2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Fotoyu kirp yükle. Ben eşim olsun ailesi olsun hiçbirşey görmedim 2 hafta önce büyük gorumce 10 lirayz 2 penye dön 5 liralık bi T-shirt aldı ki bizimkiler de durumu iyi
Bana ilginç geldi kendi durumum fotoyu kırptım yne de yuklenmedi sağol cnm

Kızlar bişi sorcam bayramda bebişlere kayınvalide ve dede ne hediye eder...
Can'ım yanlış anlama ama neden kv ve dede diye sordun? Anneanne ve dede ne hediye eder sana göre? Bence çocukları Bayram'da illa ki büyükler bişi hediye edecek diye , yetiştirmemeliyiz . Sonra, ki benim etrafımda böyle çocuklar var, bayramda büyükleri ziyaret etmek için değil de büyüklerden bi beklentilerİ oldukları için gidiyorlar. O yüzden benim şahsi fikrim bu tarz şeyler hoş olmuyor. Tabi her yiğidin yoğurt yiyişi de farklıdır.

Kendi dede babannemden tecrubeliyim sıfır beklenti maksimum mutluluk. Bazıları beni topa tutabilir belki ben onlarla buyudum rahmetli annem de iyi dayak yemiş onlardan kendi çocuklarını dershaneye gönderdiler bizim zamanımızda yokmuş, amcamlara aramızda en az 19 yaş var ha göndermek zorunda değildiler tabiki ama günlük paranın ustune cökmeyebilirdiler. Anneannegilde farklı değil hepsi Allah a hesap versin. Bi yüzden dede babanne anneanne dayı amca vs kimseden beklentin yok yeterki karışmadılar.
Elbise fena değil bence

Ben de takılmıyorum bu konulara cunku herkes torunu, yigeniykw ilişkisini kendi belirler bi de kimileri yoğun yasar bazı duygularuı kimileri sıra da n, anneliği bile boyle bence, o yüzden bi standardı yok dıye dusunuyorum, akışına bırakın, mutlu olun

Kesinlikle haklısın herkesin düşüncesi farklı olabilir hisleri de buna göre beklentileri de ... Allah herkesin gönlüne göre versin

Evet senin dediğin çok doğru beklenti içinde olmamak gerek sadece merak ettim canım ne bilim herkes anlatınca çevremde ondan sordum

Bebegim yasina geldi, benim porof kv, o kadar soylememe ragmen daha yeni anladi süt allerjili bebegime yogurt corbasi vermemesi gerektigini!
Yemeklerde tuz kullanacak msnz yaşından sonra? Gittiginiz yemekli gezmelerde yaninizda bebek icin yemek götürüyor musunuz? Hamur isleri kek pogaca vs yediriyor musunuz bebeginize? Bunlarin icinde yumurta tam olaral var ya, akının zarari olur mu böyle?

Moralim çok bozuldu ya. Uykusuzum ama sinirden uyuyamıyorum. Benim kadrom ilçede, eşimin merkezde. Evimiz de merkezde. Eş durumundan tayin istedim. Tercihlerimi eşim yapmıştı. İş yerimde civardaki okulları iyi bilen arkadaşlar var falan demişti, ben de tamam deyip tamamen ona bırakmıştım. Yanlış tercih yapmış. 40 km uzaklıktaki köye tayinim çıktı. Hâlbuki kadromun olduğu ilçe daha yakın ama servis yok. Benden daha düşük puanlıların daha yakın yerlere tayini çıkmış ya. Ben bu adamı ne yapayım. Nasıl böyle bir hata yapar. Küçük çocuğumuz var bizim. Çalıştığın yerden ilişiğini kesme diyor bir de. Oraya da ilk minibüs 9 buçukta ve dersler 8 buçukta başlıyor. Bu adamın rahatlığı beni bitiriyor ya. Köye gitsem hem uzak hem de dersim erken bitse bile servisin merkeze getirmesini beklemek zorundayım. Offf.

Ay Can'ım yaa çok kötü olmuş

Tayini iptal ettirebilirsin canım

Benim bebeğim de alerjikti valla ben vrdim herşey sonra düzeldi kendiliğinden kek fln tattırıom sanki canı çekio gibi geliyor biz yerken bakıyor istiyor. Alerjk bebeklere katı diyet yaptırmak bebeğin kg etkiliyor gerekli besinleri alamıyor bebek.ben de yedirdim yoğurt fln bana bi arkadaşım demişti kendiliğinden geçiyor diye hakikatten 7/8 aylıkken geçti tabiki yne de dr dinlemek önemli bazı bebeklerde reaksiyona neden oluyormuş yedikleri aniden rahatsızlanan bebekler oluyormuş siz gozlemleyin bebişinizi ona göre verirsiniz gıdaları

Tayini iptal ettirebilirsin canım
Evet canım iptal ettirebilirim ama zaten kadrom şu an oturduğum yerde değil. İlişik kessem de kötü kesmesem de. Sinirlendiğim nokta iyi yerler gelebilecekken eşimin yanlış tercih yapması ve beni kötüler arasında tercih yapmak zorunda bırakması.

Kızlar bebeislere ne yediriyorsunuz
benim ki artık çok yemek seçer oldu. Tüm gün ne yedirsem diye düşünmekten bıktım.

Sabahları bebe biskuvili mama yapıyorum ya da omlet

Sonra biraz meyve yiyor

Öğle uykusundan sonra çorba iciriyorum
artık her çorbayı da icmiyorum

Bi sonraki öğünü yoğurt oluyordu artık onuda pek yemiyor

Akşam yemek yedirmeye çalışıyorum ama bulgur pilavı, makarna , köfte bunlardan başka bir şey yemiyor

Akşamları muhallebi gibi bir şey yapıyorum onu da 3 4 kaşık yiyip bırakıyor
Süte başladım şimdi bir haftadır akşam yemeği yerine devam sütü içiyor

Eskiye göre daha çok ev yemeği yemesi gerekirken böyle oldu. Sizinkiler nasıl?

Benim kızım da alerjikti zamanla geçti suan sadece kırmızı biber alerji yapıyor

Can'ım benim kızım 13 aylık oldu. O da sabahları bebe bisküvili karışım ve süt yiyor. Öğlen yoğurt , akşam üstü çorba yiyor. Akşam yemeğinde bizimle ne yersem canı isterse azıcık yiyor, sonra da yatmadan muhallebi yiyor. Çorbalardan en çok şehriye çorbasını yiyor.

Ayın 3 ünde 1 yaşında olacak doktorum yemeklere biraz tuz koymaya baslayabilirsin ama Salçalı yemeklere yine de çok yüklenme dedi. Ben hala tuz koymuyorum koymayı da düşünmüyorum.
Bazen misafirlikte yemek yediriyorum az tuzluysa. Genelde kendim yanımda goturuyorum yemeğini.
Kek bir kere çok istedi tadına bakmasina izin verdim ama 2 yaşına kadar böyle şeyler yemesini istemiyorum.
Çikolata yedirenler var. Bu tip şekeri yoğun gıdaları kendisi dişlerini ne zaman fircalamayi ogrenirse o zaman vereceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…