2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Oooo rüzgargülü de gelmişşşş, Can'ım nerelerdesinnnn? Nasılsın?
İyiyim canım sağol sen nasılsın?
Evde çocuğun peşinde dolaşmaktan pek fırsatım yok valla :)
Malum çok meraklılar, çekmece dolap karıştırmaktan başka yaptığı bişey yok :))
Sen napıyorsun canım bebeğin nasıl? Yürümeye başlamıştır sanırım.. Biz de yeni yürümeye başladık 1 ay olacak..14 aylık olduk..

evet cnm bünye meselesi tabiki ama yemeyince ve biraz yürüyüşle veriliyor ben buna çok inanıyorum

slm cnm eski nick neydi senin yada profil resmi anca öyle hatırlarım herhalde.. ben başladım evet senin adına sevindim evde olmakta güzel tabi ama ben kendi isteğimle başladım doğum izninden sonra işi bırakmıştım 1 yaşı doldurunca sıkılmaya başladım ev işi hiç bitmiyor çalışınca daha düzenli olanlardanım.. esmanur çok tatlı resimde Allah bağışlasın.. misk ne alemde bilmiyorum konuşursam haber veririm gel diye..

bebişim iyiyim sen nasılsın maşallah bebelere hepsi ayaklandı işler hepten bitmez oldu Rabbim sağlık versinde yorulalım artık olcak okadar..

Darısı başıma diyorum.. Benim oğlum 14.ayını doldurdu ama halen baya baya emiyor.. Yemek ne versem yiyiyor ama doyacak kadar değil. Biraz yedikten sonra anne meme diye bana yapışıyor. Hele geceleri.. Ortalama 3 saatte bir kalkıp emiyor kilosu iyi, gelişimi iyi, kan değerleri iyi; o zaman emmesi problem değil, 2 yaşa kadar devam, istediği kadar anne sütü alsın, ilk gıdamız anne sütü dedi doktoru.. Kolaysa sen emzir diyesim geldi o gün doktora

İyiyim Can'ım şükür, Eylül'de okula başladım ben de. Kızım 4 gün sonra 15. Ayını bitirecek inş. 11,5 aylıkken yürümeye başladık teyzesi.

olsun cnm emsin ya ne olacak 2 yaşa kadar yolu var tabisi bende emer diye bekledim ama eymen yanılttı beni bir anda pat diye bırakılır mı cnm nerde görülmüş zoruma gitti valla

olsun cnm emsin ya ne olacak 2 yaşa kadar yolu var tabisi bende emer diye bekledim ama eymen yanılttı beni bir anda pat diye bırakılır mı cnm nerde görülmüş zoruma gitti valla

Yok yahu sitemim emmesine değil. İlk gıda anne sütü dediğimiz zaman üzerini ek gıdayla tamamlıyorum.. Açıkcası biraz yorulum bu durumdan çünkü büyüdükçe emme sıklığı arttı. Malum uzun süre tok tutmuyor anne sütü.. Emsin tabii 2 yaşına kadar, benim istediğim de o inşallah ama arada doyurucu ek gıda öğünleri de olsa keşke. Mesela en azından hazırladığım çorbasını ya da meyvesini yarıda bırakmayıp bitirse ve onunla doysa keşke ama nerdee geçen kadın doğuma kontrole gittim doktor; rahim duvarın çok ince, baya emziriyorsun sanırım dedi. Süt korur ne demekmiş ultrason görüntüleriyle öğrendim o gün
Annemi yormaya ne gerek var kendim hallederim ben demiş işte

evet ek gıdayı yarım alması senin için üzücü anlıyorum selinde yaşadım ben bu durumu eymende yiyen çocuğun zevkine varıyorum.. emen çocuk gerçekten az yiyor cnm lakin sağlıklıysa kafaya takılacak bir durum yok keyfini çıkar ben şimdiden özledim emzirmeyi

Cümleten merhaba anneler :)
Herkesler nasıl? Arada anca ufak kaçamaklarla okuyorum sayfayı.. Bugün annemde olmanın rahatlığıyla çayımı ve elime telefonumu alabildim
Benim oğluma motor takmışlar gibi resmen.. Beyimiz evin altını üstüne getiriyor. Almaması gereken birşeyi eline alınca eğer bizi görürse koşa koşa kaçırıyor..
Tek tük konuşmaya da başladı. Anne, baba, dede, geldi, gitti, yok, bitti, ver, kedi, mama, kuş, dayı gibi basit kelimeleri söylüyor.
Cikcik, havhav, dıgıdık gibi hayvan sesleriyle gösteriyor karttaki hayvan resimlerini.
Kalem vermeye başladım, yavaştan tutuyor ve rastgele boyamaya başladı. Başlarda kalemi bastıramıyordu.
Hayatımı kolaylaştıracak bir adım attım; birlikte yemek yapıyoruz. Yemek yaparken bacaklarıma dolanmasını bertaraf ettim en sevdiğ şeyler çorba, kek ve kurabiye yapmak. Çorbayı karıştırmayı çok seviyor. Keki çırpmak, kurabiyeyi yoğurmak çok eğlenceli geliyor. ardından da fırına atınca mama mama diye evde dolanıp pişmesini bekliyor :)
Göz, ağız, burun diye organlarını öğretmeye başladım. Bazen şaşırsa da genelde gösteriyor.
Bense çok yorgunum deliksiz 3-4 saat uyumak istiyorum.. Geçtiğimiz haftalarda el ayak ağız hastalığını geçirdi oğlum.. Sürekli mızmız ve kucaktaydı, gece uykuna hasret kaldık karı koca.. Şimdi de diş çıkardığını düşünüyoruz, gene geceleri huzursuz.. İşi tamamen bıraktım.. Bi düzen oturtmaya çalışıyorum. Uyanınca oyun saati, sonra kahvaltı hazırlıyoruz birlikte yerse oğluma da yediriyorum, ardından biraz daha oyun sonra uyursa öğle uykusu. Uyursa evdeki işleri toparlamaya çalışıyorum. Uyanınca tekrar oyun saati, bi yarım saat 1 saat kadar dışarda dolanma, sonra akşam yemeği hazırlığına girişiyoruz. Eğer oğlum huysuzsa yemeğe hiç girişmeyip eşimi bekliyorum. Eşimle gezmeye gönderiyorum oğlumu, ben yemek yapıyorum. Sonrası koşturma... Gece en erken 11de uyuyor.. Böyle işte bizde durumlar.. Sizler neler yapıyorsunuz?
Ben oyun saatlerinde oğlumla eğitici aktiviteler yapmaya çalışıyorum. Montessori sayfalarında gördüğüm, çocuk gelişim kitaplarında okuduğum aktiveteleri uygulamaya çalışıyorum. Benimle oynarmısın anne diye bir kitap aldım, ordan da 1-2 oyun oynadık mesela. Sizin tavsiye edeceğiniz internet sayfası ya da kitap varsa öneriye açığız :)
Bu arada; el ayak ağız hastalığı bu ara yaygınmış.. Yüksek ateş yapabiliyormuş. Yakınımda havale geçiren bebek oldu.. Çok şükür oğlum hafif atlattı. Allah hastalıktan korusun ama sizin de bilginiz olsun böyle bir hastalık olduğundan.

Ayy aynı dert bizde de var canım yaa, akşam yatana kadar meme diye peşimde, gece de emiyor 2-3 defa...
Elimizden hiçbirşey yemiyor, mama sandalyesinde oturmuyor kucak istiyor, kucağa gelince üstümdekini kaldırıyor hemen, zorla birşey tıksam, diliyle çıkarıyor, hafta sonları böyle, hafta içi sabah akşam böyle, gün içi kreşte yiyormuş, sorun yaşamıyoruz diyorlar, inanamıyorum. Orada beşiğe yatırınca da uyuyormuş ama evde beşiğe koysan kıyamet kopuyor, illa emerek uyuyacak.

Cümleten merhaba anneler :)
slm cnm eymen de geçirdi o hastalığı ben kızamık sanıp baya bi panikledim ama değilmiş şimdi tamamen iyileşti çok şükür.. sizede geçmiş olsun bir an önce geçer inşallah..

yavrucuklar tam oyun çağında ve keşfetme sürecindeler o yüzden çok normal 5 dk. durmaması.. bir arkadaşım eymen için ölünün totosundan pamuğu çeker bu diyor o derece hareketli yani aktivitelere gelince her gün yarım saat ablası kitap okuyor, silinebilen keçeli kalem aldım ortalığı çizerse kolay olsun temizliği diye rengarenkler çok seviyor resim yapmayı birde kocaman resim defteri var haa bu arada resim yapmak derken bol bol karışık çizgiler işte evdeki oyuncaklardan sıkıldı bende sakladım hepsini 1 ay sonra unutmuş olacak hediye paketi yapıp yeni alınmış gibi vereceğim bu yöntemi selin 3 yaşına kadar yemişti 3 yaşından sonra seyahate çıktı oyuncağın derdim 2 ay kadar sonra yine paket yapıp verirdim özlemiş seni gelmiş diye böylelikle çocuklar oyuncaklarını daha uzun süreli kullanıyor ve sıkıldığı zaman ara vermek iyi oluyor özlemiş oluyor o oyuncağı.. eymene de yeni uygulamaya başladım. onun yerine yeni oyuncaklar almadık yeni oyuncaklar yaptık.. mesela ped şişelerin içine su ve sim karışımı yaptım bu görsellik için çok geliştirici bir tanesine su boncuk yaptım birine su yağ ve gıda boyası koydum bunların hepsi görsel gelişimi destekliyor.. yine su şişelerine bozuk para attık (kapağını iyice kapatıp silikonla üstünden geçiyorum bu da burada kalsın:) diğerine mercimek bir diğerine nohut koyduk.. farklı sesler çıkarması hoşuna gidiyor ritim duygusu gelişiyor.. ve babası ona mızıka öğretiyor o da en büyük zevki oldu son günlerde baya baya da çalıyor yani, face yüklemiştim bakmak isteyenlere adresimi veririm özelden yanı sıra kumaşlar diktim 10 cm 15 cm kadar içlerine birinin şeker birinin tuz birinin pirinç birinin kum koydum hepsine dokunma hissi farklı onlarda dikkatini çekiyor oturup vakit geçiriyor yeni oyuncaklarıyla, bir de yoğurt kovasını alttan kesip etrafını silikonla geçtim kapağına delik açtım onuda yapışkanlı kağıtla kapladım görsellik güzel dursun diye renklerine göre mandalları attırıyorum içine alttan kestiğim yerden almak hoşuna gidiyor.. bunların hepsini netten buldum yaptım tavsiye ederim.. sıkılacak illaki sıkıldığında bunları atıp yerine sakladığım oyuncaklarını vereceğim (kurabiye kavanozu -eğitici tırtıl -legolar -yapbozlar-vb gibi eğitici oyuncakları) onlardan sıkılınca yine saklayıp evde yapabileceğimiz ayına uygun yeni oyuncaklar keşfedeceğiz.. sizlere de fikir olur belki.. haricinde saklambaç oynamaya başladık çok hoşuna gidiyor deve kuşu gibi kafasını saklayınca saklandı sanıyor çok eğleniyoruz.. bizde mutfağa birlikte giriyoruz ama yemek yapmaya değil hamur yapmaya azcık un su ile hamur yapıp önüne veriyorum gıda boyası ekleyip renklendiriyoruz şekiller veriyoruz oyun hamuru için çok erken bizde böyle bir çözüm bulduk şimdilik bu da çok zevk veriyor eymene.. malum çalıştığım için akşamlarımız oyunla geçiyor bizim uyku saati net hergün 11.. farkındayım biraz geç ama olsun uyku kadar ailesiyle kaliteli saatler geçirmeside önemli baba zaten 21 :30 da eve geliyor mecburen geç saate çektik bizde ama gün içi 2 kez uzun uyuyor sıkıntı yapmıyorum kendime.. onun gülücükleri dünyalara bedel.. hafta sonları parka gidiyoruz yürümeyi çok seviyor tabi yeni öğrenince öyle oluyor ayyy çok yazdım hadi yeter bu kadar

Hareketlenmiş buralar yine ne güzel yaptığınız etkinlikler çok güzel.ben de yazayım belki fikir olur. Bizim de şişelerimiz var.birinde su birinde kuru fasulye birinde de mercimek.her gece uyumadan önce muttlaka hikayemizi okuyoruz.alıştı artık, altını değişince kendisi getiriyo kitaplardan birini seçerek.bu rutin ona hem sorumluluk kazandırıyor hem de kitabını kendisi seçerek kendini değerli ve önemli hissetmesine yardımcı oluyor.şu kumaş tünellerden aldık.onun bi ucundan girip diğer ucundan zevkle çıkıyor.kısa süre de olsa bizi görmemesi ayrılık korkusunu yenmesine yardımcı oluyor bence.malum 13-18 ay arası ayrılık korkusunu en çok yaşadıkları aylar.sonra dört parçalı ahşap puzzle yapmayı öğrendi.bilişsel gelişimi için çok faydalı sizlere de tavsiye ederimHer gün mutlaka parka çıkararak gözlem yapmasını ve motor becerilerinin gelişmesini teşvik ediyorum. Kaakasini bezine yapmiyo kaka gelince tuvaletin kapisinda mizirdanip bekliyo. Sabahları kahvaltıyi hazirlayip hadi babayı çağir diyom kosa kosa yatagin kenarina gidip baba mama de diyo bazı kelimeleri söyleyebiliyor artık. Anne baba mama su hadi dede, attı, gel, hoooppaa, al, ver gibi. Sanırım kitap okumanın meyveleri bunlar. Kumaş kitabındaki sayfaları çevirerek her hayvanın sesini çıkarmayı öğrendi.kumanda,oyuncak ne bulursa kulağına götürp alo diyor ve güya telefonda konuşuyor.masayı hazırlarken ona da ekmek kaşık gb taşıyabileceği şeyler veriyorum beraber götürüyoruz çok mutlu oluyor. Yemeğini kendisi yiyor çoğunlukla, döke saça da olsa kaşık tutmayı öğrendikapıyı kapat, çorabını getir, bana ver gb kısa ve basit yönergeleri anlayıp yapıyor artık. Ne kadar gelişmeye açıklar, insan gururla şahitlik ediyor bu sürece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…