Canım normal çocuk doktorları alerjiden hiç anlamıyorlar. Memorialda bölgenin en iyi doktoruna götürdüm ama anlamadı. Alerji ve imminoloji doktoruna götürüyorum. Diyarbakır devlet hastanesinde ama hacettepeden gelme doçent doktorumuz. Memnunum ama işte devlet hastaneleri çok yoğun. Mesela bu sabah fiş almak için hastaneye geldik, öğleden sonraya kaldık. Mardinde oturuyoruz, aylık kontrollere diyarbakıra geliyoruz.Canim normal cocuk doktoruna mi gidiyorsun?? Fakultenin imminoloji bolumune gitsen bide daha iyi olur. Arkadas geniz eti filmi cektirmis ve kan tahlillerinde neye alerjisi varsa cikmis, onun kizida surekli hastaniyordu onun icin gitmisti
Cevabin icin tşk ederim canim. Ben kotu oldum panikledim de koca kisisinde tik yok, rahatsizim tek basima da doktora goturemem bebegimi, anne-babamdan yardim istesem onlara gore doktora gerek yok usutmustur derler zaten. Oyle kaldi. Dedigin gibiyse mrketten aldigimiz hazir bir seylerden yemişti, onlardan olmus olabilir. Bir de yikanmadan meyve vb yemis o da yapmis olabilir. Kaka gecti duzeldi, ben merakta kaldim, esim umursamaz unuttu gitti bile.clara canim benim oğlum da temmuz ayinda yesil mukuslu kaka yapti hemen dr goturdum amipli dizanteri dedi ilac tedavi si gordu hic vakit kaybetme derim alerji ile alakasi var mi bilemem ama dizanteri ise tedavi edilmeli biz avm de yedigimiz biseyden oglana tattirdik bi daha şimdi disardan hiç birşey yedirmiyorum.
Kendimize yaptigimiz tavada yumurtadan yediriyorum. Barn ona haslama yapiyorum. Bzen patates kizartmasindan, tavada yaptigim patates kavurmasindan yediriyorum, haslanmis patates olursa ondan da yediriyorum. Cig biber bile yiyor isirarak. Domates, salatalik, maalesef vermeye basladigim recel, zeytin yiyor. Bazen irmik seker su karisimi mama yapip yedirdigim de oluyor. Domatesi dograyip veya halka halka dilimleyip az yagda tavada biraz öldürüp suyunu biraz cektirip ekmek batırıp yedirebilirsiniz.Kızlar sabah kahvaltısında neler yediriyorsunuz ben hergün napsam diye derde düşüyorum zaten zorla yediriyorum
Doktora gün bulamadik, tekrar bakip randevu almaya çalışacağım. Benim yedigim bi peynir ve tereyagi dokunuyor o lari da yemiyorum canim. Ama kendisine hem gezmelerde hem bayramda sut ve tereyagi iceren seyler verdik, dondurma çikolata kurabiye börek vb cok aglayip istiyor diye dayanamayip, dokuntuleri artti, hafif kusmasi oldu. Tekrar karar verdim, yedirmeyecegim, yedirenlere mani olacagim. Ins yasindan sonra gecer de kalici olmaz dua edin kizlarKızlar merhaba
Uzun zamandır giremiyorum işe başladım.iki çocukla vakit kalmıyor.
Şükürler olsun,1 yaşına girdiler.bizimki uzun zamandır yürüme çabalarında,hatta erken yürüyecek desemde:) daha yürüyemedi.
Çok iştahsız kavga dövüş yedirmeye çalışıyoruz.
1 yaş aşısında yumurta var arkadaşlar,bir arkadasta demiş.kakası bozulursa ishal gibi ya da vücudunda yuvarlarımdı kızartmalar olup sönüyorsa yumurta alerjisi var demektir.gün aşırı verirseniz iyi olur.geçer ondan birşey olmaz.@a-nur canım yanlışta yazmış olabilirim ismini? Süt alerjiniz varmıymış canım gittin mi doktora?
Eğer alerjiniz varda sen sütlü şeylerden tattırıyor ve sen yiyip emziriyorsan ve de kakası sümüksü ise çok yanlış yaparsın canım.
Vermeyeceksin ki bağırsağı toparlanacak.düzelecek.sonra yaşı büyüdükçe bağırsağı güçlenecek ve deneyeceksin.böyle vererek düzeltemezsin eğer alerjiniz varsa.
Ben çatlayacağım artık canım sürekli birşeyler çekiyor ve yiyemiyorumyaz bitti dondurma yitirmedim.eşimde inatla sanki o kadar çok dondurma yiyor ki,hayır alerjiniz kışa geçmiş olsa kış demeden yiyeceğim:)
Canım normal çocuk doktorları alerjiden hiç anlamıyorlar. Memorialda bölgenin en iyi doktoruna götürdüm ama anlamadı. Alerji ve imminoloji doktoruna götürüyorum. Diyarbakır devlet hastanesinde ama hacettepeden gelme doçent doktorumuz. Memnunum ama işte devlet hastaneleri çok yoğun. Mesela bu sabah fiş almak için hastaneye geldik, öğleden sonraya kaldık. Mardinde oturuyoruz, aylık kontrollere diyarbakıra geliyoruz.
Doğum gününden 2 gün sonra test yaptırdık. Değerler yüksek çıktı malesef. Okullar açıldı, işe gitmem gerekiyor dedim. Doktor da senin gözetiminde olması gerekiyor deyip rapor verdi. Beslenmesini çok sıkı takip etmem gerekiyor. Artık yeni gıdalar denemekten korkuyorum. Büyüdü, her şeyi istiyor. Ondan gizli yiyoruz. Geçenlerde ona dokunan bir şeyi mutfakta ağzıma atıp odaya gittim. Kucak istedi. Demek yiyeceğin kokusu gitti. Ağzımı koklayıp gözümün içine baktı. Çok üzüldüm kuzuma ya1 yasindan sonra alerjiler geciyor cogunlukla insallah sizinde biran once gecer
Doğum gününden 2 gün sonra test yaptırdık. Değerler yüksek çıktı malesef. Okullar açıldı, işe gitmem gerekiyor dedim. Doktor da senin gözetiminde olması gerekiyor deyip rapor verdi. Beslenmesini çok sıkı takip etmem gerekiyor. Artık yeni gıdalar denemekten korkuyorum. Büyüdü, her şeyi istiyor. Ondan gizli yiyoruz. Geçenlerde ona dokunan bir şeyi mutfakta ağzıma atıp odaya gittim. Kucak istedi. Demek yiyeceğin kokusu gitti. Ağzımı koklayıp gözümün içine baktı. Çok üzüldüm kuzuma ya
Kızım 8 buçuk kilo. Alerji farklı bir olay. 2 yaş öncesi testler doğru sonuç vermiyor. Hatta bazı uzmanlar 8 yaş öncesi doğru sonuç vermediğini söylüyorlar. Çocuğun tepkileri doğrultusunda gıdalar verilmeli ya da kesilmeli. Mesela kızım 6 aylıkken süt, yumurta, histamin, buğday testi yapıldı. Teste göre sadece yumurta yüksek çıktı. Bir yaşında ise sadece süt ve histamin yapıldı. İkisi de yüksek çıktı. Halbuki 6 aylıkken yapıldığında bu kadar yüksek çıkmamıştı. Alerjisi ise doğuştan ve tepkiler hep vardı. Bu da testlerin güvenilir olmadığının kanıtı. Testlerde kesin şuna alerjisi vrdır diyemeyiz. O kadar çok gıda var ki denemek için çocuğun vücudu yetmez. İğne batırıyorlar çünkü. Ama mesela çapraz alerjenler vardır. Yumurtaya tepki gösterenin tavuğa tepki gösterme olasılığı yüksektir ve kızım gösteriyor. Muz, ceviz, keçiboynuzu, tarçın vs bunlara tepk gösteriyor. Bunların testi yapılmadı ama yedirince kızımda döküntü oldu. Bütün gıdaların testi yapılmaya kalkılsa çocuk delik deşik olur. Alerjik bünyeliyse gıdaları azcık ucundan deneyerek vermek gerekiyor.Canim testte direk suna alerjisi var diye cikmiyor mu??? Kilosu nasil peki?? Simdi cani herseyi ister gittikce akli erdikce dahada istiteyecek. Zor bir durum insallah biranonce gecer.
Kızım 8 buçuk kilo. Alerji farklı bir olay. 2 yaş öncesi testler doğru sonuç vermiyor. Hatta bazı uzmanlar 8 yaş öncesi doğru sonuç vermediğini söylüyorlar. Çocuğun tepkileri doğrultusunda gıdalar verilmeli ya da kesilmeli. Mesela kızım 6 aylıkken süt, yumurta, histamin, buğday testi yapıldı. Teste göre sadece yumurta yüksek çıktı. Bir yaşında ise sadece süt ve histamin yapıldı. İkisi de yüksek çıktı. Halbuki 6 aylıkken yapıldığında bu kadar yüksek çıkmamıştı. Alerjisi ise doğuştan ve tepkiler hep vardı. Bu da testlerin güvenilir olmadığının kanıtı. Testlerde kesin şuna alerjisi vrdır diyemeyiz. O kadar çok gıda var ki denemek için çocuğun vücudu yetmez. İğne batırıyorlar çünkü. Ama mesela çapraz alerjenler vardır. Yumurtaya tepki gösterenin tavuğa tepki gösterme olasılığı yüksektir ve kızım gösteriyor. Muz, ceviz, keçiboynuzu, tarçın vs bunlara tepk gösteriyor. Bunların testi yapılmadı ama yedirince kızımda döküntü oldu. Bütün gıdaların testi yapılmaya kalkılsa çocuk delik deşik olur. Alerjik bünyeliyse gıdaları azcık ucundan deneyerek vermek gerekiyor.
İnşallah canım, teşekkür ederim.bir arkadasiminda ayni oglunun sut urunlerine alerjisi vardi anneninde vardi.insallah zamanla gecicek canim
Çook geçmiş olsun canım.Sade barbunya mı yedi.Az önce barbunya yedi azcık. Gözünün altı kızardı ve şişti
Yanlış alarmmış canım. Yüzünü mama sandalyesinin kenarına vurmuş. Ama çok rahatsız etti. Gece uyuyamadı. Bünyesi kaldıramadı sanırım. Patates ve barbunya ezmiştim. Barbunyanın kabuklarını da soymuştum.Çook geçmiş olsun canım.Sade barbunya mı yedi.
Tekrar geçmiş olsun canımYanlış alarmmış canım. Yüzünü mama sandalyesinin kenarına vurmuş. Ama çok rahatsız etti. Gece uyuyamadı. Bünyesi kaldıramadı sanırım. Patates ve barbunya ezmiştim. Barbunyanın kabuklarını da soymuştum.
Ay kuzum benimAz önce barbunya yedi azcık. Gözünün altı kızardı ve şişti
Ay geçmiş olsun Can'ım , bu cadılar hareketlenince baya zorluyorlar artıkYanlış alarmmış canım. Yüzünü mama sandalyesinin kenarına vurmuş. Ama çok rahatsız etti. Gece uyuyamadı. Bünyesi kaldıramadı sanırım. Patates ve barbunya ezmiştim. Barbunyanın kabuklarını da soymuştum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?