2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

maşallah nazyaya benım tembel emeklemıyo gerı gerı surunuyor gün gelecek koşacak herkes bısey dıyo yok sıralasın nıye emeklemıyo taytay durmuyo amann onlara neyse
Aynn benm oglum da sakin yapili, yerde surunmeyi ve yuvarlanmayi tercih ediyo simdilik,millet de bi an once yurusun pesinde her cocuk farkli sonucta kulak tikiyorum bn de

Selamm Bizde bol hareket bol asabiyet var ama uyku bakımından hic bereket yok Üstte 4 altta 2 dis var alt yanlarda kabarık çıkmak üzere huysuzluk hat safhada geceleri de miz miz perisaniz
Bizim de şu aralar gece uykumuz yok gecenn 4unde kalktı oyun istiyo uyumamak icin bağırıyor yuzunu cırmalıyor sinirinden zoor zoor

Evet anlıyorlar artk denilenleri, insan şaşırıp kalıyo bi de konuşsalar ne yaparız bilmiyorum

Aynn benm oglum da sakin yapili, yerde surunmeyi ve yuvarlanmayi tercih ediyo simdilik,millet de bi an once yurusun pesinde her cocuk farkli sonucta kulak tikiyorum bn de
annem bakıyo kızıma su yuruyo bu tembel dıyo kıyaslama yapma anne bu farklı dıyorum oykle tabı dıyo sonra baska bırgun falancanın cocugu soyle yapıyomus dıyo bende kızım benım farklı dıyorum her defasında ama annem bıle bunu dıyosa el nedese haklı

Kızlar ya, bana bir fikir verin...
Oğluma hala bakıcı bulamadım, kardeşim bakıyor eylülde okula dönecek
Etrafımda tanıdık birileri yok, buraya taşınalı 2 yıl oldu ama çalıştığım için pek komşu falan edinemedim.
en sonunda internete ilan verdim bakıcı için hiç içime sinmiyor, tanımadığım birine evimi açıp (evde 3. bir kişini varlığı benim için sıkıntı zaten, rahat bir insan değilim) üstelik çocuğumu emanet edecek olmak...
İlana fazla geri dönüş olmuyor, olanlarla da fiyatta anlaşamadık henüz, 1500 + sgk istiyorlar,(sadece cocukla ilgilenecek, çocuğun yemeği ve ütüsünü yapacak) bana maliyeti 2000 tl'yi geçer, bu parayı bakıcıya vereceksem benim çocuğumu ele bırakıp çalışmamın bir anlamı kalmıyor...
3 yaşından önce kreşe verme taraftarı değilim ama şu durumda kreşi de düşünmeye başladım.
2 yerle görüştüm fiyatları 1.100 ve 1.500 (1.500 olanın kontenjanıda dolmuş, gelmeyen olursa alacaklar)
Anne, kayınvalide şansım yok, ikiside sağlık sorunlarından dolayı bakamıyor.
en temizi işi bırakmak olacak sanırım, (aslında istediğim tamda bu) ama bi süre mümkün değil maalesef ...

Bakıcıyla çalışmanın başka zorlukları da olacak sanırım, kreş konusunu da kafamda çok netleştiremedim.
Fikirlerinizi, deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Etrafımdakilerin beni tam anladığını düşünmüyorum.
Büyüyecek nasıl olsa bir şekilde, herkes nasıl bırakıyor/baktırıyor şeklinde düşünülüyor.

Can'ım evet bakıcı işi zor bir iş, Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın inş hepimizi. Ben de bakıcı ayarladım Can'ım. Ben de evde 3 . Bi kişinin olmasını istemedim. Kreşten önce eğer içine sinecek birini bulursan , ben bakıcı fikrini değerlendir derim. Can'ım sen nerde yaşıyorsun? Bakıcı ücretleri baya pahalıymış, 2000 ₺ lira vereceksen , maaşından sana ne kalacak ki?

amin canım cümlemizi inşallah... İstanbul, ümraniye... bakıcı ücreti lokasyona göre çok değişmiyor sanırım...çalışan için lokasyon önemli değil belki ama işveren konumunda olduğumuz düşünülürse, kazancımızın kadıköy, acıbadem vs. yerlerde ikamet edenlerle aynı olmayacağı da bir gerçek...

Anneler nazya kuzusuna bir dua ediverin de astım olmasın. Dün alerji kontrolümüz vardı. Besin alerjisinin astıma dönüşme ihtimali fazlaymış ve bizde göz çevresi kızarması, hırıltı ve burun akıntısıyla kendini göstermeye başladı. Doktorumuz astım başlangıcı ilaçları yazdı. Umarım astıma çevirmez

İnş olmaz Can'ım Rabbim kuzulara şifa versin, sağlık versin inş.

çevirmez canım inşallah, içini ferah tut, Rabbim şifa versin inşallah...
Oğlumda 2 defa bronşiyolit oldu, doktor sık oluyor, astıma, bronşite çevirir dedi...
Ev sobalı değil, sigara kullanmıyoruz, o zaman alerjiktir diyerek sürekli kullanılacak bir damla yazdılar (zaditen,zyrtec) hiç kullanmadım.
http://www.doktorattila.com/nefes-darligi/ biraz uzun bir yazı ama, son kısmında astımla ilgili bilgi var.

İnşallah öyle birşey olmaz Rabbim şifa versin kuzucuguna inşallah alerjisi de gecer

Şöyle bir göz attım da burdaki farklı sanırım. Bizimki alerjik astım. Yani inşallah alerjik astıma çevirmez. Bazı besinler bile hırıltı yapabiliyor. Keçi yoğurdu denemiştik, daha verirken hırıltısı başlamıştı mesela. Burnu sadece hasta olduğunda değil ıslak ya da kuru her zaman dolu. Ay ne bileyim çok zor. Bu arada size de geçmiş olsun.

canım allah nazyaya şifa versin inşallah astıma çevirmeden alrjisinden de kurtulsun

Ben de bu konuda cok tıtız oldugumdan, babaanne.aneanne durumu olmadıgı ve insanlara da güvenmediğim icin ucretsz ızındeym kafam rahat, ilk iki yas baglanmada kritik donem, uc yas oncesi bence de erken kreş icin zaten fiyatlara bakılırsa yarı maas gider, eger isi bırakma durumunuz varsa hic dusunmeyın derim

İns allah çevirmez Allah sifa versn kuzuya insallah

Kızlar benim ki yürümeye başladı. Ayakkabı almak istiyorum
arastirdiniz mi ne almalı hangi markaları tercih etmeli
bu konuda biri beni aydinlatirsa çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…