Can'ım benim kızım 13 aylık oldu. O da sabahları bebe bisküvili karışım ve süt yiyor. Öğlen yoğurt , akşam üstü çorba yiyor. Akşam yemeğinde bizimle ne yersem canı isterse azıcık yiyor, sonra da yatmadan muhallebi yiyor. Çorbalardan en çok şehriye çorbasını yiyor.
Can'ım yaşına girmesine az kalmış , benim kızım da yaşında 10300 gr dı. Ee seninki de hemen hemen aynı maşallah. Doğum kilosu neydi? Bi de artık kilo alımları çok çok yavaşladı. Bizim doktor 1 yaş kontrolünde 6 ayda max artık bir kilo alır demişti.Benimki de en çok Şehriye çorbası içiyor.
Yayla Şehriye ve tarhana arasında gidip geliyorduk tarhanamiz bitti yenisini bekliyoruz. Sebze corbasini hiç icmiyor inat ediyor. Yeni yeni mercimek çorbası içmeye başladı.
Çorba içiyor diyorum ya onuda bizim çorba kaselerinin yarısından biraz fazlasini içiyor.
Köfte yerse 1.5 köfte yiyor.
Ben aç kaldığını düşünüyorum 10 kilo 700 gr di 20 gün önce şimdi 10 kilo 650 gr olmuş. Kilo alması gerekirdi. Gerçi yine de zayıf bir çocuk değil ama iyi besleyemiyorum gibi geliyor
Aksam sizinle her yemeği yiyor mu?
Can'ım yaşına girmesine az kalmış , benim kızım da yaşında 10300 gr dı. Ee seninki de hemen hemen aynı maşallah. Doğum kilosu neydi? Bi de artık kilo alımları çok çok yavaşladı. Bizim doktor 1 yaş kontrolünde 6 ayda max artık bir kilo alır demişti.
Akşam her yemeği yemiyor Can'ım, ben de hiç zorlamıyorum canı isterse. Mesela köfte varsa max bi köfte yer. Taze fasulye varsa max 2-3 yemek kaşığı kadar yer. Diğerlerini dediğim gibi canı isterse azıcık.
Kızlar öncelikle bebişlerinize maşallah sonra da halinize şükredin diyorum. Kızımda çoklu gıda alerjisi var ve çok seçici. Anne sütü almıyor, ek gıda hemen hemen hiç yemiyor. Diyet mama içiyor. O da azcık. Bugün yediği ek gıda gün boyunca 5 çay kaşığını geçmemiştir. Belki o kadar da yoktu . 3450 gram doğmasına ve ilk ay 1700 gram almasına rağmen şu an 8 kilo civarı. Kıyafetlerinin ayaklarına dolanmasını istemiyorsam 6 ay kalıplarını giydirmek zorundayım. Ben artık ne yapacağımı şaşırdım. Yeter ki yesin deyip kek bile yaptım ama tabi şekersiz, sütsüz, yumurtasız bebe keki yaptım. Hurma ve elma ile tatlandırdım ama onun da sadece tadına baktı. Alerjik de olduğu için ne yedircem konusu bizde çok büyük problem.
Amin canım inşallah.Kolay değil Allah yardımcın olsun. Çokca iştahı olur da yer inşallah
Kızlar öncelikle bebişlerinize maşallah sonra da halinize şükredin diyorum. Kızımda çoklu gıda alerjisi var ve çok seçici. Anne sütü almıyor, ek gıda hemen hemen hiç yemiyor. Diyet mama içiyor. O da azcık. Bugün yediği ek gıda gün boyunca 5 çay kaşığını geçmemiştir. Belki o kadar da yoktu . 3450 gram doğmasına ve ilk ay 1700 gram almasına rağmen şu an 8 kilo civarı. Kıyafetlerinin ayaklarına dolanmasını istemiyorsam 6 ay kalıplarını giydirmek zorundayım. Ben artık ne yapacağımı şaşırdım. Yeter ki yesin deyip kek bile yaptım ama tabi şekersiz, sütsüz, yumurtasız bebe keki yaptım. Hurma ve elma ile tatlandırdım ama onun da sadece tadına baktı. Alerjik de olduğu için ne yedircem konusu bizde çok büyük problem.
Geçmiş olsun canım. Kızımın tepkileri çok çeşitli oluyor. Kalça üstü bele yakın yerde isiliiğe benzer kabartıları oluyor. Boyun civarı ve kulağa yakın yerlerde yanığa benzer alerjik tepkileri oluyor. Her bebeğin tepkisi farklı oluyor. Çinkoyu tamamen kesip iyileşmesini sağlayıp tekrar çinko deneyerek anlayabilirsin. Mustelanın atopik ciltler için olan kremi yanık görünümlü tepkilere iyi geliyor. Doktor sudocrem de kullanabilirsin dedi ama kızçemin tepkilerine mustela iyi geliyor. 5 dk içinde geçiyor. Bu bebişlere neyin iyi geleceği belli olmuyor.Canim cok zor tahmin ediyorum benimki yiyen bir bebek oldugu oldugu halde bazen ne yapacagimi sasiyorum ona umarim biranonce gecer, buarada yemesine ragmen suan tam 8 kilo benimkide almiyorasiri hareketli doktor bile bu alamaz kilo diyor. Alerji senin basinda oldugu icin sana soruyum, nasil oluyor alerjisi?? Kizimda gecen hafta kalcasinda bele yakin kisimda el kadar kipkirmizi sanki yanmisgibi bir sey oldu o gece huzursuzdu 2 gun sonra pul puldokuldu, fun tekrar o bolgenin altinda cok kotu kalin yanmis gibi olustu doktora gittim alerji olabilir dedi cildiyeye gonderdi oda ayni gecen hafta tek farkli cinkoya basladim ve bez degisikligi yaptim ama daha once kullanmistim, sanirim cinko yapti goruntu cok kotu cok uzuldum acimistirda mutlaka, bu alerji boyle birsey mibu kadar yanik gibi olabilir mi?
Geçmiş olsun canım. Kızımın tepkileri çok çeşitli oluyor. Kalça üstü bele yakın yerde isiliiğe benzer kabartıları oluyor. Boyun civarı ve kulağa yakın yerlerde yanığa benzer alerjik tepkileri oluyor. Her bebeğin tepkisi farklı oluyor. Çinkoyu tamamen kesip iyileşmesini sağlayıp tekrar çinko deneyerek anlayabilirsin. Mustelanın atopik ciltler için olan kremi yanık görünümlü tepkilere iyi geliyor. Doktor sudocrem de kullanabilirsin dedi ama kızçemin tepkilerine mustela iyi geliyor. 5 dk içinde geçiyor. Bu bebişlere neyin iyi geleceği belli olmuyor.
İnşallah canım. Popo pişiği için doktor kaçak alerjenlerdendir demişti. Bebişine bir şey dokunmuş olabilir. Yumurtaya alerjisi yok umarım. 12. ay aşısı yumurta içeriyor.Ilk kez basima geldi cok kotu gorunuyo buyukte olunca cok uzuldum bildigin yanik gibi mutlaka acimistir, gecen hafta 12. Ay asisi oldu , cinko kullandim ve bez degisikligi tek farkli bunlar sanirim cinko 2 gundur vermiyorum, sudokremi doktoragitmeden once surmustum o panikle acaba hatami yaptim dedim ama gercekten o kuruttu sende deyince simdi demekki ise yariyor. Bizimkide kalca bel arasinda oldu asagi dogru tekrar cikti, bazen makat bolgesinde oluyordu sivilcemsi kirmizilik ama bu cok kotu oldu. Insallah kizininda biranonce gecer alerjisi 1. Yas doldu artik zamanla azalir insallah
İnşallah canım. Popo pişiği için doktor kaçak alerjenlerdendir demişti. Bebişine bir şey dokunmuş olabilir. Yumurtaya alerjisi yok umarım. 12. ay aşısı yumurta içeriyor.
Benim kız biraz tuhaf. Bir yediğini bir daha yemek istemiyor. Patatesi çeşitli şekillerde sunuyorum. Yumurta ve peynir dokunuyor malesef. Umarım senin kuzu da iyi olur.Simdiye kadar hep sarisini yedirdim alerjisi yoktu bilemiyorum cnm doktor alerji icin krem ve surup yazmis, surubu vermedim kremi surdum bakalim insallah tekrarlamaz, patetese alerjisi yoksa yedir ben sabah kahvaltisina bile yapiyorum cok seviyor, 1 patates rendeleyip biraz yagda kisik ateste pisiriyorum seviyor bunu bazen bunun ustune yumurta sarisi kiriyorum peynirli yada sade seviyor tabi yumurta alerjik olabilir gercekten zor birdurum insallah iyillesir
Kek kurabiye pogaca tattiriyorum ben de dayanamayip. Allerji yapanlari veremiyorum canim çünkü rahatsizlanip sürekli kusmaya ve surekli huzursuz olup aglamaya başlıyor bebegim, allerjisi ağır geciyor. Sizde böyle bir sıkıntı olmadi galiba, ondan verebilmissindir sanirim. Yasina 1 ay kaldi hala allerji gecsin diye bekliyoruz insaallah kalici olmaz ya.Benim bebeğim de alerjikti valla ben vrdim herşey sonra düzeldi kendiliğinden kek fln tattırıom sanki canı çekio gibi geliyor biz yerken bakıyor istiyor. Alerjk bebeklere katı diyet yaptırmak bebeğin kg etkiliyor gerekli besinleri alamıyor bebek.ben de yedirdim yoğurt fln bana bi arkadaşım demişti kendiliğinden geçiyor diye hakikatten 7/8 aylıkken geçti tabiki yne de dr dinlemek önemli bazı bebeklerde reaksiyona neden oluyormuş yedikleri aniden rahatsızlanan bebekler oluyormuş siz gozlemleyin bebişinizi ona göre verirsiniz gıdaları
Ben yapmayacagim dedigim her seyi yaptim ya... Bazisini yapmak zorunda kaldim bazisini bilerek yaptim. Sekerli seylerle tanistirdim cunku pekmez dokunur gibi oldu, bi de tatsiz pisirince yemedi küçük hanim. Yemeklerim zaten az tuzludur ama annelerden cok tepki aldim, normal yemek yedirmeye basladim 8 ayda filan. Zaten gezmelerde anneler elimden alip yedirdiler. Ben de dayanamayip kek pogaca biskuvi yedirdim zaman zaman ama yumurta aki zarar verir mi o kismini bilmeyerek verdim. Damak tadi olustu tuzsuz sekersiz tatsiz bir sey yemek istemiyor gibi artik. Iyi mi yaptim kötü mu yaptim bilemiyorum ins. secici olmaz.Ayın 3 ünde 1 yaşında olacak doktorum yemeklere biraz tuz koymaya baslayabilirsin ama Salçalı yemeklere yine de çok yüklenme dedi. Ben hala tuz koymuyorum koymayı da düşünmüyorum.
Bazen misafirlikte yemek yediriyorum az tuzluysa. Genelde kendim yanımda goturuyorum yemeğini.
Kek bir kere çok istedi tadına bakmasina izin verdim ama 2 yaşına kadar böyle şeyler yemesini istemiyorum.
Çikolata yedirenler var. Bu tip şekeri yoğun gıdaları kendisi dişlerini ne zaman fircalamayi ogrenirse o zaman vereceğim
Ben yapmayacagim dedigim her seyi yaptim ya... Bazisini yapmak zorunda kaldim bazisini bilerek yaptim. Sekerli seylerle tanistirdim cunku pekmez dokunur gibi oldu, bi de tatsiz pisirince yemedi küçük hanim. Yemeklerim zaten az tuzludur ama annelerden cok tepki aldim, normal yemek yedirmeye basladim 8 ayda filan. Zaten gezmelerde anneler elimden alip yedirdiler. Ben de dayanamayip kek pogaca biskuvi yedirdim zaman zaman ama yumurta aki zarar verir mi o kismini bilmeyerek verdim. Damak tadi olustu tuzsuz sekersiz tatsiz bir sey yemek istemiyor gibi artik. Iyi mi yaptim kötü mu yaptim bilemiyorum ins. secici olmaz.
dogum gunu yapan arkadaslar yada yapacaklar hazırlıklar nasıl gidiyo yada resimler varmı paylaşırmısınız 9 gün kaldı bizim yaşımıza
hediyelik olarak neler aldınız ben onda kararsızım etıketler flamalar tabak bardak ayrıntıları tamam benım elbısemız de tamam bu hafta kurabıyelerını yapacam pasta sıparısımızde tamam 10 eylulde sorun cıkmazsa ınsallah planlıyoruzCumartesi günü kızımın doğum günü. Ama biz yeni taşındık daha duzenimiz oturmadi. Araya bayramda giriyor diye eylül sonu yapmaya karar verdik.
Ben taşınmadan önce doğum günü hediyeliklerini ve kiyafetinj sipariş ettim geldiler. Poster flama gibi ufak süsleri kaldı.
Benim de bebişim bir ay sonra bir yaşına basacak bizim ki çok sivilcelendi geçti ama inşallah sizinki de geçer senin bebiş de alerji sivilce olarak mı gosterio kendini coresadin pembe krem bi de linola iyi geldi bize ama tamamen geçmio dediğin gibi gıdalardan oluo ama ben dediğim gibi verdim yine de sonra geçti canım inşallah düzelir bi yerde duymuştum bu zamanda alerjik bebekler çoğaldı die galiba daha anne karnında bizim yediklerimzden oluo ya da hamileyken ilaç kullanmaktan hakikatten ben hamileyken antibiyotik kullanmak zorunda kalmştm ondan olabilirKek kurabiye pogaca tattiriyorum ben de dayanamayip. Allerji yapanlari veremiyorum canim çünkü rahatsizlanip sürekli kusmaya ve surekli huzursuz olup aglamaya başlıyor bebegim, allerjisi ağır geciyor. Sizde böyle bir sıkıntı olmadi galiba, ondan verebilmissindir sanirim. Yasina 1 ay kaldi hala allerji gecsin diye bekliyoruz insaallah kalici olmaz ya.
hediyelik olarak neler aldınız ben onda kararsızım etıketler flamalar tabak bardak ayrıntıları tamam benım elbısemız de tamam bu hafta kurabıyelerını yapacam pasta sıparısımızde tamam 10 eylulde sorun cıkmazsa ınsallah planlıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?