yer bırakmıyor özellikle kafadan aşağı su gibi oluyor 2 -3 kez badi değiştiriyoruz. yatmadan duş aldırıyoruz ama faydası yok duştan çıkıyo terlemeye başlıyor vitamin değerlerimize bakıldı bizim ama genetik olabileceği söylendi babasına çekmiş yapcak bişey yok elim surekli uzerinde

Bebeklerinin kakasinda beyaz iplik gibi veya yumurta aki gibi seyler goren anneler var mi? Ozellikle alerjcik bebislerde

ayyy nasıl canın yanıyordur canım yaa Allah sabır versin annelik bu yüzden kutsal işte

Sıcaklar bebişi fena vurdu. Ölmeyecek kadar yiyor. Dün sadece yarım hipp meyve püresi yedi. Anne sütünü tamamen bıraktı. Diyet mamayı da çok nadir içiyor. Bugün yine yarım kavanoz meyve püresi ve biraz üzüm yedi. Dünkü çorbanın ve bugün hazırladığımın meraktan sadece tadına baktı. Ikinci kaşığı yemedi. doktor iştahı açılsın diye 2 çeşit şurup yazdı ama bana mısın demiyor.

Anneler fikirlerinize ihtiyacım var. Cuma günü sabah erken mardinden diyarbakıra gidecez. Bebişi alerji için kontrole götürcez. Saat 3.45 te istanbul için uçak kalkacak ama 12 de hava alanında olmamız gerekiyor. 2 saat yol, gideceğimiz ev falan derken baya baya akşam olacak. Sabah kahvaltı yaptırsam bir tane kavanoz meyve püresi bir tane de hurma alsam yanıma diye düşünüyorum ama başka bir şey gelmiyor aklıma. Bir elin nesi var iki elin sesi var diyorum ve size danışmak istiyorum. Bozulmayacak ne alabilirim ki yanıma? Eşim bi lokantaya gider çorba yediririz diyor da ya yoksa? Sonuçta ramazan ayındayız. Alerjik bebe benimki. Her şeyi veremem. Bir de kavanoz mamalarını uçağa alıyorlar mı? Bu konuda bilginiz var mı?

Kavanoz manalarını uçağa aliyorlar, sıvı şeyler almiyorlar. Normalde bebisine yedirdigin kuru şeylerden alabilirsiniz

Yok canım istanbuldayım ama aynı durumdayım.. Uyuduğunda yanına body koyuyorumki uyandığında hemen değiştireyim diye. Yatakta bildiğin vücudunun izi çıkıyor. Kolları bacakları en son nerde durmuş görünüyor, şaka gibi.. Sanki biri su dökmüş gibi. Bizde bir de nem var ki sorma.. Yapış yapış oluyor yavrucak..

Canım ben 4-5 günlük tatilde her güne birer kavanoz hipp püre, ayrıca 1 tane yoğurt makinesinin küçük kavanozunda yoğurt ile 2 poşet dondurulmuş süt almıştım yanıma. Bunları termoslu çanta içerisinde yanıma kabine aldım. He bir de suluğunda bir bardak içme suyu vardı, onu da kabine aldım. Sadece termosa içme suyu koymuştum, onu bagaja verdim. Thy ile uluslararası uçuş yapmıştım, bir problem çıkarmadılar. Hatta uçağa bindiğimde anne sütü çözünmesin diye hostese verdim, dolaba koydular. Bebek varken beslenmesi için izin veriliyor. Arkadaşım da yurtiçi uçuşta aynı şekilde kabine alabildi. Daha geçen hafta istanbula geldi o da. Ama şu son bomba olayından sonra bi problem olur mu bilemiyorum.. Alerjik olduğunu, bu yüzden yanında taşıman gerektiğini belirtirsen yardımcı olurlar diye düşünüyorum.
Bu arada allah yardımcınız olsun,şifa versin.. inşallah çare olur gideceğiniz doktor kuzucuğuna..

ayyy nasıl canın yanıyordur canım yaa Allah sabır versin annelik bu yüzden kutsal işte
ağlayarak emziriyorum bazen okadar canım yanıyo ama yınede emzırıyorum 2 gun ara ver dedıler bırakır almaz dıye korkuyorum

ağlayarak emziriyorum bazen okadar canım yanıyo ama yınede emzırıyorum 2 gun ara ver dedıler bırakır almaz dıye korkuyorum
Geçmiş olsun canım bırakmaz da ,gece nasıl uyuycak gündüz kes sadece gece ver olmazsa hafifler belki yarası.

Geçmiş olsun canım bırakmaz da ,gece nasıl uyuycak gündüz kes sadece gece ver olmazsa hafifler belki yarası.
tesekkur ederım canım gündüz çalısıyorum aksama kadar pansuman krem ıyılesır gıbı oluyo ama gittikten sonra surekli emmek ıstıyo sabaha kadar tekrar eskı halını alıyor emzırme donemı bıtene kadar cekmem inşallah

Merhaba anneler
sebze çorbasına hangi sebzeleri kullanıyorsunuz bunu merak ediyorum.
Tarhana çorbası artık içmek istemiyor
Şehriye çorbası sevmiyor domates ten dolayı
sürekli yayla ve sebze içer oldu.
Sebze corbasina ne koyacağımı bilemiyorum bu dönem
patates ve kabak her zaman içinde oluyor onun dışında bazen balkabagi, Semizotu, havuç, enginar ekliyorum ama sık yaptığım için yetersiz gibi hissediyorum.kuşkonmaz da koyuyorum bazen ama her zaman bulamıyorum. Ne koyabilirim.
Mercimek çorbası yapamıyorum mercimekle ilgili sorunum var.

Can'ım kavanoza koyu kıvamlı çorba hazırlayıp yanına alabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…