2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Aman yoook hareketlendikce canima okunuyor 2.ciyi isteyen alsin benden gecti
Bide gece uykulari bolunmeye basladi google amcaya sordum ruya goruyormus ondan uyanirmis sıpa

Ne güzel herkes çalışıyor bi ben ülkenin aktif nüfus içindeki hazır yiyenlerdenim

Bende bende bu cocuk canima okudukca sunu bi krese yazdirayim da is bakayim diyorum. kiyamiyorum b

Geçmiş olsun canım kilolar bende de kaldi gitmiyor bunalima girmissin bende yoruluyorum tum gun pesinde olmaktan sıpa nin ..
İyilesince biraz zaman ayir kendine biz iyi olucaz ki bebisler iyi olsun.

günaydın anneler bır yaşdan sonra kızımın huyu tamamen değişti gece aglama nobetlerı ve sıksık uynmaları yuzunden bunalımdayım bu gece sureklı agladı 2:30 da kalktık oyun oynadık uyumak istemıyo uyuyo tekrar ağlayarak kalkıyo 05:40 a kadar boyle devam etti. sabah uyuyordu evden cıktım işe geldim uykusuzluk gece aglamalar benı cok yıpratıyo napcam ben

Moralsiz karamsar yorgun bıkmış umutsuz dusunceli ağlak...
Iste bu ben...
Uykusuzluga alismistim guya bebegim sebebiyle ama gecen haftalarda dayanamadim, aglama krizi, surekli uyuma isteği, sabah kalktigimdan itibaren tekrar yatmak istegi... "artik uyumak istiyorum, surda azicik yatsam biraz uyusam" benzeri isteklerim... Uykunun hayalini kuruyorum artik.
Kış gelecek diye oturdum agladim her sene oldugu gibi. Mevsimsel depresyon icindeyim. Gunes istiyorum, yagmur yagarken bile kis gelince bile güneş parlasin istiyorum... Kisin soguk evimizde bebegim nasil buyuyup yuruyecek endise duyuyorum vs. vs.
Buraya yazmayi unuttum, canim sordugun icin teşekkürler dirim cocuk allerji immunoloji doktoruna gittik, deri testinde ve kan tahlilinde sut yumurta allerjisi cikmadi. Tabi bebeklerde sonuclar dogruyu gostermedigi icin doktor "allerji oldugundan supheleniyorsaniz gozlemliyorsaniz allerjisi vardir" dedi. "Bebegim sut urunleri perhizindeyken gerekli kalsiyumu nasil alacak" diye sordum, D vitamininin icindeki kalsiyum ona yetermis, o damlayi vermem yeterli olurmus. Ben az yogurt verip denedim vucut tpki vermedi döküntü yapmadi, sanirim (cok sukur) azalmis allerjisi. Peyniri de tirnak ucu kadar verip denemeye basladim bakalim. Allah sifa versin hepsine.

Can'ım yaaaaa, iyice bunalmışsın sen:)

sözleşmeli çalışıyorum kadroda olmadı yok artık herkesi kapsıyo yarı zamanlı çalışma
canım yaa şu yarı zamanlı çalışma hakkı bizi kapsıyor mu.. son gelişmelerden haberin var mı. be de yararlanmak istiyorum ama bizi kapsamıyormuş..

canım yaa şu yarı zamanlı çalışma hakkı bizi kapsıyor mu.. son gelişmelerden haberin var mı. be de yararlanmak istiyorum ama bizi kapsamıyormuş..
yenı dogum yapacakları kapsıyor. keske dogum yapmıs ıkıyas altındakı annelerıde kapsasaydı

yenı dogum yapacakları kapsıyor. keske dogum yapmıs ıkıyas altındakı annelerıde kapsasaydı
iyi de haksızlık değil mi bu..bizim yş grububda olan ve daha okula gitme çağına ermemiş diğer çocukların ne günahı var.. daha kanun cıktı ama yönetmelik çıkmadı. yasa geçerli ama uygulaanmıyor yönetmelik olmadan. yönetmelik üzerinde çalışıyorlarmış umarım uzun sürmez çıkması da her okul öncesi cocuğu kapsar. haberın olursa bilgilendir bizi canımm burdan..

bencede haklısın ınşallah herkesı kapsayan bı yasa olur memur işçi özel sektor hepımız anneyız ayrımsız yapılsın inşallah haber ederım

Benim kız bu yaz hiç büyümemiş ya. Görümcem ağustosta doğum yaptı. Sen nazya'ya kustuğundan dolayı çok kıyafet almıştın, kimseye vermediysen bana versene dedi. Ben de nazya'ya küçülmüşlerdir diye hepsini hurçlara koyup kaldırmıştım. Görümceme vermek için bir çıkardım ki çoğu benim kıza oluyor. 9 ay kalıplarını nazya'ya bırakıp 6 ay ve altındakileri görümceme ayırdım. Kızımın hiç büyümediği kesinleşmiş oldu. Üzüldüm ya

Bu arada burda görünce eşimi aradım. Biz bir ara yarım gün çalışma yasasından faydalanırız belki demiştik. Eşim araştırmasını yapmıştı. Ben öğretmenim, eşim memur. Öğretmenler faydalanamadığı için eşim yarım gün çalışır diyorduk ama gerek kalmamıştı çünkü doktor nazya'nın hastalığından dolayı bana refakatçi raporu verdi. Neyse eşimi aradım yanlış hatırlamıyorsam iki şekildeydi dedi. Birincisinde yeni doğum yapanlar yararlanıyor. İlk çocuğa iki ay alabiliyorlar. Yarım gün çalışıp yarım maaş ve artı 850 tl alıyorlar. İkincisinde ise okul çağından önce istediğin bir zamanda alıyorsun, sadece yarım maaş var. Artı 850 lirası yok. Kaç ay alınabildiğini hatırlayamadı. Yani bildiğim kadarıyla alınıyor ama sadece yarı maaş veriliyor.

uzulme canım benım kızımda ufacık 9-12 ayları gıyıyoruz bız gecen sene aldıgım kadıfe tayt vardı 6-9 dun baktım oluyo

Benim oğlan da bi 9 ay giyiyo bi 24 değişiyor canım kıyafete göre kıyaslama lütfen büyüyüp serpilip prenses olcak gelinlik giydiğinde bu yazdıklarımı hatırla emi

Benim oğlan da bi 9 ay giyiyo bi 24 değişiyor canım kıyafete göre kıyaslama lütfen büyüyüp serpilip prenses olcak gelinlik giydiğinde bu yazdıklarımı hatırla emi
Aslında takıldığım nokta şu ay bu ay kalıpları değil. Takıldığım nokta geçen kış giydiği kıyafetlerin hiç küçülmemiş olması ama neyse. Umarım bu yazkiler önümüzdeki yaz olmaz diyelim bari. Hatırlamam mı hiç. Umarım gelinlik ve damatlıklar içinde görmek nasip olur.

Uzulme canim benimki de ayni durumda. Hem kiyafet ureticilerinin garipligi hem bizim allerjik bebislerimizin kiloda geriden gidişi. Benimki de hala 9 ayliklari giyebiliyor ve 1 yas kiyafetlerinin icinde kayboluyor. Annemin bi sözü var "kilosu zayifligi onemli degil kizim, canı icinde olsun da" der, yani sagligi iyiyse gücü kuvveti nesesi yerindeyse onemli degil kilosu. Dedigin gibi kiyafetleri gorunce ben de uzuluyordum ama bu da bizim yasamamiz gereken bi durum, olsun saglikli olsun yeter ki kilo ilerde de alinir diyorum.
Bu arada bebek icin kp sorusu; "Turşu yior mu?" Hey Allah'im ya... "Yararli bir sey degil, yemesin, tursu tuz yükü" dedim, "olur mu cok iyidir" diyor :S bunlarla ugrasiyoruz...

Sen ne diyon diyeydin geceleri biberona turşu suyu koyuyoz yoksa uyumuyo diyeydin hey allahim

Can'ım dediğin gibi Canları içinde olsun inş, gerisi hiiiiiç mühim değil. Ama ben biz yemek yerken bi tane minik kornişon veriyorum ve çok seviyo kızım Can'ım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…