Sevmeye sever canim haklisin ama cok tuzlu oldugu icin vermeyi dusunmedim ben, bilmiyorum. Hatta versem ve burda yazsam galiba herkes "aa naptin sen" der diye dusunmustum :)) ben sekere cok alistirdim da tuza bari fazla duskun olmasin diye dedim.Can'ım dediğin gibi Canları içinde olsun inş, gerisi hiiiiiç mühim değil. Ama ben biz yemek yerken bi tane minik kornişon veriyorum ve çok seviyo kızım Can'ım.
uzulme canım benım kızımda ufacık 9-12 ayları gıyıyoruz bız gecen sene aldıgım kadıfe tayt vardı 6-9 dun baktım oluyo
Aslında takıldığım nokta şu ay bu ay kalıpları değil. Takıldığım nokta geçen kış giydiği kıyafetlerin hiç küçülmemiş olması ama neyse. Umarım bu yazkiler önümüzdeki yaz olmaz diyelim bari. Hatırlamam mı hiç. Umarım gelinlik ve damatlıklar içinde görmek nasip olur.
Ah ah zaten bu alerji bu bebeleri mahvetti. Turşuya gelince evde az tuzlu yapınca faydası bile varmış. İçine ne konulunca öyle oluyo bilmiyorum ama prebiyotik özellik taşıyıp bağışıklığı kuvvetlendiriyormuş. Benim kaynanam tuzu az turşu yapıyor. Yapıp gönderdiğinde alerji yapmazsa vermeyi düşünüyorum.Uzulme canim benimki de ayni durumda. Hem kiyafet ureticilerinin garipligi hem bizim allerjik bebislerimizin kiloda geriden gidişi. Benimki de hala 9 ayliklari giyebiliyor ve 1 yas kiyafetlerinin icinde kayboluyor. Annemin bi sözü var "kilosu zayifligi onemli degil kizim, canı icinde olsun da" der, yani sagligi iyiyse gücü kuvveti nesesi yerindeyse onemli degil kilosu. Dedigin gibi kiyafetleri gorunce ben de uzuluyordum ama bu da bizim yasamamiz gereken bi durum, olsun saglikli olsun yeter ki kilo ilerde de alinir diyorum.
Bu arada bebek icin kp sorusu; "Turşu yior mu?" Hey Allah'im ya... "Yararli bir sey degil, yemesin, tursu tuz yükü" dedim, "olur mu cok iyidir" diyor :S bunlarla ugrasiyoruz...
Elimizden geleni yaptıktan sonra da artık bizden çıkıyor zaten.Benim kizimda zayif hep zayifti, 3 ay hic almadi bu ay cok sukur biraz aldi dis mafetti bizi. 14 aylik olduk 8.5 anca kilosu, istahi normal yemeyen bir bebek degil ama neyaparsam yapiyim almiyor, sagliklikla olsunlarda zamanla alirla insallah diyorum, tabi anne olarak bazen kotu hissediyorum ama yapisi bu, elimden geleni fazlasiyla yaptim
Can'ım turşuyu sonuçta bi tabak yemiyor. Serçe parmağım kadar bi tane. Bence şekerden daha az zararlıdır.Sevmeye sever canim haklisin ama cok tuzlu oldugu icin vermeyi dusunmedim ben, bilmiyorum. Hatta versem ve burda yazsam galiba herkes "aa naptin sen" der diye dusunmustum :)) ben sekere cok alistirdim da tuza bari fazla duskun olmasin diye dedim.
Hakikaten baya bi sessizleştik:)ne kadar sessiz buralar nerelerdesınız yaz bıttı gelın artık
kızım cok degıstı benım ınat cok hareketlı sızde nasılHakikaten baya bi sessizleştik:)
Can'ım inat bizde de var maalesefkızım cok degıstı benım ınat cok hareketlı sızde nasıl
bızımkı daha tam yurumuyo kalkıyo donuyo tay tay dıyıp 2-3 adım atıyo bırakıyo kendını yurumekten cok koşmak ıstıyo oyuzden de dengesını saglayamıyor. esımle sohbet edıyoruz ızın vermıyo bagırıyo ona bakıncada pıspıs sırıtıyo ıstemedıgı hıc bırseyı yapmıyo kıyafet gıymek ıstemıyo hanımefendı cıplak gezecekCan'ım inat bizde de var maalesefartık çok güzel yürüyor , o yüzden yükü azaldı bana baya .
canım gecmıs olsun benım kızımda hasta grıptı once sımdı ateslenmeye basladı bır haftadır devam edıyoruz etrfaımda kucuk cocuklar genelde hasta mevsım gecısı ve mıkropdan dedı dr.Kızlar ben 4 haftadır gribim oğlunda pazar gecesinden beri perisanim ve hergun daha kötü oluyoruz nolur dua edin. Pazartesi doktora gitmişti yarın yine gitcez nefret ediyorum kıştan
Nazya 3 hafta önce boğaz enfeksiyonu geçirdi. O zamandan beri hırıltısı geçmedi ama sanırım onunki alerjik bir durum. Onun dışında iyi. Yürüme ve konuşma şimdilik yok.
yurume hala bızdede yok 3-5 adım atıyo atıyo kendını bıze cabasıda yok hastalıkdan galıbaNazya 3 hafta önce boğaz enfeksiyonu geçirdi. O zamandan beri hırıltısı geçmedi ama sanırım onunki alerjik bir durum. Onun dışında iyi. Yürüme ve konuşma şimdilik yok.
Zaman kalmıyor, kalırsada yetmiyor zaten... eve gidince emziriyorum, sonra yemek telaşı, çocuk peşimde mutfakta kah ağlıyor, kah çekmeceleri boşaltıyor, oğlum diyorum zaten iş bitmiyor bide temizleri boşaltıp iş çıkarma...çalışan annelere yarımgun yarım maaş imkanı geldı ıkıncıyı yapıp bu sekılde devam etmek istiyorum süt ıznımde bıttı 09:00-18:00 calışıyorum eve gıtmem 19:00 oluyo napcam ben kızıma nasıl zaman ayırcam
Günaydın kızlar,
Eski sayfalara baktım biraz, çok azalmışız yaÇalıştığım için bende herzaman bakamıyorum, arada toptan okuyorum...
Bunalıma girenler, çocuğu kilo almayan, hastalığını atlatamayan, yemeyen ve hala yürümeyenler bende sizdenim
Oğlum bayramdan beri hasta, ateşi inip çıkıyor, öksürüğü kesilip geri geliyor, bugünlerde iyice arttı, gece tıkanıp uyanıyor, şurup veriyoruz, geri kusuyor, 2 parça yediğini de çıkarıyor...
1 aydır kreşe gidiyor belkide ondan toparlayamadı, orada ne yiyorsa onunla idare ediyor işte...
Benden tek talebi emmek, yemek yemiyor diliyle itip çıkarıyor, yerlerden yemek topluyoruz... 3-4 aydır aynı kiloda hala...
Eve gidince ilgilenmeye, yeni tatlar denemeye vakit kalmıyor, haftasonu iş güç derken geçiyor, haftaiçi bazen hafta sonu mesaiye kalmam gerekiyor, hiçbirşeye yetişemiyorum
Bi arkadaş herkes çalışıyor evde oturuyorum yazmış, yerinden olmayı çok isterdim, evde de iş güç bunalmıştım ama çocuğum gözümün önündeydi en azından, çocuktan ayrı işteki stres daha fazla yıpratıyor...
Hepinize bol yemeli uyumalı sağlıklı günler diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?